עבור לתוכן

בעזרת HWmonitor קיבלתי 2 נתונים לגבי מהירות המאווררים: 1850RPM ו- 1750RPM,תקין?

Featured Replies

פורסם

1.

יוצא לי לקרוא בפורום ואני רואה שהרבה מציינים שמהירות המאוורים שלהם עומדת על כ 1200RPM ,מה זה אומר שהמהירות אצלי מופרזת ?

דרך אגב יש המחשב שלי מוציא רעש של מאוורים יחסית חזק ,דבר שלא הייתי רגיל אליו אם אכן המהירות אצלי גבוהה מדי כיצד אני מוריד אותה?

2.

יש לי במחשב 6 מאוורים (אחד מהם כרגע לא פועל בגלל בעיה של מגעים ) ,מדוע התוכנות מזהות רק 2 ?

(הבנתי שהתוכנה מזהה רק את המאוורים שמחוברים ללוח אם אבל אני כמעט בטוח שמתוך ה 6 לפחות 3 מחוברים ללוח האם)

הערה:לוח קירור והמאוורר שעל המעבד הוא של cooler master,ועוד 2 מאווררים שמוציאם אוויר גם הם של cooler master -120mm שאר המאוורים (3) הם באו יחד עם המארז (2 מכניסים אוויר ואחד מוציא).

נ.ב: הדגם שיושב על המעבד הוא c.m hyper 212

תודה.

פורסם

1. יש מיליון ואחד דגמים של מאווררים..אתה לא יכול להשוות את שלך לדגמים אחרים..שכן הם בעלי נתונים שונים..

2. בנוסף לחבור 3פינים בלוח האם ..המאווררים חייבים להיות בעלי כבל RPM..רק ככה תוכל לראות את הRPM בתוכנה..

3. המאוורר של הקירור שלך צריך להסתובב באזור ה2000RPM...

בשביל להיות בטוח..פתח את המארז ותראה מה הולך שם..

כמו כן תציין איזה מארז יש לך ומה המפרט הכללי (אם אתה יודע את הדגמים של המאווררים מה טוב)..

פורסם
  • מחבר

טוב אז יצא לי לעיין בפנים המארז...

ומה שיצא לי לראות זה 5 מאוורים של cooler master ואחד של NZXT סה"כ 6

אני לא יודע מה זה כבל RPM אבל אני רואה שמדובר בכבל 3 גידים (כולם שחור,אדום וצהוב חוץ ממאוורר של המעבד שהוא 3 גידים עבים יותר בצבע אפור זהה)

ראיתי שרק שתי מאוורים מחוברים ללוח אם ישירות (מאוור של המעבד ועוד מאוור רגיל שמוציא אוויר) ומזה אני מניח שאותם מזהה התוכנה שאר המאוורים מחוברים ישירות לספק.

דבר נוסף מדובר במארז של cooler master cennturion 590 ,מה עוד שכחתי ..

מפרט כללי:

E8400 3.0GHZ

GIGABYTE GA EP45 DS3

G.SKILL DDR2 4GMB 800MHZ

HD4870 1G DDR5

COOLER MASTER REAL PRO 550W

קירור COOLER C.M HYPER 212

מארז COOLER MASTER CENTURION 590

טוב אז רשמתי הכל לא יודע למה זה יעזור סך הכל רציתי לדעת בכללי :

-אם מדובר במהירויות מאווררים תקינות

-אם יש מצב להפחית את רעש המאוורים (לא ידוע לי על ויסות במאוורר) ?

-בלוח אם שציינתי יש רק 2 כניסות חיבור למאווררים,האומנם?

פורסם

כבל RPM זה הכבל הצהוב בדרך כלל..

לגבי השאלות שלך..

- מהירות תקינה..

- מאווררים שמחוברים ללוח האם אפשר להגדיר את הRPM בביוס..מה שלא מחובר ללוח האם (אפשר לחבר אם יש פנוים) אם לא רק מוד פיזי או בקר..

- ללוח האם שלך יש 4 חיבורים..1 של המעבד..2 ממוקמים באזור התחתון של חריצי הזיכרונות..ועוד אחד מעל החריץ PCI-E העליון ביותר.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב נבדוק עוד הפעם כי לא ממש ראיתי שיש לי 2 חיבורים נוספים שהם זהים לאלו שכבר בשימוש.

בכל מקרה תודה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים