עבור לתוכן

האם אפשר לבנות בקר מאווררים לבד ואם כן אז כיצד??!?!

Featured Replies

פורסם

הייתי מעוניין בלבנות בקר איוורור על כמה מאווררים כי כשראיתי את המחירים הגבוהים יחסית לתקציב שלי קיבלתי שוק...

יש לי במארז כ7 מאווררים והייתי מעוניין לבנות בקר שאוכל בעזרתו לבקר על פעילות כל אחד ואחד מהמאווררים הנ"ל...

אז אם מישהו יודע כיצד לבנות בקר שכזה אז בבקשה שיעזור...

אני לא ממש בטוח אבל נראה לי שזו סכמה שבנויה רק מפוטנציאומטרים, אך איני בטוח ולכן אני פונה אליכם בבקשה זו...

תודה מראש, עמי.

נ.ב.

הבקר שאני רוצה לבנות זה הבקר ההכי פשוט, ללא כל תצוגה אלא רק כפתור לכל מאוורר כדי להפעיל או לסגור אותו+ לד לכל מאוורר\עמדה כדי לראות אם המאוורר פעיל וכפתור סיבובי (פוטנציאומטר) אשר נותן את האפשרות לשליטה על כל מאוורר\עמדה בנפרד... (בעוצמת פעילות המאוורר)...

• תגובות 30
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההתנגדות של מאוררים היא נמוכה יחסית ולכן תצטרך פוטנציומטר עם התנגדות נמוכה. זה גם הרבה פחות נוח מבחינת שליטה -איזור מצומצם יחסית יתן לך את השליטה שאתה מחפש.

אם אתה כבר בונה, עדיף מעגל PWM שיתן לך שליטה טובה יותר - זה מעגל שפשוט נותן פולסים ברוחב משתנה. ככל שהפולס רחב יותר תרבל מהירות סיבוב גבוהה יותר.

אם אתה לא מעוניין להתעסק עם אלקטרוניקה שכח מזה.

דוגמאות למעגלי PWM

http://www.cpemma.co.uk/555pwm.html

http://www.dprg.org/tutorials/2005-11a/index.html

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה שלומי...

אבל האם יש באפשרותך לשנות את הסרטוט כך שהוא יהיה מתאים ל7 מאווררים כדי שלא לעשות את אותו המעגל 7 פעם?

פורסם

מאיפה "שלומי"?

אי אפשר לשנות את השרטוט, זה ערוץ בקרה, ולשבעה מאווררים צריך שבעה מעגלים אלה אם כן אתה מעוניין לשלוט על כמה ביחד.

הדבר היחידי שצריך לשנות זה להוסיף למעגל מפסק (אני מניח שיש פוטנציומטר עם מפסק) שיתן למעגל מתח וגם ידליק LED לציין שהערוץ פועל.

פורסם

אוקיי, תודה שלומי...

אבל האם יש באפשרותך לשנות את הסרטוט כך שהוא יהיה מתאים ל7 מאווררים כדי שלא לעשות את אותו המעגל 7 פעם?

אם אתה רוצה שליטה נפרדת לכל מאורר, אתה חייב לבנות את המעגל 7 פעמים. תוכל להשתמש ברכיבי 556, ולחסוך רכיבים :) אם אתה רוצה שליטה על כל המאווררים יחדיו, תוכל רק להחליף את הMOSFET באחד חזק יותר.

אגב, אני לא יודע מי מכם ניסה את המעגל, אני כן. הוא סובל מ2 בעיות:

אחת,בזמן הפעלה עם דיוטיסייקל נמוך מדי, המנוע בכלל לא נכנס לפעולה. צריך להוסיף מעגל התנעה, ולתקן את המעגל כך שהדיוטי-סייקל שלו לעולם לא יהיה נמוך כך שיגרום למנוע לעצור. אפשר לעשות את זה בקלות עם נגד בטור לפוטנציומטר.

והשניה, המנוע של המאוורר משמיע זמזום מטריד בגלל תדר הפולסים, והמטרה שמנמיכים את המהירות זה כדי להנמיך את הרעש... אגב, שינוי התדר גרם רק לשינוי טון הזמזום :) תדר בסביבות 100Hz נתן את הרעש הכי נמוך (במאוורר שלי) קראתי על פתרונות בצורת קבלים במקביל למאוורר, אך עוד לא בדקתי.

פורסם

ה-TIP31 בתרשים הראשון מעביר 3A בלי בעיה

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/MicroElectronics/mXuwuts.pdf

אז הוא יכול להפעיל את כל המאווררים.

גם המוספט חסון אף יותר ויעשה את העבודה:

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/68627/IRF/IRFZ46N.html

האמת שהתכנון המקורי הוא למנוע DC וגם טרנזיסטורים צנועים יותר יספיקו למאוורר, אבלהיות ולא מדובר בחיסכון ניכר אני מניח שלא כדאי לחפש תחליפים.

לגבי הרעש, אין חכם כבעל ניסיון וכבר יש לך פתרונות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

לא הבנתי את החלק הבא בסרטוט:

zt5jlyomqgnr.png

בבקשה תסבירו לי כיצד לחבר את מה שהקפתי באדום? לא הבנתי מה זה אמור להיות, זה אמור להיות פוטנציאומטר ואם כן, למה זה נראה כמו שני נגדים רגילים וכן הלאה?

בבקשה תאמרו לי כיצד לחבר את החלק האדום הזה.. :]

אגב, שני המעגלים שבשני הלינקים שהובאו הם אותו הדבר או יש אחד מהם שהוא טוב יותר מהאחר?

פורסם

R1 זה נגד רגיל, וVR1 זה פוטנציומטר. המעגל הזה נראה מקצועי יותר מהשני, אך למעגל השני יש יתרון שהוא משתמש בMOSFET ולא בטרנזיסטור רגיל שנופל עליו מתח כלשהו במצב SAT, כך שהוא מגיע למהירות גבוהה יותר, ומתחמם פחות.

אגב, בשרטוט לא מופיע, אבל אתה חייב לשים קירור לטרנזיסטור אם אתה מפיל עליו יותר מ2W.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על תגובה, אז מה לעשות? אתה יכול בבקשה לשנות את הסרטוט למשהו שיעבוד לי בצורה איכותית וטובה בלי בעיות וחימום יתר, שיהיה תוצר סופי טוב...

פורסם

לדעתי קח פוטנציומטר עם מפסק, לפי מיטב זכרוני יש כאלה.

את המפסק אתה מחבר כך שיחבר את ה-12V למעגל, ואז גם דיודה עם נגד קבוע לאדמה.

פורסם
  • מחבר

האם תואילו בטובכם ותוכלו לסרטט לי זאת? או להסביר במפורט יותר כי אני לא הבנתי מה וכיצד לעשות?!?!? ><"

פורסם

לא מבין מה הבעיה לקחת 12V עם פוטנציומטר, ומפסק וזהו...

עשיתי את זה אצלי וזה עובד טוב...

לא מעולה, כי היה עדיף פוטנציומטר עם התנגדות נמוכה יותר, אבל לצרכים שלי זה מספק.

(וכמובן שכל העסק הזה יותר זול מהשרטוטים הקודמים).

פורסם

לא מבין מה הבעיה לקחת 12V עם פוטנציומטר, ומפסק וזהו..

מממ, שזה נשרף ולא עובד?

פורסם

אז זהו, שלא...

אין סיבה שזה ישרף, כי אחרי הכל כמות הזרם שהמאוורר לוקח היא נמוכה מאוד.

אז ההספק עצמו גם נמוך מאוד...

פורסם

אז זהו, שלא...

אין סיבה שזה ישרף, כי אחרי הכל כמות הזרם שהמאוורר לוקח היא נמוכה מאוד.

אז ההספק עצמו גם נמוך מאוד...

באמת? בוא ניקח מאוורר הכי פשוט, כזה http://wellcom.co.il/catalog/images/Zalman/zalman-F1.jpg

12V, 0.25A. כדי להנמיך את המתח עליו לחצי, נזדקק לנגד של 48 אום. ההספק על הפוט' יהיה 0.75W. להזכירך, פוטנציומטר רגיל הוא בהספק מקסימלי של רבע וואט. כאן אתה מעמיס עליו פי 3. איך לא ישרף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים