עבור לתוכן

איך בוחרים את הזיכרון המתאים?

Featured Replies

פורסם

זיכרון זה נושא די מורכב ומסועף.

יש את נפח הזיכרון, מהירות הזיכרון, והDDR שאני לא יודע מה זה ???

לדוגמה:זיכרון בנפח של 4GB, במהירות 800Mhz וDDR II

מישהו יכול לעשות קצת בסדר בדברים ולהסביר לי איך בוחרים את הזיכרון המתאים?

פורסם

זיכרון אתה בוחר בהתאם ללוח אם ולצרכים שלך.

כל מקרה לגופו וזה לא כל כך מסובך.

פורסם
  • מחבר

זיכרון אתה בוחר בהתאם ללוח אם ולצרכים שלך.

כל מקרה לגופו וזה לא כל כך מסובך.

ואני חשבתי לפתוח ת'רד על איך בוחרים את הלוח אם אחרי שאני אבין את הנושא הזה.

זה פשוט לא נגמר :P

פורסם

כל דבר לומדים בצורה מסודרת.

תתחיל מלקורא את הנושאים הדביקים ותתקדם לפי הקצב שלך.

פורסם

DDR הוא סוג הזיכרון.

כל הזיכרונות כיום DDR DDR2 ו-DDR3 הם זיכרונות SD-RAM. ראשי התיבות DDR משמעותן Double Data Rate, כלומר קצב תעבורה כפול. אז DDR מכפיל את קצב ההעברה של SD-RAM, בעוד ש-DDR2 מכפיל את הקצב של DDR ולבסוף DDR3 מכפיל את הקצב של DDR2.

להבנת מבנה הזיכרון, כיצד הוא פועל ומהם המאפיינים החשובים בו.. אני ממליץ שתקרא בFAQ זכרונות שלנו. :)

לגבי בחירת זיכרון, כפי שנאמר כל מקרה לגופו. כרגע הזיכרונות שרלוונטיים לרוב המשתמשים הם DDR2, אז מה שנותר לבחור הוא נפח, מהירות, תזמונים ושאר מאפיינים מינוריים שעשויים להיות חשובים לדרישות אשר יוצאות מן הכלל. השימושים במערכת הם מה שקובעים את רוב הפרמטרים. במערכות הפעלה Vista לגרסאותיהן ידוע שהשימוש בזיכרון המערכת הוא גבוה מאוד ביחס למערכת XP ולכן בד"כ ההמלצה היא 4GB של זיכרון. במערכת הפעלה XP לעומת זאת, במקרה והיא 32bit אז גם לא יהיה ניצול של 4GB מלאים ולכן בד"כ מומלץ לקנות 2GB או 3GB של זיכרון. כמובן שכשאני מדבר על נפחים, אני מתכוון לשימושים סטנדרטיים של משחקים, תוכנות ברמה שאינה מקצועית/ לא כפרנסה, גלישה באינטרנט וכדומה (ניתן להכניס לכאן עוד המון שימושים).

בנוגע למהירות הזיכרון, ובכן בדומה לסוג הזיכרון והנפח - זה תלוי קודם כל במה שהמערכת מאפשרת. יש לבדוק את מפרט לוח האם שברשות המשתמש ולגלות באיזה סוג זיכרון הוא תומך, מה הנפח המקסימלי שניתן לאכלס (והאם יש הגבלות ספציפיות ללוח או לערכת השבבים) ומהן המהירויות שניתן לעבוד בהן. הדבר השני שחשוב כאן הוא האם מתוכנן אוברקלוק, ואם כן אז יש לדעת מה המשתמש רוצה מהאוברקלוק הזה. לדוגמא- מעבד E8400 כפול ליבה של אינטל פועל הוא בעל תדר של 3.0 ג'יגה-הרץ וזה מחושב על פי FSB של 333 מגה-הרץ ומכפלה (של המעבד) של 9. ואז... 333X9=3000. (תוכל לקרוא עוד על אוברקלוקינג בפורום המתאים)

הזיכרון בתדר האפקטיבי שלו נקבע על פי ה-FSB והמחלק/מכפלה של הזיכרון, ואז במקרה הנ"ל אם משתמש קונה זיכרון 800 מגה-הרץ (ושהרי ה-FSB הוא 333) אז הוא יצטרך לקבוע (נקבע אוטומטית בעת זיהוי הזיכרון ע"י הביוס) מכפלת זיכרון של 2.4. כפי שניתן להסיק עד שלב זה, כל עוד לא מתוכנן להתבצע אוברקלוק וה-FSB של המעבד (1333 מגה-הרץ במקרה של ה-E8400) אינו עולה על מהירות הזיכרון האפקטיבית X2 (מוכפלת ב-2, וכן במקרה זה מדובר ב-800 מגה-הרץ).. אז אין תועלת בקניה של זיכרון מהיר יותר.

אבל אם המשתמש מבצע אוברקלוק, אז הזיכרון יוכל לפעול בתדר המקור שלו (או מתחת לו) עד ל-FSB של 400 מגה-הרץ. מעבר לזה יהיה דרוש ביצוע של אוברקלוק לזיכרון, כלומר האצה שלו מעבר לתדר הנורמלי שלו.

וזהו לעת עתה, אתה יכול לקרוא עוד בסטיקי ולשאול שאלות ככל העולה על רוחך כאן בדיון שלך, שאלות שאין עליהן תשובות בסטיקי.

(סטיקי = דיונים דביקים בראש כל פורום, לדוגמא הדיון שקישרתי אליו בתחילת הודעה זו.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים