עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לתאימות זכרונות ללוח Gigabyte GA-EP31-DS3L

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

רציתי לשאול כמה שאלות. אני מרכיב לאחי מחשב חדש (כל פעם אני קונה חלק אחד) ורציתי לשאול בקשר לתאימות של הזכרונות שבמחשב שלי ללוח אם שלו. עשיתי הזמנה (וזה כבר הגיע אני רק צריך לנסוע לאסוף את זה) ללוח אם Gigabyte GA-EP31-DS3L וראיתי באתר של Gigabyte שכתוב שיש בעיות עם זכרונות (לא כולם). יש לי במחשב 4 כרטיסים של 512MB (2 של OCZ ו - 2 של GEIL) מסוג DDR2 עם 800MHz והייתי רוצה לדעת אם זה יתאים ללוח אם שלו ללא בעיית תאימות (את הבעיה של התאימות כתובה למטה יותר). אני קונה למחשב שלו זכרונות (2x1GB של OCZ עם 800MHz. הנה השם המלא שלו באתר OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC OCZ2P800R22GK - אגב הם טובים ל - OC ?) והייתי רוצה להביא לו את שלי ואני אקח את החדשים. למה אני רוצה להחליף ?.. כי הזכרונות שלי מגבילים אותי ב - OC במעבד שלי (E4500 שהומהר ל - 2.93) והייתי רוצה להגיע ליותר כי יש לי את הקירור המתאים. במחשב של אחי אני מתכוון לעשות גם OC (עם הקירור הסטדנרטי שבא עם המעבד) שלא יהיה כזה רציני.

רציתי לדעת אם לא תהיה בעיה עם 4 כרטיסים של 512MB עם 800MHz שהם double sided (דו-צדדיים) כי זה מה שכתוב על הלוח אם באתר של Gigabyte:

* Because of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDR and DDR2), or populate 4 DIMM sockets with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules. Please refer to the user manual for the memory configurations table.

* Because of chipset limitations, when using FSB 1333 MHz CPU with populating all DIMM sockets, memory frequency will be reduced from the original, and system instability or incorrect detection of memory module may be occur.

Please refer "Memory Support List" for memory support information.

אם זה עוזר לכם הנה כמה תמונות מ - CPU-Z בקשר לזכרונות שלי (לחצו על התמונה להגדלה):

29141147ck5.th.jpg

50233889aq5.th.jpg

95884362ji7.th.jpg

הערה: המעבד שהולך להיות לאחי יהיה C2D עם 800FSB ולא 1066 ומעלה ... אני לא מתכוון ב - OC אלא ב - FSB שהוא בא איתו בסטוק ...

תודה מראש,

משה

פורסם

שלום לך משה.

תחילה הרשה לי להעיר שסימני פיסוק ומעבר שורות הן לא מילים גסות. החלק הראשון בהודעתך מאוד קשה לקריאה, וניסוחים שכאלה נוטים לדחות עוזרים פוטנציאליים.

ולעיקר: אני לא מבין למה בכלל אתה רוצה להחליף. הזכרונות הישנים והחדשים באים באותה מהירות בדיוק - שגם אליה לעולם לא תגיע! המעבד שלך הוא עם באס 200 במקור, בעוד הזכרונות מתאימים (ללא המהרתם כלל!) עד ל400, כלומר OC של 100%...

דבר שני, אם הזכרונות שלך הם אכן דו צדדיים (אין לי זמן לבדוק כרגע), כתוב בבירור שהם לא יעבדו כראוי עם הלוח הנידון. מה השאלה בדיוק? ההערה השניה של GIGABYTE לא רלוונטית שכן היא מדברת על באס 333 בלבד.

עריכה: המעבד של אח שלך לא יכול להיות "C2D עם 800FSB" ולו כי אין בנמצא מעבדים שכאלה. כל המעבדים מהסדרות E2XXX, E4XXX, E5XXX הם DUAL CORE ולא CORE 2 DOU.

פורסם
  • מחבר

תשמע ... למי שכן רוצה לעזור לא איכפת מה האורך של מה שכתבתי ואני כמעט בטוח שאפילו אם הייתי עושה רווח בין שורה לשורה אותם אנשים לא היו עונים.

ניסיתי לעשות OC עם באס של 400 ומחלק של 1:1 והעלתי מתחים והכל ואיך שהמחשב עלה הסאונד כאילו נתקע ועשה ריסט למחשב ואיפס את ההגדרות של ה - OC להגדרות הסטוק. אני חושב שצריך לסדר את מהירויות הקלוק (אם אני קורא לזה נכון) רק אני לא יודע אם אפשר להתאים את מהירויות הקלוק של OCZ ל - GEIL (של GEIL קצת פחות טובים - תראה בתמונות שהוספתי).

בקשר להתאמה של זכרונות דו צדיים ללוח אם החדש של אחי ... קראתי באינטרנט שכן אפשר לשים זכרונות דו-צדיים אפילו עם 1066MHz אבל רק עם 2 סטיקים ולא למלא את כל ארבעת המקומות ... אז חשבתי שאולי אפשר למלא את כל ארבעת המקומות שם 4 זכרונות של 512MB אם 800MHz ... אז זה לא יתאים נכון ?.. ואגב לא ידעתי שמה שמתחת ל - E5xxx נחשב כ - Dual Core ולא כ - C2D ...

פורסם

תן לי לראות האם הבנתי נכון: ניסית לעשות למעבד שלך OC של 100% בבת אחת? תשמע, לא רעיון חכם במיוחד, מה אני אגיד לך. לעזרה בOC מציע לך לקרוא את הסטיקי בראש הפורום המתאים לפני שתעשה נזקים למעבד.

שוב אני מדגיש: יכולות הOC של זכרון זה או אחר יבואו לידי ביטוי רק כאשר תחרוג מהמהירות המקורית שלהם. המעבד שלך עם באס 200 במקור. עם מחלק 1:1, הזכרונות יפעלו גם הם על 200, שזה 400 אפקטיבי כלומר חצי ממה שהם מסוגלים (800). אם תפעיל את המעבד עם OC מכובד מאוד של 50%, הזכרונות עדיין יהיו רחוקים מהמהירות המירבית שלהם. כל זכרון 800 יהיה מעל ומעבר, גם לOC.

בלוח של אח שלך אכן אפשר לשים 2 סטיקים של זכרון דו צדדי, אך כתוב בבירור ובאופן חד משמעי שאין לאכלס את כל הארבעה, ללא שום התייחסות למהירות - ובצדק, שכן אין למהירות שום קשר לעניין החד צדדי\דו צדדי.

פורסם

מה ש-vic07 אמר, רק לציין שאין לאכלס את כל ארבעת הסלוטים בזיכרונות דו-צדדיים, וכי ניתן לאכלס את כולם בזיכרונות חד צדדיים.

פורסם
  • מחבר

תן לי לראות האם הבנתי נכון: ניסית לעשות למעבד שלך OC של 100% בבת אחת? תשמע, לא רעיון חכם במיוחד, מה אני אגיד לך. לעזרה בOC מציע לך לקרוא את הסטיקי בראש הפורום המתאים לפני שתעשה נזקים למעבד.

שוב אני מדגיש: יכולות הOC של זכרון זה או אחר יבואו לידי ביטוי רק כאשר תחרוג מהמהירות המקורית שלהם. המעבד שלך עם באס 200 במקור. עם מחלק 1:1, הזכרונות יפעלו גם הם על 200, שזה 400 אפקטיבי כלומר חצי ממה שהם מסוגלים (800). אם תפעיל את המעבד עם OC מכובד מאוד של 50%, הזכרונות עדיין יהיו רחוקים מהמהירות המירבית שלהם. כל זכרון 800 יהיה מעל ומעבר, גם לOC.

בלוח של אח שלך אכן אפשר לשים 2 סטיקים של זכרון דו צדדי, אך כתוב בבירור ובאופן חד משמעי שאין לאכלס את כל הארבעה, ללא שום התייחסות למהירות - ובצדק, שכן אין למהירות שום קשר לעניין החד צדדי\דו צדדי.

אתה מתכוון OC מ - 2.93 ל - 3.2 ?.. כן ניסיתי בבת אחת ... אבל מ - 2.2 (המקורי) לא עשיתי בבת אחת ... מה אני צריך לעשות כדי ליצב את ה - OC ב - 3.2 ?.. ניסיתי כבר להעלות מתחים ל - NB, FSB ולמעבד ולא עזר ...

פורסם

זה לא קשור לכאן. אתה מוזמן להתייעץ בפורום המתאים שהוא פורום אוברקלוקינג וקירור. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים