עבור לתוכן

שאלה | לוח אסוס P5B וזכרונות OCZ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי(E6600, ASUS P5B, CEON 512X2 800MHZ) בזכרונות של OCZ המצויינים להלן:

OCZ DDR2 PC2-6400 Vista Performance Platinum 4GB Dual Channel

800MHz DDR2

CL 5-4-4-15

(CAS-TRCD-TRP-TRAS)

Available in 2GB Modules and 4GB (2x2048) Dual Channel Kits

Unbuffered

Platinum XTC* Heatspreader

OCZ Lifetime Warranty

2.1 Volts

240 Pin DIMM

Special Features

2.2V EVP**

Part Numbers

4GB D/C Kit PN - OCZ2P8004GK

השאלה שלי היא האם הזכרונות הנ"ל יהוו בעיה ללוח שלי? אשמח מאוד לקבל חוות דעת מכם ואשמח עוד יותר אם מישהו שהתנסה במערכת כזאת יגיב.

תודה רבה מראש!

שניר.

פורסם

אני לא רואה סיבה שהם לא יתאימו. רק כמה הערות..

* אני לא יודע באיזה מחיר מצאת אותם, אבל אם הוא מעל ל-250 ש"ח אז הם לא כדאיים. יש לך 4GB כיום במחיר הזה ולא שווה להשקיע יותר.

* מערכת הפעלה Windows XP בגרסת 32bit לא תאפשר לך לפעול עם כל ה-4GB. הנפח שיזוהה ינוע בין 3GB ל-3.6GB.

* אם אתה מתכנן לעבור למערכת הפעלה 64bit, או שאתה כבר במערכת כזו, אז אני מציע שתשאיר את ה-1GB זיכרון שכבר יש לך. משום שהוא פועל במהירות גבוהה כמו הזיכרון החדש, הוא לא יפריע ואפילו לא יבטל את ה-Dual Channel. כך תוכל להנות מ-5GB ולא 4GB).

פורסם

סליחה שאני נדחף. האם נכון לומר שמערכת 32bit לא יכולה לנצל 4gb ram על יישום אחד אבל כן יכולה לנצל 4gb ram באופן שה 4GB מתחלקים לכמה יישומים בו זמנית?

פורסם

מערכת של 32BIT לא יכולה לקרוא 4GB נקודה.

לא בישום אחד, לא בעשר וגם לא באלף.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה סיבה שהם לא יתאימו. רק כמה הערות..

* אני לא יודע באיזה מחיר מצאת אותם, אבל אם הוא מעל ל-250 ש"ח אז הם לא כדאיים. יש לך 4GB כיום במחיר הזה ולא שווה להשקיע יותר.

* מערכת הפעלה Windows XP בגרסת 32bit לא תאפשר לך לפעול עם כל ה-4GB. הנפח שיזוהה ינוע בין 3GB ל-3.6GB.

* אם אתה מתכנן לעבור למערכת הפעלה 64bit, או שאתה כבר במערכת כזו, אז אני מציע שתשאיר את ה-1GB זיכרון שכבר יש לך. משום שהוא פועל במהירות גבוהה כמו הזיכרון החדש, הוא לא יפריע ואפילו לא יבטל את ה-Dual Channel. כך תוכל להנות מ-5GB ולא 4GB).

על ההערה הראשונה שלך, שאני לא ממש מבין את תוכנה מכיוון שהדימים הם 4 גיגה (2X2G) והם עולים ב-K.S.P כ-300 ש"ח.

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu

אם יש לך מקום זול יותר עבור הסט הנ"ל אשמח לקבל קישור

על ההערה השלישית מה שלא מובן לי הוא השילוב בין הזכרונות עם CL שונה כשהCEON יאט את OCZ ובנוסף לכך שבבדיקת תאימות המערכת עלולה להיות לא יציבה כשמדובר ב4 דימים שיושבים על לוח שאינם תואמים לא רק בדגם, אלא בחברה כולה של הזכרונות.

בתודה מראש, שניר.

פורסם

1. חפש בגוגל, יש זיכרונות 4GB זולים יותר (250 ש"ח כפי שאמרתי)- ואתה לא חייב לקנות דווקא את הסט שהזכרת.

2. לא, כפי שנאמר תצטרך מערכת הפעלה 64 ביט.

3. זה לא משמעותי. זניח לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים