עבור לתוכן

הערה לעושים OC בלוחות GIGABYTE. זהירות עם השארת המתחים על AUTO

Featured Replies

פורסם

אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו.

מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ.

חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.

פורסם

LOL הם עדיין לא תיקנו את הבעיה הזאת?

אני וד זוכר את זה מהלוח K8NF-9 לAMD

עשיתי OC של 100 MHZ והוא דפק לי מתח של 1.75V!!! וככה הייתי שבוע ולא ידעתי!

חחחח

מניסיון למדתי לא לשים כלום על AUTO שזה נוגע לOC

פורסם

יש לי כזה לוח ומעבד E8400.

חוץ מכמה הגדרות אחרות העלתי מתח ל 1.25 אבל השארתי הכל על AUTO.

אז איזה מתחים לתת ל PLL ולMCH?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תשתמש בתוכנה ע"מ לגלות מה זה בדיוק AUTO. אני הגדרתי את הכל חוץ מהמתח של המעבד על NORMAL. נסה להגדיר על NORMAL במקום על AUTO ותבדוק בתוכנה מה השתנה. אני לא יודע מה מידת ה OC שעשית ולכן לא יכול להמליץ על מספרים אבל אם זה לא משהו קיצוני, נתוני ה NORMAL אמורים לעבוד.

פורסם

עם עשיתי OC Q6600 ל 3 הטמפרטרות יציבות האם עלי לגעת ב AUTO ולהעביר לנורמל?

פורסם

לדעתי זה שטויות

אני עם הלוח EP31 השארתי תמתחים על AUTO

ותיראה על כמה המתח..

תמונה:

0s9l9wa17n.png

מה יש לך להגיד על זה..?

פורסם
  • מחבר

עם עשיתי OC Q6600 ל 3 הטמפרטרות יציבות האם עלי לגעת ב AUTO ולהעביר לנורמל?

טמפ' זה חשוב אבל מתח גבוה יהרוג את המעבד גם אם הטמפ' תקינה. במקרה שלך המעבד הוא 65nm והוא פחות רגיש למתח אבל תבדוק מה המתח שמתקבל מהאוטו ב PLL ואחרים ושהם לא חריגים. אתה יכול לנסות להוריד את ההגדרות האחרות ולגלות כמוני שהמערכת תישאר יציבה גם שהמתחים האחרים יורדו.

לדעתי זה שטויות

אני עם הלוח EP31 השארתי תמתחים על AUTO

ותיראה על כמה המתח..

תמונה:

0s9l9wa17n.png

מה יש לך להגיד על זה..?

לא דיברתי על VCORE שזה המתח היחיד שתוכנת CPUZ מראה. יתכן שמתחים כמו PLL עלו בלי ידיעתך לערך מסוכן והם מקצרים את חיי המעבד שלך ולפעמים הלוח. מהתגובה שלך אני בספק אם ממש קראת את ההודעה שלי ומאופן התגובה שלך אני בספק לגבי היכולות שלך וההבנה שלך בנושא.

פורסם

הורדתי את ה EASYTUNE ובדקתי

והלכתי לביוס וכולה מקסימום קורה שזה מעלה ברמה אחת את הVOLTAGE לPLL ולMCH וזה עדיין ברמות הנמוכות.

בכ"מ עשיתי NORMAL ואני על OC של 3.6GHZ.

ותגידו שלקחתי את המחשב אז הטכנאי עשה לי עדכון ביוס, והוא הוריד את העדכון והתקין את זה עם תוכנה של GIGABYTE אני חושב וזאת הייתה התקנה פשוטה כזאת.

אז התוכנה היא EASYTUNE או תוכנה אחרת? כי היא לא נראתה כמו EASYTUNE.

פשוט אני רוצה לדעת, כי שיהיו עדכוני ביוס נוספים שאני אדע לעדכן.

ושעושים עדכון ביוס להחזיר הגדרות יצרן לפני העדכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים