עבור לתוכן

Steam - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

יש בvalve כמה דברים טובים וגם הוגנים מאוד. אבל בסופו של דבר הם עסק, והם עושים את מה שירויח להם כסף.

אם אני משלם על משחק, אני לא צריך להודות. כי אני משלם.

אבל מצד שני, אני מודה לכל חברה שמשקיעה במשחק בצורה רצינית, ודואגת שהוא יהיה מהנה ברמה גבוהה, ללא באגים וכו'. וגם מגיעה תודה מיוחדת לvalve על העדכונים שהם מוציאים למשחקים שלהם, גם לאחר כמה שנים.

אבל מצד סטים, זו חנות וזה עסק. אתה משלם ומקבל. זה לא ארגון חסד, פשוט עסק רציני שעושה עבודה טובה והוגנת.

אתה כן צריך להודות כי בלעדיהם היית משלם פי 10 או לא משלם בכלל (פונה לצד האפל בסיפור ופשוט מוריד את המשחק)[br]פורסם בתאריך: 15.02.2011 בשעה 18:58:32

נהנים מזה? אם מישהו עובד בעבודה שהוא אוהב זה לא אומר שום דבר. תכף תגיד לי שגם אולפני הסרטים בהוליווד יוצרים סרטים כי הם נהנים מזה. פףף. ובטח שהם ירצו שכמה שיותר אנשים ישחקו בהם - זה מכניס להם כסף!! זאת ה-ע-ב-ו-ד-ה שלהם. המטרה היא לפתח משחקים שימכרו כמה שיותר (גל הFPS שפוקד אותנו לאחרונה ::))

זאב - כשסטים רק הושקה היא היתה החנות הדיגיטלית הראשונה. כשחברה משיקה שירות חדש (אולי חדשני היא המילא המתאימה יותר, כי השירות הזה לא היה קים בכלל עד אז) היא צריכה לשווק את עצמה ולגרום לאנשים להחשף לשירות. וברגע שהיא יצרה לעצמה דריסת רגל ונוכחות בשוק - היא צריכה לשמר את המעמד הזה ולחזק אותו. מה לעשות - עם הזמן קמים מתחרים שרוצים נתח מהעוגה וצריך לשמר את היתרון עליהם. העקרון הבסיסי ביותר בכלכלה הקפיטליסטית הוא - אף פעם לא לצעוד במקום ותמיד להגדיל את נתח השוק שלך.

אוקיי, הייתי מבין אם ההנחות היו ב5-10 אחוז גדולות יותר מחנויות דיגיטליות אחרות. אבל זה לא המקרה! כשבחנויות דיגיטליות אתה רואה 25%, בSTEAM אתה רואה 50-75 אחוז הנחה.

ואם משווים את העסק הזה לכל העסקים האחרים. תראה לי חברה אחת בולטת שנותנת הנחנות מטורפות על פני חברות אחרות. זה לא פשוט לא קורה. החשיבה העסקית שאתם מנסים להסביר פה פשוט לא עובדת במקרה הזה.

• תגובות 4.5k
  • צפיות 2.2m
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אבל מצד סטים, זו חנות וזה עסק. אתה משלם ומקבל. זה לא ארגון חסד, פשוט עסק רציני שעושה עבודה טובה והוגנת.

זה בדיוק החלק שאנחנו לא מסכימים עליו. לדעתי STEAM בסופושל דבר ז הVALVE ואין מה להתיחס אליהם בנפרד. חוץ מזה שכמו שאמרתי קודם STEAM זה הרבה יותר מחנות, זה כל כך יותר מזה שאפשר להגיד שהחנות הים היא רק חלק קטן ממה שיש שם. בספו של דבר אם קנית את PORTAL מ STEAM הכסף כולו עבר ל VALVE, זה לא שיש איזה ישות נפרדת שגונבת חלק מהכסף.

נ.ב.

עוד נקודה למחשבה, אם משווים שירותים שמקבילים ל STEAM (השירות כולו לא רק החנות) רואים ש STEAM הוא העסק היחיד שלא דורש תשלום חודשי. MS דורשים תשלום חודשי ב XBL, סוני דורשים תשלום חודשי ב PSN+ (אפשר גם לא לשלם אבל אז אין גישה לענן, אין מבצעים ואין תכנים בחינם). יותר מזה, VALVE במלחמה עם MS במטרה להגיע למצב שגם ב XBOX360 יהיה אפשר לשחק ברשת בחינם, ממש לא בחירה כלכלית (גם גרם לזה שהמשחקים שלהם לא זוכים ליחס טוב ב XBOX וגם גרם לזה ש MS מנסה להיכנס יותר בכוח לשוק של ההורדות ולגנוב מהשוק של STEAM).

פורסם

תראו למשל את המהלך האחרון של VALVE.

בעדכון הבטא (לא יודע אם זה כבר נכנס לגרסה סופית), אפשר לצלם תמונות בכל רגע נתון והתוכנה תעלה לכם את התמונה דרך הענן לפרופיל שלכם.

אם סופרים את כמות המשתמשים שיש בתוכנה, קרוב ל20 מליון, אז תארו לכם כמה מקום צריך בכדי לאפשר לכולם להעלות את התמונות שצילמו. האם על דברים כאלה הם לוקחים כסף? לא. גם לא על האופציה הקודמת, שבחלק מהמשחקים שומרת לכם את השמירות ומעלה לענן.

לא רק שVALVE נותנת לכם בסטים אופציות מגניבות, היא לא מגבה על זה כסף, וכל הזמן מחדשת וממציאה דברים שחברות אחרות מאמצות ולוקחות על זה כסף.

פורסם

גם בחנויות דיגיטליות אחרות יש הנחות יפות.

פורסם

גם בחנויות דיגיטליות אחרות יש הנחות יפות.

בסיכום השבועי (ימי שבת) של ויגיימס, אפשר לראות טוב מאוד איפה יש הנחות הכי גדולות. (תנחשו איפה?)

פורסם

תראו למשל את המהלך האחרון של VALVE.

בעדכון הבטא (לא יודע אם זה כבר נכנס לגרסה סופית), אפשר לצלם תמונות בכל רגע נתון והתוכנה תעלה לכם את התמונה דרך הענן לפרופיל שלכם.

אם סופרים את כמות המשתמשים שיש בתוכנה, קרוב ל20 מליון, אז תארו לכם כמה מקום צריך בכדי לאפשר לכולם להעלות את התמונות שצילמו. האם על דברים כאלה הם לוקחים כסף? לא. גם לא על האופציה הקודמת, שבחלק מהמשחקים שומרת לכם את השמירות ומעלה לענן.

לא רק שVALVE נותנת לכם בסטים אופציות מגניבות, היא לא מגבה על זה כסף, וכל הזמן מחדשת וממציאה דברים שחברות אחרות מאמצות ולוקחות על זה כסף.

כל הקונספט של שילוב שירותי ענן בסטים נועד למטרה אחת ויחידה (והיא לא טובת הגיימרים) - לחזק את החיבור והנאמנות שלך לשירות של סטים. שגם אם מחר תפתח חנות שמוכרת כל משחק בדולר - אתה תשאר בסטים כי כל השמירות, אצ'יבמנטס, תמונות ולא יודע איזה עוד בוג'רס נמצא בפרופיל שלך בסטים. ליצור תלות של לקוח בחברה. אסטרטגיה ידועה ואפקטיבית להפליא. יודע מי עוד משתמשת בה? מכיר את אפל? שמעת על האייפון? יש לי חברים שמנהלים את כל הסדר יום שלהם מהאייפון. סדר יום, תזכורות הכל הכל נמצא באייפון. ככה חברה יוצרת קהל לקוחות נאמן.

ניסיתי להסביר לך שחברה חייבת לחדש ולהמציא את עצמה מחדש כדי לשמר ולחזק את הדריסת רגל שלה בשוק. אם חברה נכנסת למצב של סטגנציה יותר מדי זמן היא עלולה לאבד את הבכורה שלה בשוק.

פורסם

לפי דעתי, זה הכל הסחות דעת לעובדה שלא שמענו כלום על Half Life כבר מעל לשלוש שנים!

פורסם

לפני כמה ימים פרסמו ראיון ודיברו שם עם מישהו שכרגע עובד על HL אז כן אמרו לנו משהו, יש משחק בפיתוח :lol:

פורסם

לפי דעתי, זה הכל הסחות דעת לעובדה שלא שמענו כלום על Half Life כבר מעל לשלוש שנים!

ולמה אתה רוצה לשמוע עליו?

צריך להתקדם. הטכנולוגיה של Source אומנם מתחדשת עם כל יציאה של Episode חדש, אבל כמה כבר אפשר להוציא מיץ מהמנוע הזה?

הגיימפליי ישן מאוד. הוא לא מתאים למשחקים של היום. אם כבר HL3, על מנוע חדש לגמריי, מקובל. אבל אפיסוד חדש? לא תודה.

פורסם

אז שיתקדמו. היה להם די והותר זמן גם למנוע חדש.

חוץ מזה, עובדה שעכשיו יוצא גם פורטל 2 על אותו מנוע, ולא נראה שיש לו במה להתבייש. אל תשכח שאנחנו עדיין מחכים לתשובות לכמה שאלות בסיסיות שעוד הועלו במשחק הראשון לפני 13(!) שנה כמעט.

פורסם

אז שיתקדמו. היה להם די והותר זמן גם למנוע חדש.

חוץ מזה, עובדה שעכשיו יוצא גם פורטל 2 על אותו מנוע, ולא נראה שיש לו במה להתבייש. אל תשכח שאנחנו עדיין מחכים לתשובות לכמה שאלות בסיסיות שעוד הועלו במשחק הראשון לפני 13(!) שנה כמעט.

איזה שאלות אתה מתכוון?

HL1 הייתה לו עלילה יפיפיה . ולפי דעתי פה הייתה צריכה להפסק הסידרה

אני מבין שאני נכנס פה לשדה מוקשים אבל אני לא נהנתי מהמשך העלילה ב HL2 (והפרקים) הירגיש שהם הרסו את היופי של HL1, זה כמו שעשו עם הסרט מטריקס (הראשון גאוני, שני ושלישי מיותר מבחינת עלילה)

ובדיוק כמו שיהרסו את bioshock עם המשחק השני

פורסם

העלילה של HL2 אולי טיפה משעממת אבל של האפיזודות הוא מעולה.

אגב.. רוצים עוד אפיסוד או לא.. Episode Three הוכרז כבר מזמן.

פורסם

איזה שאלות אתה מתכוון?

מי זה לעזאזל הג'י-מאן? מטעם מי הוא עובד? איך זה שגורדון פרימן, פיזיקאי במקצועו, מצליח להתגבר על הצבא, על סוכנות חשאית ועל החייזרים הפולשים לבדו (נרמז על כך משהו בHL2 כמדומני, אבל לא ענו על זה ברצינות)? למה גורדון לא מדבר?

עברו שנים מאז שיחקתי במשחק לאחרונה, אז זה מה שעולה לי בראש בינתיים.

פורסם

מי זה לעזאזל הג'י-מאן? מטעם מי הוא עובד?

http://tinyurl.com/68wazwe

hwzone

:cool2:

פורסם

45$ זה יקר? 80$ ל 2 עותקים שתוכל לשחק עם חבר זה יקר (40$ למשחק)? ועוד הם נותנים עם זה עותק של המשחק הראשון... זה 165 שקל למשחק, פחות אם אתה קונה עם עוד מישהו. לדעתי שווה כל שקל :nixweiss:

זה בסופו של דבר משחק פאזלים משוכלל ו-40 דולר בחבילה של 2 זה להרגשתי קצת יקר.

אני מאמין שאם אני אחכה כמה חודשים המחיר יצלול כמו אבן ואני לא ממהר לשום מקום... :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים