עבור לתוכן

[שאלה] לגבי חברות GPU

Featured Replies

פורסם

רציתי להתייעץ איתכם לא לגבי דגם מסויים .

אלא לגבי חברות סתם לידע הכללי שלי .

איזה חברה הכי טובה בשיווק כרטיסי מסך ? לא קשור ATI NVIDIA

בכללי .

Sapphire VS ASUS ?

וגם אני מתכוון בכללי

פורסם

6.2 האם כדאי לי לקנות כרטיס מסויים מחברה א' או מחברה ב'?

לרוב, ההבדלים בין אותו כרטיס בין חברה אחת לאחרת מסתכמים בבאנדל (המשחקים, התוכנות ושאר התוספות שבאות עם הכרטיס בגרסת הRETAIL) וההבדלים בביצועים מינוריים אם בכלל קיימים. לכן, מומלץ להסתכל באתר היצרן לבדוק מה בא אצל כל חברה ובכך להטות את הכף לטובת חברה מסויימת. כאמור, אם ההבדלים אכן מסתכמים בבאנדל בלבד, והרכישה היא של כרטיס OEM (משמע - ללא הבאנדל), העלות הכספית תהיה הגורם המכריע.

לעיתים, החברות משנות גם את הקירור של על הכרטיס לאחד חזק ו/או שקט ו/או פסיבי (ללא מאוורר) ו/או עם חיבור מובנה לקירור מים. אם ברצונכם לבצע OC או להשקיט את כרטיס המסך, מומלץ לשקול לקנות כזה כרטיס עם קירור מיוחד מובנה. דבר זה יכול לחסוף עלויות של רכישת קירור בנפרד וחוסך את המאמץ והסיכון שבהחלפת קירור (כי הרי הקירור השונה בא כבר מורכב). ישנם חברות שכבר מבצעות OC מראש אצלם וזה מכוסה באחריות המוצר. זה יתרון לאלה שלא רוצים/יודעים להתעסק בOC ופוחדים לסכן את הכרטיס שלהם.

יש לשים לב שחברות שמשנות את הקירור/יעשו OC או יבצעו שינוי אחר בכרטיס, יכולים לדרוש תוספת כספית גבוהה ו/או לצמצם את הבאנדל שבא עם הכרטיס.

לפעמים כדאי לעבור על הFAQ.

פורסם

מה גם שלא Sapphire ולא ASUS הן חברות של GPUs...

ATI וnVidia הן שמייצרות את הGPU.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים