עבור לתוכן

לימודים בטכניון

Featured Replies

פורסם

שלום, אני עוד שבועיים משתחרר ואני מעכשיו חושב על להתחיל ללמוד. אני בן 19 וחצי כרגע [קיבלתי פטור רפואי מהצבא אבל התנדבתי לשנה וקצת - קיצר עכשיו אני משתחרר] ואני חושב שלא כדאי לבזבז זמן ולהרשם כבר מעכשיו ללימודים.

שלשום החלה ההרשמה ללימודי חורף בטכניון והיא תגמר בעוד פחות מחודש. זה אומר שאם אני רוצה ללמוד שם אני חייב להרשם בקרוב.

בעקרון התכנית שלי היא לללמוד הנדסת ביו-רפואה - סכם נדרש בין 89 ל-91. הסכם שלי 89.88 - זה אומר שאני אתקבל? כדאי ללכת ללמוד ביו רפואה או שיש דברים מעניינים יותר? שמעתי שאפשר מקסימום בשנה הראשונה לעבור למקצוע אחר כי בכולם השנה הראשונה זהה כמעט לחלוטין.

רציתי לקבל מידע פה מאנשים שלומדים\למדו בטכניון - עצות בקשר להרשמה, דוגמת עניין המגורים ובחירת מקצוע.

הבעיה שלי היא שאני אוהב יותר מידי דברים - ממש לא אכפת לי ללמוד ארכיטקטורה או אפילו סתם כלכלה להיות ברוקר - אבל הבנתי שביו-רפואה זה אחד המקצועות הנחשקים והטובים ביותר [גם האמת זה דיי מעניין אותי] - תקנו אותי אם אני טועה...

זה מאוד חשוב לי ואשמח לייעוץ ועצות לתחילת הדרך.

תודה מראש :),

אחד שמאוד, אבל מאוד לחוץ! :(:bash::nixweiss:

פורסם

AS FAR AS I KNOW, לכל מקצועות הביו-שקר כלשהו כמעט ואין דרישה למען האמת (בעצם, היתרון הכי גדול שלהם בטכניון שיש שם לא מעט בנות, חלקן אפילו נראות לא רע).

כמו שאני רואה, מצד שני, אתה לא הכי סגור על עצמך (ביורפואה, כלכלה, ארכיטקטורה - מקצועות שונים בתכלית). אולי כדאי לתת לזה להתבשל עוד שנה לפני שתחליט.

אולי הכל מעניין אותך, אבל בזה אתה הולך להתעסק במשך כל החיים שלך כנראה, אז כדאי שתהיה בטוח בנושא.

בכל מקרה, כמוש אמרת, די קל לעבור בין מקצועות (במיוחד עם סכם כמו שלך). קח בחשבון שהלימודים מאוד מאוד קשים ומתישים, ככה שקל לא יהיה.

והכי חשוב, בהצלחה :)

פורסם

שלום לך.

בתור סטודנט שנה שניה בטכניון, אני אנסה לשפוך קצת אור על שאלותיך:

1. "סכם נדרש" זו הערכה בלבד על סמך נתונים משנים קודמות. כל מה שהוא אומר זה שסף הקבלה צפוי להיות איפשהו בטווח הנתון. הוא יכול להיות 89.5 ואז תתקבל. הוא יכול להיות 90.5 ואז לא תתקבל. הוא יכול אפילו לחרוג מהטווח, אך הסיכוי לכך אינו גבוה.

2. השאלה "האם כדאי ללמוד מקצוע זה או אחר" היא סובייקטיבית לחלוטין. מה שכן ניתן להציע הוא שתבוא ליום הפתוח, תבקר בפקולטון המעניינות אותך, תשאל שאלות ותראה האם תכנית הלימודים והעבודה העתידית הן אכן מה שאתה חושב - שלא יקרה מצב שתמצא את עצמך בפקולטה הלא נכונה כי הנחת הנחות שגויות. אדם הרוצה לעשות תואר בפיזיקה רק כי זה מה שהוא אהב בתיכון עשוי להתאכזב מאוד, למשל, ברגע שהוא יראה מה באמת הוא עתיד ללמוד (ועוד יותר כשהוא יראה במה הוא עתיד לעסוק אחרי הלימודים).

כמובן שבנוסף לשאלת העניין, מומלץ לבדוק האם יש דרישה לתחום זה בשוק העבודה. חבל לעשות תואר מעניין רק כדי לגלות בדיעבד שאין לך מה לעשות איתו. לשם כך דווקא פחות מומלץ לשאול אנשים באקדמיה - עדיף לשאול מכר העוסק בתחום או לפחות המועסק בחברה העוסקת בתחום, ואם אין אז לפחות לסקור את מדור ה"דרושים" הרלוונטי.

3. בשנה הראשונה אכן ניתן לעבור לפקולטה אחרת. בד"כ גם בשניה. עם זאת, מה ששמעת לגבי "השנה הראשונה זהה לחלוטין" זה לא בדיוק נכון. בפקולטות 'קרובות' יש נושאים דומים בהתחלה, נכון, אבל לא בהכרח באותה רמה. אתה עשוי לגלות שלקחת קורס "חדו"א 1מ" שמתאים אמנם לפקולטה שלך כרגע, אך לפקולת אליה אתה רוצא לעבור דרוש "חדו"א 1ת". גם ההיפך נכון - אתה עשוי לקחת קורס קשה יותר מהנדרש בפקולטה אליה תגיע בסוף, שסביר שתוציא בו ציון נמוך יותר וזה סתם יפגע לך בממוצע.

4. עצות בקשר להרשמה? להגיש טפסים בזמן ולא לחכות לרגע האחרון. ב'עדיפויות' (מבחינת פקולטה) יש לשים לב לא רק לעדיפות הראשונה, ולא משנה כמה אתה בטוח שתתקבל. תמיד כדאי לשים בעדיפויות האחרות תחומים המעניינים אותך גם הם, או לחילופין פקולטות קרובות במידת האפשר לזו המבוקשת כדי להקל על מעבר בעתיד.

5. מגורים? אם אתה לא מחיפה או מהסביבה הקרובה, אין בבעלותך דירה והמשפחה שלך לא מפוצצת בכסף, רוב הסיכויים שתקבל מעונות אם תבקש. לדעתי זה הרבה יותר נוח (ובהכרח יותר זול!) מאשר לשכור דירה 'בחוץ' - גם אם זה אומר שיהיה לך שותף לחדר. ישנם כמה סוגי מעונות בטכניון, אך בשנה הראשונה סביר שתמצא את עצמך בבסיסיים ביותר (מבנים ישנים, שותף לחדר ומקלחת במסדרון הקומתי). מחירי המעונות תלויים בסוג, כך שעל מעונות כאלה תשלם פחות מאשר על מעונות 'נורמליים' יותר.

אם אתה לא מעוניין במעונות, או לא מתקבל - תמיד אפשר למצוא חדר להשכרה בסביבה. שלא כמו בת"א, כאן ההיצע רב מן הביקוש בד"כ, ורוב הסיכויים שתוכל למצוא חדר בדירה סבירה, במרחק הליכה ובמחיר מתקבל על הדעת.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

------ עריכה, לאחר קריאת ההודעה של יואב --------

1. יש מקצועות שאין להם יותר מדי דרישה - אך כל עוד אין בהם גם יותר מדי הצע הם לא שונים בהרבה ממקצועות 'מבוקשים' שיש בהם עודף סטודנטים. דווקא ביורפואה הוא לא מקצוע 'שקר כלשהו' ותתפלא - אפילו יש דרישה.

2. אם לא תשאל ולא תברר, בעוד שנה תהיה 'לא סגור' בדיוק באותה המידה. לדעתי חבל לדחות סתם.

3. "במיוחד עם סכם כמו שלך" - מבלי לפגוע, זו הגזמה. סכם ~90 הוא רחוק מלהיות כזה המאפשר מעבר חופשי בין פקולטות, ויש פקולטות אליהם אין סיכוי שתתקבל על סמך הסכם הזה. קח גם בחשבון שאחרי הסמסטר הראשון לא רק הסכם אלא גם ההשגים האקדמאיים (בינתיים) יקבעו את סיכוייך לעבור לפקולטה המבוקשת.

4. הלימודים לא בהכרח "קשים ומתישים". אם יש לך הרגלי למידה סבירים, אתה יודע לנהל את הזמן וסדר העדיפויות שלך, ואתה יודע להגיד "זין על הכל" וללכת להתאוורר כשצריך, אין שום סיבה שלא תהנה.

פורסם

טוב ככה.

בעיניין הסכם- יש לך סכם די מכובד, אבל בעקרון רצוי שתהיה מעל הסף הרשמי. השנה הדרישה של חשמל היתה 89 בערך, והטווח הרשמי היה 86-88

בקשר למקצוע- תקרא על כל אחד, ותחליט מה אתה אוהב, אל תבחר משו שסתם נשמע נחמד ויש דרישה. גם לדעתי מקצועות הביו-דברים הם לא משו.

תלמד מה שאתה אוהב, כי אם אתה לא אוהב את המקצוע הלימודים ילכו לא משו

בקשר לקושי- כן קשה, אבל מתרגלים לעומס, וכשאתה גר בסביבה אז להישאר פה עד מאוחר עם החברה זה לא כזה בעייתי.

בקשר למקצועות בשנה הראשונה- יש דברים שהם מאוד מאוד שונים, כדי שתעבור על הסילבוסים של התארים שמעניינים אותך ותשווה את המקצועות

בקשר למגורים- גם אם אתה לא טחון רצח, אבל אבאש'ך מהנדס ואתה בן יחיד, יש סיכוי שלא תקבל.

אפשר להשכיר דירות עם שותפים (שיותר טובות מהמעונות של השנה הראשונה), במחיר שלא גבוה בהרבה מהמעונות, יש יתרונות ויש חסרונות.

בקשר לכוסיות (ליואב), יש בחוות של חשמל איזה כוסית שמסתובבת פה בדרך קבע, אתה מוזמן לבוא לבדוק :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות.

בקשר לסכם - אני יכול להעלות אותו למעל 91 במידה ואעשה מחדש בחינת חיבור ושאלון 007 [עניין של ארבעה שיעורים פרטיים לרענון] העניין הוא שאין זמן כי ההרשמה נסגרת... גם פסיכומטרי אפשר לשפר אבל אין לי כוח... הוצאתי 706 - העניין הוא שלמדתי לפני הגיוס כשכל החברים יצאו כל לילה - ואיך אפשר לא לצאת? בקיצור לא יצא לי ללמוד הרבה אבל אין לי זין שלושה חודשים עכשיו לחרוש כמו לפני כן בשביל עוד איזה 30 נקודות בפסיכו

המגורים - ראיתי את המעונות לשנה הראשונה - אייןןן מצבבבב! אין סיכוי שאני מסוגל ללמוד עם מישהו בחדר... אין אופציה להביא אישורים רפואיים [פרוטקציות באיכילוב] ולשלם יותר בשביל חדר טוב? שמעתי שיש מעונות עם חדר מוזיקה - לפחות לא אצטרך להפסיק לנגן.

היום עיון הוא ב-12.2 אבל חשבתי מעכשיו לשלוח את הטופס בקשה לביו-רפואה ומקסימום אחרי היום עיון לבקש לעבור. רוב הסיכויים הם שיהיה קשה יותר להתקבל לשם מאוחר יותר, לא?!

כדאי לשקל את האופציה של אוניברסיטת ת"א? אני גר בחולון ויהיה לי קל יותר אבל בכל אופן אני מעדיף מה ש"הכי טוב" [אבל גם הכי כיף - שמעתי שלגור במעונות זה דיי דומה לקולג' - זו הסיבה שאני לא מעוניין בלשכור דירה]

אגב, מה הימים בהם לומדים ? לפי מה שהבנתי אני אוכל לחזור הביתה כל יום חמישי בצהריים\לקראת ערב ולחזור בראשון בבוקר ללימודים

פורסם

יש אופציה עם התבכינויות ואישורים רפואיים לעבור למעונות יותר טובים, אני מכיר כאלה אבל לא מובטח+זה קצת לא יפה לדפוק את כולם.

יש בנשר (5-10 דקות בהליכה) אחלה דירות להשכרה (רק אל תחפש שבועיים לפני, אז המחירים מוכפלים)

בקשר למקצועות- תירשם עכשיו, תוסיף גם אפשרות ב'

אם אתה בסוף נעול על ביו-רפואית.. אז תירשם לבגרות ב007 אם זה באמת לא השקעה גדולה מידי בשבילך.

פסיכומטרי אין צורך לשפר, כמו כן אתה יכול להתייעץ עם אחת הפקידות בנושא כדי לדעת מה היתה הדרישה העדכנית להתקבלות למקצוע.

בקשר למעברים וכאלה, אתה יכול לדבר עם הפקידות שיעזרו לך בנושא.

דומה לקולג'? ראיתה יותר מידי סרטי קומדיה-נוער-סקס.

אני אישית משכיר דירה 5 דקות מהשער ו15 דקות מהבינייני לימוד עם שותף ושותפה שהם גם סטודנטים, וכשהחברה מתאספים אנחנו מעדיפים לשבת אצלנו בדירה, מאשר במעונות.

ביום עיון תלך לראות את המעונות, תרד לכיוון נשר תסתכל את הבתים מחוץ לשער.

אחרי שתירשם לא כזה קשה לשנות\לבטל.

עריכה: אין דירות לבד, יש דירות עם נגיד 5-6 חדרים ובן אדם בחדר.

עריכה 2: ללמוד עם אנשים זאת האפשרות הכי טובה, אתה תבין את זה

פורסם

בהקדמה קצרה- יש לי תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני מהטכניון, שניהם בביולוגיה .

אם כוסיות זה מה שמעניין אותך, אוניברסיטת תל אביב זאת הבחירה הנכונה. צר לי, אבל בטכניון מספר הכוסיות נמוך יותר בביוטכנולוגיה, ביולוגיה וכימיה. (ובלי כוונה לגזענות, אבל הרבה מהן ערביות, מצד שני הרבה מהן רוסיות מדהימות לגמרי)

בקשר לענייני עבודה- הביקוש לעבודות בביוטכנולוגיה וביולוגיה מעורר רחמים במדינת ישראל, אלא אם בא לך על תועמלנות, או מיקרוביולוגיה. יש, אבל לא מספיק.

מנקודת מבט של יזמות, הסיכון בהשקעת כספים במקצועות אלה הוא גבוה יותר מהיי טק.

לגור במעונות (לפחות באלו של הטכניון, ואני יודע, כי הייתי ב3 בלוקים שונים) זה לא כמו הקולג' בארה"ב. זה גם מאוד תלוי באיזה מעונות נפלת ומי החברה שאיתך. כך או כך, חוץ ממזרח חדש (שהבנתי שלא מקבלים גם ככה בשנה ראשונה של תואר ראשון), רמת המעונות לא משהו בכלל. הטכניון גם נורא אוהב לחסום שיתוף קבצים בכל דרך אפשרית שדי עצבן אותי. היתרון הוא שלא צריך להתחיל להתרוצץ בתחבורה ציבורית, מה שמקל על החיים בתואר שני שאתה פגר רוב הזמן מרוב קריעת תחת.

בנימה יותר אישית, פרופסור בטכניון פעם שאל אותי למה הסטודנטים שלו אומרים לו שסטודנטים נהנים פחות בטכניון, והתשובה שלי היתה "זה כמו לשאול ממה עושים נקניקיות, אף אחד לא באמת יודע, אבל זה מה שאתה מקבל". (כן, לא שנון מי יודע מה)אם זו מסגרת חברתית שאתה מחפש, יש לי רושם שהמצב טוב יותר באוניברסיטה העברית או בבן גוריון.

יום נעים.

פורסם

ביורפואה הוא נחשק במכוני מחקר למינהם או בחברות עתירות הייטק המתמחות ברפואה כגון טבע (תרופות ) מכשור רפואי ובתי חולים/אניברסיטאות הידועות במחקרים רפואיים . כך שאם אתה אוהב את התחום אז לא חסר . אם אתה רוצה מקצוע כולבו מה שניקרא . יש תואר באוירונאוטיקה וחלל . זה תואר שנוגע בהכול המקצועות העיקריים כגון לווינים מטוסים מסוקים אוניות צוללות מזלטים ומכשור ובקרה . אבל תוכל לעבוד גם במחקר רפואי , מכשור אופטי , תורת החומר , מכונות והנדסה . אבל תלמד אותו רק בטכניון

פורסם

שלום, אני עוד שבועיים משתחרר ואני מעכשיו חושב על להתחיל ללמוד. אני בן 19 וחצי כרגע [קיבלתי פטור רפואי מהצבא אבל התנדבתי לשנה וקצת - קיצר עכשיו אני משתחרר] ואני חושב שלא כדאי לבזבז זמן ולהרשם כבר מעכשיו ללימודים.

שלשום החלה ההרשמה ללימודי חורף בטכניון והיא תגמר בעוד פחות מחודש. זה אומר שאם אני רוצה ללמוד שם אני חייב להרשם בקרוב.

בעקרון התכנית שלי היא לללמוד הנדסת ביו-רפואה - סכם נדרש בין 89 ל-91. הסכם שלי 89.88 - זה אומר שאני אתקבל? כדאי ללכת ללמוד ביו רפואה או שיש דברים מעניינים יותר? שמעתי שאפשר מקסימום בשנה הראשונה לעבור למקצוע אחר כי בכולם השנה הראשונה זהה כמעט לחלוטין.

רציתי לקבל מידע פה מאנשים שלומדים\למדו בטכניון - עצות בקשר להרשמה, דוגמת עניין המגורים ובחירת מקצוע.

הבעיה שלי היא שאני אוהב יותר מידי דברים - ממש לא אכפת לי ללמוד ארכיטקטורה או אפילו סתם כלכלה להיות ברוקר - אבל הבנתי שביו-רפואה זה אחד המקצועות הנחשקים והטובים ביותר [גם האמת זה דיי מעניין אותי] - תקנו אותי אם אני טועה...

זה מאוד חשוב לי ואשמח לייעוץ ועצות לתחילת הדרך.

תודה מראש :),

אחד שמאוד, אבל מאוד לחוץ! :(:bash::nixweiss:

היי, אני מניח שאני הולך להתחיל פה מלחמת עולם אבל אני ממליץ על משהו סולידי. משהו כמו מדעי המחשב או הנדסת חשמל (ההעדפה שלי היתה פיזיקה אבל זה לא ממש סולידי). הרעיון הוא כזה, אתה רוצה לשמור לעצמך את האופציות פתוחות. במידה והמצב במשק רע (כמו שצופים בכמה השנים הקרובות) אתה גמיש ויכול להתקבל למגוון רחב של עבודות כולל רוב העבודות של הביו-משהו אם צריך. במידה והמצב במשק טוב ופתאום נמאס לך מהתחום שבו אתה עוסק אתה יכול לעבור לתחום אחר (שמצריך אותו בסיס, אני לא מדבר על מעבר לתחום אחר לגמרי) תחשוב על זה ככה, נניח שאתה מתעסק בתיכנות ברמה של מערכת הפעלה, נמאס לך, אתה יכול לעבור (תיאורטית) למשרה בתחום של ניהול פרויקטי תוכנה. הדרישות הסבירות לשני העבודות הם מדעי המחשב או הנדסת חשמל. זה במקרה גם דיי מקובל בשוק. אתה מדבר על תואר שגם אם תלמד 80% אותו דבר הוא יישמע ספיציפי לתחום מסויים אני מעריך שיהיה יותר קשה לעבור.

פורסם

^^^^^

הנדסת אוירונאוטיקה וחלל עונה על זה . לא חסר חברות שמחפשות אנשי מקצוע זה . כול מערכת מרוכבת מהנדס אוירונאוטיקה וחלל יכול לפתור בעיות שבדרך כלל מהנדס עם התמחות מסויימת יתקשה לפתור . פיזיקה זה עדיין סולידי . כול חברות המחקר בעולם מחפשות כרגע פיזיקיים . מאז פיצוץ הבועה מלפני כעשור יש טונות של מהנדסי תוכנה ומדעי המחשב . גם עם הוא מגוון לא תמצא הרבה עבודה מגוונת בשוק

פורסם

בגלל זה לדעתי צריך לסגור על זה, שהולכים ללמוד מה שרוצים\אוהבים, ולא מה שכרגע הכי הולך בשוק :xyxthumbs:

פורסם

הוא כרגע לא יודע מה הוא רוצה . כך הכי פחות מומלץ להמליץ על מקצוע שהשוק רבוי בו

פורסם

------ עריכה, לאחר קריאת ההודעה של יואב --------

1. יש מקצועות שאין להם יותר מדי דרישה - אך כל עוד אין בהם גם יותר מדי הצע הם לא שונים בהרבה ממקצועות 'מבוקשים' שיש בהם עודף סטודנטים. דווקא ביורפואה הוא לא מקצוע 'שקר כלשהו' ותתפלא - אפילו יש דרישה.

2. אם לא תשאל ולא תברר, בעוד שנה תהיה 'לא סגור' בדיוק באותה המידה. לדעתי חבל לדחות סתם.

3. "במיוחד עם סכם כמו שלך" - מבלי לפגוע, זו הגזמה. סכם ~90 הוא רחוק מלהיות כזה המאפשר מעבר חופשי בין פקולטות, ויש פקולטות אליהם אין סיכוי שתתקבל על סמך הסכם הזה. קח גם בחשבון שאחרי הסמסטר הראשון לא רק הסכם אלא גם ההשגים האקדמאיים (בינתיים) יקבעו את סיכוייך לעבור לפקולטה המבוקשת.

4. הלימודים לא בהכרח "קשים ומתישים". אם יש לך הרגלי למידה סבירים, אתה יודע לנהל את הזמן וסדר העדיפויות שלך, ואתה יודע להגיד "זין על הכל" וללכת להתאוורר כשצריך, אין שום סיבה שלא תהנה.

1. הכוונה בשקר כלשהו הייתה מקצועות הביו-משהו. ביורפואה, ביוטכנולוגיה, ביוכימיה וכו' וכו' וכו' - מקצועות מעניינים ללא ספק, אבל ביחס להיצע, יש מעט ביקוש, וזה מסטודנטים לביורפואה. אם אתה רוצה ללכת על בטוח מבחינת עבודה בתחום אני לא בטוח שזה המקצוע עבורך, למרות שהוא מאוד מאוד מעניין ונוגע בהרבה תחומים, ככה שקל לעבור בין תחום אחד לשני. עד כמה שהבנתי, הם עושים דברים שקרובים לחשמל, רק מתמקדים יותר בתהליכים ביולוגיים, אבל את זה אני מאוד מסייג כי למען האמת, אין לי מושג. בכל מקרה, אני רק יודע שהפקולטה מאוד נחשבת בטכניון ומובילה בעולם בהרבה תחומים.

2. הוא בן פחות מ-20, כל החיים לפניו. בסופו של דבר, זה כמו עתודאים - אם אתה לא סגור על המקצוע הזה ב-100% לא שווה ללכת על זה, וגם אז לא בטוח. ההבדל הוא שפה אתה לא מתחייב לצבא. שיצבור קצת ניסיון בחוץ ויסגר על עצמו. בשנה הזאת יכולים לקרות הרבה דברים. במקרה הכי גרוע, עבד שנה וחסך קצת כסף או סתם נסע לטיול. זה לא שההבדל בין גיל 20 ל-21 הוא משמעותי כל כך. מילא היה בן 25. ככה בגיל 25, 26 לכל היותר הוא כבר עם תואר ביד.

3. בסופו של דבר, אם הוא לא רוצה רפואה או פיזיקה-חשמל או משהו בסגנוןן, הוא יתקבל. 90 זה בהחלט לא סכם מטורף, אבל מספיק לרוב הפקולטות - מכונות, חשמל, מדמ"ח, תעו"ן, מדעים מדויקים ומדעי החיים וביו-משהו אחרות, ועם קצת מזל גם אלה עם הדרישות היותר גבוהות.

4. אתה שנה שניה, אתה אמור לדעת מה זה סמסטר ראשון-שני. קריעת תחת. אתה נזרק לעולם אחר. בתור סטודנט, עתודאי, סמסטר א' אני יכול לומר לך שזה דבר חדש, שבאופן אישי, עדיין לא התרגלתי אליו לחלוטין. כמו שאמרת, זה עניין של הרגלי למידה, השאלה היא תוך כמה זמן אתה משיג אותם.

ביורפואה הוא נחשק במכוני מחקר למינהם או בחברות עתירות הייטק המתמחות ברפואה כגון טבע (תרופות ) מכשור רפואי ובתי חולים/אניברסיטאות הידועות במחקרים רפואיים . כך שאם אתה אוהב את התחום אז לא חסר . אם אתה רוצה מקצוע כולבו מה שניקרא . יש תואר באוירונאוטיקה וחלל . זה תואר שנוגע בהכול המקצועות העיקריים כגון לווינים מטוסים מסוקים אוניות צוללות מזלטים ומכשור ובקרה . אבל תוכל לעבוד גם במחקר רפואי , מכשור אופטי , תורת החומר , מכונות והנדסה . אבל תלמד אותו רק בטכניון

^^^^^

הנדסת אוירונאוטיקה וחלל עונה על זה . לא חסר חברות שמחפשות אנשי מקצוע זה . כול מערכת מרוכבת מהנדס אוירונאוטיקה וחלל יכול לפתור בעיות שבדרך כלל מהנדס עם התמחות מסויימת יתקשה לפתור . פיזיקה זה עדיין סולידי . כול חברות המחקר בעולם מחפשות כרגע פיזיקיים . מאז פיצוץ הבועה מלפני כעשור יש טונות של מהנדסי תוכנה ומדעי המחשב . גם עם הוא מגוון לא תמצא הרבה עבודה מגוונת בשוק

בהחלט בהכשרת מהנדס האוירו' יש נגיעות מהכל (בתור סטודנט סמסטר א' לזה, עד כמה שאני מבין מ"מבוא להנדסת אוירו' וחלל), אבל זה רק נגיעות. בסופו של דבר, כל מקצועות ההנדסה השונים קרובים באופן יחסי (במיוחד הנגזרות של מכונות, זה חלק מאוד גדול מההנדסות השונות - חקלאית, חומרים ואוירונאוטיקה הן נגזרות די ישירות של מכונות, ומקצועות רבים אחרים בהחלט קשורים באופן די הדוק לתחום). אז כן, בגלל מבנה תוכנית הלימודים מהנדס האוירונאוטיקה מקבל נגיעות מהכל, אבל לא הייתי אומר שזה המקצוע האידיאלי למי שלא סגור על עצמו.

יתרון גדול של המקצוע, מצד שני, זה שיש חוסר די רציני של מהנדסי אוירונאוטיקה בשוק (וזה מגיע למצב שעתודאים רבים, ויחס העתודאים/לא עתודאים בפקולטה הזו מגיע לחצי בערך (וכבר שמעתי על מחזורים שזה הגיע ל-30 עתודאים מתוך 34 סטודנטים סה"כ), הולכים לשרת בתעשיות הביטחוניות), ככה שיש סיכוי די גבוה שתמצא עבודה בלי בעיה גם בלי ממוצע 90. מצד שני, אם בסופו של דבר זה לא מעניין אותך, אז יש לך תואר שלא שווה לך, באופן אישי, כלום.

פורסם
  • מחבר

טוב בעקרון כל הקטע של מחשבים, למרות שאני מאוד אוהב להתעסק בזה - אני לא רואה את עצמי עובד בעתיד בבניית תוכנות וכאלה.. אני רוצה כל פעם משהו חדש, דברים שיאתגרו את השכל והיצירתיות - יש לי כ"כ הרבה רעיונות לסטארט אפים שאני כתבתי לי וכמעט וכולם קשורים במכאניקה או סתם הנדסה תעשייתית. מה שכן, אחד הדברים שאני רוצה לפתח קשורים באופן אינטגרלי לרפואה, מה גם שאני תמיד אהבתי את כל הנושא הזה [מלבד הקטע של לגעת במוגלה אל אנשים בלכעס].

העניין הוא שאני לא אחד שיוכל לחיות עם משכורת ממוצעת, אני יודע את זה... בגלל זה אני חושב אפילו על כלכלה ודברים בסגנון - הקטע הוא שזה ממש מקצועות המוניים [מבחינת מספר אנשים] ואין הרבה עבודה. גם אם יש - היא דיי משעממת. המשפחה המליצה ללמוד מה שבא לי ומקסימום לעשות קורסים בכלכלה ולהשקיע בבורסה כמו שצריך [זה גם תחום שמאוד אהבתי..]

כל השיחה סביב הסכם זה כבר פחות רלוונטי - כיתה יא' בקושי למדתי ובגלל זה הציונים הם בממוצע 87 בגיל הזה - זה נבע מסיבה מוצדקת שאני אוכל לפרט להם. העובדה היא שכבר ביב' הציונים הסופיים בבגרויות היו דיי גבוהים - לדוגמה 98 בתנך, 95 באזרחות ו-97 בכימיה 5 יח'.

טוב נחזור לבחירת המקצוע - הביו-רפואה נשמע לי מקצוע בדיוק בשבילי - אני כמעט בטוח שאני אתאכזב ושאני חיי בסרטים שיתנפצו אחרי היום עיון אבל גם עכשיו זה פחות קורץ - קראתי שהמשכורת היא 10 אלף באיזשהו אתר וגם זה בקושי כי בארץ אין הרבה הצעות. לעבודה אני לא אחכה עד סיום תואר שני - לא בא בחשבון. - אם ככה אז עדיף לשפר פסיכומטרי וללמוד רפואה להיות מנתח פלסטי או משהו.

בקשר ללימודים - א', מי אמר שאני הולך בשביל כוסיות? האמת בחורות לא חסר בשום מקום. יותר חשוב זה החבר'ה שם שלא יפלו עלי חבורה של צהובים כאלה. אני מאלה שהיו יוצאים למסיבה לפני בגרות ולומדים עם נרגילה ביד למתכונת חחחח. בכל אופן, העתיד יותר חשוב וסופי שבוע מקסימום אני יכול לחזור לחברים בבית [כמו בצבא לא?!]

בקשר למגורים- אין לי ממש כוח להתעסק עם דירה משלי כרגע. האמת בן דוד שלי ממקסיקו מגיע ללמוד שנה אחריי - בטוח נשכיר דירה. אני כרגע בעד לקמבן משהו בפורטקציות או אישורים רפואיים [כמה שזה נשמע רע, למה לא?!]

אגב, מלבד לימודי מחשבים, רפואה, הנדסת חשמל-פיסיקה או הנדסת אוירו' [לא קורצים במיוחד] - איזה מקצוע הכי כדאי ללמוד מבחינת העבודה באזרחות?

אוף נמאס לי כבר ... מי בא לפתוח בסטה בכרמל?

פורסם

אני מאלה שהיו יוצאים למסיבה לפני בגרות ולומדים עם נרגילה ביד למתכונת

בוא לתעשיה וניהול :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים