עבור לתוכן

בלי מפלגות אנטי ישראלית בכנסת - ועדת הבחירות: בל"ד ורע"מ-תע"ל נפסלו

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

משום מה אני בטוח שעד שתהיה לך זכות להצביע הם כבר לא יהיו על המפה :smile1:

• תגובות 38
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתפלא, כבר יש לי זכות להצביע.

פורסם
  • מחבר

חחח לכולם יש זכות להצביע ......... בכיתה .

פורסם

משום מה אני בטוח שעד שתהיה לך זכות להצביע הם כבר לא יהיו על המפה :smile1:

:lol:

ולענייננו...

אני חייב לציין שגם לי זה עשה טוב לראות את ההחלטה הזאת, למרות שברור לי ב-100% שזה לא יעבור בג"ץ.

מספיק לי לראות את אחמד טיבי מתפתל וזועק גזענות ואת ליברמן נותן לו מבט של "חכה, חכה..." :smile1:

פורסם

:yelclap: עכשיו צריך רק להעיף את ישראל ביתנו...

להזכירך שישראל ביתנו מיתנו את עמדתם בניגוד למפלגות הערביות שרק הפכו לאנטי ישראליות. לפני 10 שנים ישראל ביתינו דיברו על טרנספר. עכשיו הם מדברים על החלפת אדמות.

יש תמיד מאזן פוליטי של שמאל קיצוני עד ימין קיצוני אבל הקצוות נותות לזוז. השמאל לרוב אומר שאנחנו הבעיה והימין אומר לרוב שהצד השני הוא הבעיה. כל צד מציע דרך לפתור את הבעיה ויש פתרונות משני הצדדים שלא נחשבים ללגיטימיים כי הם רחוקים מהקונסנסוס מדי. למשל המפלגה של כהנא אמרה שהפתרון הוא להרוג את הצד השני וזה לא היה לגיטימי אז ולא לגיטימי היום. המעשים והטענות של ח"כ הערביים היום הוא מראים קו שדומה לצד שאנחנו נלחמים נגדו וזה לא קונסנסוס.

אם המפלגות הערביות האילו מסיטות לעבירה על חוקי המדינה הם לא יכולים להתמודד בבחירות.

ובקשר לקדימה אני רואה בהם כאסון בהנהגה ואני יעדיף להצביע למישהו שמסוגל לנצח אותם מאשר להצביע למישהו שאני רוצה לבחור בו. קדימה אולי בסדר אבל לא כשהם בעמדה להרכיב ממשלה. כבר סבלנו הרבה שנים של המדיניות והחובבניות שלהם ואני חושב שצריך להפסיק להתעלל באזרחי המדינה.

פורסם

מפלגת בל"ד נוסדה בשנת 1995, לאחר חתימת הסכמי אוסלו בשנת 1993, וכתוצאה מהצורך הגדול בבניית תודעה פוליטית ומדינית שיהיה ביכולתה להתמודד עם תוצאות ההסכם האמור- הסכם שבל"ד ראתה בו מהיום הראשון לחתימתו טעות חמורה. הקמתה של בל"ד בלמה את תהליך הישראליזציה שהאוכלוסייה הערבית עמדה לעבור אחרי "אוסלו", והציבה שוב את האופציה הפלסטינית הערבית כאופציה יחידה להשתייכותו הלאומית והמצפונית של האזרח הערבי בישראל, לצד השתייכותו האזרחית כאזרח המדינה.

איך נתנו להם להרשם כמפלגה מלכתחילה?

פורסם
  • מחבר

המפלגה הזו היא מסיטה וממרידה בעצם קיומה ובמצעה , היא שואפת להפריד בין האזרחים במדינת ישראל כמו כן גיזענית מפני שהיא קובעת שיכות ומגזרים על פי גזע . שלא לדבר על שלילת המהות של העם היהודי במדינתו .

המפלגה הזו פוגעת ככול האפשר במסגרת הדמוקרטית של המדינה ולפי דעתי צריכה להיות מחוץ לחוק - חד וחלק .

פורסם

מה לעזאזל? למה יש להם את צבעי דגל פלסטין באתר שלהם? >:(

צבעי הלאום הערבי, אם נדייק.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע על רע"מ ותע"ל - אבל בל"ד צריכה להיות מחוץ לחוק - דבר שיבהיר את נושא היתארגנות הלאומניות הערבית בארץ ישראל .

פורסם

בתור ימני קיצוני בגבולות החוק (נא להוריד את הגבות למצב חופשי :-*), הפסילה כלל לא היתה צריכה להתרחש אם החוק בישראל היה נאכף בצורה קפדנית. חברי כנסת שנסעו לארץ אויב, תמכו בחיזבאללה, נאמו נאומי הסתה קשים וקשרו קשרים עם ארגוני טרור היו צריכים לעבור תהליך משפטי יעיל שהיה מעיף אותם, לאחר ביטול חסינות, מהכנסת אקספרס לכלא. פסילת המפלגות היא למעשה קריאת ייאוש של המפלגות הציוניות כנגד הרפיסות של הפרקליטות הראשית בכלל, מזוז בפרט ועם רמיזות ברורות לבג"צ.

לא טרחתי לקרוא את מצע המפלגות אבל אין לי ספק שאפשר למצוא שם ביטויים הסותרים את מגילת העצמאות לא פחות ממפלגת כ"ך (על אנדרסטייטמנט כזה מקבלים לא רק אזרחות בבריטניה אלא גם תואר אבירות).

פורסם
  • מחבר

הערביות יכולה ורצוייה בתור אלמנט נוסף של אזרחות במדינה דמוקרטית נאורה

מה שהמפלגות האלו עושות זה פשוט לדחוף את ההגדרות האלו לקצה

כלומר אם במדינה יש חופש דיבור , האם החופש הזה איננו מוגבל ?

האם מותר לנצל את חופש הדיבור הזה כדי לפגוע ביכולת של אחרים לדבר בחופשיות ? - זה עד כדי כך פשוט ,

נניח בדינה דמוקרטית , האם מותר להקים מפלגה פשיסטית ?

האם חופש הוא שמותר לפגוע באדם האחר , ? האם מישהו שם מבין על מה אני מדבר ?

על גבולות , על היכן ניגמר החופש שלי והיכן מתחיל החופש של האחר , היכן ניגמר הערבי והיכן מתחיל האוייב ,היכן ניגמרת האזרחות והיכן מתחילה הלאומנות ?

האם מותר לכל קבוצה בתוך מסגרת מדינית לשאוף ללאומיות אשר תבטל את המדינה הקיימת ? - כי זה מה שהמפלגות הללו רוצות .

מדינת ישראל היא מדינה קטנה וחדשה , את הכל אנחנו צריכים להתחיל ולילמוד מהתחלה .

פורסם

בהפסילה כלל לא היתה צריכה להתרחש אם החוק בישראל היה נאכף בצורה קפדנית. חברי כנסת שנסעו לארץ אויב, תמכו בחיזבאללה, נאמו נאומי הסתה קשים וקשרו קשרים עם ארגוני טרור היו צריכים לעבור תהליך משפטי יעיל שהיה מעיף אותם, לאחר ביטול חסינות, מהכנסת אקספרס לכלא. פסילת המפלגות היא למעשה קריאת ייאוש של המפלגות הציוניות כנגד הרפיסות של הפרקליטות הראשית בכלל, מזוז בפרט ועם רמיזות ברורות לבג"צ.

זו לא הפעם הראשונה שפוסלים מפלגות ערביות. וזו לא תהיה הפעם הראשונה שבג"צ יבטל את הפסילה. אבל לא צריך להעמיד אותם לדין, יש פתרון יפה יותר:

לפי החוק האזרחות:

11. ביטול אזרחות

(א) אזרח ישראלי שיצא מישראל שלא כדין לאחת מהמדינות הנזכרות בסעיף 2א לחוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), תשי"ד-1954 , או רכש את אזרחותה, יראוהו כמי שויתר על אזרחותו הישראלית והיא תתבטל מיום יציאתו מישראל; ביטול אזרחותו הישראלית של אדם לפי סעיף קטן זה, מבטל גם את אזרחותו הישראלית של ילדו הקטין שאיננו תושב ישראל.

כלומר אם אזרח נוסע ללא אישור למדינת אויב (כולל לבנון וסוריה), האזרחות שלו מתבטלת. היתה עתירה מעניינת לבג"צ בנדון לפני כמה שנים: מאחר שזה הליך מנהלתי שאינו מצריך העמדה לדין, העותרים טענו שחסינות חברי הכנסת מהעמדה לדין אינה תקפה לגביו. לפיכך יש לראות כל ח"כ ערבי שנסע למדינת אויב כמי שאינו עוד אזרח ישראל. ומאחר שרק אזרחים ישראליים יכולים לכהן כחברי כנסת, הרי שגם חברותם בכנסת מתבטלת עם הנסיעה למדינת האויב.

לא שמעתי על שום התקדמות בעתירה הזו, אני מתאר לעצמי שבג"צ גורר רגליים כהרגלו בעניינים שאינם נוחים לו. מעניין אם אי פעם יהיה לנו שר פנים עם ביצים שירצה לקיים את החוק במדינה.

לא טרחתי לקרוא את מצע המפלגות אבל אין לי ספק שאפשר למצוא שם ביטויים הסותרים את מגילת העצמאות לא פחות ממפלגת כ"ך (על אנדרסטייטמנט כזה מקבלים לא רק אזרחות בבריטניה אלא גם תואר אבירות).

לא שאלה של מגילת העצמאות אלא של חוק יסוד: הכנסת:

7א. רשימת מועמדים לא תשתתף בבחירות לכנסת ולא יהיה אדם מועמד בבחירות לכנסת, אם יש במטרותיה או במעשיה של הרשימה או במעשיו של האדם, לפי הענין, במפורש או במשתמע, אחד מאלה:

(1) שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית;

(2) הסתה לגזענות;

(3) תמיכה במאבק מזוין, של מדינת אויב או של ארגון טרור, נגד מדינת ישראל.

אפשר לטעון שהמפלגות הערביות לא מקיימות את סעיפים 2 ו- 3. אולי. אבל אין ספק שהן מקיימות את סעיף 1, כשהן תובעות לבטל את הגדרתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ולהגדירה כמדינת כל אזרחיה בלבד. לפיכך, לפי חוק יסוד, הן פסולות מלהתמודד לכנסת. אלא מה, כשזה נוח לבג"צ, מתעלמים שם גם מחוקי יסוד.

כ"ך, לעומת זאת, נפסלה בשל הגדרתה כארגון טרור.

עריכה: טוב, חיפשתי קצת ומתברר שבג"צ דחה את העתירה הנ"ל. אפשר לראות את הלהטים הלשוניים שהשופטים עושים כדי להסביר איך משמעותו של הסעיף שצוטט לעיל שונה לחלוטין ממה שכל דובר עברית בר דעת יבין ממנו.

מצד שני, זה אותו בג"צ שקבע שקריאה פומבית של ח"כ למאבק אלים נגד מדינת ישראל בזמן ביקור לא מורשה במדינת אויב היא חלק מהותי מתפקידו של ח"כ ולכן אי אפשר להסיר את חסינותו של ח"כ ולהעמידו לדין בעקבות קריאות שכאלו, אז זה לא צריך להפתיע אף אחד.

פורסם

אני מסכים שצריך לפסול את האנשים אבל לא את המפלגה זהו מצב מאוד בעיתי על פי החוק

. ביטול אזרחות

(א) אזרח ישראלי שיצא מישראל שלא כדין לאחת מהמדינות הנזכרות בסעיף 2א לחוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), תשי"ד-1954 , או רכש את אזרחותה, יראוהו כמי שויתר על אזרחותו הישראלית והיא תתבטל מיום יציאתו מישראל; ביטול אזרחותו הישראלית של אדם לפי סעיף קטן זה, מבטל גם את אזרחותו הישראלית של ילדו הקטין שאיננו תושב ישראל.

סעיף מאוד בעיתי מכוון שלא רק החברי כנסת האלו יוצאים אלה גם מספר רב של אנשים אחרים

בכל מקרה הסעיף מאוד בעיתי וטוב שלא משתמשים בו כי יכולה להיות לו פרשנות מאוד רחבה

א. רשימת מועמדים לא תשתתף בבחירות לכנסת ולא יהיה אדם מועמד בבחירות לכנסת, אם יש במטרותיה או במעשיה של הרשימה או במעשיו של האדם, לפי הענין, במפורש או במשתמע, אחד מאלה:

(1) שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית;

(2) הסתה לגזענות;

(3) תמיכה במאבק מזוין, של מדינת אויב או של ארגון טרור, נגד מדינת ישראל.

לא יצאה אל הפועל כי יש עוד מפלגות שמתנגדות לקיום מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית חוץ ממפלגות הערביות וברגע שזה יגיעה לבג''ץ אותם המפלגות יהיו אלו שלא יאפשרו את פסילת המפלגות הערביות

קיצר כל הקטע זה לעשות רעש תקשורתי לפני הבחירות ולא יותר מזה

פורסם

השאלה היא האם לאותם אנשים יש אישור. אם יש להם, זה חוקי.

בנוגע למפלגות אחרות, אתה יכול לתת דוגמה למפלגה שהמצע שלה שולל את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית? אני מכיר מפלגות שקרוב לוודאי היו שמחות לו המדינה לא היתה יהודי או לא היתה דמוקרטית, אבל אני לא מכיר מפלגה אחת שזה נכלל במצע שלה.

פורסם

זו לא הפעם הראשונה שפוסלים מפלגות ערביות. וזו לא תהיה הפעם הראשונה שבג"צ יבטל את הפסילה. אבל לא צריך להעמיד אותם לדין, יש פתרון יפה יותר:

לפי החוק האזרחות:

כלומר אם אזרח נוסע ללא אישור למדינת אויב (כולל לבנון וסוריה), האזרחות שלו מתבטלת. היתה עתירה מעניינת לבג"צ בנדון לפני כמה שנים: מאחר שזה הליך מנהלתי שאינו מצריך העמדה לדין, העותרים טענו שחסינות חברי הכנסת מהעמדה לדין אינה תקפה לגביו. לפיכך יש לראות כל ח"כ ערבי שנסע למדינת אויב כמי שאינו עוד אזרח ישראל. ומאחר שרק אזרחים ישראליים יכולים לכהן כחברי כנסת, הרי שגם חברותם בכנסת מתבטלת עם הנסיעה למדינת האויב.

לא שמעתי על שום התקדמות בעתירה הזו, אני מתאר לעצמי שבג"צ גורר רגליים כהרגלו בעניינים שאינם נוחים לו. מעניין אם אי פעם יהיה לנו שר פנים עם ביצים שירצה לקיים את החוק במדינה.

לא שאלה של מגילת העצמאות אלא של חוק יסוד: הכנסת:

אפשר לטעון שהמפלגות הערביות לא מקיימות את סעיפים 2 ו- 3. אולי. אבל אין ספק שהן מקיימות את סעיף 1, כשהן תובעות לבטל את הגדרתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ולהגדירה כמדינת כל אזרחיה בלבד. לפיכך, לפי חוק יסוד, הן פסולות מלהתמודד לכנסת. אלא מה, כשזה נוח לבג"צ, מתעלמים שם גם מחוקי יסוד.

כ"ך, לעומת זאת, נפסלה בשל הגדרתה כארגון טרור.

עריכה: טוב, חיפשתי קצת ומתברר שבג"צ דחה את העתירה הנ"ל. אפשר לראות את הלהטים הלשוניים שהשופטים עושים כדי להסביר איך משמעותו של הסעיף שצוטט לעיל שונה לחלוטין ממה שכל דובר עברית בר דעת יבין ממנו.

מצד שני, זה אותו בג"צ שקבע שקריאה פומבית של ח"כ למאבק אלים נגד מדינת ישראל בזמן ביקור לא מורשה במדינת אויב היא חלק מהותי מתפקידו של ח"כ ולכן אי אפשר להסיר את חסינותו של ח"כ ולהעמידו לדין בעקבות קריאות שכאלו, אז זה לא צריך להפתיע אף אחד.

ואוו! קראתי את הפס"ד וזה פשוט מרתיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים