עבור לתוכן

סיטואציה בעייתית (אמון בין חברים)-מעודכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכלום.

יש לי שאלה דיי בסיסית נראה לי בחיים שלנו.

אמון בין חברים.. או חברים מרוחקים.

נניח ו... מתקשרים אליך באמצע הלילה ומבקשים שתעשו להם טובה ענקית!

שתגידו את מספר האשראי שלכם מכיוון שהחבר המדובר איבד את האשראי שלו והחבר שהיה איתו כבר

לא יכל לגהץ יותר כסף.

ועכשיו מדובר על סכום לא קטן (450 ש"ח) עכשיו תחשבו שהעירו אתכם באמצע הלילה ואתם לא מבדילים בין ימין לשמאל.

בכל מקרה... המצב הוא שאתם אומרים את מספר האשראי לברמן (כן מדובר על סכום שהבנאדם שילם על שתייה חריפה)

ות.ז ו.. מספר פלאפון בשביל לאמת פרטים.

עכשיו... אותו חבר שביקש ממכם את הטובה אומר שיחזיר את הכסף יום למחרת...

מה הייתם עושים במצב הזה?

אגב זה אם לא הבנתם... זה משקרה לי הלילה.. :s05: :bash::s07:

• תגובות 49
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שילך לחפש

פורסם
  • מחבר

חחחח ישר ולעניין אה? ;D

פורסם

לא לתת,דברים כאלו לא נותנים.

פורסם
  • מחבר

כמובן שלא נותנים.

אבל הדילמה היא כזאת.

אתה מכיר ת'בנאדם אבל לא ממש ממש בוטח בו, כאילו יחסית

אבל אתה יודע שאם לא תסכים הוא ממש ידפק וכמובן שהוא לא ידבר איתך בכלל כי זה יעליב אותו וכו'.

בקיצר זה ממש בעיה כל הסיפור וכמובן שזה הכניס אותי לסרטים אם יקחו לי עוד כסף וכו' :nixweiss::bash:

פורסם

כמובן שלא נותנים.

אבל הדילמה היא כזאת.

אתה מכיר ת'בנאדם אבל לא ממש ממש בוטח בו, כאילו יחסית

אבל אתה יודע שאם לא תסכים הוא ממש ידפק וכמובן שהוא לא ידבר איתך בכלל כי זה יעליב אותו וכו'.

בקיצר זה ממש בעיה כל הסיפור וכמובן שזה הכניס אותי לסרטים אם יקחו לי עוד כסף וכו' :nixweiss::bash:

בן אדם שאתה לא סומך עליו ז"א לא חבר טוב שלך ז"א ישלך לחפש :nixweiss:

פורסם

מעבר לזה, נראה לי שדברים כאלה לא מבקשים. דווקא בגלל שאתה מדבר על חברים מרוחקים... למה הוא לא ביקש מחבר קרוב שלו?

אגב, יכולת פשוט לזרוק שהחשבון ש'ך קפוא או שעברת ת'תקרה עם המינוס...אבל היית בבלק אווט כנראה בגלל השינה.

פורסם

כשזה נוגע לכסף, במיוחד בסכומים יחסית רציניים - אין חברים.

פורסם

מחזקת.

פורסם

נושא מאד בעייתי.

להלן כמה דברים שאני הייתי עושה (כנראה):

1. הייתי נותן כרטיס ועושה את מה שנקרא "Leap of Faith" אבל זאת בהנחה שזה בן אדם שאני חפץ בעיקרו. אתה הגדרת אותו כחבר מרוחק וכאן נשאלת שאלה עד כמה אתה סומך עליו, שוב אני אישית מאמין בלתת אמון פעם אחת ולראות איך זה הולך וסביר שהייתי מסכים אחרי שהייתי חוקר אותו לעומק בעניין ומקבל הבטחות שבעל פה כמובן

2. בודק שבאמת ירדו 450 ש"ח ולא יותר. במיוחד אם אתה מטיל ספק באמינות החבר.

3. שואל אותו למחרת מה עם הכסף?! אין לי בעיה אישית לחכות יותר מיום (הוא אמר יום אבל כולנו יודעים שבמציאות זה לא תמיד כל כך פשוט). אם עובר הרבה זמן והוא זורק זין זה די עונה על עניין האמון והבנאדם הזה מחוק ברמה הכללית. כנ"ל לגבי סעיף 2 כמובן.

כשזה נוגע לכסף, במיוחד בסכומים יחסית רציניים - אין חברים.

בנוגע למה שנאמר כאן אני מסכים שהנושא מאד בעייתי וכל מקרה צריך להישקל בגופו + לקחת בחשבון שיכול להיות שתאכל אותה, ולכן אתה ורק אתה יכול להחליט האם זה סיכון שאתה מוכן לקחת. בעבורי כסף הוא לא הכל בחיים, ומנטליות ה"אני לא אצא פראייר" לא מדברת אליי, למעשה אני מתעב אותה, לכן אני אשתדל לעזור לחבר במצוקה ככל שאוכל אבל כמו שאמרתי, כל מקרה לגופו ויכלול גם חשיבה מעמיקה ושיחה רצינית עם אותו חבר.

מקווה שעזרתי.

פורסם

האדיוט אחראי לעצמו אז שיפתור את הבעיות שלו, במיוחד כשהוא הולך לשתות ב450 ש"ח כשאין לו כסף.

פורסם

חברים רחוקים לא יעיזו לבקש כזה דבר.

העובדה שהוא בכול זאת ביקש, והעובדה שאתה זרמת עם זה... כנראה שהוא ידע מה הוא עושה.

קשה לשפוט מרחוק בלי לדעת את כל הפרטים וההיסטוריה, אבל אני בטוח שיש לך כמה דברים לחשוב עליהם, ואולי כמה דעות והחלטות לגבש.

גם אם תסיק מזה מסקנות, תזכור... שמור את זה לעצמך, פעל בהתאם.

פורסם

הכל תלוי בהרגשה...

חבר שלי שלח לי ב Paypal

800 שקל

ופשוט אחרי כמה ימים הבאתי לו צ'ק על אותו כסף והוספתי איזה 20 שקל.

וגם הוא הביא לי את הסיסמא שלו ל PP.

ואני השאלתי לו את ה VALENTINE שלי שהוא שווה כ 2000 שקל.

וכל פעם שהוא רוצה הוא יקבל אותו.

ושלא נדבר על כל מני טובות...

(נתן לי תמפתח לבית שלו כדי שאני יוציא לו תכלב שהוא היא בצבא וההורים בחו"ל)

ושהולכים לאנשהו

לא מתחשבנים בקטנות.

פורסם
  • מחבר

תראה.. מבחינת הרגשה... פעם הוא יכול להביא הרגשה של חבר טוב כזה... ופעם החשבתי אותו לאחד כזה

כי יצאנו ומידי פעם שילמנו אחד על השני בדברים קטנים כמו אוכל וכו'

אבל היו פעמים שהוא ממש דפק אותי כמו ביציאה שדקה התשעים הוא לא רצה לצאת.

כאילו יש מקרים שהוא עושה סתם פוזות על חברים שלו ואז אומר לי בטלפון "סתם צחקתי ובלה בלה בלה)

כאילו בחלק הזה אני ממש לא מגבוש בדעה שלי.

נושא מאד בעייתי.

להלן כמה דברים שאני הייתי עושה (כנראה):

1. הייתי נותן כרטיס ועושה את מה שנקרא "Leap of Faith" אבל זאת בהנחה שזה בן אדם שאני חפץ בעיקרו. אתה הגדרת אותו כחבר מרוחק וכאן נשאלת שאלה עד כמה אתה סומך עליו, שוב אני אישית מאמין בלתת אמון פעם אחת ולראות איך זה הולך וסביר שהייתי מסכים אחרי שהייתי חוקר אותו לעומק בעניין ומקבל הבטחות שבעל פה כמובן

2. בודק שבאמת ירדו 450 ש"ח ולא יותר. במיוחד אם אתה מטיל ספק באמינות החבר.

3. שואל אותו למחרת מה עם הכסף?! אין לי בעיה אישית לחכות יותר מיום (הוא אמר יום אבל כולנו יודעים שבמציאות זה לא תמיד כל כך פשוט). אם עובר הרבה זמן והוא זורק זין זה די עונה על עניין האמון והבנאדם הזה מחוק ברמה הכללית. כנ"ל לגבי סעיף 2 כמובן.

בנוגע למה שנאמר כאן אני מסכים שהנושא מאד בעייתי וכל מקרה צריך להישקל בגופו + לקחת בחשבון שיכול להיות שתאכל אותה, ולכן אתה ורק אתה יכול להחליט האם זה סיכון שאתה מוכן לקחת. בעבורי כסף הוא לא הכל בחיים, ומנטליות ה"אני לא אצא פראייר" לא מדברת אליי, למעשה אני מתעב אותה, לכן אני אשתדל לעזור לחבר במצוקה ככל שאוכל אבל כמו שאמרתי, כל מקרה לגופו ויכלול גם חשיבה מעמיקה ושיחה רצינית עם אותו חבר.

מקווה שעזרתי.

תראה.. באמת במקרה הזה באמת עשיתי את "Leap of Faith" כמו שרשמת.. מצד שני גם הייתי חצי ישן

אז.. אני רוצה באמת לראות איך כל זה ייגמר. בכל מקרה אני ביטלתי את הכרטיס הזה למקרה ו... המספר איכשהו הגיע לידיים הלא נכונות

וגם על זה אני אשלם (30 ש"ח לכרטיס חדש)

ומבחינת כסף ועזרה לחברים באמת שאין לי בעיה לעזור..

אבל בימים אלו ובכלל... קשה לסמוך על אנשים.

וגם אני לא אציק לו עם הכסף. כאילו אני אחכה להיום בערב ואני מקווה שהוא יביא את הכסף.. ואם לא.. אז... נצטרך לפעול בהתאם (כמובן שאני מקווה שזה לא יגיע למצב הזה)

ותראו... בכלל אמא שלי סיפרה לי דברים שלדוגמא:

הבת של חברה שלה והיא עזרה לאמא שלה והביאה לה כסף..

ועברו חצי שנה מאז... ועדיין אין כסף, הכוונה שהביאה לי להשתמש באשראי שלה.. או משהו בסיגנון.

לדעתי כל מקרה לגופו ולצערי או לא... רק הזמן יגיד את שלו אני חושב :-\ :nixweiss:

פורסם

כמו שאמרו פה, כשמדובר בכסף, אין חברים, אצלנו במשפחה קרה מקרה יותר גרוע, דודה שלי לא רצתה לשלם איזה 300 שקל כל חודש לבנק בגלל איזה הלוואה, וההורים שלי חתמו ערבות, הם אמרו לה שתתן להם, שהם ישלמו את זה, אבל לא, ועכשיו יש לנו חובות של איזה 90,000 ש"ח...

ספר איך נגמר כל העניין ובהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים