עבור לתוכן

lenov 3000 n100 0768 fkg -בעיית פריקת סוללה

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה שבהתחלה נראית פשוטה אבל מסתבכת.

המחשב שברשותי : lenov 3000 n100 0768 fkg פועל עם מערכת הפעלה win xp service pack 3. המחשב בן שנה וחצי בערך.

ועכשיו לבעיה:

הסוללה פורקת את עצמה מתי שבא לה. (אני ידוע מה אתם חושבים, הסוללה דפוקה). הלכתי והשגתי סוללה חדשה והפלא ופלא, זה עדיין קורה. לכן אני מניח שהבעיה נובעת מאישהו רכיב חומרה פנימי (אני שולל את האפשרות של תכנה\הארד דיסק כי קצת אחרי שזה קרה קניתי הארד דיסק חדש והתקנתי עליו הכל מחדש).

מישהו נתקל במשהו כזה פעם?

מה יכולה להיות הבעיה?

איזה בדיקות כדאי לעשות ?

הסיבה היחידה שאני לא לוקח את המחשב למעבדה זה כי אני חושש שיגידו לי שזה משהו בלוח אם ואז גם ככה לא שווה לתקן את המחשב (ויקחו לי איזה 200 שקל על בדיקה שלא תרמה לי כלום).

אה... והסיבה שכתבתי למומחים באמת זה כי כבר שאלתי את השאלה הזאת בהרבה מקומות אחרים ואף אחד לא באמת ידע לענות...

תודה... סומך על המקצועיות ...

ואגב, אולי שווה להוסיף שכשהמחשב מחובר לחשמל הכל עובד סבבה.

פורסם

נא להכניס את דגם המחשב ותיאור הבעיה בכותרת ונא להוריד משם את ה"למומחים באמת". זה לא באמת הולך למשוך יותר מומחים לפה.

מה זה פורקת את עצמה מתי שבא לה? גם כשהמחשב מחובר לחשמל? עד כמה היא פורקת את עצמה?

פורסם
  • מחבר

שיניתי , סליחה אבל אני פשוט נואש.

כמו שכתבתי, כשהמחשב מחובר לקיר הוא עובד בסדר גמור. הבעיה נוצרת כשאני מנתק אותו מהקיר (כלומר, מנצל את הניידות שלו).

הכוונה בפורקת את עצמה מתי שבא לה זה אומר שאין חוקיות (זה לא קורה באחוז מסויים של התרוקנות או משהו כזה, לפעמים זה אחרי שתי דקות ולפעמים אחרי עשר). והיא פורקת את עצמה עד למצב של 0-5%, זה גם לא בדיוק קבוע).

יש רעיונות?

פורסם

נסה לפרוק אותה לגמרי

שהמחשב אפילו לא יפעיל תמאורר

ואז תטעין אותה טעינה מלאה (לפחות שעתיים) כשהמחשב כבוי.

עריכה:

מתי זה התחיל? אתה זוכר אם התקנת תוכנה מסויימת\הייתה הפסקת חשמל\שפכת קפה על המחשב,לפני שזה התחיל?

פורסם

לי גם יש את ה 768, החלפתי את הבטרייה וזה הסתדר (אצלי לפחות הבעיה היתה שהבטרייה נשחקה לגמרי, אפילו LENOVO נתנו RMA חינם לבטריות).

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לפרוק אותה לגמרי ולהטעין מחדש, לא עזר... אבל יכול להיות שזה לא היה כשהמחשב היה כבוי ... אני אנסה את זה ככה.

בעניין מתי זה התחיל, שום נקודה ברורה, לא הייתה הפסקת חשמל ולא שפכתי קפה על המחשב. בעניין התקנת התכנה, ההארד דיסק חדש לגמרי אז אני לא מאמין שזאת יכולה להיות הסיבה...

בעניין החלפת הבטרייה, כבר הבאתי בטרייה חדשה יחסית ממחשב של חבר והתופעה נמשכה... אז אני לא בטוח שהחלפת סוללה היא הפתרון...

עוד רעיונות מישהו ?

פורסם

תנסה לטעון כשהמחשב כבוי.

ותנסה לבדוק באתר של לנובו עדכוני ביוס,ודריברים .

(עדכוני ביוס-תעבור טוב טוב על change log ורק אם יש משהו רלוונטי תצרוב)

פורסם

גם אצלי זה ככה, אני מחבר את המחשב לחשמל נותן לו להטען במשך שעתיים, מוציא מהחשמל ומד הבטריה מתחיל לרדת בצורה נורמלית ואז בשלב מסויים הוא מציג לי שאין לי בטרייה(לאחר כ15 דקות בערך) אבל זה לא נכון כי אני יודע שטענתי אותה במלוא ולכן אני ממשיך לעבוד עם המחשב עוד שעתיים לפחות(למרות שהוא מהבהב לי שהבטרייה על 0 אחוז). לפי דעתי זה נובע מגירסת הבקר שלנובו עדכנו. אני אוהב להיות מעודכן תמיד ולכן כנראה באחד מהעדכונים בשנה שעברה הם שינו משהו ומאז (למרות שהמשכתי לעדכן שוב) הבעייה לא נפתרה, ככה שלמדתי לחיות איתה.

פורסם

תבדקו באתר שלהם לגבי מספר סיריאלי של הבטרייות שלכם ולראות אם הם פגומות או לא.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הסריאל, זה אומר שאני לא זכאי...

לגבי הבחור עם הבעיה הדומה...

איך אתה יכול לחיות עם זה? בעצם אין לך שום אינדיקציה לגבי מתי נגמרת הסוללה... וגם יש את הצפצוף המעצבן הזה מלאאאא זמן ...

לאיזה עדכון בדיוק אתה מתכוון? אי אפשר לעשות "דאונגרייד" או משהו כזה שיסדר את זה?

בעניין עדכון הביוס... יש לי את העדכני ביותר.

פורסם

אני יש לי IBM R40 ככה שזה בטוח נובע מהעדכונים שלנובו עשו. כי לך יש לנובו ולי IBM ושנינו סובלים מאותה הבעיה.

איך אני מסתדר אתה שואל, טוב אין לי ברירה, ככה שהייתי חייב ללמוד את צורת העבודה של המחשב על מנת לעבוד איתו ככה. מתרגלים להכל.

בנוסף מנסה למצוא פתרונות פה ושם.

פורסם
  • מחבר

ואללה.. אותי זה משגע...

אם אתה מוצא לזה פתרון או שיוצא איזה עדכון שפותר את זה, אני אודה לך אם תשלח לי מייל...

sitzikbs@gmail.com

פורסם

עדיף לכם לשאול / לחפש בפורומי התמיכה ברשמיים של לנובו, לפעמים יש שם גם נציגים רשמיים שעוזרים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה אבל פרסמתי שם כבר כמה פעמים את השאלה הזאת ואף אחד לא ענה לי אפילו ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים