עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לחיבור של כבלים של USB קדמיים ללוח אם

Featured Replies

פורסם

מה קורה חבר'ה ?

אני בונה עכשיו (בפעם השניה) מחשב, ועשיתי הזמנה כבר לכל החלקים (בינתיים הגיע רק הלוח אם) שצריך. לבינתיים החלטתי לחבר את הכבלים של ה - USB הקדמיים ללוח אם. בפעם הראשונה שבניתי מחשב, חיברתי את הכבלים כמו שצריך אבל זה היה במחשב די ישן (מחשב מבוסס על Pentium 4 ישן) ועכשיו מדובר על מחשב חדש.

הלוח אם הוא Gigabyte GA-EP31 DS3L ויש שם (בלוח אם עצמו) שתי חיבורי USB אחד הוא USB1 ואחד הוא USB2 שלתוכם צריך לחבר את הכבלים של ה - USB הקדמיים. אני לא יודע אם זה נכון אבל אני חושב ש - USB1 מייצג USB 1.1 ו - USB2 מייצג USB 2.0 זה נכון ? אם כן ואם לא חיברתי לשם את הכבלים ואני לא יודע אם זה צריך באמת להיות שם וגם אם חיברתי נכון או הפוך. אז השאלה שלי בעצם האם הכבלים האלה צריכים להיות מחוברים ל - USB2 או ל - USB1 ? אם חיברתי למקום הנכון אבל חיברתי הפוך זה יכול לגרום נזק ללוח אם ?

אהה ועוד משהו. אחרי שאני מסיים לבנות את המחשב אני צריך להכנס לביוס ולעשות "Load optimized settings" ? משהו כזה..

פורסם

מהסוף להתחלה. אתה לא חייב לעשות Load Optimized Settings, אבל מומלץ למקרה והגדרה כלשהי אינה כפי שאמורה להיות, אפילו שתמיד עדיף לעבור באופן ידני ולראות שהכל טוב ויפה.

USB1 ו-USB2 הם חיבורים ממוספרים בלוח ולא הכוונה לתקן USB 2.0 ו-USB 1.1 שכן ל-USB 2.0 תאימות לאחור. הם ממוספרים בדומה לחיבורים אחרים, למשל כמו שתראה ליד חיבורי הSATA כיתובים SATA0, SATA1, SATA2 וכו'.

בנוגע לחיבור נכון- יש פין חסר בחיבור הזה ולפיו קל לחבר את ה-USB. אתה יכול לראות בקישורים הבאים:

http://www.hardwarezone.com/guides/intel-socketT/index.php?pg=19

http://www.windowsdevcenter.com/pub/a/windows/2005/02/23/Build_Perfect_BudgetPC.html?page=3

פורסם
  • מחבר

אז אני צריך לחבר ל - USB1 בשביל שהקדמיים יעבדו ?.. אם נגיד ואני לא מחבר נכון גם את ה - USB וגם את החיבורים של כפתור הריסט\כיבוי והלדים שלהם יכול לקרות משהו ללוח עצמו או לכבלים עצמם ?..

פורסם

לגבי הפינים של הכפתורים והלדים- לא יקרה שום דבר אם תחבר אותם הפוך.

לגבי ה-USB, אני מניח שהחיבור הזה מתוכנן כך שאם יחברו אותו הפוך אז לא יקרה שום דבר.

אבל למה כל זה משנה? למה לא לעקוב אחר ההוראות שבחוברת של הלוח? או לשאול כאן? או לחפש ברשת? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מה לגבי החיבור של ה - USB ? להעביר אותם מ - USB2 ל - USB1 ? וחיברתי לפי החוברת אבל לא כתוב שם לאיזה מהם (USB2 או USB1) צריך צריך רק איפה כל פין צריך להתחבר. חיפשתי גם באינטרנט אבל לא מצאתי ספציפית ללוחות של Gigabyte. אהה ועוד משהו, נכון יש שתי כבלים של 5+ ? אז הם מתוכננים ככה שאחד מהם צריך להיות בשורה הראשונה ואחד בשורה השניה ? או שהעיקר שהם לא יהיו באותה שורה ? אני לא יודע אם הסברתי את עצמי כמו שצריך אז אני אתאר לך את זה בתמונה.

הנה תמונה (לחץ על התמונה להגדלה):

34414496az8.th.jpg

חיברתי את כבל (2) +5 לשורה שבה כתוב 2 ואת כבל (1) +5 חיברתי לשורה שכתוב בה 1 (החצים שעשיתי זה כדי להסביר באיזה שורה שמתי את הכבלים, אל תתייחס למיקום אם זה יושב איפה שזה צריך לשבת) וככה בכל הכבלים, כל מי שכתוב לו (2) בשורה שבה כתוב 2 וכל מי שכתוב לו (1) בשורה שבה כתוב 1. זה צריך להיות ככה, או שנגיד שאר הכבלים שיש להם גם (1) ו - (2) יכולים להיות כל אחד בשורה אחרת ולא חייב שכל ה - (2) יהיו בשורה שלהם ו - (1) בשורה שלהם ? יעני כבל שיש לו (1) יכול להיות בשורה 2 ?

אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב כי קשה להסביר את זה במילים ...

פורסם

אין הבדל בין USB1 ל-USB2, אתה יכול לחבר לכל אחד מהם.

לגבי השאר, אני מצטער אך לא הבנתי.

יש לך חוטים בודדים? 9 חוטים?

פורסם

היואסבי באמת לא משנה איזה כבל אתה מחבר לאן

כל עוד רשום יואסבי זה בסדר

בקשר לחיבורי הפנאל של הלוח!

את מתג ההדלקה והריסט אתה יכול לחבר הפוך , זה לא משנה.

את חיבור הלדים תחבר כשהפלוס למעלה והמינוס למטה

בדררך כלל זה ככה עובד

ואז תדליק את המחשב

אם זה לא הובד תהפוך אותם וזה יעבוד.

פורסם
  • מחבר

אני כמעט בטוח שיש לי שיש לי 8 כבלים בודדים ... אני אבדוק מאוחר יותר כמה יש לי בטוח פשוט עכשיו אני צריך ללכת ואני חוזר בערב ...

פורסם

על כל חיבור של כל חוט (החיבור השחור הקטן [לרוב הוא שחור]) אמור להיות רשום מה התפקיד שלו.

בחוברת של הלוח שלך אמור להיות תרשים של החיבור בלוח בו רשום לך מה כל פין מייצג. כך תתאים אותם אחד לשני.

פורסם
  • מחבר

על כל חיבור של כל חוט (החיבור השחור הקטן [לרוב הוא שחור]) אמור להיות רשום מה התפקיד שלו.

בחוברת של הלוח שלך אמור להיות תרשים של החיבור בלוח בו רשום לך מה כל פין מייצג. כך תתאים אותם אחד לשני.

לא כתוב בחוברת של הלוח אם שלי מה זה כל חיבור ... בכל אופן הנה איך שחיברתי את הכבלים של ה - Reset, HDD וכו', לדים ואת ה - USB ... תגיד לי אם אתה חושב שחיברתי נכון (חיברתי לפי מה שכתוב בחוברת) ...

לחץ על התמונה להגדלה

336ho3.th.jpg

פורסם

נראה בסדר (הUSB)

תחבר משהו ותראה אם הוא עובד..

פורסם
  • מחבר

ומה עם הזה של הלדים וה - HDD וכו' ?.. חוץ מזה אני לא יכול עדיין כי עוד לא הגיעו כל החלקים . יש לי עוד שאלה אולי אתה יודע ... כתוב באתר של הלוח אם שלי ש - E5200 יעבוד בלוח אם הזה מגרסת ביוס F5a ושלי בא (ממה שקראתי באינטרנט) עם גרסא F4 ככה שזה לא אמור לעבוד. אבל יש לי לוח אם (של המחשב שלי) שגם שם יש לי מעבד שכביכול לא אמור לפעול בגלל שהגרסא שלו לא אותה גרסא שכתוב שצריך כדי שהמעבד יעבוד והוא כן עובד ... מה אתה אומר ?..

פורסם

זה לא אומר שהוא לא יפעל, אבל זה כן אומר שהוא לא יפעל בתאימות מלאה בלי שום בעיות (גם אוברקלוק).

פורסם
  • מחבר

אבל איך הלוח אם במחשב שלי נתן לי לעשות לו אוברקלוק ?..

פורסם

לא אמרתי שלא יהיה אוברקלוק, התכוונתי לכך שאם תבצע אוברקלוק אז עם הביוס המתאים תהיה פחות מוגבל (וזו השערה, לא עובדה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים