עבור לתוכן

לינוקס במקום ויסטה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת מה היתרונות של לינוקס על ויסטה?האם מורידים אותה והיא מתקינה עצמה אוטומטית במקום ויסטה או צריך לצרוב ולשמור על דיסק?האם יכולות להיות בעיות של דרייברים? יש לי נייד

פורסם

אין שום קשר של יתרונות מול חסרונות בין שתי המערכות ההפעלה האלו ואתה יכול לעיין בסטיקי לגבי לינוקס מול כל השאר.

מועבר לפורום לינוקס, יוניקס ומערכות הפעלה אחרות.

פורסם

היתרון הראשי של לינוקס זה כמובן שהוא לא עולה כסף.

מעבר לזה אין מקום להשוואה של ממש כי תוכנות של וינדוס לא עובדות על לינוקס ולהיפך.

יש כמה תוכנות ספורות שיש להם גרסאות גם לזה וגם לזה.

למי שמעוניין בשרת שמספק שירותי רשת ובסיסי נתונים הלינוקס יכול להיות פתרון טוב.

הלינוקס גם מאפשר אבטחה טובה יותר מהוינדוס, לפחות זה מה שמומחים אומרים.

יש גם OPEN OFFICE ללינוקס כך שגם כתחנת עבודה למשרד או לבית זה פיתרון נחמד (וחינמי).

אבל זה לא ממש פיתרון למשחקים או למגוון עצום של תוכנות שלא קיימות ללינוקס.

יש כמה גרסאות של לינוקס שעולות ישר מדיסק ללא התקנה.

אני מציע להוריד אחת מהגרסאות המומלצות ולנסות בלי להסתבך עם כלום.

הייתי ממליץ על אחת אבל מאז הKnoppix לא הרצתי לינוקס, וזה היה לפני שנים.

לא יודע אם זה עדיין נחשב גרסה אקטואלית.

דיסק שכזה יכול להיות מאוד שימושי במקרה של תקלות או במקרה שצריך כלים מסוימים במחשב של מישהו אחר.

פשוט מעלים לינוקס מהדיסק ושם יש חבילת כלים נרחבת שיכולה לצרוב, לתחזק, וכל מיני דברים נפלאים.

פורסם
  • מחבר

היתרון הראשי של לינוקס זה כמובן שהוא לא עולה כסף.

מעבר לזה אין מקום להשוואה של ממש כי תוכנות של וינדוס לא עובדות על לינוקס ולהיפך.

יש כמה תוכנות ספורות שיש להם גרסאות גם לזה וגם לזה.

למי שמעוניין בשרת שמספק שירותי רשת ובסיסי נתונים הלינוקס יכול להיות פתרון טוב.

הלינוקס גם מאפשר אבטחה טובה יותר מהוינדוס, לפחות זה מה שמומחים אומרים.

יש גם OPEN OFFICE ללינוקס כך שגם כתחנת עבודה למשרד או לבית זה פיתרון נחמד (וחינמי).

אבל זה לא ממש פיתרון למשחקים או למגוון עצום של תוכנות שלא קיימות ללינוקס.

יש כמה גרסאות של לינוקס שעולות ישר מדיסק ללא התקנה.

אני מציע להוריד אחת מהגרסאות המומלצות ולנסות בלי להסתבך עם כלום.

הייתי ממליץ על אחת אבל מאז הKnoppix לא הרצתי לינוקס, וזה היה לפני שנים.

לא יודע אם זה עדיין נחשב גרסה אקטואלית.

דיסק שכזה יכול להיות מאוד שימושי במקרה של תקלות או במקרה שצריך כלים מסוימים במחשב של מישהו אחר.

פשוט מעלים לינוקס מהדיסק ושם יש חבילת כלים נרחבת שיכולה לצרוב, לתחזק, וכל מיני דברים נפלאים.

ידידי היקר

האם אתה מתכוון שיש דיסק הכולל את הלינוקס עם כל הדרייברים שלו וברגע שמכניסים אותו הוא מתקין אותה אוטומטית?אם כן אשמח לדעת מאיפה אפשר ושמעתי שאובונטו מומלצת למתחילים.

פורסם

בניגוד לוינדוס שמשחררים מעט מאוד גרסאות ועדכונים על גבי דיסקים.

בלינוקס יש כל כך הרבה גרסאות ועדכונים ותוספות של תוכנות כלים ומשחקים קטנים שמוצאים את דרכם בדרך קבע אל תוך דיסקים להתקנה (או סתם הרצה במקרה של לינוקס שעולה מדיסק ללא התקנה).

אני מאמין שאפשר למצוא גרסה חדשה של לינוקס להרצה מדיסק ללא התקנה, שכוללת דריוורים מעודכנים, ומה לא...

עכשיו רק צריך לחכות למומחה לינוקס שימליץ על משהו ויפנה אותך.

אני גם ישמח להוריד ולבדוק מה חדש בתחום.

אחרי הכל... אפילו לא צריך התקנה. ;D

או... אפשר להוריד אחד מהמומלצים בסטיקי. :lol:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=234148.msg2570572#msg2570572

או... אפשר להוריד Knoppix חדש ומלא בדברים טובים ולצרוב בDVD רגיל.

http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/stats.html?info_hash=396fcb0f80514a92306c2e8e00395fda8db36f9b

אני עכשיו מוריד את זה, מחר אני ידווח.

הנהREVIEW על הKnoppix:

http://distrowatch.com/dwres.php?resource=review-knoppix

פורסם

אם אתה מחפש תחליף לוויסטה, לינוקס זה לא זה, וברוב ההפצות הנורמאליות(וUBUNTU זה לא הפצה נורמאלית צטערת) זה גם לא מתיימר להיות.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחפש תחליף לוויסטה, לינוקס זה לא זה, וברוב ההפצות הנורמאליות(וUBUNTU זה לא הפצה נורמאלית צטערת) זה גם לא מתיימר להיות.

מה כוונתך :"זו לא הפצה נורמלית"?חוץ מxp שמאד קשה להשיג גרסה חוקית ונורמלית שלו ואופרה שאינו בעברית איזה אופציה יש היום?

פורסם

כמו שדובי אמר אם אתה רוצה להחליף וינדוס אחד בוינדוס אחר אז לא, לינוקס זה לא וינדוס. זה מערכת הפעלה אחרה לגמרי, אתה לא תוכל להריץ אף תוכנה של וינדוס בלינוקס, אתה לא תוכל לשחק במשחקים (בכולם, או לפחות ב 95% מהם). זה גישה אחרת לגמרי למערכת הפעלה, ולא כולם תופסים את זה. הכי טוב זה תוריד LIVECD ותנסה, אין כמו לגעת בזה מאשר להקשיב כל הזמן.

פורסם

לינוקס גם לא מתיימר להוות תחליף לוונדוס במיוחד לא לויסטה.

פורסם
  • מחבר

לינוקס גם לא מתיימר להוות תחליף לוונדוס במיוחד לא לויסטה.

כמו שדובי אמר אם אתה רוצה להחליף וינדוס אחד בוינדוס אחר אז לא, לינוקס זה לא וינדוס. זה מערכת הפעלה אחרה לגמרי, אתה לא תוכל להריץ אף תוכנה של וינדוס בלינוקס, אתה לא תוכל לשחק במשחקים (בכולם, או לפחות ב 95% מהם). זה גישה אחרת לגמרי למערכת הפעלה, ולא כולם תופסים את זה. הכי טוב זה תוריד LIVECD ותנסה, אין כמו לגעת בזה מאשר להקשיב כל הזמן.

ברור לי שזו מערכת הפעלה שונה ואיזה תוכנות אי אפשר להריץ שם חוץ ממשחקים[שממילא אני לא מכיר]? מה זה livecd.?אין לי מושג

פורסם

LIVE CD זה אומר שאפשר להריץ את המערכת מדיסק ללא התקנה.

כמובן שיש אפשרות להתקין את המערכת לדיסק בשלב יותר מאוחר כדי לשפר ביצועים.

התקנתי את Knoppix 5.3 היום, זה עשה BOOT מהדיסק בנסיון השני, כנראה שהייתי צריך לצרוב את זה במהירות נמוכה או משהו.

אחרי שהוא עלה זה נראה בסדר מבחינה גראפית, ואפילו הריץ לי סרט.

אינטרנט הוא לא כיוון אוטומטי למרות שיש לי חיבור ללא חייגן ובוינדוס (XP או VISTA) זה מיד עובד ללא הגדרות.

לא היה לי מושג איך לכוון אינטרנט, ניסיתי טיפה אבל לא הצלחתי.

הדיסק הוא 4GB מלא ומגיע עם המון תוכנות כולל OPEN OFFICE.

נראה חמוד, אבל זה לא אינטואיטיבי כמו שציפיתי, סך הכול אני די מאוכזב.

עדיין, אם אתה רוצה להתנסות עם LINUX ללא התקנה זה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

LIVE CD זה אומר שאפשר להריץ את המערכת מדיסק ללא התקנה.

כמובן שיש אפשרות להתקין את המערכת לדיסק בשלב יותר מאוחר כדי לשפר ביצועים.

התקנתי את Knoppix 5.3 היום, זה עשה BOOT מהדיסק בנסיון השני, כנראה שהייתי צריך לצרוב את זה במהירות נמוכה או משהו.

אחרי שהוא עלה זה נראה בסדר מבחינה גראפית, ואפילו הריץ לי סרט.

אינטרנט הוא לא כיוון אוטומטי למרות שיש לי חיבור ללא חייגן ובוינדוס (XP או VISTA) זה מיד עובד ללא הגדרות.

לא היה לי מושג איך לכוון אינטרנט, ניסיתי טיפה אבל לא הצלחתי.

הדיסק הוא 4GB מלא ומגיע עם המון תוכנות כולל OPEN OFFICE.

נראה חמוד, אבל זה לא אינטואיטיבי כמו שציפיתי, סך הכול אני די מאוכזב.

עדיין, אם אתה רוצה להתנסות עם LINUX ללא התקנה זה אפשרי.

הבנתי ומה דעתך על חלונות 7 החדשה בטא?בנוסף רציתי לשאול לגבי תוכנות פקס וצריבה כדלקמן:

לגבי הפקס ראיתי בלוח הבקרה שיש לי hdaudio softdata fax modem with smartcp.האם זה אומר שיש לי פקס שצריך להפעילו?אני לא מוצא אותו בתיקיות

לגבי הצריבה הורדתי תוכנה חופשית bernware התקנתי ונפתח לי חלון אפשרויות לגבי מה ברצוני לעשות:סי די אודיו,נתונים ועוד אבל כל מה שניסיתי זה טען שאין לי תוכנית צריבה נתמכת.האם זה אומר שהתוכנה לא מתאימה לויסטה או משהו אחר?

עוד משהו:העברתי שירי mp3 לdvd-rw ובהתחלה נפתח חלון ווינדוס ששאל מה אני רוצה וסמנתי לו צריבה בעזרת ווינדוס והוא אתחל כמה דקות.הקובץ מופיע בדיסק אך לא ניתן לשמוע במערכת סטריאו.מה הבעיה.?

פורסם
  • מחבר

http://www.knoppix.net/wiki/Downloading_FAQ

כאן יש הנחיות איך לצרוב בעזרת תוכות נפוצות.

בקשר לMP3 זה תלוי במכשיר.

המערכת סטריאו כן תומכת mp3 .לא יודע למה זה לא משמיע את השירים.הוא מופיע על הדיסק כתיקיה.האם בגלל זה לא?

לגבי הקישור ששלחת,לא הבנתי מה לעשות אבל בכל מקרה החברה של תוכנת הצריבה שלחה לי איזשהו קובץ ניסוי,ש ווינדוס[או אולי ויסטה]ראו בו משהו מזיק ולא אפשרו לפתוח.

לא הבעת דעה על חלונות 7 בטא.הבנתי ממיקרוסופט שאין לו תמיכה

פורסם

אני לא ממהר להתקין WIN7, מערכת הפעלה בשלבי TESTING זה לא תענוג גדול.

אולי זה נחמד בשביל הסקרנות, אבל לא משהו שכדאי לבנות עליו.

יש מספיק סרטים בYOUTUBE כדי לספק את הסקרנות שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים