עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לOC עם E6300...

Featured Replies

פורסם

היי,

אז לפני שאני מתחיל לעשות OC לE6300 שלי...

1)האם חייבים לבטל את כל הדברים שכתוב במדריך באתר למרות שאני לא רוצה להגיע ל1000GHZ אלא עד 2.2GHZ בערך (הסטוק שלי הוא 1.86)?

2) לא כל כך הבנתי מה עושים עם הזכרונות,SPD וכל השטויות האלו.. אשמח להסבר...

3) מה להגדיר בכיבוי אוט'? 70 מעלות?

4) לכמה אתם חושבים אני יגיע עם הקירור שבמפרט בצד?

5) מאז שכתבו את המדריך ועד עכשיו, מומלץ להתקין תוכנה אחרת מזו שכתוב במדריך או להוריד בידיוק את מה שכתוב שם?אם יש לכם המלצות לתוכנות יותר טובות אשמח ללינק להורדה..

עריכה:

אפשר קישור להורדה של 3DMARK07 בבקשה? 06 לא תומך בDX10 >:(

תודה לכולם!

פורסם
  • מחבר

דחוף!!

אני באמצע הOC ואני לא מצליח לשנות את התדר של הSPD בזכרונות כדי שיתאים לOC עם התזמון של הבאס...

הסטוק היה 266 (X7) עם SPD 2:3.

עכשיו אני מעלה ל300 אבל אני לא מצליח לשנות את התזמון של הזכרונות..(זה אפור כזה..יש לי רק אפשרות לעשות By SPD/DDR2 533/DDR2 667/DDR2 800.

אולי אני ישים את זה על DDR2 800?

מה אתם אומרים אני יכול להשאיר את התזמונים של הזכרונות כמו שהם ורק להעלות את הבאס או שהזכונות לא מתאימים לOC? (הזכונות במפרט שבצד)

זה דחוף!!!

תודה.

*סורי על הדאבל..

פורסם

אסור להקפיץ דיון לפני שעבר 24 שעות!

בכל אופן

1.כדי להגיע לתדר כזה לא בטוח שתצטרך לבטל את הדברים שכתובים במדריך אבל אם האו.סי לא יהיה יציב אז תבטל

2.אתה צריך שהזכרונות לא יהיה באו.סי (שוב כדי שיהיה יציב) פשוט תוריד את המחלק של הזכורונות ל1:1 כדי שתדר הבאס שלך יהיה X2

3.אתה לא חייב להגדיר פשוט תשאיר את זה על אוטו

4.אמרת שאתה רוצה להגיע רק ל 2.2 לא ? בכל אופן אין לי מושג לכמה תגיע זה אתה תצטרך לבדוק

5.לא התוכנות עדיין רלוונטיות

6.יש באתר GURU3D תחפש את שם האתר בגוגל את ה VANTAGE בשביל ויסטה ..

אני באמצע הOC ואני לא מצליח לשנות את התדר של הSPD בזכרונות כדי שיתאים לOC עם התזמון של הבאס...

הסטוק היה 266 (X7) עם SPD 2:3.

תראה תמונה של האופציה הזאת בביוס...בכל אופן אם יש לך אפשרות לכוון פשוט את תדר הזכרונות והביוס ישנה אוטומטית את המחלקים אז שים שם את ה DDR2800 שזה התדר סטוק שלהם לא ?

ואין דבר כזה זכרונות שלא מתאימים לאו.סי...יש זכרונות שפחות יגבילו אותך

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי...

בהתחלה אומרים לי לשנות ואחר כך אומרים לי לא לשנות..

אז מה לעשות?

האפשרויות שיש לי זה בעצם 2:3,4:5,1:1 (וזהו ניראה לי..)

לפי מה שהבנתי אני צריך שהבאס כפול הSPD יצא תדר הזכרונות (800MHZ במקרה שלי..)

לפני הOC זה בכלל היה על 2:3 ו-266,זה לא יוצא 800..

משהו פה לא בסדר..

אז על מה לשים?

אשמח להסבר..

נ.ב.. מישהו יכול להזכיר לי מה הטמפ' שאני לא יכול לעבור עם המעבד שלי במנוחה ובמאמץ?

תודה רבה.

פורסם

לא כל כך הבנתי...

בהתחלה אומרים לי לשנות ואחר כך אומרים לי לא לשנות..

אז מה לעשות?

האפשרויות שיש לי זה בעצם 2:3,4:5,1:1 (וזהו ניראה לי..)

לפי מה שהבנתי אני צריך שהבאס כפול הSPD יצא תדר הזכרונות (800MHZ במקרה שלי..)

לפני הOC זה בכלל היה על 2:3 ו-266,זה לא יוצא 800..

משהו פה לא בסדר..

אז על מה לשים?

אשמח להסבר..

נ.ב.. מישהו יכול להזכיר לי מה הטמפ' שאני לא יכול לעבור עם המעבד שלי במנוחה ובמאמץ?

תודה רבה.

בהתחלה תשנה כדי שהזכרונות לא יהיו באו.סי

אחרי שהאוסי יציב אז מן הסתם עם מחלק של 1:1 זה לא יצא לך תדר זכרונות של 800MHZ...

אז אתה צריך לשנות את המחלק שיהיה כמה שיותר קרוב לתדר המקוי של הזכרונות..800MHZ..

הבנת?פשוט שברגע שאתה עוה או.סי למעבד אז שהזכרונות לא יגיבלו אותך ע"י זה שהם יעבדו בתדר יותר גבוה מהסטוק שלהם

ו 266X3 יוצא 798 שזה בעצם 800 MHZ...

הטמפ' מקס של המעבד שלך היא 61.4 !מאוד נמוכה יחסית

ככה שעדיף שאל תעבור את ה50-52 במאמץ (אנחנו בחורף ,בקיץ המעבד יעבוד על טמפ' גבוהות יותר)

עוד משהו שאתה לא מבין ?

נ.ב

המקסימום מתח שתוכל להביא למעבד שלך היא 1.5 אבל מן הסתם שתוכל לייצב אותו על הרבה פחות בשביל התדר שביקשת..

פורסם

לא כדאי להגיע ל1.5V

אפילו 1.4 זה מיותר (ומשפיע לרעה על התחממום המעבד)

פורסם
  • מחבר

איך אתה יודע מה הטמפ' המקס של המעבד שלי בידיוק? (ממש לא ניראה לי שזה 61...)

אוקי אז הOC שעשיתי מקודם היה דפוק והייתי צריך לאפס ביוס..איפסתי ומה שעיתי זה ככה:

הגדרתי את כל מה שצריך (לפי המדריך..) לDisable והגדרתי שאני יוכל לשלוט על הבאס (Manual בעצם..)

מתחת לבאס, כתוב לי By SPD (2:3) את הבאס העלתי ל-300 ולמטה כתוב Estimated new DRAM clock 450MHZ |(לפני הOC זה היה על 399..)

אהה ושיניתי בהגדרות של הזכרונות לby SPD והT1 הזה הפך לAuto.

להשאיר את הכל ככה או לשנות משהו?

עריכה:

טוב השארתי את ההגדרות שאמרתי למעלה (כי לא עניתם לי אז אמרתי ננסה..)

וזה כותב לי שעשיתי OC של 13% לבאס אבל ב-CPU Clock זה דווקא ירד מהסטוק!

צירפתי תמונות..

32884534tk1.th.jpg

98686399rf6.th.jpg

פורסם
איך אתה יודע מה הטמפ' המקס של המעבד שלי בידיוק? (ממש לא ניראה לי שזה 61...)

אני רואה משחק של מכבי ככה שאין לי זמן להתעמק בהכל אני אערוך אחר כך את התגובה ואענה על הכל

בקשר לטמפ' ...ראיתי באתר של אינטל

פורסם

מר katkato אף אחד לא מכריח אותך לענות ולעזור לאנשים..כמו כן אף אחד לא צריך לשמוע מה אתה עושה כרגע ולמה אתה לא יכול לעזור למישהו !

להבא פשוט אל תגיב...!

פותח התרד לגבי הOC..

הטמפ' הMAX המומלצת היא באזור ה60+-..ככה שלא מומלץ לעבור את ה60-65+-..הקירור שלך די "פשוט/סטנדרטי"..ככה שאני בספק לגבי כמה OC הוא יחזיק..

לגבי המחלק של הזיכרון..בלשונית של CHIPSET שנה את זה מSPD למה שאתה רוצה..

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי OC ל2.2 והכל סבבה אבל המעבד מוריד אוט' את ה-Multiplier לX6 במקום 7 ורק במאמץ הוא מעלה ל7 (זה כאילו חיסכון בחשמל..)

אני ביטלתי את כל מה שאמרתם במדריך וניסיתי לאפשר אותם חזרה וזה לא משנה..איך אני עושה שזה ישאר קבוע על X7?

תודה.

פורסם

תבטל את הEIST/C1E או שתגדיר לו מכפלה X7 ולא AUTO...

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את שניהם וזה עדיין..

ובקשר למכפלה.. זה מוגדר על X7 עם 315 באס (וזה Manual אם לזה התכוונת..)

:nixweiss:

פורסם

אתה בטוח שביטלת ושמרת וזה עדיין עובד ? על כל מקרה אין מניעה שזה יעבוד...זה לא מזיק לכלום..

פורסם
  • מחבר

כן אני בטוח...

בכל מקרה, אם למישהו יש פתרון אני אשמח לשמוע..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים