עבור לתוכן

דרוש מסך 24- האם שווה להשקיע במחיר כפול + בבחירה בין TN לפנאל איכותי יותר?

Featured Replies

פורסם

אני מתלבטת בשאלה כבר כמה שבועות וחורשת את הפורום הזה(כניראה הבחורה היחידה פה....)

אני יכולה בעיקרון להשקיע 3000 ש"ח אבל השאלה אם כדאי....

המסך ישמר בעיקר כטלויזיה עם TV BOX,לצפייה בסרטים ולשיטוט באינ'.

אני עכשיו גם בענין של תמונות(מהמצלמה החדשה ושווה ביותר שלי) אז גם אולי קצת עריכה של תמונות בהמשך.

האם יהיה הבדל משמעותי אם אקנה T240 של סמסונג או מסך עם פאנל טוב יותר בפונקציות הנ"ל

אם הבנתי נכון, זה בעיקר משמעותי לסרטים?

האם בתור מי שלא מתמחה במסכים או משחקת משחקים עם גרפיקה מורכבת יהיה באמת יתרון מאוד משמעותי למסך יקר(כמו ה-DELL 24 שמומלץ פה כל הזמן)?

אם יש המלצות למסכים אחרים גם הם יתקבלו בברכה.

תודה,

הילה

פורסם

הפלת פה פצצה יפה.

בעיקרון אין תשובה למה שווה יותר, הכל קשור להעדפות אישיות.

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה יתן לך יותר תועלת :

א) קניית מסך עם איכות תמונה וזוויות צפייה טובים יותר (אבל לא בטופ) בנגיד 3000 ש"ח או

ב) קניית מסך פופולארי פחות טוב מבחינת האיכות (כמו הT240) ב 1500 ש"ח + ______ ב 1500 הנותרים (תשלימי כאן מוצר או מספר מוצרים אחרים שיפיקו לך תועלת כלשהי בכמות הכסף הזו).

רוב האנשים שמקבלים תועלת גבוה מהתוספת הם:

- אלו שזקוקים לדיוק הצבעים לצרכים מקצועיים (זה קריטי).

- חולי איכות שאיכות תמונה וסאונד פשוט עושה להם טוב וזה קריטי בשבילהם (ואני לא מדבר בציניות אלא בשיא הרצינות).

- חולי טכנולוגייה ואנשים שלהם חשוב מאוד להחזיק בדברים שנחשבים טובים מאוד.

*הערה קטנה - רוב הגולשים הרציניים של הפורום הזה נכנסים לקטגורייה 2 ו 3 (גם אני ביניהם...), בגלל שזה גם תחביב ותחום התענינות - השקעה בו מפיקה לנו המון תועלת. תמיד יהיו כאן אנשים שיתרצו כל מיני סיבות מגוחכות ללמה שווה להוציא פי 2 ואף יותר מבחינה פרקטית (למשהו שגם ככה יקר) אבל אין כאן שום דבר פרקטי ששוה פי 2, התוספת הפרקטית לפאנל טוב היא קטנה הרבה יותר במונחי כסף, זו אחת הסיבות שרובנו נוסעים במזדה 3 ולא ב BMW סידרה 8.

אם מעניינת אותך סטטיסטיקה עולמית של מה רוב הצרכנים מעדיפים (וזה לא אומר שיש לך העדפה לפי מה שהרוב חושב) קל מאוד לפרק אותה מניתוח בסיסי של מפות הדרכים של היצרניות שבלי שום ספק מעידות על כך שהתוספת לתועלת שהצרכנים מקבלים ממסכים עם פאנל איכותי היא נמוכה הרבה יותר מהתוספת הדרושה למחיר - או בעברית - לרוב האנשים ממש לא שווה להשקיע פי 2 או להוסיף סכום משמעותי למסך עם פאנל איכותי. בכל חברה יושבים כלכלנים שבודקים בדיוק את הדברים הללו (למעשה זה גם סטטיסטיקאים ופסיכולוגים אבל לא נתעמק כאן).

נקווה שעכשיו יש לך בסיס יותר טוב בכדי לקבוע האם שווה לך להשקיע פי 2 בפאנל איכותי.

*עריכה - מקריאה חוזרת אני מבין שאולי את מחפשת משהו שהוא טלווזיה שתוכלי להשתמש איתו גם כמסך מחשב.

אולם אני שמים כרגע בצד את נושא האיכות. אבל יש חברה בשם HANSPREE שיצרה טלווזיה (עם שלט :) ואני מניח שגם כל הכניסות וממיר ומעבדי תמונה) שמשמשת גם כמסך מחשב ברזולוציית FULLHD. הגודל הוא 28 (למעשה רוב הסיכווים שזה פאנל 27.5 די מוצלח מהחברה הזו), והחברה הזו יצרה מסך מחשב עם הפאנל הזה שהיהי מאוד פופולארי למחיר ובחלק מהעולם נמכר כמו לחמניות. החברה הבינה מה הקונים הללו בעצם מחפשים ועכשיו יצאה עם משהו כזה שהוא גם טלווזיה.

ראיתי במחסני חשמל ב 2490 ש"ח שזה מחיר מצויין לגודל כזה ענק (גם במונחי מסכי מחשב - שזה מה שהוא במקור). אולי שווה לך לקפוץ לאחד הסניפים שלהם ולהיתרשם מהאיכות - אם תאהבי זה יכול להיות פיתרון נחמד בתקציב שמותאם לייעוד שלך. אם לא - אז לא נורא - לפחות בדקת אופצייה מאוד מעניינת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההשקעה בתגובה הארוכה והמפורטת.

עזרת לי לגבש דעה לגבי הנחיצות של מסך יחסית יקר בשבילי.

השתכנעתי במה שהנחתי קודם שכניראה בשבילי זה לא יהיה הבדל כל כך גדול מכיוון שאני לא מכירה את הדקויות ולא מבינה גדולה במסכים.

לגבי המסך שהצעת, מעולם לא שמעתי על החברה הזו וב-ZAP אין ביקורות עליו(מה גם שב-ZAP המיר שלו הוא 3400ש"ח אבל זו רק חנות אחת.

אתה מכיר מישהו שרכש אותו?

אם מישהו מכיר את המסך אני אשמח לשמוע חוות דעת

תודה,

הילה

פורסם

יש גם מסכי TN כמו ה-w2408h שעוד לפני כיול של שני המסכים הוא ברמה של ה-2408WFP, אפילו ברמה של ה-2407WFP. אחרי כיול הוא אפילו מסוגל "לעקוף" את הדלים למיניהם.

חוץ מזה שנורא קשה להשיג אותו הוא אמור להיות מסך פצצתי ביותר.

*זאת על-פי הביקורת של PRAD

פורסם

קודם כל תודה על ההשקעה בתגובה הארוכה והמפורטת.

עזרת לי לגבש דעה לגבי הנחיצות של מסך יחסית יקר בשבילי.

השתכנעתי במה שהנחתי קודם שכניראה בשבילי זה לא יהיה הבדל כל כך גדול מכיוון שאני לא מכירה את הדקויות ולא מבינה גדולה במסכים.

לגבי המסך שהצעת, מעולם לא שמעתי על החברה הזו וב-ZAP אין ביקורות עליו(מה גם שב-ZAP המיר שלו הוא 3400ש"ח אבל זו רק חנות אחת.

אתה מכיר מישהו שרכש אותו?

אם מישהו מכיר את המסך אני אשמח לשמוע חוות דעת

תודה,

הילה

אף אחד לא בדיוק ניסה לשכנע אותך - אלא רק לגרום לך לנתח את המצב בצורה יותר נכונה. את תריכה ללכת להיסתכל על מסך דומה (יכו להיות מאותה סידרה) של מה שאת רוצה לראות. אם מסך כמו סידרת T של סמסונג מספיק טוב לך - אז כנראה באמת לא כדאי להשקיע פי 2.

לגבי המסך טלווזיה\ מחשב. זה רק משהו שראיתי בפירסומת בעיתון של מחסני חשמל. אין לי מושג איפה ראית את זה בזאפ. מה שיש שם במסכי מחשב זה המסכי מחשב שלהם שכנראה מבבוססים על אותו הפאנל. היתרון של המוצר שראיתי הוא שמראש הוא טלווזיה ולכון יש לו את כל החומרה הדרושה וגם שלט שהבנתי שזה מה שאת מחפשת.

צריך לחפש באינטרנט מידע לגבי זה אם זה מעניין אותך אבל צריך להבין שהחברה הזו לא מכוונת לשיא איכות התמונה אבל קשה להיתעלם מהעובדה שבמחיר שלהם - הם נימכרים כמו לחמניות במספר מקונות בעולם. פה מהפורום סיימון סיקס קנה מסך מחשב שלהם (בלי חומרה לטלווזיה) והיה מאוד מרוצה.

ב 2500 ש"ח עם כניסות טלווזיה ושלט זה נשמע מאוד מפתה למי שתקציבו דל. מי שיכול להשקיע 3900 ש"ח כבר יהיה ממסך כזה ענק עם כניסות טלווזיה ועם פאנל טוב.

ב3600 יש גם מסכי טלווזיה 32 FULLHD שלא מעט אנשים יוכלו לעבוד איתם גם כמסכי מחשב. הפיקסלים יהיו גדולים אבל עדיין יש אנשים שפשוט תולים על הקיר וזה נהדר בשבילהם - ברזולוצייה מאוד גבוה.

עומרי,

אתה ממליץ על משהו בר קנייה ? ראית את זה בחנות בארץ במחיר מסויים ?

פורסם

כן, יש פחות או יותר 5 חנויות שמוכרות כרגע את המסך במחיר של בערך 2,700 ש"ח

לא יודע איך זה כל כך מוגזם, בהתחשב בעובדה שבארה"ב הוא נמכר ב-350$

צריך להתמקח

פורסם

אני חושב שבמחיר הזה מסך TN מאבד את יתרון המחיר שלו (שזה יתרון מוחץ). לדעתי כבר עדיף להוסיף עוד 100 200 ש"ח ולקבל את מסך הIPS של פיליפס.

בכל מקרה תודה על ההפנייה לגבי המסך הזה.

פורסם

יש גם מסכי TN כמו ה-w2408h שעוד לפני כיול של שני המסכים הוא ברמה של ה-2408WFP, אפילו ברמה של ה-2407WFP. אחרי כיול הוא אפילו מסוגל "לעקוף" את הדלים למיניהם.

חוץ מזה שנורא קשה להשיג אותו הוא אמור להיות מסך פצצתי ביותר.

*זאת על-פי הביקורת של PRAD

אתה חי בסרט ? ראית אותו בכלל ?

מסך מכוייל לא משנה שום דבר בWINDOWS או בשום אפליקציה אחרת כי זה רק לעורכי תמונות ותלת מימד אשר התוכנות שלהם משתמשות בזה.

סרטים,משחקים, WINDWOS, דפדפני אינטרנט וסתם צפייה בתמונות ב WINDWOS תישאר זהה ועדיין כל חסרונות ה TN יהיו באותו מקום.

קניית מסך עם פאנל PVA אכן תיתן לך יתרונות של פאנל PVA.

תבוא אליי לראות מסכי TN מול PVA ואז תדבר.

הפעם היחידה בה כיול מסך TN הופך אותו לטוב יותר ממסכי ULTRASHARP של DELL בעלי ה PVA הוא בשעות הלילה בראש שלך.

פורסם

תפסיק לנסות למכור את המסכים שלך

ה-w2408h חד משמעית "ניצח" את ה-2408WFP ואת ה-2709W בביקורת של PRAD, בבקשה תפסיק לדבר שטויות

אם כבר מדברים על כך ש"אין הבדלים במשחקים וכו' וכו' וכו'" אז אני מניח ששכחת להזכיר שבמשחקים וסרטים אין הבדל מורגש בין TN (במיוחד אחד כמו ה-HP) לבין PVA, IPS וכו'.

לא משנה כמה תגיד שיש, אתה חד משמעית משוחד וסתם חבל.

באופו חד-משמעי, הסיבה היחידה לוותר על TN איכותי ולהוסיף איזה 1,500 עד 2,000 ש"ח למסך היא בגלל שאתה צופה במסך מזוויות צפייה בעייתיות.

פורסם

אם כבר מדברים על כך ש"אין הבדלים במשחקים וכו' וכו' וכו'" אז אני מניח ששכחת להזכיר שבמשחקים וסרטים אין הבדל מורגש בין TN (במיוחד אחד כמו ה-HP) לבין PVA, IPS.

- באופו חד-משמעי, הסיבה היחידה לוותר על TN איכותי ולהוסיף איזה 1,500 עד 2,000 ש"ח למסך היא בגלל שאתה צופה במסך מזוויות צפייה בעייתיות.

אני אתן למישהו אחר להגיב על מה שרשמת ", אני רואה שאתה לא מחובר למציאות :-\

ובאיזה שלב לא הבנת שאני לא מוכר/מייבא/מזמין/כל דבר הקשור למסכים כולשהם - בכלל? ושאני לא מנסה למכור לאף אחד שום מסך כי אין לי מסכים למכור ואין לי רווח משום דבר רק ארגנתי קנייה קבוצתית וכבר עשית ממני איזה מוכר. תפסיק.

פורסם

תהרוג אותי שככה אתה מדבר.

פורסם

תפסיק לנסות למכור את המסכים שלך

ה-w2408h חד משמעית "ניצח" את ה-2408WFP ואת ה-2709W בביקורת של PRAD, בבקשה תפסיק לדבר שטויות

אם כבר מדברים על כך ש"אין הבדלים במשחקים וכו' וכו' וכו'" אז אני מניח ששכחת להזכיר שבמשחקים וסרטים אין הבדל מורגש בין TN (במיוחד אחד כמו ה-HP) לבין PVA, IPS וכו'.

לא משנה כמה תגיד שיש, אתה חד משמעית משוחד וסתם חבל.

באופו חד-משמעי, הסיבה היחידה לוותר על TN איכותי ולהוסיף איזה 1,500 עד 2,000 ש"ח למסך היא בגלל שאתה צופה במסך מזוויות צפייה בעייתיות.

אין לך מושג איזה טעות אתה עושה שאתה מסתמך על ביקורות ועוד רק על אתר אחד!!

זה ידוע שפאנל IPS הרבה יותר איכותי מפאנל TN לא סתם הם זולים יותר.

אבל מה שהייתי מסכים איתך זה אולי המחיר שבאמת לא כל כך כדאי להשקיע 2000 ש''ח יותר על מסך כזה.

פורסם

מה אתם רוצים ממנו ?

דווקא אתם הם אלו שהולכים אחרי סטיגמות ודעות כלליות בלי שבאמת יש לכם מושג על מה מדובר.

איכות מסך זה דבר מסובך ומסועף, דבר שנימדד וניבחן ברמה מאוד גבוה, כזו של92 אחוז מהקוראים כאן אין מושג איך היא באמת עובדת ומה היא אומרת.

בביקורות של אתרים מקצועיים (כן אלכס - אותה רמה "אקדמית - מדעית" שאתה כלכך שונא לקרוא) בדרך כלל לוקחים בסביבות ה 10 פרמטרים (של איכות) שלא מעיקים יותר מדי על הקורא ובוחנים אותם (ויש גם אתרים שבהחלט הולכים עד הסוף בבדיקות). ומה לעשות - יש פרמטרים בהם דגם מסויים שמבוסס על פאנל TN מציג דווקא תוצאה יותר טובה ממסכים אחרים בעלי פאנל IPS או PVA. מה שנכון הוא - שבממוצע - מסכים בעלי פאנלים טובים יותר יציגו איכות טובה יותר והממוצע בסופו של דבר זה מה שיעניין את הקונה הרגיל. יש גם מסכים עם פאנלי MVA שמציגים איכות זוועתית (וגם המחיר בהתאם).

מה שבטוח - לקבוע איכות של מסך על פי סוג פאנל זו חוסר מקצועיות לשמה ונסיון עצל להיסתמך על ממוצעים שאנשים מקצועיים אחרים בדקו. זה בערך כמו לקבוע שמכונית יותר טובה כי יש לה שתי דלתות, ספויילר ומנוע מעל 2 ליטר. לא בעייה להוציא מסך עם איכות זוועתית ופאנל IPS או PVA, זה פשוט לא רציונלי לעשות את זה וזה אכן נדיר אבל לא קשה לראות שכל מסכי הIPS PVA הזולים (סביב ה 3000) סובלים מלא מעט בעיות איכות כשמתייחסים לסקלה גבוה של איכות.

איכות צריכה להמדד אינדיבידואלית למסך. לא מכניסים קבוצה של מסכים עם פאנל זהה לאותה קטגריית איכות, מי שכן עושה זאת (לגטימי) כנראה לא זקוק לאיכות הנוספת שמסכים אלו מספקים.

בכל מקרה - בכדי שלא יווצר בלבול, אמנם פאנל TN של היום הוא לא זוועתי כמו שהוא היה פעם, אבל היתרון העיקרי שלו הוא מחיר שפוי, ברגע שמאבדים את זה צריך לבדוק מסכים עם פאנלים טובים יותר ולחפש משהו שעבר ביקורות מקצודיות עם כמה שפחות פאשלות, בתקווה שהמבחר יגדל קצת בארץ כי כרגע הברירות הן מגוחכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים