עבור לתוכן

עזרה בנושא שדרוג זכרון, מאיץ, ואוליי מעבד על לוח P5LD2-VM

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

זה המפרט הנוכחי שלי (המחשב כבר אצלי 3 שנים בערך):

מעבד:

Pentium D 775 3.0G 2X2M TRAY 930 Dual Core

לוח אם:

ASUS P5LD2-VM

כרטיס מסך:

ASUS N7600GT/2DHT

זכרון:

Corsair Value 2X512MB 667Mhz

מארז + ספק כח:

ThermalTake SWING Silver 120MM FAN + 430W SATA 24 PIN PCI-E

אני משתמש בוינדוס אקס פי 32 ביט ולא מתכוון לעבור לוויסטה אחרי השדרוג.

בסך הכל אני עדיין מרוצה ממנו פרט כמובן למשחקים חדשים שכבר בקושי עולים.

אין לי כרגע אפשרות לקנות מחשב חדש והייתי רוצה לשדרג את הנוכחי כד שיהיה "סביר" אפילו להגדרות המינימום של משחקים עכשוויים.

חשוב לי לציין שאני כבר ממזמן לא מתמצא בנושא ועקב היידע המוגבל שלי מבקש את עזרתכם.

אז ככה:

1. אני רוצה להוסיף 2x1gb של זכרון, זה אפשרי? הבנתי שבלוח הזה יש הרבה בעיות עם זכרונות, במידה וזה אפשרי אשמח לדעת מאיפה הכי משתלם להזמין זכרון 667 בנפחים האלו או אפילו שם מותג שמתאים הכי טוב.

2. כרטיס מסך (עד 1000 שקל, עדיף באזור ה-800) - אני חושב שיתאים לי כרטיס על בסיס 9800gt, אבל חלקם עובדים על ממשחק pcie 2.0 ואני חושש מבעיות תאימות, מישהו יודע אם דווחו בעיות בנושא? על איזה דגם של כרטיס הייתי ממליצים? ומאיפה?

3. מעבד - שווה לי לשדרג את המעבד ל core 2 duo ? יש הבדל משמעותי בביצועים? מאיפה אפשר להזמין במחירים סבירים?

תודה מראש על כל עזרה שתוכלו לתת, אתם עושים פה עבודת קודש.

פורסם

ברוך הבא לפורומים של HWZone

1. יתאים, לא סתם יש לך עוד 2 סלוטים. מה לקחת? הכי זול שתמצא כי אין הבדלים משמעותיים. סביר להניח שתמצא 800 מגהרץ זול יותר, אז יהיה עדיף שתקח את זה.

2. יש פורום כרטיסי מסך ועליך לשאול שם. כאן רק מעבדים, לוחות-אם וזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אפרסם את אותה ההודעה בדיוק בפורום של הכרטיסי מסך.

למה 800 מגההארץ יותר זולים?

עריכה: אני רואה שאין הרבה הבדל במחיר ואני יכול להרשות לעצמי 2x2gb אבל אני בספק רציני אם זה יעבוד, משהו בקשר לוינדוס אקס פי והגבלת זכרון עד 3 גיגה.

פורסם

לגבי כרטיס המסך - אתה לא יכול לפרסם את אותה ההודעה בידיוק, כי אז תעבור על החוקים והדיון יינעל.

אני מציע שתקרא את החוקים של הפורום, הם מאוד לגיטימיים ודיי ברורים מאליהם, אבל אני מציע שתקרא אותם בכל זאת..

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301391.0

ואני לא יודע בידיוק למה זיכרונות 800 מגהרץ זולים יותר, אבל אני משער שזה בגלל שהם נפוצים יותר. הם נהפכו למעין סטנדרט.

אבל למען האמת, בין המהירויות 667/800/1066 ההבדל כמעט ואינו קיים, ולכן אמרתי שכדאי לקחת את הזול ביותר.

לגבי הגבלת הזיכרון, אתה מומלץ לקרוא בFAQ זכרונות. בקצרה, נכון. הכי זול יצא לך לקנות מודול בודד של 2GB, לפי זאפ כ-120/110 ש"ח.. שזה זול יותר משני מודולים של 1GB וגם מאפשר לך להוסיף בעתיד מודול נוסף, במקרה ותרצה לשדרג את מערכת ההפעלה לאחת בגרסה 64 ביט. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני חושב שהבנתי את עניין הזכרונות.

החלטתי לקנות 2 כרטיסים של 1 גיגה, אני דיי בטוח שאני לא אעבור למערכת הפעלה של 64 ביט עד המחשב הבא.

מישהו יכול לענות לי לגבי המעבד? יש הבדל משמעותי בין Core 2 Duo לבין Pentium D?

אה ודבר אחרון בנוגע לזכרונות:

איך אני יודע אם הזכרון שאני קונה הוא Non-ECC? הלוח שלי לא תומך ב ECC.

פורסם

הלוח שלך סטנדרטי, הוא אינו יוצא דופן. ECC אינו נוגע אליך, פשוט קח 2GB הכי זול שתמצא.

ואם אני לא טועה, סטיק של 2GB זול יותר משניים של 1GB.

לגבי המעבד.. לא ראיתי הרבה אפשרויות מעניינות ברשימת המעבדים הנתמכים של הלוח שלך

אולי שווה יהיה לך לעשות אוברקלוק + זיכרון ולהחליף כרטיס מסך עד לשדרוג הבא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים