עבור לתוכן

זכרון OCZ בלוח ASUS P5L-MX - מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם ASUS P5L-MX

ניסיתי להתקין בו זכרון (1+1) 2GB

OCZ DDR2 PC2-8000 Titanium Alpha VX2 Dual Channel

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_8000_titanium_alpha_vx2_dual_channel-eol

אך המחשב לא עלה כלל - הוא קיבל חשמל אך לא היה אפילו צפצוף אחד

רציתי לדעת קודם כל האם בכלל הזכרון הזה אמור להיתמך ע"י הלוח אם,

ואם כן - מה כדאי לנסות?

תודה

פורסם

רשמית לוח האם שלך תומך בעד 667..מה גם שהזיכרון הנ"ל דורש מתח של 2.3V על מנת לעבוד..

אז תבצע בדיקה..תכנס לביוס עם הזיכרון הקודם..תכגיר מתח לאזור ה2.3V..לאחר מכן תתקין את הזיכרון החדש..תראה אם עובד..

אם לא נסה לשנות הגדרות של תדר/תיזמונים..

ועל כל מקרה..קנית את הזיכרונות במיוחד ? מתנה?

פורסם
  • מחבר

הוא רשמית תומך עד 667 אך קראתי (גם בפורום זה) שזה לא אמור לשנות, זכרון מהיר יותר יעבוד במהירות נמוכה יותר

ניסיתי לבדוק את האופציות בביוס, וב OVERCLOCKING ראיתי שאני יכול לשנות את המתח רק עד 2.0V אם אני במצב

MANUAL ולא AUTO.. אבל שאלתי בכל זאת כי אני ממש לא מבין בזה

גם לא ידעתי איך לפעול - אם אשנה את המתח בזמן שהזכרון הישן שלי מחובר, ברגע שאעשה SAVE לביוס הוא יאתחל מחדש

והמתח החדש יפעל לרגע - זה לא יכול לפגוע בזכרון הנוכחי?

(לא אוכל לשנות את ההגדרה אחרי שאכניס את הזכרון החדש כי המחשב בכלל לא עולה איתו..)

ולא, לא קניתי את זה במיוחד.. אם כן אז הייתי בודק קודם לכן :)

תודה.

פורסם

תחבר את הזיכרון הישן, תתאים את המתח לחדש.. תכבה את המחשב, תתקין את הזיכרון החדש.. ותראה אם המחשב עולה.

אם לא עוזר אז תנסה לאפס את הביוס לפני שאתה מפעיל את המחשב עם הזיכרון החדש, בעזרת ג'אמפר מתאים שעל הלוח.

פורסם
  • מחבר

אנסה, תודה.

רק משהו קצת מטריד ומסקרן אותו-

אם אני מתאים את המתח לחדש, בזמן שהישן מחובר,

תהיה שניה מרגע שאעשה SAVE בביוס ועד הרגע שאכבה את המחשב.. לא ארצה לכבות מהר מדי כי אולי סתם אכבה לפני שיספיק לשמור את ההגדרה החדשה.

האם בשניה הזאת לא יפעל המתח החדש? והאם זה לא יכול לפגוע בזכרון הישן?

חוצמזה - מה זאת אומרת להתאים את המתח לחדש? החדש פועל ב 2.35V אבל אני יכול לשנות רק עד 2.0V ולא יותר..

תודה שוב

פורסם

פותח התרד המתח מגביל אותך..שכן רוב הסיכוים שהזיכרון לא יהיה יציב במתח של 2.0..

אבל יש סיכוי טוב שאם תגדיר לו תדר נמוך יחסית בביוס (667)..עם מתח מקסימלי של 2.0V הוא יעבוד בלי שגיאות וכו..

וברגע שהגדרת את המתח החדש..אין לך מה לחשוש..הוא לא יזיק בשנייה/שתיים..שבו תכבה את המערכת..

פורסם

הגדרות המתח חלות לאחר הפעלת המחשב מחדש, אז אין לך סיבה לדאגה- זה לא יהרוס את הזיכרונות שלך בכמה שניות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות,

ניסיתי כל מה שאמרתם, שמתי בתדר 667 עם מתח 2.0V, עדיין לא עבד,

אם יש למישהו עוד רעיון אשמח

אם לא, לא נורא, ושוב תודה:)

פורסם

את זה ניסית?

אם לא עוזר אז תנסה לאפס את הביוס לפני שאתה מפעיל את המחשב עם הזיכרון החדש, בעזרת ג'אמפר מתאים שעל הלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים