עבור לתוכן

שאלה בנושא DDR2, DDR3 ומה שביניהם...

Featured Replies

פורסם

שלום!

ברשותי לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R,

ללוח האם יש סלוטים של זיכרון לפי המפרט הבא:

4XDDR2 DIMM, 2XDDR3 DIMM

כרגע, על לוח האם יש 2 כרטיסי זיכרון:

DDR2-800 400 MHz, 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

(לקוח מתוך everest).

מלבד זאת, חשוב לציין כי אני עובד עם מערכת הפעלה XP, למחשב המשמש למשחקים בעיקר.

בהקשר הזה, יש לי מספר שאלות:

א. אם אוסיף עוד שני כרטיסים DDR3, בנפח 1 GB, ובמהירות 1333MHZ (מקסימלית אפשרית ללוח האם), בנוסף על 2 הכרטיסים הקיימים, האם XP יתמוך בזה או שכדאי לי לשדרג חלילה לויסטה? האם ארגיש הבדל ביצועים? האם לא תהיה בעייה שלוח האם עובד עם DDR2 ו-DDR3 במקביל?

ב. אם אחליף את כרטיסי הזיכרון DDR2 ל-DDR3 באותו נפח, ובאותו מהירות כמו קודם, האם באמת יהיה הבדל ביצועים משמעותי? האם זה שווה את ה-500 שקל שתעלה ההחלפה?

ג. אם אקנה כרטיס זיכרון זהה לקיים מסוג DDR2 800MHZ, ואוסיף אותו, האם באמת ארגיש בהבדל? האם זה שווה את ה-70 עד 100 שקל שאוסיף?

תודה רבה,

אייל

פורסם

לא כדאי לקנות DDR III כי הוא לא ממש מראה הבדלים מול ה DDR II .

אם אתה משתמש ב XP , אז אתה לא צריך יותר מ 2GB זכרון .

אבל אם אתה רוצה לשדרג תקנה עוד 1GB / 2GB , אבל אם תקנה 2GB תעבור למערכת הפעלה עם 64BIT , כדי שינצל את כל כמות הזכרון .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה!

יש לי מספר שאלות נוספת בהקשר זה:

ד. האם כדאי לי לשדרג את מערך הזכרונות שלי לDDR2 במהירות 1066MHZ במקום 800MHZ?

ה. האם כדאי לי או יפריע לי להוסיף על מערך הזכרונות הקיים, עוד כרטיס זיכרון של 1066MHZ כששני האחרים במהירות 800 MHZ

ו. למיטב הבנתי, לוח האם דורש זוגות כרטיסי זיכרון (סלוטים 1,2 וסלוטים 3,4 ביחד). האם זה באמת ככה? האם לשים כרטיס בודד יועיל ולא יזיק?

תודה שוב,

אייל

פורסם

אין צורך לשדרג ל 1066 .

אם תקנה סטיק 1 של 1066 , ויש לך עוד 2 אחרים של 800MHZ , הסטיק של ה 1066 יעבוד במהירות של 800MHZ .

אז זה לא משתלם כ"כ , תינה את הזכרונות 800MHZ הכי זולים שתמצא

פורסם

לא יודע אם מישהו רשם את זה פה אבל על הלוח DDR2 לא עובד ביחד עם DDR3 , אתה לא יכול לערבב ביניהם , זה או אחד או השני.

כמו שמישהו כן רשם פה , אין כרגע שום יתרון לDDR3 על גבי DDR2 ולכן מיותר לרכוש DDR3 והם גם יקרים יותר מDDR2.

גם לגבי המהירות שלהם רשמו לך פה נכון , הם יעבדו לפי הסטיקים האיטיים ולכן מיותר לרכוש 1066.

פורסם

התשובות לכל השאלות שלך נמצאות בסטיקי FAQ זכרונות.

לגבי שאלה ג', קשה לומר כי לא רשמת כמה זיכרון יש לך כרגע.. (רשמת רק את הסוג, המהירות והתזמונים).

אם המפרט שלך שבצד הוא רלוונטי אז 2GB הם דיי והותר למערכת ההפעלה ולשימושים שלך, אין צורך בשדרוג.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אכן המפרט עדיין רלוונטי :)

בכל מקרה, חשבתי לקנות עוד סטיק אחד של 1GB במהירות 800 במחיר של כ-65 שקל, מכיוון שהמחיר נמוך (ובטח יהיה שיפור משמעותי במעבר ל-3GB).

שאלה נוספת: אם אני ארכוש סטיק כזה, ואשים אותו בלוח אם התומך בתצורת DualDDR, הוא יהיה כנראה יותר איטי מהזוג הקיים כבר. האם זה ישפיע על המהירות שלו או שמא לא יהיה הבדל משמעותי?

עכשיו מכיוון ואין לי מ"ה 64bit, אני מודע לעובדה שאין תמיכה ב-4GB. אם התשובה לשאלה היא שהדבר עלול לפגוע בביצועים, האם כדאי לי לרכוש עוד סטיק (ולהנות מכ-3.2GB)? האם תצורה כזאת, של 4GB ב-DualDDR על מערכת שלא יודעת לתמוך ב-4GB עלול לפגוע בביצועים (לעומת רק 3GB או רק 2GB)?

שוב תודה,

אייל

פורסם

שום שילוב לא יפגע לך בביצועים, לא 3GB ולא 4GB. במקרה של 3GB לא יהיה Dual Channel אבל זה לא משמעותי.

בקיצור במחיר של 60 שקלים זה יהיה נחמד לעבור ל-3GB. מעבר לזה כבר מיותר לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים