עבור לתוכן

חייל נהרג וקצין נפצע קשה בכיסופים.

Featured Replies

פורסם

הוא לא יהפוך את המדינה לפאשיסטית, אם מזה אתה מפחד.

אנחנו בכל זאת דמוקרטיה ולא כל הכוח מרוכז בידיים של רוה"מ.

• תגובות 45
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת הפואנטה של D0ri, שהוא ינסה לקדם חקיקה כזאת. אבל לא מזה אני מפחד (טוב, קצת, אבל אני יודע שזה לא יצליח באופן מלא אם כי זה בהחלט מסוכן), אלא מזה שליברמן כולו רעש וצילצולים. אה כן, ושחיתות.

אגב שינוי שיטת הממשל שליברמן מנסה לקדם, אני מצטט מויקיפדיה:

ליברמן תומך בשיטת הדמוקרטיה הנשיאותית, ושינוי שיטת הממשל הוא חלק ממצע מפלגת ישראל ביתנו. הוא תומך בשיטה של בחירות אזוריות, בה מפלגה הזוכה, לוקחת את כל המושבים. בנוסף תומך ליברמן בהעלאת אחוז החסימה ל10% מסך הקולות הכשרים.

עם כניסתו של ליברמן לממשלה ה-31, החלו המגעים עם אהוד אולמרט לשינוי שיטת הממשל. כאשר ניסה להעביר את ההצעה לשינוי שיטת הממשל לדמוקרטיה נשיאותית בקריאה טרומית הוא נתקל בהתנגדות הכנסת וההצעה נפלה.

עם אהוד אולמרט סוכמו הפרטים הבאים, ולפי דבריו של אולמרט הם יעלו להצבעה בכנסת בהקדם האפשרי:

* ראש הסיעה שקיבלה את מירב הקולות יהפוך אוטומטית לראש הממשלה - ללא אישור הנשיא והתערבותו.

* הצבעת אי אמון תהיה תקפה רק ברוב של 66 ח"כים ויותר.

* הצעת התקציב תאושר עד ל-31 בדצמבר, ולא - תפוזר הכנסת.

כלומר, ריכוז הסמכויות בידי ראש הממשלה, ויצירת קשיים בניסיון להדיחה (עזוב את זה שישראל קטנה מידי בשביל בחירות אזוריות, לדוג')..

ואני לא מדבר על תקיפת הילד (אז מה אם זה היה לפני 8 שנים, ואז מה אם זה היה אחרי שחבורת ילדים שכללה את הילד שהוא הכה הרביצה לבן שלו או משהו כזה, ליברמן, איש מבוגר ונציג הציבור הלך לילד, תקף עליו ואיים עליו. לא ראוי וישאר כתם לכל החיים שלו, וזה, בסופו של דבר, מעיד על האופי שלו)...

פורסם

אני מאוד מאוד (מאוד) מקווה שישראל ביתנו תהיה המפלגה השניה בגודלה בארץ, מין הסתם אחרי הליכוד.

זה יתן לו מספיק כוח בשביל להעביר את חוק האזרחות.

אני גם מאוד מקווה שקדימה תהיה הרחק הרחק מאחור.

יש רק דבר אחד שמדאיג אותי: התמיכה בליברמן כלכך גדולה, במיוחד לאחר שבג"ץ פסל את פסילת מפלגות המחבלים, שעלול להיווצר מצב שבו הרבה קולות מהליכוד יעברו לליברמן, ובסוף נצא קרחים מכאן ומכאן..

תארו לכם מצב שבו ההצבעה הראשונית היתה נניח:

ליכוד 30 מנדטים

קדימה 26 מנדטים

ליברמן 20 מנדטים

אם אחוז נכבד מתומכי הליכוד יחליטו ש"פרנציפ נגד הערבים ונגד בג"ץ - הם שוברים את הכלים ומצביעים לליברמן!!!", המצב החדש עלול להיות:

ליכוד: 25

ליברמן: 25

קדימה: 26

ואז.. אוי ואבוי לנו.

לדעתי, כל מצביעי ליברמן צריכים להיות עם האצבע על הדופק.

אם הסקרים האחרונים לפני הבחירות יראו שקדימה מצמצמת את הפער - אסור לקחת את הסיכון וצריכים לחזק את הליכוד!

אלא אם אתם רוצים עכשיו עוד 4 שנים של קדימה.. עם ציפי ליבני..

--------

יואב תן לי דוגמה אחת לשחיתות של ליברמן. אתה פשוט מדבר שטויות בלתי מבוססות ולחלוטין תלושות מהמציאות.

פורסם

זה יתן לו מספיק כוח בשביל להעביר את חוק האזרחות.

במשפט אחד, מהו חוק האזרחות? (אני מנחש שזה קשור לקשר בין היהדות לאזרחי ישראל?)

אם כן, מזה אני חושש, חקיקת חוקים לטובת חבר העמים ושאר המיעוטים שיפרידו בין הדת והמדינה בישראל, דבר שרק יפגע בה, כי להזכירכם ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית

פורסם

והנה תגובת אולמרט:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3662669,00.html

פשוט בדיחה גרועה.

כשאמרנו "פעולה לא מידתית" לא התכוונו שבגלל שהם הרסו לנו גיפ, אנחנו נהרוס להם אופנוע....

כרגיל מחפשים את אולמרט / כותרות שמתאימות לדעה שלכם.

הפגיעה בקטנוע הייתה לא תגובה לארוע אלא חלק מפעולת ה'בלימה'

המסוקים הוזנקו לתת סיוע לכוחות הקרקע והקוטנוע זוהה עוזב את האזור לכן הוא הורד.

אולמרט וראשי הצמרת הצבאית צינו שתבוא תגובה ואני אישית נותן להם את מרחב התנועה

כי המטרה היא לא להגיב מיד על כל ארוע כי כך אנחנו משחקים לידים שלהם עלידי כך שאנחנו נותנים להם לקבוע את סדר היום

אסור להבליג ואנחנו בהחלט צריכים להגיב בעוצמה ובקרוב אבל מתי שאנחנו נחליט, בינתים שהם יתחבאו ויחכו לתגובה שלנו.

פורסם

הפגיעה בקטנוע הייתה לא תגובה לארוע אלא חלק מפעולת ה'בלימה'

המסוקים הוזנקו לתת סיוע לכוחות הקרקע והקוטנוע זוהה עוזב את האזור לכן הוא הורד.

אין שום בעיה, לגיטימי לחלוטין ומובן מאליו.

אבל להזכירך פה זה נגמר. ולקרוא להורדת אופנוע נמלט "תגובה לא מידתית", זו בדיחה לא מידתית.

במשפט אחד, מהו חוק האזרחות?

בלי נאמנות אין אזרחות.

פורסם

קראתי עכשיו על החוק, פשוט חוק מעולה!

אבל הוא לא יעבור בחיים, במיוחד לא עם ההנהגה החדשה בארה"ב, והמיטשל הזה שהביאו כדי שישמור פה על ה"קולוניה" של שלהם.

פורסם

אין שום בעיה, לגיטימי לחלוטין ומובן מאליו.

אבל להזכירך פה זה נגמר. ולקרוא להורדת אופנוע נמלט "תגובה לא מידתית", זו בדיחה לא מידתית.

זה לא מה שאמרת, אתה צחקת על אולמרט ואמרת שהתגובה שלנו זאת בדיחה גרועה.

כאשר הנה התגובה שלו:

אולמרט: התגובה לפיגוע בוא תבוא

ראש הממשלה מזכיר את התרעותיו הקודמות על שבריריות הפסקת האש, ומזהיר את חמאס מהתשובה לפיגוע בכיסופים, בו נהרג חייל ונפצעו שלושה. "התגובה בשטח הייתה מבצעית בלבד", אמר אולמרט

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3662902,00.html

אני מנחש ששתינו לא מסכימים עם אולמרט ושנינו נצביעה ימינה מימנו ההבדל הוא שאני לא קוטל אף אחד אוטומטית

פורסם

במשפט אחד, מהו חוק האזרחות? (אני מנחש שזה קשור לקשר בין היהדות לאזרחי ישראל?)

אם כן, מזה אני חושש, חקיקת חוקים לטובת חבר העמים ושאר המיעוטים שיפרידו בין הדת והמדינה בישראל, דבר שרק יפגע בה, כי להזכירכם ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית

בגדול, מה שהוא רוצה לעשות זה שכדי לקבל אזרחות תצטרך להכריז על נאמנותך למדינה. זה נשמע יפה, אבל בסופו של דבר, ערבי מוסלמי יצטרך להשבע אמונים לדגל יהודי ולמדינה עם חוקים שבסופו של דבר הם פרו יהודים. לא הגיוני במיוחד, נכון?

אני כן בעד לחייב אותם לעשות שירות לאומי, אבל חוק כזה זה דרך חוקית (ולא דמוקרטית במיוחד) לשלול למיליוני אזרחים את האזרחות. תן לי דוגמה למדינה מערבית אחת שבה חיים מיליוני אזרחים, ובאופן גורף צריך להצהיר על נאמנות למדינה.

חוץ מזה, בסופו של דבר, זה שאני מצהיר על משהו לא אומר שאני מממש אותו או מתכוון אליו...

יואב תן לי דוגמה אחת לשחיתות של ליברמן. אתה פשוט מדבר שטויות בלתי מבוססות ולחלוטין תלושות מהמציאות.

אתה מחובר למציאות? ברור שאם אין הרשעה, הכל זה "לכאורה", אבל אם קראת חדשות בימים האחרונים, ראית שעצרו את כל ה"מקורבים", כולל את הבת שלו, בחשד לשחיתות. אה, סליחה, זה ניסיון למנוע ממנו להשיג מספר משמעותי של קולות (בטח...).

בשבילך:

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=945433

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=/ibo/repositories/stories/m1_2000/skira20070404_845347.xml&layer=law&log=true

מאוד הגיוני שדווקא בשנים שליברמן לא היה בכנסת חברת "נסיעות" בניהול ביתו בת ה21, שרשומה גם בכתובת של חבר של ליברמן שהוא במקרה מנכ"ל השטיח המעופף הכניסה 7 מיליון שקלים ושילמה לליברמן שכר במאות אלפי שקלים.

רוצה עוד?

בבקשה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3390721,00.html

בטח תגיד לי שכל השאר גם לא נקיים. נכון, אבל השאלה היא לא מי נקי אלא מי פחות מושחת. ליברמן הוא מהזן הגרוע ביותר בנושא הזה, "לכאורה".

פורסם

זה לא מה שאמרת, אתה צחקת על אולמרט ואמרת שהתגובה שלנו זאת בדיחה גרועה.

זה כן מה שאמרתי, ואני עדיין אומר כי זה מה שקרה.

כאשר הנה התגובה שלו:

אולמרט: התגובה לפיגוע בוא תבוא

ראש הממשלה מזכיר את התרעותיו הקודמות על שבריריות הפסקת האש, ומזהיר את חמאס מהתשובה לפיגוע בכיסופים, בו נהרג חייל ונפצעו שלושה. "התגובה בשטח הייתה מבצעית בלבד", אמר אולמרט

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3662902,00.html

חחחח

כולו רוח וצלצולים. בוא נראה מה מזה יצא לפועל ומה ישאר בגדר דיבורים בלבד.

פורסם

אולמרט וראשי הצמרת הצבאית צינו שתבוא תגובה ואני אישית נותן להם את מרחב התנועה

כי המטרה היא לא להגיב מיד על כל ארוע כי כך אנחנו משחקים לידים שלהם עלידי כך שאנחנו נותנים להם לקבוע את סדר היום

אסור להבליג ואנחנו בהחלט צריכים להגיב בעוצמה ובקרוב אבל מתי שאנחנו נחליט, בינתים שהם יתחבאו ויחכו לתגובה שלנו.

אין דבר כזה "נגיב בזמן ובמקום המתאימים לנו".

על כל פגיעה בריבונות של מדינת ישראל (אפילו ירי של כדור בודד לעבר ישראל), צריכה לבוא תגובה מיידית והרסנית באופן חסר פרופורציות!

בגדול, מה שהוא רוצה לעשות זה שכדי לקבל אזרחות תצטרך להכריז על נאמנותך למדינה. זה נשמע יפה, אבל בסופו של דבר, ערבי מוסלמי יצטרך להשבע אמונים לדגל יהודי ולמדינה עם חוקים שבסופו של דבר הם פרו יהודים. לא הגיוני במיוחד, נכון?

מה לא הגיוני בזה?

יהודי אזרח ארה"ב לא נאמן לארה"ב?

יהודי אזרח צרפת לא נאמן לצרפת?

אולי לא קיים שם חוק שהם צריכים להישבע אמונים לדגל המדינה, אבל מחוקקים חוקים כשיש צורך בכך.

פורסם

אין דבר כזה "נגיב בזמן ובמקום המתאימים לנו".

על כל פגיעה בריבונות של מדינת ישראל (אפילו ירי של כדור בודד לעבר ישראל), צריכה לבוא תגובה מיידית והרסנית באופן חסר פרופורציות!

בלה בלה בלה

פורסם

אני כן בעד לחייב אותם לעשות שירות לאומי, אבל חוק כזה זה דרך חוקית (ולא דמוקרטית במיוחד) לשלול למיליוני אזרחים את האזרחות. תן לי דוגמה למדינה מערבית אחת שבה חיים מיליוני אזרחים, ובאופן גורף צריך להצהיר על נאמנות למדינה.

ארה"ב למשל?

http://en.wikipedia.org/wiki/Pledge_of_Allegiance

בכל בי"ס פותחים את היום עם זה

פורסם

ארה"ב היא מה שנקרא "מדינת כלל אזרחיה", כלומר לא מושתת על ערכים דתיים אלה אזרחיים ופוליטיים נטו, ולכן זה בהחלט הגיוני. כנ"ל צרפת, למי שהביא אותה כדוגמה. לכן שם זה די הגיוני שזה יקרה.. אני אתקן את הבקשה שלי. מדינה דמוקרטית עם ערכים דתיים שדורשת מאזרחים שאינם באותה הדת להשבע אמונים לדגל ולחוקים שלה (כמו בישראל, לדוגמה).

יודעים מה, רוצים שהאזרחים ישבעו אמונים לדגל? תהפכו את המדינה למדינת כלל אזרחיה. אבל רגע, אז אם יש איזשהו היגיון ולגיטימציה לרעיון חילופי השטחים, זה יעלם.

חוק האזרחות הוא חוק גזעני ביותר ומטרתו היא אחת ויחידה - לשלול למעל מיליון אזרחים את האזרחות.

פורסם

ארה"ב היא מה שנקרא "מדינת כלל אזרחיה", כלומר לא מושתת על ערכים דתיים אלה אזרחיים ופוליטיים נטו, ולכן זה בהחלט הגיוני. כנ"ל צרפת, למי שהביא אותה כדוגמה. לכן שם זה די הגיוני שזה יקרה.. אני אתקן את הבקשה שלי. מדינה דמוקרטית עם ערכים דתיים שדורשת מאזרחים שאינם באותה הדת להשבע אמונים לדגל ולחוקים שלה (כמו בישראל, לדוגמה).

טוב שלא ביקשת תמצאו עוד מדינת שהשם שלה מתחיל בי' ונגמר בל'.

http://en.wikipedia.org/wiki/Secular_state

שים לב בכמה ממדינות המערב יש הפרדה מוחלטת. רק אנגליה למיטב ידעתי עדיין שומרת על ערכים דתיים. ואל תחשוב שברגע שהם יקלטו את האיום הדמוגרפי חוקים דומים לחוק האזרחות לא יגיעו.

יודעים מה, רוצים שהאזרחים ישבעו אמונים לדגל? תהפכו את המדינה למדינת כלל אזרחיה. אבל רגע, אז אם יש איזשהו היגיון ולגיטימציה לרעיון חילופי השטחים, זה יעלם.

חוק האזרחות הוא חוק גזעני ביותר ומטרתו היא אחת ויחידה - לשלול למעל מיליון אזרחים את האזרחות.

מטרתו לשמר את מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית. שים לב, קודם יהודית אחר כך דמוקרטית. כשהערבים יהיו 50 אחוז מהאזרחים ולא יהיה שום חוק כזה, מה אתה חושב שיקרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים