עבור לתוכן

מעוניין במידע\המלצות, תקציב עד 3,000שח, לשימושיים כלליים (משרדיים) בעיקר

Featured Replies

פורסם

אני רוצה מחשב לשימושים פשוטים בעיקר: צ'אט, גלישה. אני מודע לזה שאני יכול להשיג דברים יותר בזול, אבל אני כן פה ושם צופה בסרטים וכאלה, ואני כן אשמח אם אני אוכל לעסוק קצת בגרפיקה בסיסית (שומדבר שדורש מחשב סוס כמובן - אל דאגה), ולשחק משחקים חצי ישנים (WOW וכאלה) - שומדבר חדש במיוחד ושיא הדרישות.

אני משתמש לינוקס. אני אשמח מאוד אם אקבל המלצה על מחשב שמישהו מריץ עליו לינוקס בלי בעיות סך הכל. אני משתמש Fedora. אני מודע לזה שתכלס אין סבירות לבעיות מיוחדות. מדובר על מעבד\י 32 ביט אני מניח בכל מקרה.

צורב DVD רגיל שיהיה, מספר USBים כמובן, כמה שיותר סוגי יציאות\כניסות ככה הכי טוב :P אבל שומדבר מסויים שחשוב לי. רק מספר USBים זה מאוד נוח.

נקודות עיקריות:

- שיהיה שקט! אני רוצה מחשב שרץ קר ושקט בשימוש רגיל. לא בזמן שאני מריץ משחק להרבה זמן... אבל בזמן שאני גולש לדוגמא, שיהיה שקט וקריר. אם אני רוצה להשאיר הורדות ללילה, אז אני לא רוצה שהמאוורר שלו ישתולל כשהוא בסך הכל מוריד דברים בלי פעילות אחרת. אני אולי נשמע קיצוני, אבל אני חי עם מחשב בן 7, וכבר ממש נמאס לי מהראש המחריד. אני יודע שההבדלים היום הם בכל מקרה ענקיים, אבל אני רוצה לשים דגש על הנושא הזה.

- מסך לא בוהק, בגודל באזור ה15 אינצ'. התחום הזה. זאת אומרת לא מסך קטן, כמו 10 אינצ'. אני אוהב לראות מדיה ולקרוא על המחשב, ככה שאני מעדיף גדול יותר.

- קשוח! טנק! כמו שהIBMים הישנים ידועיים בכמה שהם חזקים פיזית. שהמקלדת לא פתאום נדפקת, ושהאריזה (CASE) כולו קשוח למכות ונזקים ומחזיק טוב עם השנים. מעבר לזה, אני גם אשמח למחשב (פירמה, כותר) שידוע בזה שהוא מתאים להחזיק הרבה זמן, ולא דווקא מחפש להביא ביצועים בשמיים. יציבות מעבר לביצועים זה טוב מבחינתי.

- אמין. אחריות טובה. שקט בראש שלי. שווה את האקסטרא כסף תמיד. בלי שטויות.

מעבר לנקודות העיקריות, אני מתעניין גם בטעינה ניידת לנייד הזה. בין אם סולארי, פיזי, או שילובים וכמה ביחד. שאם אני בחוץ, אז שאני לא אחפש שקע כל הזמן. אני אשמח לשמוע טיפים והמלצות בנושא. בדגש על מחשב נייד.

רוב הזמן המחשב הנייד ישב איתי בחדר רגיל סביר להניח. בחלק מהזמן אני אבלה איתו בחוץ לתקופות של ימים שלמים, ובגלל זה אני מתעניין בטעינה ניידת. סביר להניח שאני גם אקנה בטרייה נוספת, ואולי שתיים. הכל כדי להוריד מהראש שלי את המטרד של טעינה במשך שימוש רציף. המשקל בין 2 ל3 קילו יהיה רצוי. אין לי עניין יותר מדי מיוחד של סחיבה, וגם ככה אני מעוניין להשתמש בתיק גב לזה - וקילו לפה ולשם נהיה פחות חשוב. כונן קשיח אני גמיש - עדיף 120 ג'יגה או יותר, אבל לא צריך שומדבר מיוחד.

אני אשמח לשמוע על אחריות בין לאומית, במקרה שאני בחו"ל בטיולים ארוכים ואני צריך תיקון. יש לי העדפה לחברות שיש להם יתרון ברור בזה. יש לי העדפה לחברות עם מוניטין ברור בתחום האחריות.

תודה על כל העזרה. אני לא קונה במיידי, אז אין לי לחץ כרגע. אני אשמח לדיין על כל תחום שיעלה פה, כדי להבהיר מה בדיוק המצב כיום. אני קונה נייד בעיקר בגלל שזה מגניב לי, ובגלל שאני אוהב להיות נייד בכל צורה. אני גיק מחשבים שאוהבים גאדג'טים, ולשחק עם המחשב. אני מחפש איכות למפרט שאני קונה, ואמינות כדי שלא יהיה לי צרות ונסיעות עם המחשב לכל שטות.

פורסם

נשמע שחשבת לעומק על מה אתה מחפש אבל יש כמה נקודות שכדאי לך לשקול:

התקציב נמוך למדי ולא בדיוק מתאים לדרישות.

1. אתה שם דגש רב על האיכות והאמינות/ עמידות של המחשב ועל אחריות אמינה ובצדק, אבל רמת האמינות של "טנקים" כמו המחשבים של IBM היא דבר יקר. בתקציב כזה ניתן למצוא בעיקר מחשבים באיכות ממוצעת +- ולא שום דבר שמתקרב לאיכות כזו. כמו כן, חריג למצוא מחשבים בתקציב כזה שיתנו מעל שנת אחריות.

2. יש מעט מאד מחשבים בתקציב עם מסך לא מבריק (אל תשאל אותי למה, זו האופנה כרגע).

אחד המחשבים היחידים שכן יש לו מסך מאט בתקציב זה ה-Vostro A830 של דל.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+A860.htm

לא בדקתי את המחשב הזה בעצמי ולכן אני לא יודעת איך הוא מבחינת איכות אבל אני מצפה שהיא תהיה ממוצעת (ובוודאי לא ברמה עסקית).

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך מחשב ברמה עיסקית - אני לא איש עסקים - אבל אני כן רוצה איכות באמת.

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Vostro-A860.13630.0.html

קראתי עליו קצת יותר לעומק, ולמרות שהמפרט והמחיר נראים טובים - ודל זאת חברה ידועה, אני רואה שהביקורת מאוד שלילית מהאתר הנ"ל בנוגע לאיכות המארז והשימושיות שלו. אני כן תוהה אם אולי החבר'ה שם קצת הגזימו בנוגע לשליליות שלהם? דעות? הם כתבו שהוא מאוד רועש :S זה מאוד מאוד רע וכבר יפסול אותו.

כשכתובים דברים כמו "זה בסדר בשביל לגלוש באינטרנט", ואני פה משתמש בחמור ישן בן 7 עם מפרט ברמה אחרת בכלל (2.4ג'יגה אינטל ישן, 768MB זיכרון משני כרטיסים 333MHZ ישנים, GeforceFX 5200 משומש, מסך ישן 17" שעושה רעשים לפעמים, מארז רועש בטירוף בכל מצב ושהיה זול בזמנו בכלל - ואף פעם לא החלפתי מקלדת או עכבר, שגם נקנו בזול) ואני גולש בכיף ואפילו משחק משחקים של לפני כמה שנים אם בא לי, וגם ככה אני לא גיימר, אז הנקודת מבט שלי קצת שונה. אולי קצת יותר מנוסה ומלומדת מאשר אנשים שקונים מחשב לעתים יותר תקופות, או בעלי פחות ניסיון עם הדור המסויים הזה שהיה די קשוח סך הכל.

מעבר לכך, דל בבירור מדגישים שזוהי סדרת מחשבים שנועדה ל"emerging countries" - זאת אומרת סין. מצד אחד יש לך פלוסים, מצד שני חששות. האם האיכות באמת נוראית? לא שווה את הכסף? מצד שני, אם מיליוני סינים ואנשים פשוטים שהם לא גיימרים כבדים מוצאים את הסדרת מחשבים הזאת מעולה - לא נראה סביר להניח שגם אני אחשוב ככה? אז מה אם זה לא נוצץ כמו דברים יקרים יותר? מבחינתי שזה יהיה יותר "פשוט" מאשר האחרים, לא משנה לי.

אני מודע לכך שזה לא נושא "גדול", אבל אני מאוד אעריך את זה עם יהיו WEBCAM ומיקרופון טובים built-in. מה דעתכם? לא מומלץ שיהיה בנוי מראש? נראה לי נוח, ואני אוהב את השימושיות של זה.

מסך לא משתקף. הבנתי שיש לזה חשיבות גדולה בשביל אנשים שיושבים הרבה מול המסך - וזה גם נראה לי כמו נושא מחשיד. מצטער על הבורות. דעות בנושא למשתמש שיושב שעות מרובות ביותר מול המסך? אני חושב שזה בדיוק ענה לי: http://www.screentekinc.com/pixelbright-lcds.shtml

"Today appeared the mobile computer dell vostro a860, which was initially announced at the end of August in the list of models intended for developing countries."

זהו דגם יחסית חדש. המפרט לא רע בכלל, אבל האם ניסו אותו מספיק? אני אעדיף ללכת על דגם יותר ישן כדי לקבל איכות בתמורה למחיר.

פורסם

אתה צריך להוריד ציפיות או להגדיל את התקציב.

כל מה שאתה אומר אולי נכון אבל כפי שהסברתי התקציב מגביל אותך מאד. אני ממליצה שתלך ותראה את המחשב אם אתה רוצה להתרשם מהאיכות אבל עם מחיר כזה זה לא מפתיע שהאיכות לא מרשימה.

עוד אופציה שזמינה בדר"כ עם מסך מאט:

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=716023

אם אתה מוכן להתפשר על מסך מאט יש עוד אופציות, אתה יכול להסתכל על משהו כמו ה-Lenovo N500

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717196

יש גם את ה-PR601 שמגיע עם אחריות לשנתיים (אם כי של אייבורי):

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2692&CatCode=315

אגב, ה-A860 אולי חדש יחסית אבל הוא עובד על הפלטפורמה הקודמת ונותן מפרט צנוע למדי, יתרונו במסך שמתאים לבקשותיך. אולי כדאי לך לשקול גם מחשבים יד שניה/ מחודשים.

פורסם
  • מחבר

אין מצב שאני מתקרב לאייבורי עם כל הניסיון של אחרים איתם. במיוחד עם הסניף הקרוב אליי במודיעין.

תודה על ההמלצות. הייתי מעוניין לשמוע עוד דעות וניסיון מאחרים אם יש פה עוד מישהו? קצת שקט :P

פורסם
  • מחבר

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/systemconfig.runtime.workflow:LoadRuntimeTree?sb=:00000025:00001A44:&smid=3028784E14494EB697E744B7DC445A1A

אני רואה שאפשר לקנות נייד של לנובו במחיר מצויין - ממש בטווח שלי - דרך החנות אונליין שלהם. יש פה איזה תכסיס שאני לא מודע אליו? בעיותיות שיכולה לעלות? המחירים בארץ הם אשכרה פי שתיים מהמחירים המקוריים אצלהם.

פורסם

אין כאן שום תכסיס. מחשבים ניידים בדר"כ יקרים בארץ משמעותית בהשוואה לארה"ב.

אם אתה רוצה מידע על כל השיקולים של קניית מחשב בארה"ב בדוק את הסטיקי בנושא.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הסטיקי ועכשיו אני מחכה לתשובה רשמית מלנובו בארץ אחרי שהם יבדקו בשבילי.

האמת היא שאני רואה בכל מקום תלונות לגבי כל הנציגויות בארץ, מעבר לשם החברה - אלא בגלל שפה זה ישראל :+P די נורא. אני מניח שאני צריך להיזהר כפליים עם הנייד אם ככה ולקוות לטוב.

אני כרגע שמתי את העין על הLenovo ThinkPad SL500 15.4" widescreen. זה עם המפרט הנמוך\זול יותר מבין המבחר שלהם באתר. למישהו יש ניסיון איתו או עם הסדרה פה? אפילו עם לינוקס איתו אולי?

Intel Celeron 575 processor (2.00GHz, 667MHz, 1MBL2)

Intel Core 2 Duo processor T6570 (2.1GHz 800MHz 2MBL2) [add $50.00]

Intel Core 2 Duo processor P7370 (2.0GHz 1066MHz 3MBL2) [add $100.00]

Intel Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz 1066MHz 3MBL2) 25W [add $175.00] [Lenovo recommended]

Intel Core 2 Duo Processor P8600 (2.40GHz 1066MHz 3MBL2) 25W [add $225.00]

Intel Core 2 Duo processor T9400 (2.53GHz 1066MHz 6MBL2) [add $325.00]

אני בעקרון רוצה ליבה כפולה אבל זול, אז חשבתי ללכת על האפשרות השנייה שהיא ליבה כפולה והכי חלשה. מה דעתכם? אני מחפש איזון בין שווי מחיר לבין ביצועים - כשתכלס ביצועים לא עד כדי כך חשוב לי ברמה הזאת.

פורסם

ה-T6570 באמת נראה כמו האפשרות המומלצת. על ה-Celeron הייתי כמובן מוותר.

לא צריכה להיות שום בעיה עם אחריות על הדגמים הנ"ל בארץ.

פורסם
  • מחבר

שני טלפונים אליהם לא נתנו לי תשובה >| מה שכן, לפי המספר הסידורי אפשר לראות אם יש תמיכה או לא. ונראה שיש. זה לפי אם מוכרים את הדגם בארץ כפי שנאמר בסטיקי אני חושב. וכן קיבלתי שיחה חוזרת מאחד הספקים שלהם שנתן לי מחיר קצת יותר סביר - אבל זה בתמורה לדגמים קצת יותר ישנים :+S ועדיין המחיר יותר גבוה מאשר בחנות אונליין שלהם בסופו של דבר.

הספק הנ"ל גם מוכר חלק מהדגמים עם כרטיס גרפי NVIDIA GeForce 9300M w/256MB. ובאמת ראיתי שיש דגמים עם הכרטיס הזה שלא בחנות אונליין שלהם. מישהו יכול לתת מילה על הכרטיס לניידים לעומת הכרטיס אינטל 4500 שבא מובנה? אני לא מחפש גרפיקה גבוהה, אבל אם ההבדל הוא לא עצום, אז יש לי חשק כן ללכת על זה ^_^

פורסם

אם אתה רוצה גמישות מבחינת המשחקים אז יש לכרטיס מסך נפרד יתרון. קח בחשבון שזה גם מייצר יותר חום וצורך יותר סוללה (וכמובן עולה יותר) אז כדאי לבחור בכרטיס מסך נפרד רק אם אתה חושב שיהיה לך שימוש בזה ולא סתם "שיהיה".

פורסם
  • מחבר

כן זה נראה די ברור שאני לא צריך כרטיס מיוחד לזה. אני לא גיימר. אף פעם לא הייתי. מקסימום איזה משחק קטן ופשוט שרץ על כרטיסים מלפני שלוש דורות ועוד יותר ^^

אני מתחיל להתייאש פה. לקנות אונליין נראה מאיים וקשה. בסופו של דבר אפילו ככה המחיר עדיין גבוה, ועוד להסתכן עם שליחה מחו"ל וכל מיני עניינים ממש לא בראש שלי.

מצד שני, גם לקנות סתם ככה ממחירים שאני רואה בזאפ לא מתאים לי. פשוט מחירים מטורפים למכשירים שאני לא מרגיש שאני יכול לסמוך עליהם בכלל - מעט יכולת לבחור מה אני רוצה במחשב, והרבה מגבלות.

החלטתי שאני אבקר בכל חנויות המחשבים באזור שלי (מודיעין) ואראה מכשירים בעיניים ואדבר עם המוכרים פה. ככה אני ארגיש בנוח עם אחריות וכל השטויות האלה, וגם לא יהיו צרות של לשלוח דברים לשום מקום. אני בתקווה שיצא לי למצוא לפחות מכשיר אחד שבאמת יתאים למה שאני מחפש - כשאני מבין שבשבילי הוצאה של 4 אלף שקל זה די בלתי נמנע... נראה איך אני אסתדר עם זה. אולי זה פשוט לא ה"דור" הנכון לקנות מחשב נייד בשביל האדם הפרוגלי והעני ^_^ מה שכן זה לא יקר כמו פעם לפחות - וגם יש מבחר לא רע לכל סוג של משתמש, ככה שאני לא באמת מחוייב לאף דגם אחד או חברה אחת.

מעניין איזה חוויות דומות אנשים עברו במקרה כמו שלי... אם בסוף יצא מאוד חיובי פשוט לשלם יותר ולקנות במקומי מבנאדם שאפשר להסתכל לו בעיניים ובמרחק נסיעת אופניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים