עבור לתוכן

מבקש עזרה בOC בינוני לכרטיס מסך PALIT 4850HD

Featured Replies

פורסם

שלום לכם, אני חדש פה וחדש בכלל בOC,

ניסיתי לקרוא ולחפש איך עושים ולא ממש הבנתי איך עושים את זה...

נתחיל אם המפרט:

מעבד: E8400

לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L

זכרונות: A-DATA 2GBX2

כרטיס מסך: : PALIT ATI Radeon HD 4850

ספק: 550W

מסך: 17" CRT

המעבד (אולי גם הזיכרונות, אני לא ממש יודע) בא ממוהרים מהחנות (לדעתי הוא ממוהר ל-3.6 GHZ לפי מה שרשום בEVEREST), התמפרטורה שלו במנוחה 40 מעלות, ושל הכרטיס מסך במנוחה 34 מעלות לעומת 49-50 במאמץ.

כרגע ב3DMARK06 אני מקבל 12800, אני רוצה להגיע לאיזור ה-14000, ואם אפשר יותר אז למה לא.

ניסיתי להעלות את הMEMORY CLOCK ל998 (לעומת 993 בסטוק) ותוך כמה דקות ב-3DMARK קיבלתי הודעת VPU RECOVER (דרייבר 8.12).

אשמח אם מישהו יוכל לתת איזה הסבר קטן על מה מי ואיך עושים את זה (אני לא רוצה להגיע לOC מטורף כמו שחלק לא קטן ממכם עושים, ני מעוניין במשהו בינוני).

תודה.

פורסם
  • מחבר

תעלה תמונה מהCPU-Z של לשונית המעבד..

כמו כן לגבי הכרטיס מסך..יש לך מדריך באתר..

http://hwzone.co.il/guides/oc_vga/

קודם כל תודה על העזרה, קראתי את המדריך והורדתי את RIVATUNER (גרסה 2.22 אם זה משנה), אבל אין לי שמץ של מושג איך להשתמש בה, לא מצאתי איפה אני מעלה את מהירות השעונים... אשמח לעזרה בנושא.

הנה תמונה מה CPU-Z, הMULTIPLIER כל הזמן קופץ מX6 ל X9, (בנוסף לזה נכנסתי ללשונית OVERCLOCK בEVEREST וראיתי שרשום על המעבד 20% OVERCLOCK, אז אני מאמין שמה שרשמתי קודם הוא באמת נכון)

http://img293.imageshack.us/my.php?image=cpuzys4.jpg

תודה

עידכון קטן, כשהמכפלה קפצת ל X9 אז CORESPEED קופצת לאיזור ה 3600

פורסם

זה שהמכפלה משחקת זה תכונות הEIST שבמעבד..אין לך מה לדאוג לגבי זה..

לגבי איפה לשנות את התדרים..

rivafan2uz6.th.jpg

וכאן אתה יכול לראות את הטמפ'..

rivatempxn6.th.jpg

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה!

מה שאני עושה בעצם זה רק להעלות את המהירויות ב-5 MHZ כל פעם ולהריץ את RTHDRIBL (לא נגעתי בהגדות של RTHDRIBL, פשוט מריץ אותו כמו שהוא) למשך חצי שעה ואז שוב להעלות ב-5 MHZ. זה נכון מה שאני עושה?

לגבי המעבד יש מה לעשות או שהוא מספיק מומהר?

תודה

עידכון: העלתי את ה CORE ב 5MHZ בלבד (מ625 סטוק ל630), הרצתי RTHDRIBL בלי בעיה, וכשהרצתי 3DMARK06 המחשב נתקע.

מה עושים?

פורסם

תתחיל מבדיקה בסיסת של המערכת בסטוק..תריץ 3DMARK תראה אם עבר ומה הציון..

לאחר מכן תתחיל מלעלות תדר של אחד הרכיבים ליבה/זיכרון/מעבדי הצללה ומשם תמשיך..

כמו כן לפני הכל תריץ בבקשה בדיקה של SMALL FFT עם PRIME95..ככה תדע ב100% שהמעבד יציב..והוא לא הגורם לבעיה..

פורסם
  • מחבר

תתחיל מבדיקה בסיסת של המערכת בסטוק..תריץ 3DMARK תראה אם עבר ומה הציון..

לאחר מכן תתחיל מלעלות תדר של אחד הרכיבים ליבה/זיכרון/מעבדי הצללה ומשם תמשיך..

כמו כן לפני הכל תריץ בבקשה בדיקה של SMALL FFT עם PRIME95..ככה תדע ב100% שהמעבד יציב..והוא לא הגורם לבעיה..

אז ככה... העיניינים מסתבכים קצת, הרצתי הפעם את 3DMARK בתדרי סטוק 3 פעמים (לעומת פעם 1 בפעמים הקודמות) וקפצה לי הודעת VPU RECOVER מה שאומר שזה לא עובד יציב אפילו על תדרי הסטוק... מה זה יכול להיות?

ועוד שאלה קטנה, כמה טסטים לעשות אם הPRIME95? ה DEFAULT שלו הוא על 2, זה בסדר?

תודה

פורסם

מצטרף לשאלה, גם אצלי VPU RECOVER עושה שמות בכל פעם שניסיתי להגדיל את המהירות של הכרטיס....ולדעתי הוא מגביל את הכרטיס מסך מכל מיני דברים

במיוחד אחרי שפירקתי את הקירור של הכרטיס שהיה (מגיע ל107 מעלות בזמן מאמץ) ועכשיו רק ל70.ושמתי עליו ACCEELERO S1+120MM FAN

ברשותי SAPPHIRE 4850 512MB'

טמפ' מנוחה - 39, מאמץ 70. עדיין במהירות הסטוק 625/993.

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

פריים רצה בלופ..ככה שכל עוד אתה לא מפסיק אותה היא תמשיך..

לגבי הVPU..תבדוק מה הטמפ' המקסימלית שהכרטיס מסך מגיע אליו..כמו כן נסה אולי לחזור גרסה בדרייבר אחד אחורה (8.11)..

פורסם
  • מחבר

פריים רצה בלופ..ככה שכל עוד אתה לא מפסיק אותה היא תמשיך..

לגבי הVPU..תבדוק מה הטמפ' המקסימלית שהכרטיס מסך מגיע אליו..כמו כן נסה אולי לחזור גרסה בדרייבר אחד אחורה (8.11)..

הרצתי את הפריים, הוא הגיע ל64K והתחיל מהתחלה. לא היו שום בעיות, טמפ' מעבד היתה 54-55, ומהירות המאוורר היתה 2300 (לעומת 1500 במנוחה) שכחתי לציין שהקירור של המעבד שיש לי הוא Arctic Cooling Freezer 7 Pro .

הטמפ' המקסימלית של הכרטיס מסך לא עברה את ה49 מעלות, ככה יש לי עוד הרבה לעלות... אני אנסה להתקין את 8.11 ואחזור אם תשובות\שאלות נוספות.

תודה על העזרה.

פורסם

פריים95 לא מאמצת את כרטיס המסך. אין סיבה שהוא יתחמם כשאתה מפעיל אותה.

נסה ATITOOL או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

פריים95 לא מאמצת את כרטיס המסך. אין סיבה שהוא יתחמם כשאתה מפעיל אותה.

נסה ATITOOL או משהו כזה.

זה ברור לי, את הכרטיס מסך בדקתי תוך כדי 3DMARK (השתמשתי בLOG שהGPUZ רושם) ובמשחק על הגדרות מקסימליות..., לפי הלוג הכרטיס מסך היה רוב הזמן על 96-99 אחוז

עידכון: הרצתי 3DMARK אם דרייבר 8.11 בתדרי סטוק, אותו הדבר קרא, קפצה הודעת VPU RECOVER

פורסם

תיכנס להגדרות של הכרטיס מסך שלך, ה CCC ( Catalyst Control Center) שנמצא בשורת המשימות למטה, מצד ימין (בד"כ).

תיכנס למצב Advanced, תרד למטה ל VPU RECOVER ותוריד את ה "וי".

אמור לפתור לך את הבעיה.

לי יש Sapphire 4830 שמהירויות הסטוק שלו הם 575/900, עשיתי לו OC קטן עם RivaTuner שלקח בדיוק 5 שניות, לתדרים 630/950.

עובד מצויין ואני מאמין שאפשר לסחוב את ה OC להרבה יותר

פורסם

האם זה בטוח לבטל את VPU RECOVER ???

ניראה לי שזה מה שיציל את הכרטיס ממצב של שריפה או הרס עצמי לא?

פורסם

לא, אל תדאג, מקסימום שיקרה המחשב ייתקע.

ה VPU RECOVERY בעצמו גורם לבעיות, ומגביל את הכרטיס בכך על הדרך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים