עבור לתוכן

שאלה בקשר למתח מעבד Q6600 בOC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני הצגת השאלות אני אתן לכם רקע למערכת שלי לOC ולהגדרות שאני משתמש בהן בביוס.

אני עובד עם Q6600, עשיתי לו OC ל-3.2, FSB 356, והמון זמן אני עובד איתו על מתח שרק השבוע הבנתי שהוא נמוך מידי, הNORMAL שלו ממה שרשום בביוס זה 1.3125, אני עבדתי איתו על 1.350. הכל עבד ללא קריסות אבל תמיד חשבתי שאני יכול לקבל ביצועים יותר טובים, גם במשחקים וגם בעבודה רגיל בויסטה שזה אומר גלישה צפייה בסרטים וכל מיני העתקות קבצים קידודים וכאלה..

אז השבוע חבר אמר לי שכדאי להעלות את המתח בגלל שאם משתמשים ב4 סטיקים של 1 ג'יגה זיכרון, מומלץ להעלות את המתח.

אני חשבתי שאפשר לספק למעבד מתח נמוך כי הוא מסוג G0 שמתחמם פחות מהדגם הפחות חדיש B משהו.

העלתי את המתח ל-1.400 ובאמת שמתי לב לBOOST מסויים בויסטה וגם במשחקים כמו קרייסיס וGTA.

השאלה שלי היא האם כדאי להעלות עוד המתח, ועד כמה באמת אני יכול להעלות בלי לגרום נזק למעבד..?

ועוד משהו חשוב, הוולטז'ים משפיעים עד כדי כך שבאמת כדאי לי לחקור את הנושא ולעשות ניסיונות ולשחק עם העוצמות עד שאני אגיע לתוצאה הרצוייה?

כל הFSB VOLTAGE, MCH, PCI-E וDDR2/3 VOLTAGE.

הלוח הוא של ג'יגהבייט P35C DSL.

אודה לכם מאוד אם תתגברו על התסבוכת שהכנסתי אתכם אליה :D.

פורסם

תבדוק שהמעבד יציב באוברקלוק שאתה נמצא בו ע"י תוכנות מתאימות שמעמיסות עליו. עם המתח הנמוך ככל הנראה יהיו לך בעיות - אם אתה בטוח שתוספת מתח אכן גרמה להאצה בביצועים. (כלומר כשהמעבד במאמץ אז הוא היה על סף קריסה אך לא קרס, אולי היו בעיות שלא התייחסת אליהן.. ולא נתן את המקסימום שלו. וכשהוספת מתח אז שיחררת לו עוד כח ואז הוא עובד כמו שצריך.) -> אבל זו רק תאוריה, תהיה בטוח בעצמך. תריץ בנצ'מארקים ותשווה במתח הקודם ובמתח שאחרי.

מועבר לפורום אוברקלוקינג וקירור. בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה, אה וטעות שלי בפורום :D.

בכל אופן, אני באמת צריך לבדוק במאמץ, תמיד התעלצתי להריץ את התוכנות האלה, האמת שטפו טפו בלי עין הרע קריסות זה דבר מאוד מאוד נדיר אצלי, קרה לי אולי פעם אחת בשנה האחרונה שהמחשב קיבל פריז וזה היה אחרי שלא עשיתי ריסט איזה שבוע שלם, בדרך כלל פעם ביום יומיים אני עושה אז לא יודע אולי זה בכלל היה באג בויסטה עצמה.

רציתי רק שתענה לי אם אתה יודע, לגבי מה ה"דד-ליין" במתח למעבד..? כי אני לא רוצה לשרוף אותו או את הספק.

פורסם

מה שאתה אומר לא ממש הגיוני, אתה אומר בעצם שתוספת מתח גרמה לשיפור בביצועים ועל כן אתה רוצה לתת לו כמה שיותר מתח על מנת לשפר עוד יותר את הביצועים.

דבר שני, מתח של 1.4 בשביל תדר של 3.2 הוא מוגזם.

פורסם

שלום שאלה שקשורה לתרד .. עשיתי גם למעבד OC ל 3 ... בטמפרטורות יציבות במאמץ ( לא עובר ת 65 ) עכשיו שיניתי את כל המתחים ל Normal גם של הזיכרונות והכל ... כי הכל היה על AUTO עכשיו המתח ב 3 של המעבד הוא 1.3250v ולא היו לי בעיות בבדיקות מאמץ ... האם עלי להשאיר את האפשרויות על ה Normal או על AUTO או להעלות את המתח ? תודה ...

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר לא ממש הגיוני, אתה אומר בעצם שתוספת מתח גרמה לשיפור בביצועים ועל כן אתה רוצה לתת לו כמה שיותר מתח על מנת לשפר עוד יותר את הביצועים.

אבל לפי מה שNIKE אמר, הבנתי שיש מצב שהעלאת מתח כן תורמת לביצועים, בזמן שעושים OC יחסית גבוה כמו שאני עשיתי.. מ-2.4 ל-3.2.

ואם המתח גבוה מידי, על כמה מומלץ לשם באמת?

פורסם

ברגע שתדר נמוך מידי מקבל יותר מידי מתח, המחשב לא יעלה ויהיו קריסות.

3.2 זה OC סביר וממש לא גבוה.

לא מבין בשביל מה לך לעלות עוד מתח אם הכל יציב ובסדר גמור.

חבל על המאמץ, ממש אין צורך בעוד מתח וזה ממש לא יתן תוספת ביצועים.

תעשה OC ל3.6 ותן מתח 1.4750-1.5125 ותראה אם עובד...

פורסם
רציתי רק שתענה לי אם אתה יודע, לגבי מה ה"דד-ליין" במתח למעבד..? כי אני לא רוצה לשרוף אותו או את הספק.

0.85V 1.5V לפי אינטל ...כמובן שים לב שהטמפרטורות שלך לא עוברות את איזור ה 60 מעלות

אנחנו עכשיו בחורף משמע שבקיץ המעבד יהיה יותר חם בסביבות 8-10 מעלות ..

הגיוני בהחלט.

הוא העלה את תדר המעבד שלו והשאיר את המתח על מה שהיה,אם הוא היה עושה בדיקת יציבות תוך שנייה היא היתה מודיעה על שגיאה

ז"א המעבד עבד על תדר גבוה מהסטוק שלו אבל הוא לא סיפק לו מספיק כוח ככה שבעצם המעבד לא עבד על התדר שהוא קבע לו

ברגע שהוא שיחרר למעבד עוד מתח ,המעבד התחיל לעבוד בתדר שהוא קבע לו ובכך נוצר שיפור הביצועים שהוא התכוון

אבל עוד העלאת מתח כמובן לא תשפר את הביצועים (שוב בהנחה שבאמת נתת למעבד מספיק מתח כדי לעבוד בתדר שקבעת לו)

שיבדוק את האו.סי עם OCCT או תוכנות כדוגמתה ויראה ...

שלום שאלה שקשורה לתרד .. עשיתי גם למעבד OC ל 3 ... בטמפרטורות יציבות במאמץ ( לא עובר ת 65 ) עכשיו שיניתי את כל המתחים ל Normal גם של הזיכרונות והכל ... כי הכל היה על AUTO עכשיו המתח ב 3 של המעבד הוא 1.3250v ולא היו לי בעיות בבדיקות מאמץ ... האם עלי להשאיר את האפשרויות על ה Normal או על AUTO או להעלות את המתח ? תודה ...

המקסימום טמפרטורה למעבד Q6600 היא נמוכה יחסית

B3 :62.2

G0: 71

ככה או ככה הטמפרטורות שלך גבוהות מאוד ולא משנה איזה סטפינג יש לך ...כמו שאמרתי אנחנו בחורף עכשיו!,הקיץ המעלות יעלו

אבל לפי מה שNIKE אמר, הבנתי שיש מצב שהעלאת מתח כן תורמת לביצועים, בזמן שעושים OC יחסית גבוה כמו שאני עשיתי.. מ-2.4 ל-3.2.

ואם המתח גבוה מידי, על כמה מומלץ לשם באמת?

בתחילת ההודעה שלי רשמתי למה העלאת המתח תרמה לביצועים..

אני ממליץ לך בחום לבדוק את האו.סי ע"י תוכנה מתאימה ,במידה והוא יציב העלאת מתח נוספת(על אותו תדר שאתה משתמש עכשיו) לא תתרום לביצועים..

אני לא יודע אם המתח גבוה ביחס לתדר אבל בכלליות...המתח לא גבוה כי כמו שרשמתי למעלה...עד 1.5 לפי אינטל

פורסם
  • מחבר

תודה רבה katkato עזרת לי מאוד.

אני אבדוק עם התוכנה ואז נראה מה לעשות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים