עבור לתוכן

למה vcore בביוס לא תואם למדידה במערכת הפעלה?

Featured Replies

פורסם

אני שם לב לכך שהמתח שאני קובע בביוס יורד ב 0.045V כאשר קוראים בדיקה ב cpuz למשל.

הבנתי שיש דבר שקוראים לו vdrop ו vdroop, אז לפי מה שקראתי זה אומר שהלוח מעביר בתחלס מעט יותר מתח ממה שנקבע לו, אז אם אני מגדיר מתח 1.325V (שזה ה VID שלי) ובחלונות אני רואה שהמתח הוא 1.28V, מה זה אומר בעצם, שאני צריך להעלות יותר את המתח כדי לקבל את מה שהיצרן הגדיר למעבד שלי?

פורסם

כפי שאמרת וענית לעצמך ;)

תתייחס לקריאות מתח ותפעל לפיהן.

פורסם

אני לא מהנדס ובטח שלא מתיימר להבין יותר מידי את כל העניין הזה, אבל בכל זאת, זה לא ממש מסובך.

בביוס אתה מגדיר מתח מסויים.

המתח הזה משתנה בהתאם לסטנדרטים של ייצוב חשמלי לפי נוסחה מסויימת.

מבחינתך מה שבאמת משנה זה כמה הגדרת בביוס, והאם הOC שלך יציב.

התופעה של הורדת המתח בפועל נקראת VDROP או VDROOP.

בחלק מהלוחות יש אופציה שעוזרת לייצב את כמות ההורדה כדי לאפשר OC יציב יותר.

בלוחות של ASUS למשל זה נקרא LOADLINE CALIBRATION, הפעלה של האופציה הזאת בהחלט עוזרת במידה מסויימת ומומלץ להפעיל אותה כשעושים OC.

אם צריך להעלות מתח אז מעלים בביוס.

קנה המידה שלך ונקודת המוצא תמיד צריכה להיות לפי הנתונים בביוס, והמקום הנכון להתחלה הוא לפי הVID.

זה לא מדע מדוייק מכיוון שכל מעבד (אפילו מאותו דגם בדיוק) יוצא קצת שונה מהמפעל ובOC (וגם בלי OC) יש לכל מעבד צריכת חשמל שונה ממעבדים "זהים".

זה עניין של ניסוי ותהיה.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני שמתי בביוס מתח של 1.35V(זה נותן לאוברקלוק ל 3GHz יציבות) , ובחלונות זה מראה 1.31V, אז זה אומר שאני במתח שנמוך מה VID ?

כמו כן רציתי לשאול איך זה שה VID של המעבד 1.325V ובאתר של אינטל כתוב שטווח המתחים הוא 1.162V-1.312V

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA94

פורסם

תעלה תמונה עם הVID שלך..ובכל מקרה גם אם זה נכון..פשוט חוסר עדכון של אינטל..

לגבי המתח/VID במערכת הפעלה..גם קריאה מתוכנה היא לא בגדר ה100% אמינות..ולכן זה רק אינדיקציה כללית לVDROP...

ותשער שהמתח נע בין מה שהגדרת בביוס לבין מה שאתה רואה במערכת ההפעלה..

פורסם
  • מחבר

הנה התמונה של ה VID שלי

[attachment deleted by admin]

פורסם

כמו שציינתי אולי חוסר עדכון אצל אינטל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים