עבור לתוכן

מחפש תוכנה לבדיקת עומס פר רכיב בזמן משחק

Featured Replies

פורסם

שבת שלום וערב טוב לכולם,

רציתי לדעת האם יש תוכנה שאני יכול להריץ תוך כדי משחק כדי לבחון בזמן אמת עומס על המעבד, הכרטיס מסך והזיכרונות כדי לזהות צווארי בקבוק בעיבוד המידע.

פורסם

אתה יכול להריץ 3DMARK או FPS ולבצע השוואות ברשת לגבי אנשים עם מערכות דומות/שונות..

לגבי מעבד נטו יש באנתים שונים..אבל זה לא מעיד על יותר מדי...

צוואר בקבוק את תקכיש רק בשימושים ספציפים מאוד..ולכן אתה צריך לבחון את המערכת בהתאם לשימושים שלך..

פורסם
  • מחבר

הרצתי 3DMark, הבעיה היא שהתוצאות ברשת כל כך גבוהות שמובן מאליו שמדובר באנשים עם קירורים שהם לא סטוק.

אני מנסה להבין איפה צוואר הבקבוק שלי במשחקים מסויימים כדי להבין מה הרכיב הבעייתי ביותר במפרט.

פורסם

תשווה למערכות דומות שלך.לא כל המערכות שם הם בOC מטורף..

מה שכן אתה אם זה במשחקים אז המעבד/כרטיס מסך הם העיקר מבחינת FPS וכו..

מה הבעיה שלך בדיוק ? תקיעות ? חוסר יכולת להריץ משחק X על הגדרות גבוהות ?

פורסם
  • מחבר

עיקר הבעיה היא פריימרייט נמוך. מה שמעניין הוא שעושה רושם שהוא מתקשה להתמודד עם כמות גבוהה של פוליגונים, אבל כל מיני אפקטים עובדים נהדר. לדוגמא, הוא מתקשה לסחוב ב- Heroes Of Might And Magic 5 כשזוית המצלמה נמוכה ויש המון מודלים על המסך. אבל במשחקים כמו Crysis או Grid האפקטים נראים נהדר. משחק נוסף שפועל לאט יחסית הוא The Elder Scrolls: Oblivion שמשום מה עובד לאט יחסית, למרות שהוא ישן יותר מ- Crysis ופשוט הרבה יותר מבחינת כמות הפוליגונים בסצינה או רמת הטקסטורות. יכול להיות שזאת שאלה של מנוע גראפי ישן מול מנוע גראפי חדש, אבל זה סותר את ההיגיון הפשוט שמשחק ישן יותר יעבוד לאט יותר, בזמן שחדש יותר ותובעני יותר רץ חלק יותר.

פורסם

כבר מזמן העובדה של מה שיותר ישן יעבוד יותר טוב לא ממש תופסת...שכן לרוב המנוע הוא העיקר (ע"ע GTA IV)..

על כל מקרה..תבדוק מה הציונים שלך וכו..אם אתה רוצה לעלות קצת ביצועים..תבדוק שכל הדרייברים/DX מעודכנים..ותמיד אפשר לבצע OC..

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח כמה אני רוצה לעשות OC, הכרטיס מסך שלי ידוע כאחד עם יכולות OC עלובות במיוחד ולמעבד אין קירור מיוחד, רק סטוק.

בקשר לדרייברים, הדרייבר של הכרטיס מסך מעודכן. המעבד לא כל כך, אבל ככל הידוע לי, בניגוד למה שקורה בכרטיסי מסך, פה כמעט אין עידכוני דרייברים והשיפורים מינימליים. או שאני טועה?

פורסם

אין דרייברים למעבד או זיכרון..הדרייברים ששאלתי עליהם הם של הכרטיס מסך..כנ"ל לגבי הDX..

פורסם
  • מחבר

הדרייברים של הכרטיס מסך עדכניים. יש תוכנה שיכולה בזמן אמת להראות לי איפה העומס בזמן משחק?

פורסם

לא ממש..אבל אין לך מה להסתבך..שכן המעבד+זיכרון הם גורם משני..FPS נבוע בעיקר ממגבלת עיבוד של הכרטיס מסך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים