עבור לתוכן

לימודים בטכניון

Featured Replies

פורסם

תלמד משהו שמעניין אותך,כי מספיק בבצפר היית צריך ללמוד דברים שחלקם שוליים ולא חשובים

ותקווה שמה שתלמד יש לו ביקוש בשוק העבודה היום ותוכל להתקבל לעבודה בתחום הזה

פורסם

טוב בעקרון כל הקטע של מחשבים, למרות שאני מאוד אוהב להתעסק בזה - אני לא רואה את עצמי עובד בעתיד בבניית תוכנות וכאלה.. אני רוצה כל פעם משהו חדש, דברים שיאתגרו את השכל והיצירתיות - יש לי כ"כ הרבה רעיונות לסטארט אפים שאני כתבתי לי וכמעט וכולם קשורים במכאניקה או סתם הנדסה תעשייתית. מה שכן, אחד הדברים שאני רוצה לפתח קשורים באופן אינטגרלי לרפואה, מה גם שאני תמיד אהבתי את כל הנושא הזה [מלבד הקטע של לגעת במוגלה אל אנשים בלכעס].

העניין הוא שאני לא אחד שיוכל לחיות עם משכורת ממוצעת, אני יודע את זה... בגלל זה אני חושב אפילו על כלכלה ודברים בסגנון - הקטע הוא שזה ממש מקצועות המוניים [מבחינת מספר אנשים] ואין הרבה עבודה. גם אם יש - היא דיי משעממת. המשפחה המליצה ללמוד מה שבא לי ומקסימום לעשות קורסים בכלכלה ולהשקיע בבורסה כמו שצריך [זה גם תחום שמאוד אהבתי..]

כל השיחה סביב הסכם זה כבר פחות רלוונטי - כיתה יא' בקושי למדתי ובגלל זה הציונים הם בממוצע 87 בגיל הזה - זה נבע מסיבה מוצדקת שאני אוכל לפרט להם. העובדה היא שכבר ביב' הציונים הסופיים בבגרויות היו דיי גבוהים - לדוגמה 98 בתנך, 95 באזרחות ו-97 בכימיה 5 יח'.

טוב נחזור לבחירת המקצוע - הביו-רפואה נשמע לי מקצוע בדיוק בשבילי - אני כמעט בטוח שאני אתאכזב ושאני חיי בסרטים שיתנפצו אחרי היום עיון אבל גם עכשיו זה פחות קורץ - קראתי שהמשכורת היא 10 אלף באיזשהו אתר וגם זה בקושי כי בארץ אין הרבה הצעות. לעבודה אני לא אחכה עד סיום תואר שני - לא בא בחשבון. - אם ככה אז עדיף לשפר פסיכומטרי וללמוד רפואה להיות מנתח פלסטי או משהו.

בקשר ללימודים - א', מי אמר שאני הולך בשביל כוסיות? האמת בחורות לא חסר בשום מקום. יותר חשוב זה החבר'ה שם שלא יפלו עלי חבורה של צהובים כאלה. אני מאלה שהיו יוצאים למסיבה לפני בגרות ולומדים עם נרגילה ביד למתכונת חחחח. בכל אופן, העתיד יותר חשוב וסופי שבוע מקסימום אני יכול לחזור לחברים בבית [כמו בצבא לא?!]

בקשר למגורים- אין לי ממש כוח להתעסק עם דירה משלי כרגע. האמת בן דוד שלי ממקסיקו מגיע ללמוד שנה אחריי - בטוח נשכיר דירה. אני כרגע בעד לקמבן משהו בפורטקציות או אישורים רפואיים [כמה שזה נשמע רע, למה לא?!]

אגב, מלבד לימודי מחשבים, רפואה, הנדסת חשמל-פיסיקה או הנדסת אוירו' [לא קורצים במיוחד] - איזה מקצוע הכי כדאי ללמוד מבחינת העבודה באזרחות?

אוף נמאס לי כבר ... מי בא לפתוח בסטה בכרמל?

אתה לא ממש סגור על עצמך.. מצד אחד את האומר מכונות, מצד שני ביורפואה, מצד שלישי אתה דורש משכורות עתק על ההתחלה.. רואים שאתה לא סגור על עצמך. לך קצת לעבוד, תחסוך, תראה מה זה שכר מינימום ומה זה משכורת של 10K בחודש ותלמד לנהל את הכספים. אין סיבה שבן אדם בן 25 לא יוכל לחיות מ-10K לחודש..

פורסם
  • מחבר

למה לבזבז את הזמן?

תראה בעניין המשכורת - כל הנושא של איכות חיים מאוד חשובים לי.

אגב, נסעתי אתמול לביקור בטכניון ודיברתי שם עם מישהו שנה רביעית - הוא אמר שזה מעניין אבל לא ממש כדאי כי אין עבודה. השאלה היא האם לקחת סיכון בזה שתהא עבודה בעתיד או לא... המסלול הכי בטוח הוא ללכת להנסדת חשמל ותואר שני ביו רפואה - אבל אני אסבול כי ראיתי מה זה האנשים של הנדסת חשמל ואין שם בכלל בנות - אני 4 שנים אסבול בלכ הקטע של החברה.

חוץ מזה, הבניין של ביו רפואה ממש מעפן חחח כל הביינים לייד מרשימים, דנדשים - אולי זה מראה על משהו במימון שמקדישה האוניברסיטה למחקרים?

אחד מחשמל שדיברתי איתו בטכניון אמר לי שהוא אישית הצטער שלא עשה בת"א כי זה קרוב לו יותר - האם כדאי להצפין עד חיפה [אני חולוני] כדי לקבל תואר מהטכניון ולא מת"א?

פורסם

אתה יכול להכיר גם בנות לא מהפקולטה שלך, וגם לנו בחשמל יש כמה כוסיות :silly:

ושמע, פקולטה יותר גדולה, עם יותר סטודנטים, אז יש בה יותר השקעה וכוח

נ.ב. אני מעדיף לקבל 10K ולהינות בעבודה שלי, מאשר 15K שבשבילם עשיתי תואר שלא מעניין אותי יותר מידי וגם העבודה לא

פורסם

היי. בתור סטודנט שנה שניה בטכניון לתואר כפול במדעי המחשב ומתמטיקה אני יכול להגיד לך את הדבר הבא:

אתה לא מוגבל בזמן. בפקולטה שלי (מתמטיקה) ישנם מספיק מקרים של אנשים התוהים אם התחום שבחרו בו מעניין אותם. רבים עברו בין ביו-רפואה לכימיה למתמטיקה, בסופו של דבר.

יש לי חבר שמשתחרר אוטוטו מהצבא ונורא רוצה ללמוד פילוסופיה (המקרה שלו מקביל לשלך, בהתחשב בזה שחוץ מהמשך קריירה באקדמיה, אין לו מה לעשות עם התואר הזה כ"כ). ההצעה הכי טובה שנתתי לו זה שוואלה, אחי, קח קורס בפתוחה, נניח במיקרו-מאקרו כלכלה\מתמטיקה בדידה\פילוסופיה קוגנטיבית או כל דבר דומה, ותראה. וואלה, לא ילך, לא נורא, כשתיכנס באופן רשמי לאוניברסיטה ותירשם - אל תחשיב את הקורס הזה. זה לא מחייב.

חוץ מזה, בנאדם, אתה יודע כמה השאלה "מה יש לך לעשות עם מתמטיקה בשוק?" מהדהדת ברחבי הקמפוס?

בפגישה שהייתה למחזור שלי עם סגן דיקן הפקולטה למתמטיקה והדיקן עצמו שקפץ להגיד שלום מאוחר יותר, נשאלה השאלה הזאת ממש, באופן בוטה, והתשובה לכך הייתה - "אין מתמטיקאים רעבים."

קח את זה בתור מוטו, אל תשכח שהטכניון ממקומם בין 30 האוניברסיטאות הטובות בעולם, כך שמקסימום אין ביקוש בשוק הישראלי, קח את עצמך לאירופה - תתעסק שנה שנתיים בתחום, תעשה תואר שני בכלכלה\מנהל עסקים או אפילו תואר שני בביו-רפואה ותחזור לארץ.

אני לא חושב שזאת החלטה גורלית כ"כ. אנשים רואים את החיים "נגמרים" בגיל 30, כשאתה מתחתן, מקים משפחה ומסיים תארים. על הזין, בנאדם, תלמד מה שהולך ותעבור אם זה לא ימצא חן בעינייך. זורמים!

אני, לדוגמא, לא מתכוון להפסיק ללמוד לרגע בחיים האלה. אני רוצה תואר בפילוסופיה גם, אבל לא בתור תואר ראשון, אלא בתור העשרה לחיים. אז אל תיקח את זה קשה, תירשם, תלמד, ותראה מה אתה אוהב.

פורסם

מספרתי לך את השאלות ככה שאוכל להתייחס אליהן בצורה מסודרת יותר. ממליץ לך לעשות את אותו הדבר בעתיד.

שלום, אני עוד שבועיים משתחרר ואני מעכשיו חושב על להתחיל ללמוד. אני בן 19 וחצי כרגע [קיבלתי פטור רפואי מהצבא אבל התנדבתי לשנה וקצת - קיצר עכשיו אני משתחרר] ואני חושב שלא כדאי לבזבז זמן ולהרשם כבר מעכשיו ללימודים.

שלשום החלה ההרשמה ללימודי חורף בטכניון והיא תגמר בעוד פחות מחודש. זה אומר שאם אני רוצה ללמוד שם אני חייב להרשם בקרוב.

1) בעקרון התכנית שלי היא לללמוד הנדסת ביו-רפואה - סכם נדרש בין 89 ל-91. הסכם שלי 89.88 - זה אומר שאני אתקבל?

2) כדאי ללכת ללמוד ביו רפואה או שיש דברים מעניינים יותר? שמעתי שאפשר מקסימום בשנה הראשונה לעבור למקצוע אחר כי בכולם השנה הראשונה זהה כמעט לחלוטין.

3) רציתי לקבל מידע פה מאנשים שלומדים\למדו בטכניון - עצות בקשר להרשמה, דוגמת עניין המגורים ובחירת מקצוע.

4) הבעיה שלי היא שאני אוהב יותר מידי דברים - ממש לא אכפת לי ללמוד ארכיטקטורה או אפילו סתם כלכלה להיות ברוקר - אבל הבנתי שביו-רפואה זה אחד המקצועות הנחשקים והטובים ביותר [גם האמת זה דיי מעניין אותי] - תקנו אותי אם אני טועה...

1)הסכם הוא סה"כ מספר מינימלי לקבלה לדיון על מועמדותך - נקרא סף קבלה. ז"א שלדוגמא אם יש רק 200 מקומות למסלול שהסכם שלו הוא 89 וישנם יותר מ-200 מועמדים עם סכם מעל ל-91, גם אם הסכם שלך מתאים אתה לא תתקבל. ובכלל הסכם המינימלי הסופי יכול לנוע בין 89 ל-91. ז"א הוא יכול להיות בסוף גם 91

לדוגמא המקרה שלי, לי יש 85.23 ואני מנסה להתקבל למערכות מידע שהסכם המינימלי שלו (סף קבלה) נע בין 84 ל-86. יכול להיות שהסכם שלי לא יספיק.

2) ביו רפואה הוא אחד מהמסלולים הנחשבים והמבוקשים יותר. מעבר בין פקולטות מותנה באופן כזה שמקשה מאוד על המעבר בין פקולטות בכדי שאנשים לא ינצלו את המצב ע"י הרשמה למסלול בפקולטה בעלת סכם נמוך יותר ואז מעבר למסלול בפקולטה אחרת עם סכם יותר קשה להשגה אחרי תחילת הלימודים. מדובר בתנאים כמו ממוצע גבוה, השלמת מספר קורסים דרושים למעבר ועל בסיס מקום פנוי וכ'ו. מעבר בין מסלול בתוך אותה הפקולטה היא פשוטה יותר. למשל מעבר ממערכות מידע לתכנה ששניהם מסלולים בתוך הפקולטה למדעי המחשב.

3) אני מציע לך ללכת לביקור בטכניון ולדבר עם היועצות במדור לייעוץ למועמדים ובמרכז להרשמה וקבלה. אני ביקרתי שם כבר 3-4 פעמים וקיבלתי את מה שאני צריך בכל ביקור. היועצות שם מעולות ומאוד תומכות ואני ממליץ לך ללכת ולבקר גם בכדי שתראה קצת את המקום.

4) ביו רפואה הינו מסלול שעניין אותי גם כן ולפי מה שהבנתי מהשנה השלמה שלי במכינה של הטכניון, המסלול די אטרקטיבי ומבוקש. בעיקר ע"י בנות :D

פורסם
  • מחבר

אנשים לא נרתעים מהאפשרות שלא תהא עבודה במקצוע?

ואגב, איך הטכניון עצמו לדוגמה בהשוואה לת"א לפי מה שראית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים