עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע ל - OC

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

אני בתהליכים של ייצוב המעבד שלי (E4500) על 3.2 ושמתי לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי עלתה (כרגע היא התחילה לרדת, מוזר ...) מ - 44-46 במנוחה ל - 57 במנוחה. שמתי ב - PCI Express Frequency על 100 ולא נגעתי ב - PCI-E OverVoltage Control ... אז זו לא יכולה להיות הבעיה ... ועוד משהו ... יכול להיות הבדל של 2-3 מעלות ולפעמים גם של 5 מעלות בטמפרטורות בין Core #0 ל - Core #1 ?.. זה אף פעם לא נשאר הרבה זמן, זה תמיד חוזר להבדל של טמפרטורה או 2 ... האם זה נורמלי ?..

האם מתח של 1.45 למעבד שלי זה לא מתח גבוה מדי (ב - Everest זה מראה לי שזה על 1.38 ומצאתי ת'רד באיזה פורום בחו"ל שבנאדם עם אותו מעבד כמו אצלי הגדיר בביוס מתח למעבד של 1.45 ו - Everest קורא לו את זה כ - 1.38 כמו אצלי ואנשים ענו לו שם שיש לוחות אם שביניהם גם שלי שיש להם Vdrop ... האם זה נכון ?) ?.. ראיתי שבאתר של אינטל רשום שאפשר להגיע למתח של 1.5 אבל זה עדיין לא כל כך רחוק מזה ...

עדכון: הגעתי לטמפרטורות לא כל כך נמוכות (58-59) במאמץ ועכשיו עוד חורף אז בקיץ זה יהיה יותר מדי גבוה ... חוץ מזה קיבלתי Error 4 ב - OCCTPT שלפי מה שראיתי באינטרנט זה Calculation Error (אין לי מושג מה זה אבל המחשב יציב) וגם מתח של 1.45 נראה לי הרבה וסתם יקצר יותר מדי מהר את החיים של המעבד שלי ... נחזור ל - 2.93 ... היה נחמד להיות על 3200 ... OC של 45% ... נחמד לא ?.. הנה תמונה (לחצו על התמונה להגדלה) ...

oc32sy4.th.jpg

תודה מראש,

משה

• תגובות 34
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם המחשב עובד כרגע באופן תקין זה לא פגע בכלום.

פורסם
  • מחבר

פעם כשרק קניתי את הזכרונות שלי, לאחר כשבועיים נכנסתי כרגיל לשחק במשחקים שהיו לי על המחשב וקיבלתי את אותה ההודעה אבל הרבה פעמים לא חד פעמי כמו שקיבלתי עכשיו ... אם אני אקבל את אותה ההודעה בעוד שעה, שעתיים, יום, שבועיים ?.. יש אפשרות לבדוק אם הזכרונות תקינים ?..

פורסם

OC כל עוד שהוא מידתי (מבחינת מתחים ותדרים) לא אמור לגרום לנזק.

חשוב לציין שלמרות שהסיכון גם עם מזערי תמיד קיים וצריך לקחת אותו בחשבון והאחריות כולה על המשתמש.

כדי להשיג OC יציב צריך לבדוק עם תוכנות בבדיקות מאמץ לנתר טמפרטורות.

מסך כחול, לא עושה BOOT או קראשים וBOOTים הם FEEDBACK מהמחשב שאין מספיק מתח או שחלקים מתחממים יותר מדי, או כל דבר אחר שדורש יצוב.

לא תמיד אפשר להשיג OC יציב בנסיון הראשון ולפעמים לוקח הרבה נסיונות עד שמגיעים לנוסחה המתאימה.

החוכמה היא בתהליך ולא דווקא בנוסחה מדוייקת.

פורסם

לבדיקת תקינות זכרונות תריץ MEMTEST.

זה יכול לקרות עקב בעית חומרה(לא בהכרח זכרונות) וגם תוכנה.

פורסם
  • מחבר

דרך DOS ?.. לכמה זמן להריץ את זה ?.. איזה גרסא של התוכנה הכי טובה שיצאה עד עכשיו ?.. אפשר קישור להורדה ?.. במקרה שלי, לפי דעתכם נגרם נזק ?..

פורסם

אני קיבלתי את זה איזה 5 פעמים בשבוע האחרון רק בגלל OC. פשוט הOC היה לא יציב בגלל המתחים והמחשב קורס..

לא נראה שזה עושה משהו רע, כי אחרי זה המחשב נדלק נורמלי לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אני קיבלתי את זה איזה 5 פעמים בשבוע האחרון רק בגלל OC. פשוט הOC היה לא יציב בגלל המתחים והמחשב קורס..

לא נראה שזה עושה משהו רע, כי אחרי זה המחשב נדלק נורמלי לגמרי.

נראה במשך הימים אם אני יקבל מסך כחול באמצע משחק או משהו ... אם כן זה מראה שיש בעיה ואני מקווה שזה לא יקרה ... לא קיבלת אף מסך כחול אחרי שייצבת את ה - OC ?..

פורסם

זה לא מקצועי לחכות עד שתקבל מסך כחול כדי לבדוק אם הOC יציב.

בשביל זה יש תוכנות שמאמצות את המעבד והזיכרון, כמו גם תוכנות שמאמצות את הכרטיס גראפי אם רוצים.

אם המחשב עובר את כל הבדיקות האלה בהצלחה (לאורך זמן של כמה שעות בדיקה רצופה), אז אתה די בטוח שהOC יציב ב99.9% אם לא 100%.

פורסם

משה..כל עוד לא העלאת את המתח בצורה מוגזמת..לא יגרם שום נזק פיזי לזיכרון..

לגבי התוכנה מה הבעיה להריץ פשוט חיפוש בגוגל ?

ועל כל מקרה..הקריסה נבעה מהOC..פשוט תחזיר את הOC למה שהיה וזהו..אין סיבה להיבהל סתם..

פורסם

נראה במשך הימים אם אני יקבל מסך כחול באמצע משחק או משהו ... אם כן זה מראה שיש בעיה ואני מקווה שזה לא יקרה ... לא קיבלת אף מסך כחול אחרי שייצבת את ה - OC ?..

אני קיבלתי את המסכים הכחולים בזמן בדיקת יציבות עם OCCTPT.

אחרי שעשיתי OC יציב, לא קיבלתי שום BSOD.

בכל מקרה, אני יכול לקבל את המסכים האלו כי אני על WIN7, שזה BETA...

פורסם

משה..כל עוד לא העלאת את המתח בצורה מוגזמת..לא יגרם שום נזק פיזי לזיכרון..

לגבי התוכנה מה הבעיה להריץ פשוט חיפוש בגוגל ?

ועל כל מקרה..הקריסה נבעה מהOC..פשוט תחזיר את הOC למה שהיה וזהו..אין סיבה להיבהל סתם..

הפורום הזה קיים בדיוק בשביל זה, שאנשים לא יריצו סתם תוכנות שהם מוצאים בגוגל, אלא יקבלו המלצות מחברים לפורום לתוכנות ממולצות ובדוקות.

פורסם
  • מחבר

עשיתי בדיקה של 7 שעות עם Memtest והכל תקין ... נשאר לי לעשות עוד בדיקה של Prime95 של כמה שעות כדי לדעת אם הכל יציב ... אגב אם לא עשיתי OC לזכרונות אני צריך לעשות את הבדיקה הזאת ?.. יש אולי תוכנה טובה ומולצת יותר מ - Prime95 ?..

פורסם

אם עשית בדיקה של שבע שעות בMEMTEST אין סיבה שתריץ את פריים עכשיו..

פורסם
  • מחבר

אם עשית בדיקה של שבע שעות בMEMTEST אין סיבה שתריץ את פריים עכשיו..

אז עם איזה תוכנה לעשות בדיקה ליציבות של ה - OC ?.. ואם לא עשיתי OC לזכרונות צריך בכל זאת לבדוק את היציבות שלהם ?..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים