עבור לתוכן

מהירות 100 מגה / 1 ג'יגה

Featured Replies

פורסם

מה זה בדיוק רשת פנימית (LAN) של ג'יגה לעומת 100 מגה,

האם הכוונה למהירות התעבורה הפנימית ?

אם כן, נכון לומר שזה לא משפיע כלל על מהירות החיבור לאינטרנט ?

ואגב, מה נפוץ כיום בנתבי הביתיים ? 100 או 1000 ?

האם זה רלוונטים גם לכרטיס הרשת וגם לנתב ?

פורסם

מה זה בדיוק רשת פנימית (LAN) של ג'יגה לעומת 100 מגה,

האם הכוונה למהירות התעבורה הפנימית ? כן

אם כן, נכון לומר שזה לא משפיע כלל על מהירות החיבור לאינטרנט ? נכון

ואגב, מה נפוץ כיום בנתבי הביתיים ? 100 או 1000 ? 100

האם זה רלוונטים גם לכרטיס הרשת וגם לנתב ? חיובי

פורסם
  • מחבר

תודה.

א. כלומר, כדי להשתמש במהירות של ג'יגה ברשת הפנימית, אני צריך גם כרטיסי רשת תואמים, וגם נתב תואם ?

ב. האם הרכטיסים והנתבים הנפוצים כיום, לא תומכים ?

פורסם

נכון, חלק מלוחות האם כבר מגיעים עם כ.רשת 1G, הנתבים לא, יהיה עליך לקנות מתג 1G וכבילה מתאימה (CAT6 יהיה מומלץ).

קח בחשבון שבמהיריות כאלו צוואר הבקבוק זה המחשב עצמו.

פורסם
  • מחבר

נכון, חלק מלוחות האם כבר מגיעים עם כ.רשת 1G, הנתבים לא, יהיה עליך לקנות מתג 1G וכבילה מתאימה (CAT6 יהיה מומלץ).

קח בחשבון שבמהיריות כאלו צוואר הבקבוק זה המחשב עצמו.

כלומר, אני צריך תמיכה גם בכרטיסי הרשת של כל המחשבים בבית, גם בנתב, וגם בכבלים המחברים כל מחשב לרשת, הבנתי נכון ?

פורסם

הייתי מציע לך קודם כל לעבור על המושגים הבסיסיים בתחום, בעיקר על ראוטרים ומתגים (סוויטש) ותפקידם בכוח.

כל מחשב שאתה מעוניין לממש עבורו 1G יהיה צריך להתחבר למתג 1G בעזרת כבילה מתאימה וכ.רשת מתאים (1G), הראוטר לא קשור לעניין.

פורסם
  • מחבר

הייתי מציע לך קודם כל לעבור על המושגים הבסיסיים בתחום, בעיקר על ראוטרים ומתגים (סוויטש) ותפקידם בכוח.

כל מחשב שאתה מעוניין לממש עבורו 1G יהיה צריך להתחבר למתג 1G בעזרת כבילה מתאימה וכ.רשת מתאים (1G), הראוטר לא קשור לעניין.

1. אני יודע שהראוטר מהווה רק גשר, אבל עדיין, האם לכמות המידע שעוברת דרכו אין חשיבות ?

2. כמה בערך אמור לעלות כבל רשת רגיל, לעומת כבל רשת שמתאים להעברת 1 ג'יגה ?

3. כמה בערך אמור לעלות כרטיס רשת למחשב שתומך ב 1 ג'יגה ? (רגיל עולה כ 30 ש"ח..)

4. כמה בערך אמור לעלות כרטיס רשת אלחוטי שתומך ב 1 ג'יגה ?

תודה.

פורסם

הראוטר מהווה גשר לאינטרנט, כל מידע שעובר בין המחשבים (ברשת הפנימית) לא עובר דרך הראוטר אלא דרך המתג.

בעיקרון כבלי רשת 1G הם לא אמורים להיות יקרים יותר (בכל כבל רשת יש 8 גידים, עבור רשת רגילה [100 מגה] רק 4 מחוברים, עבור רשת 1G מחברים את כולם).

כ.רשת PCI 1G עולה 100~ ש"ח (תבדוק אם אין לך כבר אחד כזה מובנה על לוח האם שלך).

לא קיים כ.רשת אלחוטי 1G.

פורסם
  • מחבר

הראוטר מהווה גשר לאינטרנט, כל מידע שעובר בין המחשבים (ברשת הפנימית) לא עובר דרך הראוטר אלא דרך המתג.

בעיקרון כבלי רשת 1G הם לא אמורים להיות יקרים יותר (בכל כבל רשת יש 8 גידים, עבור רשת רגילה [100 מגה] רק 4 מחוברים, עבור רשת 1G מחברים את כולם).

כ.רשת PCI 1G עולה 100~ ש"ח (תבדוק אם אין לך כבר אחד כזה מובנה על לוח האם שלך).

לא קיים כ.רשת אלחוטי 1G.

1. לגבי הראוטר, זו התחכמות :-) הראוטר הרי מכיל בתוכו גם SWITCH, ובאומרי ראוטר, התכוונתי גם ל SWITCH.

האם הרכיב הזה (ראוטר, שכל המחשבים מתחברים ל SWITCH שבתוכו) לא אמור גם לתמוך ב 1G ?

2. כלומר, כל מחשב ברשת שירצה להתחבר ב 1G חייב להתחבר חוטי ?

פורסם

1. זאת לא התחכמות, מפני שתיארתי לעצמי שבנאדם מהשורה לא יעשה את ההבדל בין הראוטר עצמו לבין הסוויטש המובנה בו, והרוב המוחלט של הראוטרים לשוק הביתי כוללים סוויטש של 100 מגה ולכן התכוונתי לסוויטש 1G חיצוני (מכשיר בפני עצמו).

2. נכון מאד.

פורסם
  • מחבר

1. זאת לא התחכמות, מפני שתיארתי לעצמי שבנאדם מהשורה לא יעשה את ההבדל בין הראוטר עצמו לבין הסוויטש המובנה בו, והרוב המוחלט של הראוטרים לשוק הביתי כוללים סוויטש של 100 מגה ולכן התכוונתי לסוויטש 1G חיצוני (מכשיר בפני עצמו).

2. נכון מאד.

תודה רבה.

אגב, כמה אמור לעלות ראוטר אלחוטי הכולל בתוכו SWITCH של 1G ?

פורסם

נתב זה נתב ומתג זה מתג, גם אם המתג הוא בתוך המכשיר שנקרא נתב אומרים מתג. יש שמות לדברים כדי שיהיה ניתן להביןאת הכוונה אחד של השני.

יש נתבים היום שמגיעים עם מתג ג'יגה ביט, הם מעטים ויקרים יחסית.

אם יש לך נתב קיים שעובד ומתאים לצרכים שלך, עדיף לקנות מתג נפרד שמתאים לג'יגה ביט. אפשר למצוא אותם ב200-300 ש"ח.

לגבי הכבל, כל כבל שמוכרים היום יתאים לך לצורך העניין, כל עוד הוא לא משהו מצ'וקמק מחברה עלומה. כמדונתי שאת הכבל 7 מטר שיש לי קניתי אז ב40 שקל, אני חושב. תדאג שכל 8 הגידים יהיו מחוברים (כמו שנאמר) ועל הכבל רשום CAT5E או CAT6.

פורסם

אני לא ממש יודע, מוצרים כאלו בדר"כ לא נמכרים לשוק הביתי ולכן מתומחרים בהתאם.

יותר זול (ואפקטיבי בדיוק באותה המידה) יהיה לקנות ראוטר רגיל וסוויטש 1G נפרד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים