עבור לתוכן

ביצוע OC יעיל למערכת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

SPD תוריד למחלק הכי גבוה רק שלא יעבור את ה800..זאת אומרת שאתה לוקח את הבאס שהגדרת ומכפיל אותו במחלק (2/2.5/3 וכו)..

זה התדר של הזיכרון..

ולא הבנתי את השאלה לגבי הPCI-E ? אין משהו אחרי..תבצע מה שציינתי בהודעה הקודמת..

גבר המון תודה על העזרה....אבל אני קצת חדש בעניין..

תוכל בבקשה להסתכל בצילומים ששמתי בהודעות הקודמות ולכוון אותי קצת יותר טוב...

אני יודע שזה לא מדוייק ותלוי בכל מיני דברים...אבל כרגע רק לOC ראשוני..

• תגובות 49
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ראיתי את הצילומים כבר..והסברתי לך בדיוק מה לעשות..תביט בתפריט שוב ותראה את אפשרות הSPD..

שם יהיה לך אופציות של 2/2.4/2.5/3 וכו..לפני שאתה מגדיר מחלק..תבדוק על כמה באס אתה..

זאת אומרת שאם אתה כרגע של 270 אז תכפיל אותו במספר שאתה מגדיר בSPD..לדוגמא 3..מה שיתן לך תדר של 270*3=810..

שזה תדר הזיכרון האפקטיבי..אתה צריך להוריד את התדר (לבחור מספרים נמוכים יותר 2.5/2.4 וכו) ככה שלא תעבור את תדר הזיכרון שעובד על 800 בסטוק..

פורסם
  • מחבר

ראיתי את הצילומים כבר..והסברתי לך בדיוק מה לעשות..תביט בתפריט שוב ותראה את אפשרות הSPD..

שם יהיה לך אופציות של 2/2.4/2.5/3 וכו..לפני שאתה מגדיר מחלק..תבדוק על כמה באס אתה..

זאת אומרת שאם אתה כרגע של 270 אז תכפיל אותו במספר שאתה מגדיר בSPD..לדוגמא 3..מה שיתן לך תדר של 270*3=810..

שזה תדר הזיכרון האפקטיבי..אתה צריך להוריד את התדר (לבחור מספרים נמוכים יותר 2.5/2.4 וכו) ככה שלא תעבור את תדר הזיכרון שעובד על 800 בסטוק..

אוקיי תודה...שמתי את הSPD על 3.0 כמו שמתואר בתמונה והתדר קפץ ל816 ,כשאני שם על 2.5 הוא קופץ ל680...

[attachment deleted by admin]

פורסם

הסברתי לך למה הוא "קופץ" ותוריד אותו מ3..שכן התדר גבוה לעומת תדר סטוק..

תוריד דרגה אחת מתחת ל3..לאחר מכן תמשיך לעלות את הבאס..ברגע שתגיע שוב לאזור ה800+..תוריד שוב מחלק..

פורסם
  • מחבר

הסברתי לך למה הוא "קופץ" ותוריד אותו מ3..שכן התדר גבוה לעומת תדר סטוק..

תוריד דרגה אחת מתחת ל3..לאחר מכן תמשיך לעלות את הבאס..ברגע שתגיע שוב לאזור ה800+..תוריד שוב מחלק..

אוקיי שוב תודה...הבנתי...

צירפתי את המצב העכשווי לאחר ההוראות שלך...הגעתי ל2.56GHZ

אגב, לא צריך לשנות את האופציות לגבי הורדה אוטומטית של התדר כשהמעבד לא בעומס או אופציות אחרות?

אני לא רוצה להקפיץ...אשמח רק אם תגידו לי אם אפשר לעשות שוב את אותם השלבים כדי לעלות את התדר של ה2.56GHz

פורסם

אין צורך להקפיץ..השלבים הם אותם שלבים כמו שציינתי כבר..

לגבי הורדה של המכפלה וכו..בעקרון לא צריך לשנות את זה..אבל אם אתה רוצה אפשר לבטל ואז לאחר שתגיע למה שאתה רוצה להחזיר..

כמו כן תבדוק יציבות וטמפ'..

פורסם
  • מחבר

אין צורך להקפיץ..השלבים הם אותם שלבים כמו שציינתי כבר..

לגבי הורדה של המכפלה וכו..בעקרון לא צריך לשנות את זה..אבל אם אתה רוצה אפשר לבטל ואז לאחר שתגיע למה שאתה רוצה להחזיר..

כמו כן תבדוק יציבות וטמפ'..

אז לעלות עכשיו קצת את הCPU HOST FREQUENCY עד שהזיכרון ינשק ל800 שוב?

פורסם

העיקר הוא תדר הבאס (CPU HOST FREQUENCY)...אתה מעלה אותו..בודק שהזיכרון לא חורג מהתדר סטוק..

מבצע בדיקות יציבות..וכך הלאה..ברגע שהמערכת לא יציבה..אתה מתחיל לעלות מתח בהדרגה למעבד>>NB>>FSB..וחוזר חלילה.. :smile1:

פורסם
  • מחבר

העיקר הוא תדר הבאס (CPU HOST FREQUENCY)...אתה מעלה אותו..בודק שהזיכרון לא חורג מהתדר סטוק..

מבצע בדיקות יציבות..וכך הלאה..ברגע שהמערכת לא יציבה..אתה מתחיל לעלות מתח בהדרגה למעבד>>NB>>FSB..וחוזר חלילה.. :smile1:

לא עדיף ברגע שהמערכת לא יציבה פשוט להוריד ולא להתעסק עם המתח?

זה המצב עכשיו אחרי העלאת הCPU HOST FREQUENCY.

כשאני שם אותו על 400 שזה בדיוק 800 (400*2) אז המערכת משחזרת לי את הגדרות היצרן מה שבטח אומר שהיא לא יציבה.

הורדתי קצת ל390 וזה 3.12GHz...

נראה בסדר?

פורסם

אתה תחליט את זה..אם אתה לא מעוניין להתעסק עם מתח..תראה מה הגבול תדר בלי לעלות את המתח ותישאר שם..

תבצע בדיקות יציבות וטמפ'..

פורסם
  • מחבר

אתה תחילט את זה..אם אתה לא מעוניין להתעסק עם מתח..תראה מה הגבול תדר בלי לעלות את המתח ותישאר שם..

תבצע בדיקות יציבות וטמפ'..

אוקיי...המערכת שלי התחילה להשתגע במצב הזה אז הורדתי את הCHF ל376 שזה 3.0GHz...

נשמע הגיוני?

אני אבצע עכשיו בדיקה בPRIME.

פורסם

כמו שציינתי..כבר הייתה צריך לבצע את הבדיקות בכל העלאה של הבאס..

בכל מקרה תרד לאט לאט עד שתגיע ליציבות.

פורסם
  • מחבר

כמו שציינתי..כבר הייתה צריך לבצע את הבדיקות בכל העלאה של הבאס..

בכל מקרה תרד לאט לאט עד שתגיע ליציבות.

אני מצרף את התוצאות בS&M...

הכל עבר אבל בסוף הוא רשם לי אזהרה שהמתח של הCPU עלה לאיזה שהוא מתח מסויים...

זה תקין?

פורסם

ממליץ לחפש תוכנה בשם IntelBurnTest, ואיתה לתת לו לרוץ לאיזה 60 מבחנים על עומס מקסימלי. כשאני עושה בדיקת יציבות סופית לאוברקלוק, אני עושה 100. אם המחשב עובר את זה, הוא עובר כל דבר.

פורסם

טעות באשכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים