עבור לתוכן

Steam - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

אני עדיין ילד

:hizuk:

אבל לפי החישובים שלך על כל המשחקים האלה תצטרך להשקיע 50-100 שנים, לך תגור אצל ההורים :cool2::lol:

על איזה חישובים מדובר?

• תגובות 4.5k
  • צפיות 2.2m
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואו.. יקר, לא?

45$ זה יקר? 80$ ל 2 עותקים שתוכל לשחק עם חבר זה יקר (40$ למשחק)? ועוד הם נותנים עם זה עותק של המשחק הראשון... זה 165 שקל למשחק, פחות אם אתה קונה עם עוד מישהו. לדעתי שווה כל שקל :nixweiss:

פורסם

איך זה שווה כל שקל אם עוד שנה הוא יעלה 7.5$?

(באטמן האחרון לדוגמא יצא במרץ שנה שעברה ונמכר עכשיו ב7.5$ - פחות משנה בשוק! חצי שנה אחרי שהוא יצא הוא כבר נמכר במבצע ב10$...)

פורסם

זה יפה ש VALVE מאפשרים לך לקנות משחקים בפחות מ 10$ והדרך שלך להגיד להם תודה זה לחקות שהמשחקים שלהם יעלו 10$ ::)

אם לא היה את VALVE היום היית משלם על באטמן 40$ במקרה הטוב. יש משחקים שצריך לקנות אותם DAY 1, זה אחד מהם :xyxthumbs:

פורסם

:screwy:

אני לא צריך להגיד תודה לאף אחד. יש חנות ואני קונה מוצר מחנות. על מה אני צריך להודות?

פורסם

איך זה שווה כל שקל אם עוד שנה הוא יעלה 7.5$?

(באטמן האחרון לדוגמא יצא במרץ שנה שעברה ונמכר עכשיו ב7.5$ - פחות משנה בשוק! חצי שנה אחרי שהוא יצא הוא כבר נמכר במבצע ב10$...)

באותה מידה אפשר להגיד שגם זה לא שווה כי חלק גדול של משחקי AAA של שנה שעברה אפשר למצוא בשירות בשם Metaboli.co.uk בחמשים שקל לחודש. (בחודש אתה עובר את כולם ואז ביי ביי לmetaboli ויוצא שבסכום כסף שבזבזת על Arkham Asylum יכולת להנות מעוד עשרות משחקים טובים)

זה לפי הלוגיקה של ההודעה שלך.[br]פורסם בתאריך: 15.02.2011 בשעה 17:13:03

:screwy:

אני לא צריך להגיד תודה לאף אחד. יש חנות ואני קונה מוצר מחנות. על מה אני צריך להודות?

שיש בכלל חנות שכל שבוע נותנת לך מבצעים שונים (אפילו פעמיים בשבוע - מבצע אמצע השבוע ומבצע סוף השבוע)

בזמן שלא תמצא מבצעים כאלה, ושום מבצעים, בחנויות בארץ.

פורסם

Square Complete Pack ב 75$!!!

Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Blood Money

Just Cause, Hitman: Codename 47, Deus Ex: Game of the Year Edition, Deus Ex: Invisible War, Thief: Deadly Shadows, Tomb Raider: Legend

Just Cause 2 Lara Croft and the Guardian of Light, Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition

Supreme Commander 2, Supreme Commander 2: Infinite War Battle Pack

ועוד הרבה משחקים אחרים. ההנחה הכוללת 88% :o

http://store.steampowered.com/sub/6936/

זה דיי דפוק שאנשים קונים כל כך הרבה משחקים "בזול" יחסית.

כי בכל מקרה, המשחק האלה מעלים אבק בארון ובתקופת חיים לא תספיקו לשחק בכולם :P

אתה יכול לשחק לאורך זמן כל פעם כמה שאתה רוצה ולסיים בלי לחץ (בעוד שנה, שנתיים וכו') ולא באותו שבוע שקנית את המשחק...

ואתם sort of תמכתם בקידני, זה החישובים :P

פורסם

גם בשאר העולם קשה למצוא מבצעים כאלה.

יש עוד הרבה סיבות להודות ל VALVE הינה רשימה קצרה:

1. HALF LIFE

2. CS

3. חנות באינטרנט עם מחירים נוחים.

4. אפשרות לגשת למשחקים מכל מקום ולהמשיך מאותה נקודה.

5. לפני STEAM לא היו משחקים ב 10$ כי רק האריזה עלתה יותר מזה.

6. היא עוזרת לחברות חדשות להיכנס לשוק בעזרת כלי הפיתוח שלה (שזמינים לכולם) והפצה של חברות קטנות דרך STEAM עם תנאים טובים מה שאומר שבזכותם יש יותר משחקים טובים בשוק.

7. הם נותנים משחקים בחינם בהזמנות מוקדמות (ואפילו פעם נתנו את PORTAL בחינם רק כי הם יכולים).

8. כל כמה זמן הם פותחים לכלל המשתמשים משחק לשלושה ימים בשביל שהם ינסו אותו.

9. בניגוד לחברות האחרות VALVE לא מתיחס לקהל הקונים שלהם כמחלבת כסף.

פורסם

אני לא חושב שצריך להודות להם על שום דבר. הם עסק לכל דבר. אני בספק שהם עושים את כל ההטבות האלה מתוך רצון טוב כלפינו. המטרה שלהם זה להרוויח כסף, ולפי מאמר שפורסם לאחרונה הם עושים את זה זה מצוין.

פורסם

חבר'ה - מה הסתבכתם? יש בשוק מוצר (משחק מחשב). יש צרכנים שרוצים לצרוך את המוצר (זה אתם). ויש ספקים שמספקים אותו (סטים, מטבולי או כל בית עסק אחר שמוכר משחקי מחשב). אתם צריכים להחליט מאיפה אתם רוצים לרכוש את המוצר. כל אחד עושה את השיקולים ולפיהם מחליט מי הכי ראוי לקבל את הכסף שלו. על הדרך בתי העסק עושים הכל כדי שתחליטו לקנות דווקא מהם ולא מהמתחרים (מבצעים, כמו שזאב כתב)

איזה מגניב זה כלכלה חופשית, אה?

אני לא חושב שצריך להודות להם על שום דבר. הם עסק לכל דבר. אני בספק שהם עושים את כל ההטבות האלה מתוך רצון טוב כלפינו. המטרה שלהם זה להרוויח כסף, ולפי מאמר שפורסם לאחרונה הם עושים את זה זה מצוין.

סוף סוף צדיק אחד בסדום :yelclap:

פורסם

אוקיי. אתן לכם דוגמא קצת אחרת.

נקח תחום כלשהו. ספק אינטרנט למשל. אם כל הספקים נסגרים, ונשאר רק בזק בינלאומי. אתם חושבים שהם ימשיכו למכור חבילות באותו מחיר? אני לא חושב, הם ייצרו מונופול כמו כל רוב חברות אחרות מתחומים שונים, כי הם היחידים שנמצאים בשוק.

לעומת זאת, אני מכיר את STEAM מהיום הראשון שהם נוסדו. אז לא היה Direct2Drive, לא GamersGate, ולא EA Store. האם מישהו זוכר שVALVE עשו על זה מונופול? הרי רק להם היתה חנות דיגיטלית. אפילו בחג מולד הראשון למבצעים הענקיים של STEAM, לא היו כל כך הרבה חנויות דיגיטליות כמו שיש עכשיו, והתחום הזה רק אז התחיל לצמוח. אפילו אז הם עשו הנחות מטורפות.

זה לא רק עסק. בלי STEAM אני בטוח שתחום הגיימינג היה מת לגמריי. לא סתם בSTEAM יש מליוני משתמשים רשומים. לא סתם הם מובילים בתחום. פשוט אי אפשר להשוות אותם לחנויות דיגיטליות אחרות.

פורסם

^^^

את האמת אין לי שום דבר רע להגיד על החברות האחרות, אבל מצד שני השירותים שלהם מצומצמים יותר ומוגבלים רק לקנית משחקים (בלי צ'אט, שמירה בענן וכו').

אז זהו שלא, חלק גדול מהמהלכים של VALVE במהלך השנים מראים שהחברה הזו לא חושבת רק על הרווחים שלה (ואם רווחים של כ 4,000,000,000 דולר בשנה וחלק גדול מזה רווח נקי באמת שאין להם סיבה לחשוב על זה).

משנה לשנה VALVE מרחיבה את סל השירותים שלה ולרוב עם שירותים שבאים על חשבונה. לצורך הענייןם הינה דוגמה אחת:

כשאתה קונה את PORTAL 2 ל PS3 אתה מקבל גם עותק למחשב ולמאק ואתה אתה יכול לשחק עם שחקני PC ו MAC. מה שאומר שמישהו יכול לקנות את המשחק ל PS3 ולתת את העותק למחשב לחבר. לשם השוואה, אם קנית את COD BO למחשב וחבר שלך ל PS3/XBOX360 אתם לא יכולים לשחק ביחד ובגלל זה אנשים קונים אותו פעמיים בשביל שהם יוכלו לשחק עם כל החברים שלהם.

בנוסף לזה ברגע שהם מאפשרים לשחקני PS3 לשחק עם שחקני המחשב הם מעבירים את כל התקשורת של המשחק לשרתים שלהם, כל הרוחב פס יפול עליהם בניגוד למצב הרגיל שבו הרוחב פס ב PS3 נופל על סוני.

יש עוד הרבה דוגמאות לדברים ש VALVE עשו בשנים האחרונות שהקטינו את הרווחים שלהם ולא הגדילו. כמובן שצריך לזכור שכל שירות כזה דורש מהם להביא עוד עובדים מה שאומר יותר הוצאות בלי שינוי בהכנסות.

פורסם

סוף סוף צדיק אחד בסדום :yelclap:

מה יש לשניכם :-\

לפעמים במקרים מעוד נדירים יש מפתחי משחקים שעושים משחקים כי הם נהנים מזה, ורוצים שכמה שיותר אנשים ישחקו בהם.

ולפעמים המפתחים האלה יוצרים משחק כל כך טוב שכל העולם רוצה לשחק בו, והם נהיים מאוד עשירים ממנו.

וזה ברור שהם נבלות ואנוכיים כי הם מבקשים כסף על המשחק שיצרו, ולא בגלל שהם רוצים ללכת לישון עם בטן מלאה בלילה.

VALVE עושים את עולם המשחקים למקום יותר טוב , והרבה יותר נגיש וחברותי לחברות צעירות ומתחילות.

פורסם

יש בvalve כמה דברים טובים וגם הוגנים מאוד. אבל בסופו של דבר הם עסק, והם עושים את מה שירויח להם כסף.

אם אני משלם על משחק, אני לא צריך להודות. כי אני משלם.

אבל מצד שני, אני מודה לכל חברה שמשקיעה במשחק בצורה רצינית, ודואגת שהוא יהיה מהנה ברמה גבוהה, ללא באגים וכו'. וגם מגיעה תודה מיוחדת לvalve על העדכונים שהם מוציאים למשחקים שלהם, גם לאחר כמה שנים.

אבל מצד סטים, זו חנות וזה עסק. אתה משלם ומקבל. זה לא ארגון חסד, פשוט עסק רציני שעושה עבודה טובה והוגנת.

פורסם

לפעמים במקרים מעוד נדירים יש מפתחי משחקים שעושים משחקים כי הם נהנים מזה, ורוצים שכמה שיותר אנשים ישחקו בהם.

נהנים מזה? אם מישהו עובד בעבודה שהוא אוהב זה לא אומר שום דבר. תכף תגיד לי שגם אולפני הסרטים בהוליווד יוצרים סרטים כי הם נהנים מזה. פףף. ובטח שהם ירצו שכמה שיותר אנשים ישחקו בהם - זה מכניס להם כסף!! זאת ה-ע-ב-ו-ד-ה שלהם. המטרה היא לפתח משחקים שימכרו כמה שיותר (גל הFPS שפוקד אותנו לאחרונה ::))

זאב - כשסטים רק הושקה היא היתה החנות הדיגיטלית הראשונה. כשחברה משיקה שירות חדש (אולי חדשני היא המילא המתאימה יותר, כי השירות הזה לא היה קים בכלל עד אז) היא צריכה לשווק את עצמה ולגרום לאנשים להחשף לשירות. וברגע שהיא יצרה לעצמה דריסת רגל ונוכחות בשוק - היא צריכה לשמר את המעמד הזה ולחזק אותו. מה לעשות - עם הזמן קמים מתחרים שרוצים נתח מהעוגה וצריך לשמר את היתרון עליהם. העקרון הבסיסי ביותר בכלכלה הקפיטליסטית הוא - אף פעם לא לצעוד במקום ותמיד להגדיל את נתח השוק שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים