עבור לתוכן

שאלה לגבי מיסים בקניית מחשב חדש..

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנותמחשב באיביי.. הוא יעלה לי 1000 דולר.. הוא יגיע לי עם משלוח (אונייה) לארץ.. ואני משלם על זה.. אני אמור להוסיף עוד כסף גם למיסים או משהו כזה בארץ?

פורסם

כן - 15% מהמחיר הסופי (כולל המשלוח) - או 30% מהמחיר הסופי - לא בטוח...

פורסם

נא לשנות את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי בהתאם לחוקי הפורום (לא "שאלה בנוגע למחשב חדש" שלא באמת אומר לאנשים שום דבר על נושא הפוסט אלא משהו כמו "שאלה בנוגע למיסים על מחשב מחו"ל")

לשאלתך, הסכום שתצטרך לשלם הוא 15.5% מע"מ. מלבד זה עלולות להיות עמלות שחרור מהמכס של הדואר או החברה המשלחת במקרה בו אתה לא משחרר את המחשב בעצמך. לגבי האם הם יכללו את עלות המשלוח בחישוב, זה תלוי בעיקר בגחמות המכס. לפעמים כן עושים את זה ולפעמים לא - מנסיוני ערעור מתקבל די בקלות על דברים כאלו.

פורסם
  • מחבר

רגע.. אז התבלבלתי ... נגיד והמחשב עולה 1000 דולר.. כולל משלוח.. אני צריך להוסיף עוד 155 דולר על מיסים? וזהו.. כאילו יותר מזה כלום נכון?

אני מזמין דרך USPS .. מישהו הזמין דרכם? אולי הוא יודע מה צריך לעשות... תודה לעוזרים ..

פורסם

הזמנתי דרך USPS - תברר דרכם כשזה מגיע לארץ איך זה מגיע - לי זה הגיע בדואר שליחים והיה צורך לשחרר את זה מהדואר הראשי שלהם בחיפה - עלה לי ל- 200$ 150 שקל - הזמנתי אוזניות - שאלתי איך זה עובד - מישהו מעריך באופן גס מה המס על זה...

USPS = United States Postal Service

כמו דואר ישראל רק של אמריקה - לא "עמית זריז שליחים" או בסגנון...

פורסם

מלבד זה עלולות להיות עמלות שחרור מהמכס של הדואר או החברה המשלחת במקרה בו אתה לא משחרר את המחשב בעצמך.

זה באופן כללי. ספציפית מה יהיה המצב בהזמנה שלך אני לא יודעת. לפעמים עשויים לשחרר את זה בשבילך מהמכס (ולגבות על זה עוד תוספת), אם זה דואר ישראל/ חברה שלא משחררת עלולים לבקש ממך להתייצב בנמל. עוד לא הצלחתי לעלות על דפוס קבוע של התנהגות הדואר והמכס בעניין, יצא לי לקבל חבילות שהוזמנו מאותו מקום ואותה שיטה במספר דרכים שונות. אולי מישהו שמזמין בכמויות רציניות יכול לשפוך אור על הנושא, אותי זה מטריף.

פורסם

לגבי USPS השיחרור הוא לא דרך הנמל אלא דרך כמה סניפים ראשיים של הדואר - שם את משלמת את המכס שייקבע למוצר

* לפחות ככה קרה לי לגבי האוזניות שהזמנתי...

אכן זה משהו בלתי מוסבר - יום אסל יום בסל

פורסם
  • מחבר

אתה יודע אולי איזה סניפים? איזה קרוב אליי .. אני באשדוד.. אפשר לבקש מהם שלא יקחו את זה מהמכס.. ? ככה אני יקח לא יהיה מס? נכון?!

ואם מישהו טס לחול.. ואני ישלח את זה אליו.. וואז הוא יכנס לארץ.. הוא לא משלם על זה מס נכוון? זה במסגרת שאפשר חינם.. כולה מחשב אחד..

פורסם

אתה יודע אולי איזה סניפים? איזה קרוב אליי .. אני באשדוד.. אפשר לבקש מהם שלא יקחו את זה מהמכס.. ? ככה אני יקח לא יהיה מס? נכון?!

מע"מ בכל מקרה צריך לשלם. וגם אם אתה משחרר לבד, יש בד"כ אגרות מכס שונות (שמצטברות לכמה עשרות שקלים, לא משהו נורא).

ואם מישהו טס לחול.. ואני ישלח את זה אליו.. וואז הוא יכנס לארץ.. הוא לא משלם על זה מס נכוון? זה במסגרת שאפשר חינם.. כולה מחשב אחד..

גם על מחשב אחד צריך לשלם מע"מ. בדואר יש מע"מ על כל דבר שהוא מעל $50, בנתב"ג על כל דבר מעל $200. מבחינת החוק, חייבים להצהיר על מחשב נייד בכניסה לארץ ולשלם מע"מ. בפועל הרוב לא עושים את זה לרוב גם לא נתפסים. האם אתה רוצה ללכת בדרך הזו זה שיקול שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה ענקית לכל העוזריים..

שאלה אחרונה.. אני חייב לדעת מדיוק.. יוצא לי שאני משלם 4000 שקל.. כולל הזמנה.. כמה אני יצטרך לשלם על מיסים?

פורסם

620 שקלים מע"מ פלוס כמה עשרות שקלים אגרות מכס בשחרור עצמי.

במקרה של שחרור דרך UPS/Fedex תוסיף עוד 100-200 שקלים עמלה בשבילם.

פורסם
  • מחבר

יענו יוצא לי איזה 1000 שקל.. בלי המשלוח בכלל??!! מה הכוונה עמלה לUSPS ? אני משלם להם כבר 100דולר על המשלוח.. מה הם רוצים עוד?

פורסם

יענו יוצא לי איזה 1000 שקל.. בלי המשלוח בכלל??!! מה הכוונה עמלה לUSPS ? אני משלם להם כבר 100דולר על המשלוח.. מה הם רוצים עוד?

620 שקלים מע"מ פלוס כמה עשרות שקלים אגרות מכס בשחרור עצמי.

במקרה של שחרור דרך UPS/Fedex תוסיף עוד 100-200 שקלים עמלה בשבילם.

USPS - כמו שציינתי זה הדואר של ארצות הברית

UPS - הדואר של ישראל

הכוונה שאתה תשלם עמלה נוספת תלוי בסוג המשלוח שבחרת (או בחרו לך) - עמלת שיחרור מכס - תלוי בגוף המשחרר

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע..? אני אמור לשאוול את המוכר ששולח.. ? או את USPS?

ואמרת שזה כאילו לUPS.. בישראל.. אז אם אני סוגר שהוא שולח לאשדוד.. לנמל.. ואני לוקח את זה עצמאי.. או שהוא שולח את זה לחברת דואר כלשהי.. אני לא צריך התערבות של UPS.. אז אני לא צריך לשלם להם לא?(אם לא הבנתם.. אני מנסה לתחמן את המערכת להוזיל לי את המחיר.. אני לא אוהב את העובדה שאני משלם כל כך הרבה על כלום..)

פורסם

אף אחד פה לא יעזור לך לתחמן את המערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים