עבור לתוכן

מבקש עזרה בOC בינוני לכרטיס מסך PALIT 4850HD

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תיכנס להגדרות של הכרטיס מסך שלך, ה CCC ( Catalyst Control Center) שנמצא בשורת המשימות למטה, מצד ימין (בד"כ).

תיכנס למצב Advanced, תרד למטה ל VPU RECOVER ותוריד את ה "וי".

אמור לפתור לך את הבעיה.

לי יש Sapphire 4830 שמהירויות הסטוק שלו הם 575/900, עשיתי לו OC קטן עם RivaTuner שלקח בדיוק 5 שניות, לתדרים 630/950.

עובד מצויין ואני מאמין שאפשר לסחוב את ה OC להרבה יותר

ניסיתי את זה כבר כמה פעמים, מה שגרם למחשב להיתקע... אז לא ממש נראה לי שזה הפיתרון..

יש עוד רעיונות לגבי מה זה יכול להיות?

פורסם

ואם אתה סתם משחק במשחק כבר במשך זמן מסוים, נהכרטיס מסך לא מתחמם ? לא עושה ארטיפקטים ?

תבדוק את זה, אולי יש לך בעיה בליבה או בצ'יפסט

פורסם

לפי מה שאתה מתאר הכרטיס מסך תקול..שכן אם הוא מוציא אותך ממשחקים באנצים וכו..ואין בעיה של התחממות..זה רק פגם בכרטיס מסך..

יש לך אפשרות לבדוק אותו על מערכת אחרת..או פשוט לדרוש שיחליפו לך אותו..

פורסם
  • מחבר

ואם אתה סתם משחק במשחק כבר במשך זמן מסוים, נהכרטיס מסך לא מתחמם ? לא עושה ארטיפקטים ?

תבדוק את זה, אולי יש לך בעיה בליבה או בצ'יפסט

קורה מידי פעם שקופצת לי הודעת VPU RECOVER בזמן משחק, והטמפרטורה לא עוברת את ה 49 בכל המקרים.

איך אני יכול לבדוק בעיה של ליבה\צ'יפסט?

לפי מה שאתה מתאר הכרטיס מסך תקול..שכן אם הוא מוציא אותך ממשחקים באנצים וכו..ואין בעיה של התחממות..זה רק פגם בכרטיס מסך..

יש לך אפשרות לבדוק אותו על מערכת אחרת..או פשוט לדרוש שיחליפו לך אותו..

כבר היתה לי מחשבה כזאת, דיברתי אם החברה ב TMS ששם קניתי את המחשב, הם לא ידעו להגיד לי במדויק. אבל אמרו שאני יכול לשלוח אליהם את המחשב והם יבדקו, אבל הבעיה שאם זה בעית תוכנה (אפילו דרייבר) אז עלות המשלוח היא על חשבוני, ולא ממש בא לי להוציא 90 ש"ח אם זו בעית דרייבר או משהו כזה...

אשמח אם תיזרקו סיבות (שקשורות לתכנה, אפילו הכי מטומטמות) לגבי מה יכולה להיות הבעיה... המחשב עצמו בן פחות מחודש וניראה לי נורא מוזר שתהיה בעיית תכנה.

תודה.

עוד עידכון קטן - כשאני משחק ב NFSU החדש (על הגדות מקסימליות כולל AA6), הכרטיס מסך עובד על 99 אחוז (לפי GPUZ), והמאוורר על 6 אחוז, מצד שני החום לא עולה מעל 49 מעלות אז אין לו ממש סיבה לעלות ליותר מיזה, אבל כשניסיתי באופן ידני להעלות את מהירות הסיבוב של המאוורר ל70 אחוז הטמפרטורה ירדה רק ב 1-2 מעלות.

-אולי אחת הסיבות לבעיות בכרטיס זה בגלל שהמסך שלי עובד ב-85 HZ?

- אולי זה קשור לזה שהווינדוס שלי הוא 32 BIT?

פורסם

אני מצטער אבל במקום לפתור את הבעיה אתה מחפש סיבות...

מה העניין "לבזבז" 90 ש"ח ולסגור את הסיפור הזה..במקום סתם לתהות מאיפה ולמה זה קורה...אחרי שחקרת והגעת למסקנות..

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אבל במקום לפתור את הבעיה אתה מחפש סיבות...

מה העניין "לבזבז" 90 ש"ח ולסגור את הסיפור הזה..במקום סתם לתהות מאיפה ולמה זה קורה...אחרי שחקרת והגעת למסקנות..

זאת בדיוק הבעיה שאני לא הגעתי למסקנות... זאת אופשרות בדיוק כמו הרבה אפשרויות אחרות, בגלל זה אני רוצה לנסות ולפסול את שאר האופציות האחרות שקשורות בתכנה...

פורסם

איך לא הגעת למסקנות ? כרטיס המסך לא עובר בדיקה גם בסטוק..אין בעיה של טמפ'..אין בעיה של דרייברים (ניסת כמה גרסות)..

בדקת כמה משחקים..עשית בדיקה למעבד שאין בעיות איתו..זהו..אין ממש לאן "לשאוף"...

הדבר היחידי שאתה יכול לנסות זה להוריד את המערכות לסטוק..מעבד וכו..ולנסות לבדוק שוב..

מעבר לזה תן לחנות שיבדקו לעומק..על מה שבדקת כבר..

פורסם
  • מחבר

OK, הבנתי... תודה.

אדבר איתם שוב מחר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז ככה... אני אחסוך לכם את ה"אמרנו לך", הכרטיס באמת היה דפוק, אני עכשיו מרגיש הבדל מטורף בעיקר ברעש וגם בביצועים!

אני עדיין בשלב המשחקים אבל כבר הגעתי 13400 ב3DMARK06

46811838vk8.th.jpg :yelclap:

יש לי עוד שאלה קטנה - כשהרצתי את ה3DMARK כשהזיכרון על 1085 קיבלתי 13300, כשהעלתי ל1100 קיבלתי 13000, כשהורדתי ל1070 (כמו בתמונה) קיבלתי 13400, איך זה? למה זה קורה? מה זה אומר?

תודה על העזרה

פורסם

שמחים שהסתדר בסוף.. :xyxthumbs:

סטיות כאלו לא נובעות ממשהו ספציפי..סתם תוצאות אקראיות של התוכנה..שזה מגיע להפרשים גדולים יותר..זה כבר "בעיה"..

אבל במקרה שלך זה לא..

פורסם
  • מחבר

אז תכלס מה שאתה אומר זה שבעצם אני יכול להמשיך להעלות את הזיכרון עד שפסיק להיות יציב?

יש מצב שאני אגיע לתדר זיכרון מסוים בו אני אוכל להעלת את הליבה ל 680?

פורסם

לפי מה שידוע לי ה 4850 הוא לא מי יודע מה כרטיס overclocker אבל ל 680 אני מאמין שתוכל להגיע.

הסטוק הוא 625 לא ?

אני עם 4830 והגעתי ל 650/1000 בכיף.. כשהסטוק הוא 575/900.. וגם לא ניסיתי לעבור את זה אבל אני מאמין שאני יכול להגיע בעצמי ל 680, אז כנראה שגם אתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים