עבור לתוכן

HTPC, עד 3000 ש"ח (ניתן לחרוג) - ועוד כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

quote author=tmpusr link=topic=388977.msg3344926#msg3344926 date=1232786526]

achitofel - תגובה מצויינת (בניגוד לקודמת שלך בעניין שגיאות הכתיב).

ה-5050e מצויין ומספק אך ה-E5200 של אינטל חזק ממנו משמעותית, קריר ושקט יותר ובמחיר דומה.

תמיכת חומרה בתכני HD לא מתקבלת בפועל ברוב המכריע של המקרים.

כשכבר יש תמיכה, הלוחות המובנים לרוב אינם חזקים דיים להפעלת מנגנונים לניקוי רעשים ושיפור תמונה. לניגון הסרט בלבד מספיק מעבד טוב כמו הנ"ל.

ה-2480 עדיף בהרבה על ה-CUBE או ה-LC17 בעיקר מבחינת יכולות האוורור, הספק ורמת השקט/איכות.

מפרט ראשוני בדגש על יכולות HD, איכות ושקט מוחלט שחשוב מאוד לדעתי ב-HTPC רציני.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤359

לוח אם:

ASUS P5KPL-CM ¤274

כרטיס מסך:

ASUS PCI-EX 2.0 RADEON HD4350 512MB DDR2 : EAH4350 SILENT/DI/512MD2 - RETAIL ¤254

דיסק קשיח:

WD GP 1TB 16MB SATA2 7200 RPM - WD10EACS ¤599

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL5 ¤122

מארז:

ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤524

קרור למעבד:

SCYTHE SHURIKEN (LOW PROFILE) - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ¤145

קרור למארז:

SCYTHE S-FLEX 120mm 800rpm ¤76

כמות:2

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2625

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* קירור הסטוק של ה-E5200 מספק וחרישי ולכן ה-SHURIKEN לא חובה.

* מעבד חזק מאוד שיחזיק תכני HD בקלות.

* מאווררי ה-TRICOLL של המארז חרישיים על LOW אך לאורך זמן וליכולות קירור משופרות ה-S-FLEX עדיפים. לא חובה.

* דיסק קשיח שקט במיוחד ומשתלם. נפחו העצום חשוב (במיוחד עם HD) כדי למנוע הוספה של HDD נוסף שמשמעו רעש/חום/הספק נוספים.

אם חשוב מאוד שקט והספק אפשר לקחת לוח ASUS P5N7A-VM שיתן ביצועים מצויינים (אך מעט פחות מה-HD4350) ויהיה יקר יותר. בחירה כזו תוריד את פליטת החום וצריכת ההספק של המפרט אך משתלמת פחות. יש גם את ה-GIGABYTE GA-GA-E7AUM-DS2H שמעט עדיף.

תמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך נפרד בהמשך...

פורסם

קח הארדיסק עם 32 MB באפר.

פורסם

שטות גמורה

פורסם

אחלה אחלה מפרט. 32M זאת כאמור שטות.

הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה לקחת את הלוח החדש שיצא עם צ'יפסט 9300 שעולה קצת יותר מאשר הלוח+כ.מ. נפרד וכאמור יהיה שקט וקריר יותר (וזול יותר מזה של ג'יגהבייט ששקלת):

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4905

ה2480 אכן נהדר, רק שים לב למידותיו הטובות (שידועות בכל העיר) - אותי זה קצת הפתיע, ולא לכל מזנון סלוני זה יתאים.

לגבי 4G - אין סיבה לקחת יותר מ2G לHTPC (אני מריץ ויסטה חלק עם 2G). ותמיד תוכל להוסיף עוד סטיק.

אל תשכח כבל HDMI ואם צריך - כרטיס רשת אלחוטי (של אדימקס למשל) PCI.

פורסם

1. ויסטה רצה חלק גם על פחות מ2GB, זה תלוי במה שמריצים על המחשב.

2. אתה לא רוצה כרטיס PVR כדי להתממשק עם הכבלים או עם YES? זה בדרך משהו די הגיוני לשים בHTPC.

פורסם

ולדעתי לHTPC עדיף לקחת 1.5TB.. אתה מוסיף 75 שקל ומקבל עוד 500 ג'יגה..

פורסם
  • מחבר

אחלה אחלה מפרט. 32M זאת כאמור שטות.

הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה לקחת את הלוח החדש שיצא עם צ'יפסט 9300 שעולה קצת יותר מאשר הלוח+כ.מ. נפרד וכאמור יהיה שקט וקריר יותר (וזול יותר מזה של ג'יגהבייט ששקלת):

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4905

ה2480 אכן נהדר, רק שים לב למידותיו הטובות (שידועות בכל העיר) - אותי זה קצת הפתיע, ולא לכל מזנון סלוני זה יתאים.

לגבי 4G - אין סיבה לקחת יותר מ2G לHTPC (אני מריץ ויסטה חלק עם 2G). ותמיד תוכל להוסיף עוד סטיק.

אל תשכח כבל HDMI ואם צריך - כרטיס רשת אלחוטי (של אדימקס למשל) PCI.

בלוח של GB הצ'יפסט הוא 9400 תוספת המחיר לא מצדיקה זאת? ברור שאני לא אריץ משחקים, גם מחוסר עניין וגם לא לזה הוא מיועד, אבל בכל זאת ..?

הוא יתאים למסך שאליו אני רוצה להתממשק?

אני מכיר את מידותיו, הוא סבבה לגמריי, לא גדול מיידי.

1. ויסטה רצה חלק גם על פחות מ2GB, זה תלוי במה שמריצים על המחשב.

2. אתה לא רוצה כרטיס PVR כדי להתממשק עם הכבלים או עם YES? זה בדרך משהו די הגיוני לשים בHTPC.

ת'אמת רציתי 3GB לא בגלל ויסטה, לא בטוח בכלל שאריץ ויסטה, אלא בגלל זריזות בעבודות אחרות, כי כמו שאמרתי אומנם אני חושק שהוא יהיה בתצורת HTPC, אבל אני רוצה לחבר אותו גם למסך קטן יותר, כדי לעבוד, המחשב הזה הוא פי אלף יותר חזק מאשר המחשב שלי כיום ויהיה קל יותר לעבוד עליו.

כרטיס PVR זו בהחלט אופציה, לא רשמתי כי זה דבר שלא כ"כ משפיע (תקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי ההספק שהוא צורך והחום שהוא פולט זניחים יחסית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים