עבור לתוכן

לחייל שרוצה כמה שפחות להיות לוחם מה כדי לבחור

Featured Replies

פורסם

תראו,אני יושב על פרופיל 64 בגלל פלטפוס

ללכת לקרבי גם לפני שהתקרבתי בכלל לגיוס לא רציתי,אבל ללכת לצבא אני כן רוצה

לא רק הקטע של לתרום למדינה,אלא יותר קטע של להכיר אנשים חדשים,מקומות חדשים,שם אתה באמת רואה "מה אתה שווה",אין לך את הקטע של חוזרים מהבצפר כל יום שיעורים פרטיים ארוחה חמה וכו' ואמא ואבא שידאגו לך,אתה רחוק וצריך להסתדר לבד

בנוסף,עם כל הרצון שלי ללכת לצבא,אני מיתבייש אחרי שראיתי אתמול מה שמפקד גוד קרבי אמר לחיילים שלו,משהו בסגנון שלו אם אתם נתקלים במחבל או משהו כזה עדיף שתתפוצצו יחד איתו.בושה,איך הוא לא מתבייש להגיד דברים כאלו?!

ועוד מצפים ממפקד שהוא בכיר וסמכותי שישמש דוגמא לחיילים שלו ולא שיהיה בדיוק ההיפך,שיטיף להם מוסר שלילי

אפשר כתבה מלאה ? (פשוט לא יצא לי לקרוא חדשות)

תראה , (אני אומר את זה בהקשר חלקי , אין לי את כל הפרטים) נניח אני ורק אני רואה מחבל מתאבד עם מטען ומתג ביד רץ אליי ואני יודע שאין לי זמן להוציא את הM16 ולחסל אותו , אז אני מגיע למצב שזה או אני או כל הגדוד כולל אותי , מה תעשה ?

אני יודע מה אני אעשה מקווה שלך יש תשובה דומה.

בכל אופן יצא לי לשרת תחת הרבה מפקדים , תראה רובם אנשים מעולים ועושים את תפקידם בצורה טובה מאוד ותאמין לי שיש להם ערך לחיים שלך ושלהם הרבה יותר מאשר שיש להם לחמאסניק שעומד מאחורי זוג נשים שהקנה של הAK מבצבץ ביניהם וגם מאשר לאותם נשים.

גם אני ניסיתי "להתחמק" מקרבי - רציתי תותחנים ... מה לעשות ? לא הלך וצריך להסתדר עם מה שיש.

• תגובות 34
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה לעשות, זה במשפט אחד המשמעות של להיות לוחם בצה"ל, להגן על המדינה ואפילו במחיר חייך (ג'ובניקים לא נשבעים את שבועת האמונים?), אז כן, זאת ההנחיה, לחתור למגע בכל מחיר, בזכות ההנחיה הזאת ועוד כמה אחרות, כולנו עדיין כאן.

מאוד קל להתייפייף ולהגיד מילים יפות של חיי-אדם ששוים יותר מפיסת אדמה ועוד אמירות מאמירות שונות, הרבה יותר קשה לעמוד מאחוריהן ולדעת שאם אותו החייל לא יהרוג את המחבל הזה (ואפילו במחיר חייו), המחבל הזה ועוד אלפי מחבלים כמוהו יקחו את החיים של אזרחים בת"א או בכל מקום אחר במדינה.

אם החייל הזה לא ישמור בחייו על הרתיעה שמפחידה עד מוות את אויבנו המרים הסורים והאירניים, אתה תתעורר בוקר אחד ותראה את צבא סוריה ברחוב שלך.

תבקר את המפקד הזה כמה שאתה רוצה, בסופו של דבר הוא שומר עליך ולא ההפך.

כולם רוצים מדינה, אבל רק קומץ מוכנים לקנות אותה בדמם.

פורסם

כל מה שנאמר כאן נכון,אבל שי הגזים שאמר שיום אחד נתעורר ונראה את צבא סוריה ברחוב שלנו

דבר שני,אין דבר כזה שמי שלא קרבי לא יכול לתרום,כי הרי בזכות המודיעין החילים הקרביים יודעים שהם צריכים לצאת לשטח כדי לאתר מחבלים ואז להרוג אותם וכו'

פורסם

כל מה שנאמר כאן נכון,אבל שי הגזים שאמר שיום אחד נתעורר ונראה את צבא סוריה ברחוב שלנו

דבר שני,אין דבר כזה שמי שלא קרבי לא יכול לתרום,כי הרי בזכות המודיעין החילים הקרביים יודעים שהם צריכים לצאת לשטח כדי לאתר מחבלים ואז להרוג אותם וכו'

דבר ראשון, מה עוצר את סוריה חוץ מצה"ל ?

רוסיה ? תאמין לי, כל עוד זה לא פוגע בעסקים שלהם עם כל הערבים לא מזיז להם.

קוריאה?סין?יפן?מונגוליה? למה שיזיז להם?

אירופה ? שמורכבת מכמה אחוזים טובים של אנטישמים,מוסלמים ואנשים שהיו רוצים לראות אותנו משתחשחים בים התיכון.

ארצות הברית? נכון אנחנו בקשר טוב אבל חסר להם מלחמות ? חסר להם את הבעיות שלהם...המשבר הכלכלי,אפגניסטן,עיראק וכו' גם אם תבוא עזרה היא לא תבוא מוקדם.

ארצות אפריקה,דרום אמריקה? הם גם מחכים לזרוק אותנו לים?

איראן,ירדן,מצריים ? פחחחחח

תפנים הדבר היחיד ששומר אותנו פה זה צה"ל וההרתעה שהוא יצר , תאמין לי עוד שתיים\שלוש כשלונות כמו שהיו בלבנון וההיתה מקבל חזית מעזה בדרום , סוריה במזרח ולבנון בצפון,ואת כל הצי האיראני ממערב.

דבר שני - חייב להיות יחס כלשהוא בין קרבי\לתומך לחימה...

המצב כרגע הןא כמו 8 תומכי לחימה על קרבי אחד , נשמע מוגזם ? אבל זה נכון ובגלל זה מגייסים לקרבי

פורסם

תעשו טובה ואל תיגררו לדיונים האסטרטגים המפגרים האלה.

לפותח הדיון - אם אתה רוצה קרבי שכונה (יחסית, כמובן) לך לנ"מ. טירונות 03 קצת קשה, אבל בהמשך השירות לא תעשה כלום חוץ משמירות ותורנות ליד המכ"ם. אני לא מאמין שתמצא קרבי יותר שכונה מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים