עבור לתוכן

"אנחנו בעלי הבית", "אין לי שום דבר טוב להגיד על המדינה הזאת" - חברי כנסת ערבים

Featured Replies

פורסם

בקצב הזה אני לא רואה עתיד טוב למדינה הזאת.

הכל עובד פה בצורה הפוכה הממשלה במקום לתמוך באזרח ולעזור לו, דופקת אותו בכל חור אפשרי.

רק אלה שיש להם את הכסף יכולים לחיות פה טוב כי הם תורמים לממשלה\ שוחד לחברי כנסת.

הבעיה עם המיים, את מתקני ההתפלה היה אפשר כבר לסיים לבנות לפני 10 שנים, אבל בגלל חוסר היגיון וניתוב לא נכון של כסף רק שהמצב מגיע למצב שהוא היום ורק אז מתעוררים.

אני אומר כדי שהם יזרזו את הענין של הקמת מתקני התפלה, במקום לחסוך במיים צריך לבזבז יותר.

באמת מתחיל להימאס מלהיות אזרח המדינה, יש עלייך 1001 הגבלות ובקושי יש לך זכויות (בהשוואה לדמוקרטיות אחרות).

גם רוצים להגביל את השימוש במיים (אני לא אופתע אם יצא חוק שאוסר מקלחת פעם ביום).

הממשלה כמו ממשלת בובות של ארה"ב לא משלימה את המשימות הבטחוניות שלה עד הסוף.

המשטרה נמאצת כאן רק כדי לשים V על קיום רשויות אכיפה, וגם כדי להכניס כסף לממשלה על עבריינים קשים שנוסעים 120 קמ"ש בכביש של 90 , (אלה שחותכים עוקפים בפס לבן זה לא נורא, מהירות זה 90% גורם לתאונות מבחינתם).

כמעט כל פוליטיקאי מעורב בחקירה כלשהי הוא שיש לו תיק פלילי. (אחלה דוגמא לאזרחים איך צריך להתנהל במדינה פה).

מיסים על רכבים חדשים בשמיים כמעט 100%, במקום לעודד אנשים לקנות רכבים חדשים ובטיחותיים שימנעו הרוגים בתאונות דרכים, יש את המיסים האלה שעושים קניית רכב חדש לרוב האנשים חלום לא אפשרי.

בגלל זה רואים עוד אנשים (בעיקר צעירים) שנהרגים בתאונות גם בגלל חוסר ניסיון וגם כי הרכב ישן ולא בטיחותי בכלל..

תחבורה ציבורית גם לא מתפקדת , ורוצים לקצץ בכמות החניות שיש במרכז.

העיקר קודם לעשות כסף אחרי זה נחשוב אם יהיה טוב לאזרח או לא.

יש לי עוד מיליון דברים לכתוב אבל כבר התעייפתי לכתוב :s07:

• תגובות 55
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התגובה שלי היא כסיסמת ישראל ביתנו: "בלי נאמנות, אין אזרחות".

לאזרחים שמתבטאים כנגד המדינה בצורה כזאת צריך לשלוח לתחומי הראשות הפלסטינית ולא לתת להם פנסיה\קצבת ביטוח לאומי\משכורת ממדינת ישראל.

אין עוד מדינה בעולם הדמוקרטי אשר הייתה מגלה סלחנות כה רבה כלפי גילויים בוטים של חוסר נאמנות בקרב אזרחיה. לא כל שכן, בזמן שבניה נלחמים למען ביטחון כל אזרחיה, יהודים וערבים כאחד.

ולא, אלו לא הדברים היחידים שחברי כנסת ערבים וערבים ישראלים אמרו או ביצעו מעשים כנגד המדינה...

ח"כ לשעבר עבד- אלמאלכ דהאמשה שמקבל מהמדינה פנסיה חודשית של כ-7,000 שקל אמר: "אני מוכן להיות שהיד".

ח"כ עבאס זכור מקבל מהמדינה משכורת חודשית של כ-33,000 שקל אמר: "אנחנו גאים בחמאס ובכל מי שתומך בו".

ח"כ ג'מאל זאחלקה מקבל משכורת חודשית מהמדינה של כ-33,000 שקל אמר: "מי שיתנדב לשירות הלאומי ייחשב כמצורע".

ח"כ אחמד טיבי מקבל מהמדינה משכורת חודשית של כ-35,000 שקל אמר: "חיזבאללה נאלץ לחטוף חיילים ישראלים בגלל טיפשות ישראל", "הארץ הזו היא שלנו, לא שלכם!"

ראש עיריית סכנין מאזן גנאים מקבל מהמדינה משכורת חודשית של כ-27,000 שקל אמר: "תחי פלסטין שבירתה ירושלים".

משפחתו של המחבל עלא אבו- דהים עדיין מקבלת קיצבה מביטוח לאומי.

ח"כ לשעבר עזמי בשארה נחשד בריגול חמור למען חיזבאללה וברח מישראל קיבל מהמדינה פנסיה חודשית של כ-8000 שקל.

ולא חסרות הדוגמאות.

אני רואה שיש אנשים שתעמולת הבחירות בטלויזיה משפיעה עליהם ;D

פורסם

לא- הבעיה היא לא בבג"צ או בחברי כנסת הערביים- אלא בזה שאין מי שיפקח על ההחלטות השמאלניות של שופטי בג"צ.

למעשה אין שום גורם שמבקר את פעילות השופטים, והחלטותיהם. מערכת משפטית כמו שיש לנו מתאימה למשפטים שעושים לנו בתי הדין הבין לאומיים.

בשם איזה צדק הם מדברים? מי יצא פה צודק?

בטח שיש, זה נקרא הכנסת.

אתה מתכוון, אין מי שיתערב בהחלטות בית המשפט, וטוב שכך.

פורסם

איך אתה יכול לקרוא לכל החלטות בגץ בזמן האחרון-דבר טוב????

תמיכה בכל מי שהוא אנטי דמוקרטיה או אנטי ישראלי, שלא לדבר על כך שכל אזרח אחר שהיה יוצא למדינת אויב היה נכנס לכלא-ולהם לא עושים כלום!

תגיד לי איפה הצדק?כנראה שאתה לא יודע איפה אתה חי...

פורסם

תמיכה בכל מי שהוא אנטי דמוקרטיה או אנטי ישראלי, שלא לדבר על כך שכל אזרח אחר שהיה יוצא למדינת אויב היה נכנס לכלא-ולהם לא עושים כלום!

מה אתה רוצה מבתי-המשפט?.....הם פועלים,בצורה יבשה,על פי חוקים שחוקקה הכנסת.זהו תפקידם-לאכוף את חוקי הכנסת.

בניגוד למקובל לחשוב,אין לבתי-המשפט סמכות לבטל חוקים של הכנסת,אלא אם הם סותרים חוקי-יסוד,שגם אותם חוקקה הכנסת.

בג"צ אינו שמאלני או ימני.למשל,לפני כ-20 שנה היה זה לא אחר מאשר השופט אהרון ברק שהחליט לא לפסול את תנועת "כך" מלהתמודד בבחירות.

לאחר שהכנסת חוקקה חוק נגד גזענות,נפסלה רשימה זו מלהמשיך ולהתמודד,כי היא אינה עומדת בקריטריונים שהחוק קבע.

לסיכום,אם החלטות בג"צ אינן מוצאות חן בעיניך,תאשים את המחוקקים שלא קבעו חוקים מתאימים,או את התובעים שלא ניסחו את תביעתם בצורה טובה מספיק.

פורסם

איזה החלטות גרועות הם עשו בזמן האחרון?

פסילה של מפלגה צריכה להתרחש על סמך המצע שלה. רע"ם-תע"ל כמפלגה לא הציגה מצע שעובר על החוק ולכן הפסילה שלה היא פופוליזם ותו לא. בל"ד כבר יותר גבולית, ובסופו של דבר מותחת את החוק עד הקצה אבל לא עוברת אותו. ההחלטה האנטי דמוקרטית הייתה לפסול את שתיהן, שמייצגות ציבור של מעל מיליון איש, ולא להתיר להן להשתתף בבחירות.

בנוסף, במדינה דמוקרטית, ענישה רטרואקטיבית בהחלט פסולה ואסורה. אתה יכול לבדוק ולראות שהחוק שמאפשר שלילת אזרחות נכנס לתוקפו רק ב-2008. באופן מעשי, המשמעות היא שאם הם לא ביקרו במדינת אויב אחרי אישור החוק וכניסתו לתוקף, אין שום דרך חוקית לשלול להם את האזרחות.

התיקון לחוק נמצא כאן:

http://www.knesset.gov.il/Laws/Data/law/2176/2176.pdf

אולי סעיף (ב) המאפשר לשלול את האזרחות בגלל בגידה במדינה יוכל לשמש כאן כנגדם, אבל שלילת אזרחות זה תהליך קיצוני שצריך לשקול בכובד ראש ולא להפעיל בקלות. לך עם זה לבית המשפט, והשופטים יחליטו מה לעשות.

בג"ץ ומערכת בתי המשלפט שמאלנים כשזה נוח לימנים, וימנים כשזה נוח לשמאלנים. בג"ץ ומערכת בתי המשפט פועלים ע"פ החוק, ואם אין חוק בסמכותם להחזיר את הנושא לכנסת, או לחוקק חוק (AKA תקדים), שניתן לבטלו רק ע"י חקיקה בכנסת או אאל"ט "ביטול" התקדים בערכה גבוהה יותר.

במילים אחרות, יש לך בעיה עם החוק? תבחר אנשים שלפחות יטענו שיחוקקו חוק אחר. אבל שים לב מי אותם האנשים, ומה שאר החוקים שהם רוצים לחוקק. לפעמים זה לא כדאי.

פורסם

כל לילה לפני השינה אני פשוט מתפלל לאלוהים שאני אקום מחר בבוקר ואגלה שהאנשים האלה נרצחו.

לצערי זה עדיין לא קרה. :(

:lol:

אני עד עכשיו לא מבין מדוע אנחנו נותנים מקום בממשלמה לפוליטיקאי ערבי, עוד לא ראיתי פוליטיקאי יהודי בחמאס :screwy:

כרגיל יפי נפש שאוהבים להראות לעולם שאנחנו לטובת מדינה לערבים חח.

והתיאוריה שהובאה כאן מן הסתם נכונה, כי בקצב ההתרבות של החיות האלו שממטירים עלייך 200 ילדים מכל אישה אני בספק אם תשאר ישראל מדינה יהודית בתוך 10 שנים. (במידה כמובן ולכל פלסטיני תהיה תעודת אזרח במדינת ישראל) :errrr:

פורסם

איזה החלטות גרועות הם עשו בזמן האחרון?

פסילה של מפלגה צריכה להתרחש על סמך המצע שלה. רע"ם-תע"ל כמפלגה לא הציגה מצע שעובר על החוק ולכן הפסילה שלה היא פופוליזם ותו לא. בל"ד כבר יותר גבולית, ובסופו של דבר מותחת את החוק עד הקצה אבל לא עוברת אותו. ההחלטה האנטי דמוקרטית הייתה לפסול את שתיהן, שמייצגות ציבור של מעל מיליון איש, ולא להתיר להן להשתתף בבחירות.

בנוסף, במדינה דמוקרטית, ענישה רטרואקטיבית בהחלט פסולה ואסורה. אתה יכול לבדוק ולראות שהחוק שמאפשר שלילת אזרחות נכנס לתוקפו רק ב-2008. באופן מעשי, המשמעות היא שאם הם לא ביקרו במדינת אויב אחרי אישור החוק וכניסתו לתוקף, אין שום דרך חוקית לשלול להם את האזרחות.

התיקון לחוק נמצא כאן:

http://www.knesset.gov.il/Laws/Data/law/2176/2176.pdf

אולי סעיף (ב) המאפשר לשלול את האזרחות בגלל בגידה במדינה יוכל לשמש כאן כנגדם, אבל שלילת אזרחות זה תהליך קיצוני שצריך לשקול בכובד ראש ולא להפעיל בקלות. לך עם זה לבית המשפט, והשופטים יחליטו מה לעשות.

בג"ץ ומערכת בתי המשלפט שמאלנים כשזה נוח לימנים, וימנים כשזה נוח לשמאלנים. בג"ץ ומערכת בתי המשפט פועלים ע"פ החוק, ואם אין חוק בסמכותם להחזיר את הנושא לכנסת, או לחוקק חוק (AKA תקדים), שניתן לבטלו רק ע"י חקיקה בכנסת או אאל"ט "ביטול" התקדים בערכה גבוהה יותר.

במילים אחרות, יש לך בעיה עם החוק? תבחר אנשים שלפחות יטענו שיחוקקו חוק אחר. אבל שים לב מי אותם האנשים, ומה שאר החוקים שהם רוצים לחוקק. לפעמים זה לא כדאי.

זה לא קשור לנוחות או לדמוקרטיה בכלל-זה איום על המדינה שלנו באופן כללי, חתירה תחת היסודות של הדמוקרטיה או של ארץ מולדת ליהודים, איך אתה מצדיק דברים כאלה?

מה שבגצ צריכים להיות זה משוללי החלטה אם הוא שמאלני או ימני-וע"י כך צריך שיהיה מנגנון ביקורת, לא אמרתי שאני רוצה שבגצ יהיו ימניים או שמאלניים, רק שההחלטות שהם קובעים למעשה עוקפות את החוק הישראלי! שזה לגיטימי בתור בקרה על הרשות המחוקקת אבל תשים לב לאיזה גבול הם הגיעו. :nixweiss:

פורסם

ההחלטות שלהם לא עוקפות שום חוק, הן הולכות בדיוק לפי החוק. הבעיה מתחילה כשאין חוק והשופט מעדיף לקבוע תקדים (שהוא שווה ערך לחוק, ורק חקיקה של הכנסת חזקה ממנו), ואז הוא צריך ללכת "לפי רוח מגילת העצמאות" (פה בערך נגמר המעמד המשפטי שלה), וזה כבר נתון לפרשנות האישית של השופט (ואפשר לפרש אותה במיליון ואחד דרכים שונות, וזו אגב הייתה הכוונה בכתיבה שלה, מכיוון שפשוט רצו להתחנף לכולם - לעולם המערבי, לערבים ולכל הפלגים ביהדות). עם זאת, בסופו של דבר, בנושא פסילת המפלגות רע"ם-תע"ל ובל"ד, בג"ץ פעל לפי החוק, שכביכול שמאלני. פסילת מפלגות צריכה להתבסס על המצע שלהן ולא על האנשים שמרכיבים אותן. תקרע את עיקרי המצע של רע"ם-תע"ל ותראה שאין שום סיבה חוקתית לפסול אותה, ובל"ד מותחת את זה עד הסוף, וכבר יש תקדים בנושא - ובסוף היא לא נפסלה (היא בהחלט גבולית).

חוץ מזה, תקשיב קצת בשיעורי אזרחות. יסודות הדמוקרטיה מאפשרות חופש בחירה וחופש הביטוי, עד גבול ההסתה (שגם הוא לא ברור במיוחד), והמפלגות שלא נפסלו, כמפלגות, לא מסיתות או קוראות למרד ואלימות, אלא רוצות לקדם חקיקה בעניין.

עוד פעם, זה שאת האנשים צריך להכניס לבית כלא זה סיפר אחר, אבל לא על זה תיפסל מפלגה.

ואולי טוב שכך, זה החוק, למזלנו הוא מתיר הבעת דעות, גם אם הן קיצוניות, ואף אחד לא מעל החוק.

פורסם

אתה פשוט קשקשן מוחלט..

האנשים האלה בודגים במדינה ולא מתביישים בזה, הם צריכים להיות מוצאים להורג בכלל. פשוט בושה וחרפה שהם יושבים בכנסת?!??!

פורסם

איפה טענתי שלא צריך להעמיד את אותם חכי"ם לדין?

פורסם

אתה טענת משהו הרבה יותר גרוע - טענת שזה בסדר גמור שהם רצים לכנסת. :screwy:

פורסם

לא, אני טענתי שהמפלגה צריכה לרוץ לכנסת, וזה הבדל עקרוני. קריאה סלקטיבית זה לא משהו טוב עמרי.

פורסם

אני רואה שיש אנשים שתעמולת הבחירות בטלויזיה משפיעה עליהם ;D

תעמולת בחירות שכל מה שנאמר בה נכון לגמרי ואני מסכים איתו.

פורסם

by definition, תעמולה לא מדויקת. זו בדיוק המטרה שלה, לשכנע אותה שמפלגה X צודקת וששאר המפלגות טועות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים