עבור לתוכן

ארורים לאחר בדיקה של 8 שעות לזכרונות עם Memtest

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

עשיתי היום בדיקה במשך הלילה (8 שעות) לזכרונות עם Memtest וקיבלתי 22 הודעות Error ... אתם יכולים לעזור לי לפענח אם הזכרונות או אחד או כמה מהם (אני משתמש ב - 512x4) נהרסו ?..

הנה תמונה של ההודעות שקיבלתי (לחצו על התמונה להגדלה):

325fi4.th.jpg

תודה מראש,

משה

• תגובות 31
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צריך לבדוק את הזיכרונות בנפרד, ומומלץ לבדוק קצת פחות זמן..

שעה (שעתיים אפילו) לכל מודול זיכרון זה מספיק.

יתכן שתצטרך לתת קצת יותר מתח לזיכרונות, זה קורה לפעמים כשהם לא מקבלים מספיק.

פורסם

לא הבנתי למה זה לא טוב לבדוק במשך הלילה ? למה רק שעה?

פורסם

זה בסדר גמור, אם יש לבן אדם את הזמן לבדוק כל מודול (יש לו ארבעה!), אז בכיף..

פורסם
  • מחבר

מה שמוזר שלפני הבדיקה הזאת עשיתי עוד בדיקה לזכרונות כי הטכנאי שלי עשה לי OC ל - 2.93 והכל היה יציב וה - Memtest לא הביא לי אף שגיאה ... ניסיתי לעשות OC ל - 3.2 וניסיתי לייצב את ה - OC ולא הצלחתי, ושוב קיבלתי מסך כחול, ושוב בדקתי את הזכרונות למשך 8 שעות ולא קיבלתי אף ארור ... אתמול הצלחתי לייצב את ה - OC ל - 3.2 לאחר כמה פעמים שהוא לא היה יציב (ב - OC שעשיתי אתמול) כי כל פעם הייתי צריך להביא יותר מתח עד שהוא קיבל מתח שגרם לו להיות יציב ועד שמצאתי את המתח המתאים המחשב היה נתקע ועושה ריסטרט ומאפס את ההגדרות והייתי מחזיר להגדרות שהיו קודם (ב - 2.93) ואחרי הרצה נוספת ב - memtest שעשיתי אתמול קיבלתי את ה - 20 ארורים האלה ... עכשיו אני מריץ עוד בדיקה שכבר עבר 5 שעות מההתחלה שלה ולא קיבלתי אף ארור ... מה זה אומר ?..

פורסם

אם לא שינית את המתח, את התזמונים ואת המהירות של הזיכרונות.. ובכל פעם אתה מקבל תוצאה אחרת..

אז זה בגלל האוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

אם לא שינית את המתח, את התזמונים ואת המהירות של הזיכרונות.. ובכל פעם אתה מקבל תוצאה אחרת..

אז זה בגלל האוברקלוק.

מתי שיניתי ?.. כשניסיתי להגיע מ - 2.93 ל - 3.2 ?.. שיניתי את המתח אבל לא את התזמונים ... רק אם לא הבנת המעבד שלי מגיע עם 2.2 אז הוא עכשיו על 2.93 אחרי OC ... ה - OC הזה הטכנאי עשה לי והוא יציב כי בדקתי (את הזכרונות יחד עם המעבד) עם OOCTP משהו כזה (אני תמיד מתבלבל בשם) במשך שעתיים וחצי והכל היה תקין וחוץ מזה גם עשיתי בדיקה עם Memtest בגרסא האחרונה שלו לזכרונות במשך 8 שעות והכל היה תקין ...

אז עכשיו אחרי שקרה לי העניין עם היציבות כשניסיתי לעשות OC ל - 3.2 זה מה שדפק אותם ?.. אחרי שהחזרתי להגדרות שהיו ב - OC היציב על 2.93 ועשיתי את הסריקה הזאת וקיבלתי עכשיו 20 ארורים זה אומר שהזכרונות נדפקו ?.. ואיך עכשיו לא מצא לי אף ארור ב - Memtest שרץ עכשיו כבר 6 שעות ?..

פורסם

שינית משהו בהגדרת הזיכרונות? הוספת להם מתח?

הם רצים במהירות שגבוהה מברירת המחדל שלהם? תזמונים שונים?

אולי איפסת בשלב כלשהו את הביוס? - כי אולי בחנות הם קבעו מתח גבוה יותר מברירת מחדל.

פורסם
  • מחבר

שינית משהו בהגדרת הזיכרונות? הוספת להם מתח?

הם רצים במהירות שגבוהה מברירת המחדל שלהם? תזמונים שונים?

אולי איפסת בשלב כלשהו את הביוס? - כי אולי בחנות הם קבעו מתח גבוה יותר מברירת מחדל.

כשעשיתי OC ל - 3.2 מ - 2.93 (שעשה לי הטכנאי) שיניתי בהתחלה מתח ל - NB, ל - FSB לזכרונות הוספתי מ - 0.3v+ שהטכנאי הגדיר ל - 0.4v+ והם רצו במהירות הרגילה שלהם לא עשיתי להם OC אבל זה לא היה יציב והמחשב אפילו לא עלה והביוס עשה לעצמו ריסט להגדרות היצרן ... ושחזרתי שוב ל - 2.93 (יש לי את זה שמור בפרופיל בביוס) ועשיתי בדיקה לזכרונות והכל היה תקין ...

אתמול ניסיתי שוב לנסות ולייצב את המעבד על 3.2 ואחרי כמה נסיונות כושלים שבהם המחשב היה נתקע על Welcome ועשה לעצמו ריסט ושחזר את הגדרות הביוס להגדרות היצרן וגם קרה שהיה מופיע לי מסך כחול ואז הייתי צריך לעשות ריסטרט למחשב ושוב ההגדרות של הביוס היו חוזרות להגדרות היצרן ואז שחזרתי שוב ל - 2.93 ובדקתי את הזכרונות (עם Memtest במשך 8 שעות) אם הם נהרסו אחרי המסכים כחולים וכל זה, והם היו תקינים .

לבסוף הצלחתי אתמול לייצב את המחשב על 3.2 בלי להעלות מתח לזכרונות (נשארו על 0.3v+ כמו שהטכנאי הגדיר) ובלי להעלות מתח ל - NB ול - FSB רק למעבד מ - 1.325 ל - 1.418 וזהו ... ראיתי שהמעלות טובות לחורף אבל בקיץ זה יגדל אז החלטתי לחזור ל - 2.93 היציב שהיה לי והחזרתי את ההגדרות שלו (ע"י הפרופיל ששמרתי בביוס) ועשיתי סריקה ליתר בטחון עם Memtest לזכרונות במשך 8 שעות וקיבלתי את ה - 20 ארורים האלה ... החלטתי להריץ בדיקה נוספת ועכשיו כבר 7 וחצי שעות סריקה ולא מצא עדיין (מקווה גם שלא ימצא) שום ארור ...

פורסם

אתה סתם מבזבז את זמנך שאתה כותב את כל מה שעשית. בסה"כ היית צריך לענות למה ששאלתי.

ואני אשאל שוב כי אתה לא אמרת אחרת.

אתמול הזיכרונות לא הציגו שגיאות. היום הם מציגים שגיאות. מה השתנה? המתח? המהירות? התזמונים?

(אם בעבר לא היו שגיאות באותן הגדרות אוברקלוק אז את האוברקלוק אתה יכול להוציא מהמשוואה)

פורסם
  • מחבר

אתה סתם מבזבז את זמנך שאתה כותב את כל מה שעשית. בסה"כ היית צריך לענות למה ששאלתי.

ואני אשאל שוב כי אתה לא אמרת אחרת.

אתמול הזיכרונות לא הציגו שגיאות. היום הם מציגים שגיאות. מה השתנה? המתח? המהירות? התזמונים?

(אם בעבר לא היו שגיאות באותן הגדרות אוברקלוק אז את האוברקלוק אתה יכול להוציא מהמשוואה)

אתמול בלילה שמתי את הסריקה אז זה הראה לי את ה - 20 שגיאות האלה ... לפני כמה ימים עשיתי גם סריקה כשההגדרות של האוברקלוק היו על 2.93 וזה לא מצא אף ארור ... אני לא יודע למה אבל אחרי שהבדיקה עם Memtest מסתיימת ולוחצים על Esc כדי לצאת מהבדיקה אז המחשב עושה ריסט לביוס לבד וצריך להחזיר את ההגדרות של האוברקלוק חזרה ... אז החזרתי את ההגדרות של ה - OC ואחרי שה - Windows עלה כיביתי את המחשב כדי לתת לו לנוח איזה חצי שעה בזמן שאני מתארגן לבית ספר ואז שמתי שוב לסריקה לפני שיצאתי לבית ספר ועד עכשיו לא מצא (טפו טפו טפו שלא ימצא גם) אף ארור ... מה נראה לך הבעיה ?..

פורסם

אולי הגדרה לא נכונה בביוס שאופסה בעת איפוס הביוס שהזכרת.

פורסם
  • מחבר

אולי הגדרה לא נכונה בביוס שאופסה בעת איפוס הביוס שהזכרת.

אם הבנתי אותך נכון (תקן אותי אם לא ::)) כשהחזרתי את ה - OC ל - 2.93 דרך הפרופיל הביוס לא העלה שם את כל ההגדרות ובגלל זה קיבלתי ארורים ב - Memtest ?..

פורסם

משהו כזה. אולי התזמונים, אולי המהירות ואולי המתח.

פורסם
  • מחבר

משהו כזה. אולי התזמונים, אולי המהירות ואולי המתח.

מה אתה אומר ?.. לשים שוב סריקה במשך הלילה כדי להיות בטוח שאין בעיה ?..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים