עבור לתוכן

ביצוע OC יעיל למערכת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ממליץ לחפש תוכנה בשם IntelBurnTest, ואיתה לתת לו לרוץ לאיזה 60 מבחנים על עומס מקסימלי. כשאני עושה בדיקת יציבות סופית לאוברקלוק, אני עושה 100. אם המחשב עובר את זה, הוא עובר כל דבר.

אוקיי...אני מוריד ואני אעדכן...[br]פורסם בתאריך: 28.01.2009 בשעה 08:11:33

ממליץ לחפש תוכנה בשם IntelBurnTest, ואיתה לתת לו לרוץ לאיזה 60 מבחנים על עומס מקסימלי. כשאני עושה בדיקת יציבות סופית לאוברקלוק, אני עושה 100. אם המחשב עובר את זה, הוא עובר כל דבר.

עד עכשיו בבדיקות המעבד הגיע מסימום במאמץ ל60 מעלות,

עכשיו רק הפעלתי את התוכנה שהצעת והוא הגיע ל70 בקלות (מגיע ל77 מעלות...די מפחיד לא?)

זה בסדר?

• תגובות 49
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא הטמפ' גבוה מדי..תבדוק שהמאוורר בMAX RPM..

פורסם
  • מחבר

לא הטמפ' גבוה מדי..תבדוק שהמאוורר בMAX RPM..

הוא עולה ל1300 כשהמעבד במאמץ באופן אוטומטי...זה גם המקסימום שלו..

כשאני מריץ PRIME על MAX HEAT and Power Consumption הוא מגיע מקסימום ל65 מעלות.

לשנות משהו?

עשיתי עכשיו ריסט למחשב לצורך בדיקה והוא כיבה את עצמו והחזיר לי את הגדרות המקור בביוס.

זה כבר קרה לי בעבר...למרות שכל הבדיקות היו יציבות...מישהו יודע למה?

בכל מקרה הורדתי קצת ל270 את הCPU HOST FREQUENCY וצירפתי נתונים כללים של המצב כרגע...

שוב תודה :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

בעיית האיפוס ידועה בלוחות האם של GB..נסה לבדוק אם יש עדכון לביוס שלך..רוב הסיכוים שזה מה שיפתור את הבעיה..

מעבר לזה..אתה די בגבול וגם קצת מעבר..שכן בקיץ הטמפ' יהיו גבוהות יותר..

פורסם
  • מחבר

בעיית האיפוס ידועה בלוחות האם של GB..נסה לבדוק אם יש עדכון לביוס שלך..רוב הסיכוים שזה מה שיפתור את הבעיה..

אוקיי...יש BIOS יותר חדיש F13, לי יש F12...אני אעדכן...

אני צריך להוריד משהו מעבר בהגדרות?

פורסם

בעקרון מומלץ לבצע עדכון ביוס בלי שום OC וכו..

לגבי ההגדרות..אין צורך לשנות כלום..

פורסם
  • מחבר

בעקרון מומלץ לבצע עדכון ביוס בלי שום OC וכו..

לגבי ההגדרות..אין צורך לשנות כלום..

אז הטמפ' לא גבוהה מידי?

להשאיר ככה?

אגב, כשאני מריץ את הIntelBurnTest לבחור בMAXIMUM STRESS ולתת לו 100 לופים?

כמה זמן זה בערך לוקח? לילה?

איזה טמפ' אסור לו לעבור?

פורסם

לא חושב שזאת בעיה. בלוחות אם של ASUS, למשל, זה נקרא CPR. ברגע שהלוח קולט שהוא לא מצליח לבצע POST כמו שצריך תחת ההגדרות שדחפת שם, הוא ינסה לעלות בסטוק. כמובן שזה חוסך ממך לפתוח את המארז ולהתחיל להוציא סוללות או לקצר פינים. ככה שרק אם תשחיט את הביוס בצורה איומה במיוחד, הוא לא יצליח לעלות.

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/2006_motherboard_newtech/tech_20060605_safe.htm

אתה יכול לקרוא כאן עם מעניין אותך - יש לי לוח דומה לשלך (פותח הדיון), אמור להיות דומה גם בתכונות.

פורסם
  • מחבר

לא חושב שזאת בעיה. בלוחות אם של ASUS, למשל, זה נקרא CPR. ברגע שהלוח קולט שהוא לא מצליח לבצע POST כמו שצריך תחת ההגדרות שדחפת שם, הוא ינסה לעלות בסטוק. כמובן שזה חוסך ממך לפתוח את המארז ולהתחיל להוציא סוללות או לקצר פינים. ככה שרק אם תשחיט את הביוס בצורה איומה במיוחד, הוא לא יצליח לעלות.

אז מה בעצם אתה מציע כרגע?

פורסם

אני מכיר את ההגנות הנ"ל בשלל לוחות האם..

אבל אתה מוזמן לעיין ולראות כמה בעיות יש בחסור שמירה/איפוס של הגדרות שונות בלוחות האם של GB..שלא נובעות בגלל אי יציבות..

בכל אופן פותח התרד כרגע הם תקינות...אבל בקיץ..אתה תאלץ להוריד לרמה מסוימת את הOC..

אין צורך ב100 לופים...גם הרצה של 20-10 תספיק...

פורסם

א. היה לי את מה שאתה מתאר בלוח הקודם (P965-S3), בהחלט לא נעים.

ב. אני עושה 100 כי זה מספר עגול :smile1: וכי זה מבטא עומס אכזרי לאורך זמן (שלוש שעות ומשהו, במקרה שלי).

ג. קרה לי פעם שעשיתי 30 והמערכת הייתה יציבה, ועשיתי 100 ורק 94 מבחנים עברו. מבאס. בדיקת יציבות סופית (שאחריה המערכת מוכרזת כיציבה) אני עושה 100 מאז.

פורסם
  • מחבר

א. היה לי את מה שאתה מתאר בלוח הקודם (P965-S3), בהחלט לא נעים.

ב. אני עושה 100 כי זה מספר עגול :smile1: וכי זה מבטא עומס אכזרי לאורך זמן (שלוש שעות ומשהו, במקרה שלי).

ג. קרה לי פעם שעשיתי 30 והמערכת הייתה יציבה, ועשיתי 100 ורק 94 מבחנים עברו. מבאס. בדיקת יציבות סופית (שאחריה המערכת מוכרזת כיציבה) אני עושה 100 מאז.

עברתי 15 לופים...

אגב, איך פתרת את סעיף א' אם בכלל?

פורסם

א. כותב לעצמי את ההגדרות ששמתי, מאפס ביוס, מעדכן אותו ואז חוזר להגדרות שרשמתי קודם

ב. אם זה לא עזר, פשוט עולה בעוד 1 ב-FSB. בדרך כלל מה שהוא לא שמר קודם הוא כן שומר עכשיו.

פורסם
  • מחבר

א. כותב לעצמי את ההגדרות ששמתי, מאפס ביוס, מעדכן אותו ואז חוזר להגדרות שרשמתי קודם

ב. אם זה לא עזר, פשוט עולה בעוד 1 ב-FSB. בדרך כלל מה שהוא לא שמר קודם הוא כן שומר עכשיו.

את כל מה שרשמת בסעיף א' ניסיתי ולא עזר...

לגבי ב' אתה מתכוון לעלות מתח?

פורסם

לא. הכוונה היא שאם ה-FSB שהביוס לא קיבל היה 282, אתה פשוט עולה ל-283 בתקווה שאז הוא כן יקבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים