עבור לתוכן

מפרט בתקציב של 5200 שקל . מבוסס AMD או אינטל , לשיקולכם .

Featured Replies

פורסם

זה הולך ככה :

אחי רוצה מחשב ולכן הוא הסכים להקציב 5700 שקל לצורך המלאכה אבל...יש לי עכשיו מחשב די טוב (ואתם תסכימו איתי על זה) ולכן ה-5700 שקל האלה יוקצבו על מנת לקנות לי מחשב , יותר טוב מהנוכחי שלי , בתוספת עם חלקים מהמחשב הנוכחי שלי ואח שלי יקח את המחשב הנוכחי שלי.

אני הולך לקחת מהמחשב הנוכחי שלי את הכרטיס מסך (RADEON 9100) .

בכל מקרה , המחשב החדש יכול להיות או AMD או INTEL , זה תלוי בכם , אין לי שום דבר נגד AMD (למרות שבחיים לא התנסיתי איתם). אני אעשה OC , ואני ארצה לעשות OC נחמד אבל לא עכשיו אלא רק בעתיד כשהמעבד יהיה חלש כבר...הכרטיס מסך לא צריך להיות יותר חזק מ-GF 4 MX 440 (אח שלי לא גיימר או משהו כזה...) . המסך חייב להיות 19" ובבקשה אל תציעו 17" .

החלקים שאני צריך :

מעבד , זכרון , לוח אם , צורב , כונן DVD , מארז , ספק כוח , הרדיסק , מסך , כרטיס מסך (שילך למחשב הנוכחי) , כרטיס קול , מקלדת +עכבר .

חלקים שלא צריך להציע :

רמקולים .

אני חשבתי על משהו כזה :

לוח אם - חשבתי על ABIT NF7 2.0 , אבל לא יודע איזו גרסה בדיוק לקחת ...בכל מקרה , המלצות ללוחות אם חלופיים יתקבלו בברכה.

זכרון - 2X256 PC 3200 או זיכרון במהירות אפילו יותר גבוהה אבל לפי דעתי צריך להיות דיואל DDR. שוב , אני רוצה לעשות OC אז הבחירה בידיכם איזה זכרון לקחת כי אין לי מושג .

מעבד - שיהיה לפחות יותר חזק מהמעבד שיש לי עכשיו (P4 2.4B) ...חשבתי על משהו כמו XP 2600 .

Hard Discs : Maxtor 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD [ ¤ 600.04 ] 1

Video Cards : Leadtek Winfast Geforce 4 MX440SE 64MB DDR BULK Video Card [ ¤ 244.23 ] 1 (הולך למחשב הנוכחי ומתחלף עם RADEON 9100)

Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 483.43 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 226.79 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 296.52 ] 1

Monitors : 19" BenQ P992 Flat Monitor [ ¤ 1142.24 ] 1

Cases : Enermax CS-3181L-BBS Case w/Neon Lighting (P/S not included) [ ¤ 358.25 ] 1

Power Supplies : HEC (Heroichi) 475VD-T 2 fan Low-Noice Power Supply [ ¤ 456.38 ] 1

Subtotal : ¤ 3859.28 (בלי מעבד , לוח אם , זיכרון ומקלדת +עכבר) .

בקיצור , אתם מוזמנים למסור חוות דעת על כל רכיב שיש במפרט הנ"ל ולנסות לעזור לי להגיע למפרט האופטימלי .

תודה על העזרה.

• תגובות 43
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 605.91 ] 1

Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 672.26 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 451.18 ] 1

CPU Cooling : Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD [ ¤ 61.68 ] 1

Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1

Video Cards : Powercolor Radeon 9100 64MB DDR 128bit DVI TV-Out Video Card [ ¤ 408.87 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 246.41 ] 1

Monitors : 19" CTX PR960F Flat Trinitron Monitor [ ¤ 2049.02 ] 1

Keyboards : Genius KB-06 PS2 Eng/Heb Keyboard [ ¤ 29.18 ] 1

Mouse : Genius Netscroll+ EYE USB Retail Mouse [ ¤ 54 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 298.8 ] 1

Subtotal : ¤ 5722.31

אני חושב שהכרטיס קול שמגיע אם הלוח הוא מספיק איכותי ומגיע לרמות מאוד גבוהות, אתה תסתפק בכרטיס קול הנ"ל או שאתה חייב כרטיס קול PCI?

הזכרונת אינם מיועדים לOC האם ברצונך לקנות זכרונות אם פוטנציאל לOC?

ובכן גם הקירור שיש על המעבד הוא בלי פוטנציאל לOC.

העכבר והמקלדת הם רגילים למדיי.

פורסם

בידיוק המפרט של Nox, רק שהP95F+ של ViewSonic הוא אחד מסכי הפסגה של ה-CRT 19inch, הוא זול יותר והרבה יותר משתלם.

לוח האם- אני מאמין שהNF7 יספיק לו. אם היה לו צורך ב-Firewire הוא היה מציין זאת. בכל אופן, אם קיים צורך בדבר, כדאי יהיה לציין זאת.

פורסם

הבאתי את הNF7-SL משום שהוא ציין כרטיס קול, אם אין לו צורך בכרטיס קול איכותי שכזה כמו שאמרת שילך על הNF7 בגרסא הרגילה.

פורסם
  • מחבר

1. הבדלים בין XP 2600 ל-BARTON 2500 יש ? ואם כן , אז עדיף לקחת את ה-2600 (שהוא חזק יותר) , לא ? בכל מקרה , הבארטון יותר חזק מהמעבד שיש לי עכשיו (P4 2.4B) ?

2. למה לא לקחת שני זכרונות של 256 מגה כל אחד בשביל דיואל DDR ? וחוץ מזה , תן אופציה לזכרונות שמיועדים יותר טוב ל-OC , אני רוצה לדעת את ההבדל במחיר כדי שאני אוכל להחליט אם זה מתאים לי.

3. כבר ציינתי שאני לא רוצה כרטיס מסך יותר חזק מ-GF4 MX 440 אז למה הצעת לי ראדון 9100 ?

4. בקשר להרדיסק , למה לא לקחת את המקסטור ?

5. בקשר ל-DVD , פתחתי ת'רד בפורום אמצעי איחסון והמסקנה הייתה שכונני ה-DVD של טושיבה הם הכי טובים (חוץ מ-PIONEER אבל לא רוצה להשקיע בשבילם תוספת כסף) . אז למה LITEON ?

6. מקלדת ועכבר : הייתי מעדיף סט יותר איכותי כמו Microsoft Multimedia Keyboard ו- Microsoft Optical Trekker Mouse שיוצאים משהו כמו 160 שקל ביחד .

7. כרטיס קול : הכרטיס קול אונבורד הוא אכן איכותי אבל לרמה של אודיג'י 2 אני בספק אם הוא מגיע.

8. מארז - למה לא לקחת את המארז שהצעתי ?

9. המסך : לא סתם הלכתי על המסך שהצעתי...אני צריך שהמסך יהיה בתקציב של מקסימום 1300 שקל וזה הכי טוב שמצאתי בתקציב (עריכה - גם שטוח לחלוטין , גם מגיע ל-1920X1440 ב-75 הרץ , גם החברה ידועה , ובכלל נראה ממש לא רע והמחיר חבל על הזמן - 1150 שקל !)

מה דעתכם בכלל על המסך ?

תודה על העזרה.

עריכה - מה ההבדלים בין הגרסה הרגילה של ה-NF7 לגרסת ה-SL ?

פורסם

1. אין הבדלים בין ה2500+ לבין ה2600, וכן הבאטון חזק יותר מהמעבד שיש לך כרגע.

2. הדאול במערכות מבוססות AMD לא מזיז לביצועים ומוסיף ביצועים לOC, זכרונות לOC יעלו עוד כ100 ש"ח יותר.

3. ההבדל בין הgifa 4 לבין ה9100 גדול בביצועים וקטן במחיר אם אתה מתעקש על הgifa 4, בבקשה.

4. המקסטור יקר יותר, ואין שום הבדל ביניהם חוץ מהATA133 שהפרמטר הזה לא מוסיף לביצועים וגם אם כן , לא תרגיש בהבדל.

5. אוקי אם אתה אומר שהם טובים יותר אז בבקשה, אני פחות מבין בעיניין הDVD.

6. כן רק שהם יקרים יותר, אפשר בעצם לקחת את הסט הנ"ל על ידי ירידה לgifa 4.

7. גם אני בספק אם הוא יגיע, אבל התקציב זה מה שמונע מימני לקחת את האודיג'י 2.

8. המארז שהצעת, יקר יותר והתקציב לא נותן אפשרות לקחת אותו והמארז שאני הצעתי בא כבר אם ספק במחיר מעוד משתלם.

9. לפי מה שאני מבין Benq לא מומלצים בתחום המסכים, אני חושב שכדאי מסך איכותי שיחזיק לאורך זמן.

ההבדלים בין הגרסאות הם:

הSL מגיע אם בקר קול איכותי יותר, ואם אפשרות לSATA וfirre wire ,תערוך חיפוש בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות השאלה הנ"ל נשאלה כמה וכמה פעמים.

פורסם
  • מחבר

1. הבארטון 2500 הוא טוב ל-OC ?

2. עוד מישהו מוכן לאשר את זה שדיואל DDR לא נותן כלום במערכת מבוססת AMD ?

חוץ מזה , כשעושים OC למעבד אז צריך לעשות גם לזכרונות ?

בכל מקרה , נראה לי שהזכרון הזה יספיק לי ויותר.

להקפיד על איזה צ'יפ הזכרונות ?

3. דבר ראשון , ההבדל בין 9100 ל-MX 440 הוא לא כזה גדול (מניסיון . יש לי 9100) וחוץ מזה ההבדל במחיר הוא כמעט 200 שקל ...אז באמת שלא הייתי רוצה לקחת 9100 במקרה הנ"ל...

4. בקשר להרדיסק , הבנתי והחלפתי ל-WD .

5. הטושיבה נשאר.

6. בעקבות השינויים נראה לי שהסט הזה (מקלדת + עכבר) יהיה טוב (אלא אם כן מישהו ימלית על אחר) .

7. בעקבות השינויים ניתן לקחת את האודיגי' 2.

8. בעקבות השינויים ניתן לקחת את המארז שהצעתי (אלא אם כן ספציפית הוא גרוע או משהו...).

9.אם תוכל לפרט קצת למה הם לא מומלצים אז יהיה טוב ודרך אגב המסך הוא שטוח לחלוטין , גם מגיע ל-1920X1440 ב-75 הרץ , גם החברה ידועה , ובכלל נראה ממש לא רע והמחיר חבל על הזמן - 1150 שקל ! וביחס של מחיר ל"ביצועים" הוא שווה , לא ?

מפרט מחודש (אך עדיין ניתן לשינויים ואתם מוזמנים להעיר ככל העולה על רוחכם) :

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 605.91 ] 1

Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 672.26 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory [ ¤ 536.85 ] 1

Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1

Video Cards : Leadtek Winfast Geforce 4 MX440SE 64MB DDR BULK Video Card [ ¤ 244.23 ] 1

Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 483.43 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 226.79 ] 1

Monitors : 19" BenQ P992 Flat Monitor [ ¤ 1142.24 ] 1

Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard [ ¤ 101.24 ] 1

Mouse : Microsoft Optical Trekker Mouse OEM PS2 | USB [ ¤ 64.12 ] 1

Cases : Enermax CS-3181L-BBS Case w/Neon Lighting (P/S not included) [ ¤ 358.25 ] 1

Power Supplies : HEC (Heroichi) 475VD-T 2 fan Low-Noice Power Supply [ ¤ 456.38 ] 1

Subtotal : ¤ 5788.09

פורסם

1. הOC שלו לא רע, כדי שהOC יהיה מוצלח מומלץ לקנות מעבד בעל סטפינג טוב.

2. מומלץ שהזכרונות יהיו אם פוטנציאל לOC הם יגבילו אותך אם תקח זכרונות שלא ניתנים לOC.

אם אתה קונה טווינמוס אז הצ'יפ הוא בד"כ M-TEK אבל תנסה להקפיד על צ'יפים של ווינבונד.

3. אוקי החלטה שלך.

9. אני לא מבין בעיניין המסכים, לפי מה שהבנתי הם לא מומלצים, המפרט שלהם נראה לא רע אם אתה חושב שהם יספיקו לך אז בבקשה.

אם אתה לוקח את האודיג'י אין צורך בגרסאת הSL של הלוח, אלא אם אתה צריך Fire wire וSATA.

אני חושב שהcompucase יספיק, לפי דעתי הenermax הוא ביזבוז של כסף וכך גם הספק הזה, ה300W יספיק גם הוא.

פורסם

חברים אני מקווה שלא שכחתם להוסיף HS למפרטים שאתם מציעים. ;)

^NIGHT KEEPER^ למפרט האחרון שלך שכחת להוסיף HS, אני ממליץ על וולקנו 6

אם הOC לא מתוכנן מיד...

ומשהו חזק יותר אם הOC יהיה מידי אבל אני לא יכול להמליץ לך על משהו מסויים

תלוי כמה אתה מוכן להשקיע.

פורסם
  • מחבר

בעקבות אילוצים שונים התקציב ירד ב-500 שקל ...ומכאן שאני חייב לקחת את המארז שהצעת (Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 ) ...קראתי עליו כמה ביקורות של אנשים שקנו אותו וכולם ממליצים עליו אז סבבה ...ודרך אגב , אני חושב שהוא מכוער רצח (בהשוואה לאנרמקס) אבל לא משנה...הספק שבא איתו יצליח להחזיק טוב את המחשב החדש ?

וכמו כן , אתה חושב שיהיה מומלץ לקנות עוד מאוורר של 120 מ"מ (כי המארז בא רק עם אחד של 120 מ"מ מאחורה) ?

1. איזה סטפינג רצוי לקנות ?

וכמו כן , המאוורר למעבד יצליח לקרר אותו טוב כאשר אני אעשה OC ?

2. תן לי את הזכרונות המתאימים ל-OC (כמו שאמרת , הוספה של 100 שקל) .

3.עכשיו בקשר ללוח אם...אני קונה את האודיג'י 2 ואני בספק אם אני אצטרך SATA או FIREWIRE ולכן ניקח את הגרסה הרגילה (ה-100 שקל שחסכנו פה ילכו לזכרונות) .

4. אז בקשר למסך , הסכמנו . THEN IT IS BENQ .

פורסם

הספק יחזיק אותו כמו גדול, אין לך מה דאוג.

אני חושב שזה יהיה כדי להוסיף עוד 120 מ"מ תיהיה ירדיה במעלות.

1. הסטפינג AQXDA אני לא בטוח שככה רושמים אני אבדוק ויחזוק לתקן אם יש צורך.

הV6CU ממש לא, אם אתה רוצה קירור לOC אני ממליץ לקנות SK-7 +SF2 שילוב מעולה.

2. אם הOC הולך להיות "נחמד" אני חושב שהטווינמוס יספיקו אבל אם אתה מתכנן משהו גדול יותר הייתי ממליץ על הGD שך GEIL.

4. אני חושב שהוא בסדר.

פורסם
  • מחבר

אז אני מוסיף גם מאוורר 120 מ"מ לעסקה (עוד 50 ש"ח) . תגידו , מה ההבדלים בכלל בינו למאוורר 120 מ"מ של אנרמקס (שעולה 110 ש"ח) ?

1. בטוח בקשר לשם של הסטפינג ? ודרך אגב ניתן להשיג אותו בארץ ?

2. לנסות לקחת את הזכרונות עם צ'יפים של וינבונד (במקרה שאני שאני עושה OC) ?

3. כשאתה אומר SK7 אתה מתכוון ל- Thermaltake Volcano 7 ? וכשאתה אומר SF2 אתה מתכוון ל...

4. ובקשר ל-GOLDEN DRAGON ...אני אודה לך אם תוכל לומר לי לאיזה דגם בדיוק התכוונת מפני שיש כמה דגמים...

ומה דעתך על המקלדת והעכבר ? שווים את הכסף או שיש דברים אחרים יותר טובים במסגרת התקציב שלהם (150 שקל פחות או יותר) ?

ולמה אף אחד אחר לא מגיב ? קדימה ניייק , תגיב . ובכלל , כל מי שמבין .

תודה על העזרה.

פורסם

המסך הזה אמור להיות מאוד חלש. ישנו רוחב הפס אשר בין כרטיס המסך למשדר (המסך). אותו רוחב פס דואג להעברת האותות האנלוגיים שכרטיס המסך תרגם מדיגיטליים, ואז אנו צופים בתמונה שלה ציפינו על גבי המסך. ככל שרוחב הפס של הוידאו טוב יותר, התמונה והתצוגה בכללה תראה טוב יותר. מלבד רוחב פס מאוד חלש, יחסית למסך 19inch, לפי המפרט שבאתר החברה של BenQ רואה אני כי הרזולוציה המאקסימלית היא 1600x1200@78Hz ולא 1920x1440@75Hz כפי שציינת קודם.

לידיעתך, רוחב הפס של הP992 (המסך שצוין מבית BenQ) הוא 175MHz. זהו אינו רוחב פס ממוצע אפילו של מסך 19inch. ממוצע, כמובן. האיכות לא תהיה כ"כ טובה ואני בספק אם הוא יחיה (והעיניים שלך) זמן רב. איכות התצוגה של הP95F+, למשל, תהיה הרבה יותר טובה. הPR705F, הלא הוא אחד מסכי ה-17inch המשתלמים והמומלצים ביותר שאני מכיר עובד ב-175MHz. כן, הבנת נכון. למרות שהוא קטן יותר, מבחינת היחוס, איכות התמונה שלו הרבה יותר טובה מזו של הP992.

בקשר ליתר המערכת.. אם יבוצע OC, ה2500+ הוא כלל אינו בחירה. אבל אם הOC לא יהיה מאקסימלי אז אני חושב שניתן להבליג על הדבר. הסטפינג כלל לא משנה, אבל אם בא לך להמר על הסטפינג שציין Nox -כמו הימור בבחירת כל סטפיגנ אחר- אז בהצלחה. ה-Audigy2, במקרה ואין שימוש של עריכת אאודיו כבדה, דיי משתווה לAC'97 שמובנה על הלוח, בלא מפתיע. הייתה לי השוואה איפשהו, כשאמצא אותה אפרסם כאן.

Nox- אלו אמנם שני מודולים אשר זהים ולא יפגמו כ"כ בביצועי הOC, אבל אני חושב שיהיה חכם יותר לקחת את הPC3200 512MB של TwinMOS. כאן הדבר באמת קבוע ואני יכול להבטיח לך שהביצועים שבניהם זהים, מאז ושזוהי אינה מערכת 2.4C ואחרת. הDCD אינו כ"כ חזק כמו הDCD שב865PE. מה שאני אומר זה שהמרחק שבין התדרים של הזיכרונות יפגע בתזמונים וה300ש"ח שנדרשו לשם הGD ירדו לטימיון. הPC3200 512MB של TwinMOS עם אחד הצ'יפים העילאיים של Winbond יהיה הבחירה האולטימטיבית בשבילו.

הSK-7 והSF2 הוא אכן שילוב מצוין של היטסינק ומאוורר מצוינים, אך הוא לא יחזיק תחת מעמסת החום שתהיה ב6A19. כלל לא מומלץ.

אני חושב שעל Night Keeper להחליט אם יבוצע OC או שלא. כך נדע אם אף עדיף לעבור למערכת Intel וכך נדע על איזה מארז וקירור להמליץ.

פורסם

המאורר של אנרמקס דוחף אויר טוב יותר.

1. כן אני בטוח, יש עוד סטפינגים טובים לOC אבל את הסטפינג הזה כבר ראיתי בארץ.

2. אכן אם תמצא אותם אם צ'יפים של ווינבונד הOC יהיה הרבה יותר טוב.

3. כשאני אומר SK-7 אני מתכוון לThermalright SK-7 ושאני אומר SF2 אני מתכוון למאורר Thermaltake 80mm Smart Fan 2.

4. התכוונתי ל GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit.

למרות שמומלץ סטיק אחד במערכות מבוססות AMD.

המקלדת והעכבר זו החלטה שלך, אם אתה צריך משהו איכותי תשאר אם מה שלקחת אם אתה לא זקוק למשהו איכותי ואמיו הgenius יספיקו.

אני חושב נייק עבר לנהל פורום אחר ועכשייו המנהל הוא biodome.

פורסם
  • מחבר

וואי , אני תיכף מתאבד ...לא ידעתי שזה יהיה כ"כ קשה :

טוב , בוא ננסה לפשט כמה דברים :

אני לא רוצה לעשות OC מקסימלי . נקודה . אני רק רוצה שבבוא היום שבו המעבד יהיה כבר חלש אני אוכל לעשות OC נחמד (ולא מקסימלי !) כדי שאני אהנה מתוספת ביצועים נחמדה . ה-BARTON 2500 יתאים למטרה זו ?

והזכרונות - כפי ששמתי לב , ההבדל הוא לא 100 שקל אלא משהו כמו 250 שקל (לא כמו שאמרת NOX !) וחוץ מזה אתם אומרים שה-TWINOMS יתאימו בסדר גמור וצריך רק להקפיד שהם יהיו עם צ'יפ כלשהו של WINBONS (יש עדיפות לצ'יפ ספציפי כלשהו ?) . אז הם יתאימו ?

בקשר ללוח אם אין ויכוחים (לא ?) .

בקשר לקירור - כעת שפישטתי את הדברים אני מקווה שתמליצו על סוג הקירור המתאים ביותר בשבילי.

מסך - נייק , ההסבר שלך היה מועיל ביותר ותודה שחסכת ממני קנייה שגוייה . בקיצר , אני מגדיל את תקציב המסך ל-1600 ש"ח (אני כבר אגרד מאיזה מקום 450 ש"ח...) . מה דעתכם על ה-LG F900B (לא F900P !) ? או ה-VIEWSONIC G90F ? נראה לי שאלו שני המסכים הכי טובים בתקציב הנ"ל...

מארז - לפי דעתי לא יהיה שווה לקנות את המאוורר 120 מ"מ של אנרמקס , לא ? תוספת המחיר (75 ש"ח) פשוט לא שווה את זה לפי דעתי . מה אתם חושבים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים