עבור לתוכן

מה עם רשת הNGN?

Featured Replies

פורסם

כבר כמה שנים שמדברים על פיתוח חדש שיאפשר גלישה של עד 50 מגה.

מישהו יודע מה עם זה, איך זה מתקדם, האם זה באמת יאפשר גלישה במהירות שמו שהאירופאים והאמריקאים רגילים, והאם באמת המחירים יהיו ריאלים לבני אנוש..?

פורסם

הפרוייקט בניסוי באיזור נס ציונה בלבד, בזק מדברים על זה כבר מעל 5 שנים, מפרסמים רק בכמה חודשים האחרונים,

יצא לי לשאול כמה פעמים נציגים של בזק ותמיד אמרו לי שזה בתהליך וניסוי וכו' אבל אין צפי, לפי הערכתי זה לא יקרה בשנה הקרובה.

המהירות אמורה להיות 50מגה הורדה 20 מגה העלאה, זול זה לא יהיה, בטח לא ברמה של 50שח לחודש, אם אתה מסוג האנשים שישלמו 400-500שח לחודש בשביל אינטרנט מהיר ברמה כזאת אז אולי זה ריאלי בשבילך.

תחשוב כמה משלמים היום על חבילות של 8מגה ו10מגה.

אפשרות נוספת היא שהמחיר היה זול אבל ישלמו על כל גיגה תעבורה ואז זה מאבד את רוב הסיבות לעשות את זה.

פורסם

הפרוייקט בניסוי באיזור נס ציונה בלבד, בזק מדברים על זה כבר מעל 5 שנים, מפרסמים רק בכמה חודשים האחרונים,

יצא לי לשאול כמה פעמים נציגים של בזק ותמיד אמרו לי שזה בתהליך וניסוי וכו' אבל אין צפי, לפי הערכתי זה לא יקרה בשנה הקרובה.

המהירות אמורה להיות 50מגה הורדה 20 מגה העלאה, זול זה לא יהיה, בטח לא ברמה של 50שח לחודש, אם אתה מסוג האנשים שישלמו 400-500שח לחודש בשביל אינטרנט מהיר ברמה כזאת אז אולי זה ריאלי בשבילך.

תחשוב כמה משלמים היום על חבילות של 8מגה ו10מגה.

אפשרות נוספת היא שהמחיר היה זול אבל ישלמו על כל גיגה תעבורה ואז זה מאבד את רוב הסיבות לעשות את זה.

אני מסכים איתך.

זה דיי הופך ללא ראלי מבחינת מחיר. אני לא חושב שיש הרבה אנשים שיכולים להרשות לעצמם \ חושבים שזה נכון להשקיע 300-600 שקל לאינטרנט בחודש.

זה פשוט מטורף. וזה בטח מה שהחברות יעשו. הם ינסו לעשות הכל כדי להוציא עוד כסף. אפילו שהתשתיות לא משהו ויש הרבה בעיות עם 10 מגה ולפעמים גם 5 הם הוציאו בכל זאת במחירים דיי יקרים.

פורסם

זה בסה"כ נותן אפקט של "קירוב DSLAM לCPE בקצה של הלקוח".

הניסוי רץ כבר כמה חודשים וסביר להניח שהטכנולוגיה תהיה משווקת בעוד כמה שנים.

השאלה הנשאלת היא בשביל מה אתה צריך כזה רוחב פס? אני מקווה שאתה מבין שאין פה בכלל שום קשר לשימוש בדפדפן לגלישה בWEB כי את זה אפשר לעשות גם ברוחב פס 768 קס"ש בערוץ יורד אלא מדובר על שירותים משולבים של טלפונייה וטלוויזיה דרך IP כמו שיש היום ביפן וחלק מארה"ב ומערב אירופה.

פורסם

זה בסה"כ נותן אפקט של "קירוב DSLAM לCPE בקצה של הלקוח".

הניסוי רץ כבר כמה חודשים וסביר להניח שהטכנולוגיה תהיה משווקת בעוד כמה שנים.

השאלה הנשאלת היא בשביל מה אתה צריך כזה רוחב פס? אני מקווה שאתה מבין שאין פה בכלל שום קשר לשימוש בדפדפן לגלישה בWEB כי את זה אפשר לעשות גם ברוחב פס 768 קס"ש בערוץ יורד אלא מדובר על שירותים משולבים של טלפונייה וטלוויזיה דרך IP כמו שיש היום ביפן וחלק מארה"ב ומערב אירופה.

יש הרבה יותר דברים מאשר גלישה באינרנט,ולא רק מה שציינת שזה למנהלים בלבד וכל מיני אנשי עסקים.

מהירות כזאתי שונה בהרבה מה4 MB שיש כיום אצל כולם או אולי פחות, וזה מתבטא במשחקים - פינגים נמוכים וכו'(וכן,זה חשוב - אולי סוף סוף נוכל לשחק בארצות אחרות ?) , אפשרויות הורדה מהירות ביותר (תחשוב כמה זה יהיה להוריד על איזה10MB\S- סתם הבאתי דוגמא) וכו'...

ולפי מה ששמעתי בארה"ב זה לא כזה חלום והנורמה שם מתקרבת ל 10 ומעלה

פורסם

אין שום קשר בין רוחב פס לפינגים במשחקים.

מה זה בדיוק ישנה לך אם אתה מוריד קובץ ב5 דקות או 20?

פורסם

אין קשר בין מהירות לפינגים אבל אם התשתית תהיה בנויה למהירויות כאלו בפועל זה אומר קשר טוב יותר לחו"ל, ריבוי קווים יוצאים ונכנסים, יותר ניתובים לBACKBONES במדינות שונות ובסופו של דבר גם פינגים נמוכים יותר

אם לשלם 300-400שח לחודש על האינטרנט אומר שאני אוכל לקבל ערוצי טלוויזיה ב HD אז אני מוכן לשלם את זה, אבל בשביל להוריד משחק או סרט יותר מהר לא שווה.

גם ככה 99% מהאנשים שמורידים הרבה פשוא מסמנים מה שהם רוצים והולכים לישון, באים למחרת אחרי העבודה\בית ספר והכל ירד.

פורסם

אני מקווה שגם הbackbone לחו"ל ישודרג בהתאם אבל זה רק משהו שאפשר לקוות אליו בנתיים כי אין פרטים רישמיים על כך.

בסה"כ גם היום, תשע שנים אחרי השקת חיבור בפס רחב כשירות לקהל הפרטי, האנשים עדיין לא מבינים איזה שרות הם קונים אז לא נראה לי שזה ישתנה עד כניסת הNGN.

פורסם

הדבר הטוב ביותר שלדעתי יצא מזה, זה הוזלת המסלולים של היום 8/10MB, אין צורך ביותר מזה גם להורדת קבצים (שגם ככה מוגבלת ב- P2P ע"י הספקיות).

פורסם

IPTV בישראל ? ייקח להם כמה שנים

סחבת הבירוקרטיה ותאפתנות החברות ימנעו כל התקדמות מהירה בשוק פה

יש כל כך הרבה בעיות בתקשורת (והאינטרנט) הישראלית.... ורק בזמן האחרון התחילו באמת לקדם את העניין ע"ע השר אטיאס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים