עבור לתוכן

התאמת FSB של המעבד למהירות ה-RAM: האם יש יתרון כלשהו ל-RAM מהיר יותר מה-FSB?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כרגע מפרט למחשב חדש, וגיליתי משהו מעניין שאף אחד לא הצליח לענות עליו באופן חד-משמעי. אשתדל לנסח את שאלתי בהסתמכות על הנחות יסוד שקיבלתי אחרי מחקר באינטרנט, ואשמח אם תוכלו לעזור! ;)

הדעה הרווחת היא שאם נקנה RAM במהירות גבוהה יותר, נקבל ביצועים גבוהים יותר. זה אולי נכון, אולם מדובר בתפישה מוטעית, כאשר לא טורחים להתאים את מהירות ה-FSB של המעבד למהירות הזיכרון הפנימי.

כידוע לכם, כדי שהזיכרון יעבוד במהירות האופטימלית עם המעבד, עלשניהם לעבוד באותה מהירות בדיוק (מה שמכונה "יחס 1:1"). לדוגמה:

במעבד Core 2 Duo שמהירות ה-FSB שלו היא 1066MT/s, מהירות ה-DDR2 האופטימלית עבורו היא 533MHz (בתנאי שהזיכרון עובד ב-Dual Channel). מדוע? משום שהמהירות המעשית של ה-FSB היא 266MHz (שמוכפלת פי ארבע בשיטת ה-Quad Pump, מה שיוצר מהירות אפקטיבית של 1066), בעוד שהמהירות המעשית של ה-RAM גם היא 266MHz (שמוכפלת פי שתיים בשיטת ה- Double Data Rate).

לכן הגעתי למסקנה שמהירות הזיכרון הטובה ביותר עבוד המעבד אותו אני מעוניין לקנות, שמהירות ה-FSB שלו היא 1066MT/s, היא 533MHz. הבעיה היא שזכרונות במהירות הזו כבר ירדו מהשוק, וקשה מאוד להשיגם במחיר סביר.

ומכאן שאלתי: האם ישנו יתרון או חיסרון כלשהו ברכישת זכרונות במהירות 800MHz במקום 533MHz על המעבד שציינתי? והאם יהיה הבדל כלשהו במהירות אם ארכוש זכרונות במהירות גבוהה מ-533MHz?

במידה וטעיתי במשהו מן הרשום לעיל אשמח אם תתקנו אותי.

תודה מראש!

פורסם

ההבדל בין התדרים של הזכרונות, או בין היחסים של הזיכרון, הוא זניח ולא צריך להתייחס אליו.

במיוחד שלא להשקיע מאמץ בלחפש זכרונות מיושנים שרוב היצרנים לא מייצרים כבר.

פורסם

1. ההנחה שעדיף 1:1 היא לא בדיוק נכונה.

2. אם ממש בא לך, כל זכרון אפשר להפעיל על תדר נמוך יותר מאשר התדר המקורי שלו. אם תשים זכרון 800 1:1 עם FSB 266, הוא יפעל על 533 כמבוקשך.

3. תודה על ההסבר לגבי הDDR והFSB, אבל אני מאמין שכל מי שמבין מספיק כדי לענות על שאלתך כבר יודע את זה.

פורסם

ברוך הבא לפורומים של HWZone.

יש בפורום שלנו חוקים מאוד לגיטימיים ודיי ברורים מאליהם, אבל אני מציע שתקרא אותם בשביל להמנע מבעיות.

אחד מן החוקים הוא כותרת עניינית בפתיחה של דיון חדש. כותרות חייבות להיות ענייניות וספציפיות.

הכותרת שלך אינה כזו. אז... ערוך בבקשה את כותרת הדיון בהתאם לחוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

(עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif)

בנוגע לשאלתך:

אתה יכול לעבוד בתצורה שאינה 1:1 ואתה יכול לעבוד בתצורה שהיא 1:1 ע"י כיוון הזיכרון לתדר 533Mhz. אתה צודק ש-1:1 היא התצורה האופטימלית אבל כך או כך זה לא ביג דיל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות, אבל עוררתם בי 2 נוספות:

1. מדוע ההנחה שיחס 1:1 הוא יותר טוב אינה נכונה? (לפי דבריו של vic07)

2. האם יש לי טעם כלשהו להעדיף 800MHz על פני 667MHz, או 1066MHz על פני 800MHz וכו'? לכאורה בכל מקרה לא יהיה הבדל, כי הם יפעלו במהירות המקסימלית שמאפשר לי ה-FSB, שלא תעלה על 533MHz.

פורסם

1:1 הוא היחס האופטימאלי עבור מהירות זכרון נתונה. במילים אחרות, אם תפעיל זכרון 533 על 1:1 הוא יפעל בצורה יעילה יותר מאשר אם תפעיל את אותו הזכרון ביחס אחר. לעומת זאת, אנחנו מדברים על החלפת הזכרונות למהירים יותר יחד עם שינוי היחס.

בכל מקרה, כמו שNIKE אמר ההבדלים הם זניחים.

מהירות זכרון גבוהה טובה בעיקר לOC, שכן היא מוסיפה מרחב תמרון ללא צורך להמהיר את הזכרונות במקביל למעבד.

דבר אחרון: למה החלטת שהFSB מגביל את מהירות הזכרונות לעצמו? על יחסים שאינם 1:1 שמעת?

פורסם

ביקשתי ממך לערוך את הכותרת.

אין סיבה להעדיף מהירות כזו או אחרת.

יש לדעת מה הלוח/מעבד מאפשרים. יש לדעת האם מתוכנן אוברקלוק (ואם כן אז איזה!).

ולבסוף קונים את הזול ביותר שעומד בפרמטרים.

פורסם
  • מחבר

ביקשתי ממך לערוך את הכותרת.

אין סיבה להעדיף מהירות כזו או אחרת.

יש לדעת מה הלוח/מעבד מאפשרים. יש לדעת האם מתוכנן אוברקלוק (ואם כן אז איזה!).

ולבסוף קונים את הזול ביותר שעומד בפרמטרים.

ערכתי את הכותרת מיד אחרי הפעם הראשונה שביקשת.

לא מתכנן אוברקלוק, ולגבי לוח האם והמעבד - אני לא מדבר על משהו ספציפי, אלא שואל שאלה עקרונית (והשתמשתי בדוגמה של מעבד 1066 עם לוח תואם). למה שלא תהיה לי סיבה להעדיף מהירות כזו או אחרת? הרי יש הבדלים ביניהן.

Vic07, להבנתי מהירות ה-FSB של המעבד קובעת למעשה את המהירות שבה הוא עובד עם ה-RAM (דרך ה-FSB, כמובן). לכן הנחתי שמהירות RAM גבוהה יותר מזו של המעבד לא תיתן לי שום יתרון, ובגלל כל העניין של יחסים - תיתן לי אפילו חיסרון (שמעתי, למשל, על מקרים בהם זכרונות איטיים יותר פעלו טוב יותר מזכרונות מהירים על אותה מערכת בדיוק).

פורסם

בד"כ DDR2 800Mhz זה מה שהולך היום. מעבר לזה, זה רק בשביל אוברקלוק, זה בעצם היתרון של זיכרון שהוא אוברקלוקר טוב או זיכרון מהיר יותר.

סליחה לגבי הכותרת. טעות שלי. :)

פורסם
  • מחבר

ול-800MHz יהיה יתרון (מעשי, לא תיאורטי) כלשהו על פני 667MHz? הרי בשני המקרים הזיכרון יעבוד באותה מהירות (בגלל המעבד), אם הבנתי נכון.

פורסם

אין הבדלי ביצועים משמעותיים בין זיכרונות במהירויות השונות של DDR2..

553 מול 667.. לא משמעותי. 667 מול 800. לא משמעותי. גם לא 667 מול 1066

מה שמשנה זה מה המעבד דורש ולמה הלוח מסוגל, וכמובן אם מתוכנן אוברקלוק, כפי שכבר אמרתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על ההבהרה. אם כך, עד כמה ה-FSB וה-L2 Cache צריכים לעניין אותי בבחירת מעבד?

פורסם

שאלה בנוגע לענין... אם למשל אני הולך לקנות E5200 שעובד ב12.5X200 ואני הולך לעשות לו OC ל256... איזה זכרונות הכי טוב שאני אקנה? זתומרת אני צריך לקחת פה משהו בחשבון? אגב הFSB שלו הוא 800 אם אני לא טועה

פורסם

שאלה בנוגע לענין... אם למשל אני הולך לקנות E5200 שעובד ב12.5X200 ואני הולך לעשות לו OC ל256... איזה זכרונות הכי טוב שאני אקנה? זתומרת אני צריך לקחת פה משהו בחשבון? אגב הFSB שלו הוא 800 אם אני לא טועה

אני הצלחתי להביא את ה E5200 שלי לבאס 333 (1333) והזכרונות שלי עובדים ב 800 עם יחס של 5:6. לא בדקתי לפני הרכישה את עניין הזכרונות אז לקחתי DDR2-800. ממה שקראתי לא תמיד יש שיפור משמעותי כשמשתמשים בזכרונות מהירים יותר כדוגמת DDR2-1066.

פורסם

הזיכרון לא דורש ממך אוברקלוק לזיכרון. אתה יכול לבחור מכפלת זיכרון 3.00 וכך תעבוד ביחס DRAM:FSB של 1:1.

אוקיי, תודה על ההבהרה. אם כך, עד כמה ה-FSB וה-L2 Cache צריכים לעניין אותי בבחירת מעבד?

הם לא צריכים לעניין אותך. מה שצריך לעניין אותך הוא השוואות ביצועים שרצות ברשת. אם למשל מעניינים אותך משחקים אז תבדוק השוואות ביצועים בין מעבדים במשחקים השונים, עם דגש על רזולוציה ועם רמת פרטים.. כך תוכל לבודד את המעבד המשתלם ביותר בשבילך ביחס של תקציב לביצועים, כי לא תמיד תוספת של עוד כמה פריימים לשניה שווה את תוספת הכסף.

עריכה: אבל אם מתוכנן אוברקלוק אז FSB ומכפלה הם פרטים שצריכים לענייין אותך. FSB נמוך הוא יתרון ומכפלה גבוהה היא יתרון שכן בדרך הזו אתה צפוי שלא להצטרך FSB גבוה מידי -שידרוש לוח וזיכרון שיעמדו בזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים