עבור לתוכן

שאלה קצת מוזרה:

Featured Replies

פורסם

כל הזמן אני רואה אנשים אומרים את הצירוף המוזר הזה.. "צוואר בקבוק".. מישהו יכול להסביר לי מה זה לעזאזל? (בבקשה לא לציטוט לחתימות :lol:)

מה זאת איזשהיא דליפה בהפרש של מה שיש לו למה שהוא יכול לקלוט למה שהוא משתמש בפועל, או משהו כזה? או לחילופין הפוך?

פורסם

צוואר בקבוק זה משהו שתוקע את המערכת,לא מאפשר לה להפיק את המקסימום שהיא יכולה

ואם תיקח את זה לחיים האמיתיים תיקח מאפיה,נגיד הם הכינו את הבצק ללחם ועשו כל מה שצריך,אבל התנור לא עובד,אז התנור הוא הצוואר בקבוק כי הוא תוקע את כל התהליך של האפיה

פורסם

יותר נכון להשתמש במילה "מעכב" שהרי צוואר הבקבוק אינו תוקע שום דבר אלא צר יותר ובהשוואה למטאפורה תיקח דונם דשא,

גנן אחד יבוא עם מכסחת דשא משוכללת וגדולה ויסיים את העבודה מהר, לעומת גנן שני שיבוא עם מכונה פשוטה שתיקח לו הרבה יותר זמן ועל כן היא תהווה לו

את צוואר הבקבוק..

ובמחשבים - שתי מערכות מחשב זהות אבל מעבד שונה.

באחת E8400 בשנהי E2200

עכשיו למערכת הראשונה תיקח כרטיס מסך מתקדם כמו נגיד HD4850, והיא תריץ את הכרטיס על רוב יכולתו.

תשים את הכרטיס על השניה ותקבל שהכרטיס מתעכב על ידי המעבד ולא מוציא את מלוא כוחו.

פורסם
  • מחבר

ידעתי!

לפי מה אפשר לקבוע אם יהיה צוואר בקבוק במפרט כלשהו?

פורסם

ומכאן שהמעבד מהווה צוואר בקבוק לכרטיס המסך. (בדוגמה הנ"ל)

פורסם
  • מחבר

אהה אז המעבד צריך להיות פחות או יותר תואם לכ.מסך כדי שלא ייבצר מצב כזה?

איך Q6600 2.4GHz @ 3.3GHz ו HD 4870 1GB? "ייסתדרו"?

נגיד אם יהיה Extreme i7 +8600GS-יהיה צוואר בקבוק?

פורסם

לדעתי יסתדרו מצויין.. (באוברקלוק)

פורסם
  • מחבר

אוקי דוקי תודה :yelclap: :yelclap:

פורסם

לאוו דווקא הייתי אומר שצוואר הבקבוק זה מונח ל"מעקב" אלא גם זה יכול להיות סוג של בעיה כמו נגיד במשפט הבא- "צוואר הבקבוק במערכת שלי הוא הארנק שלי" שפה צוואר הבקבוק היא בעצם הבעיה שאין כסף או משהו, איך שתמשיל את זה... הכוונה היא סה"כ שפשוט זה לא ממצא את עצמו עד הסוף או מתעקב או חסר עקב משהו ואת זה א]שר גם לראות דרך הביטוי- צוואר הבקבוק, הפרנציפ כאן הוא שהצוואר יותר צר, דרכו עוברים המים פחות בכמות וזה מעקב את מהירות המים ביציאה במקרה ונהפוך את הבקבוק לעומת מקרה בו נקטום את הצוואר ונקבל מצב של כוס ואז המים יצאו תוך שניה.

נ.ב-

ייבצר-יווצר ;)

פורסם

יותר בכיוון של 'מגביל'.

כמו בבקבוק אמיתי, יש לך רוחב מסויים שמלא במים, אבל הצוואר הצר של הבקבוק מגביל את כמות המים שיוצאים, ככה גם במחשב - יש לך כרטיס מסך מטורף, ומעבד עלוב, אז המעבד יגביל את הכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים