עבור לתוכן

בעיה רצינית - שלילת רישיון, משפט. זקוק לעזרה ממי שיודע

Featured Replies

פורסם

אני בספק.

זה פועל (ואכן פועל) במקרים פשוטים יותר של ברירת קנס - אם תקופת הנהג החדש שלך נגמרת ממש אוטוטו, אתה יכול פשוט לא לשלם מיידית אלא לחכות עם זה לסוף התקופה, ואז ההודאה באשמה (תשלום הקנס = הודאה באשמה) תיכנס למערכת בתאריך שבו כבר תוגדר כנהג "רגיל", ולכן משרד הרישוי לא יעשה לך בעיות בקבלת הרישיון החדש.

אבל מדובר פה פשוט בעניין טכני - עד שאתה לא משלם את הקנס אין בעצם הודאה באשמה, ולכן זה עדיין לא מופיע במחשבים של משרד הרישוי. הם מבחינתם לא יודעים כלום, ופשוט מחדשים לך את הרישיון כאילו שהכל בסדר.

כשמדובר במשפט, והשופט יודע טוב מאוד שביצעת את העבירה בהיותך נהג חדש (אין לי ספק שהוא גם יטרח לציין את זה כחלק מחומרת העבירה), אני ממש בספק שזה ישנה משהו. במילא העונש הוא שרירותי לחלוטין בהתאם למצב רוח של השופט.

אם השופט ירצה שתעשה תיאוריה וטסט מחדש (וסביר להניח שהוא ירצה, כי גם על עבירת מהירות אפילו הפשוטה ביותר של 250 שקל קנס מקבלים את זה אם אתה נהג חדש), הוא פשוט יכניס את זה כחלק מפסק הדין שלו.

אתה תמיד יכול לדחות כדי להרגיש טוב יותר עם עצמך, אבל לדעתי זה יעזור בערך כמו לבוא במדים ולהגיד שאתה "חייל אומלל ומסכן שצריך רחמים".

כלומר, זה לא יזיז לו.

בהצלחה בכל אופן, תכין את עצמך מן הסתם לכמה חודשי שלילה ותיאוריה+טסט מחדש..

העניין עם דחיית המשפט הוא לא שידונו אותו כנהג ותיק אלא שיש דברים מסויימים שהמחשב במשרד התחבורה מבצע לנהג חדש שקיבל עונש

כזה או אחר במשפט. זה עניין טכני של מה המחשב יבצע או לא. לי אישית זה עבד. מה שמכונה יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.

בקשר ללבוא על מדים - הכוונה היא לא להתבכיין אלא להישפט כרגיל ולקוות שכששופט רואה אותך על מדים הוא יקל קצת בעונש. מספר

חברים שלי יצאו מאוד בזול כשבאו על מדים (אני לא יודע אם זו הסיבה היחידה אבל מסתבר שזהו פקטור לכל הפחות).

• תגובות 80
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בד"כ נהגים חדשים שנתפסים על עבירות חמורות ובאים למשפט,העונש זה שלילה לדי הרבה זמן,וגם טסט ותיאוריה מחדש או שרק טסט תלוי בשופט

אין לך מה לדחות לאחרי הצבא,כי לדעתי מה שיקרה הם יראו שאתה מושך את זה,והם יפרשו את זה לעובדה שאתה מתחמק מהעונש אז הם יעשו לך דברים יותר גרועים אחרי הצבא

פורסם

עכשיו בדיוק יצא לי להיות במשפט תעבורה

היו לשופט עוד כמה מקרים עד שהגיע למקרה שלי

היה בחור אחד שתפסו אותו ב-11 בלילה ביציאה מבר בהרצליה

עשו לו בדיקת מאפיינים שזה ללכת על קו ישר ולהביא אצבעות לאף, נכשל.

עשו לו בדיקת נשיפון, ניפח בלון ובדקו את האויר שיוצא. גם בזה נכשל.

לקחו אותו לבדיקת ינשוף במשטרה. ביקשו ממנו לנשוף אויר למכשיר.

3 פעמים בדקו ובכל פעם הבדיקה לא הצליחה כי הבחור זייף את הנשיפה ולא נשף לפי ההוראות.

היו צריכים לשלוח אותו לבדיקת דם אבל לא שלחו כי זה בלגאן גדול למשטרה ולפעמים הם מוותרים.

הבחור עשה בשכל והגיע למשפט עם עו"ד די טוב לדעתי. בסוף סגרו דיל עם השופט על 3 חודשי שלילה.

פורסם

לפי מה שאתם אומרים, בזמן המשפט אני אשפט לפי המצב הנוכחי בו אני עם הרישיון?

אני בספק.

תן לי להפריח לך את הספק.

מניסיוני הארוך (מאוד) עם בתי משפט תעבורתיים ופליליים זה לא משנה מתי המשפט אלא על זמן ביצוע העבירה. ותאמין לי שאף אחד לא יתעלם מהזדמנות הפז ל**** נהג חדש, 99% שהתביעה תעלה את הנושא הזה כדבר ראשון.

אני ממליץ לך בחום רב לשכור עו"ד, זה משנה את התמונה לגמרי, אם הרישיון חשוב לך אז תגרד כסף מהצד. זה משתלם.

ובכל מקרה, לפחות פעם הבאה לא תשתה ותנהג, דבר שיכול להציל את החיים שלך ושל אחרים

פורסם
  • מחבר

א) לחן - לא התכוונתי לדחות את המשפט שנתיים עד לשחרור שלי... התכוונתי לדחייה של חודש עד לסוף תקופת הנהג חדש..

ב) למומחה - לא יודע מה הוא עשה כדי לזייף בבדיקה אבל אני לא ממש הצלחתי.. בכל אופן יש להם בדיקה עם תוצאה של 340..

עשו לי עוד כמה בדיקות:

- עצימת עיניים ונגיעה עם האצבע באף כל פעם יד אחרת.

- הליכה בקו ישר עם ידיים פרוסות לצדדים.

- הרמת הראש למעלה ולספור.

אם נכשלתי או לא בהן אין לי מושג... הוא לא אמר לי..

ג) בינתיים יש לי מישהו שבודק את המקרה בחינם וייתן לי ייעוץ לגבי מה לעשות, מה להגיד וכו'.. נראה מה הוא יגיד לי..

וכן אפשר לומר שלמדתי פה את הלקח..

פורסם

א) לכן - לא התכוונתי לדחות את המשפט שנתיים עד לשחרור שלי... התכוונתי לדחייה של חודש עד לסוף תקופת הנהג חדש..

אוקי, ואיך אתה חושב שזה יעזור בדיוק ?

פורסם
link=topic=386791.msg3325531#msg3325531 date=1231706957]

אוקי, ואיך אתה חושב שזה יעזור בדיוק ?

הוא ישפט כמישהו שלא נחשב כנהג חדש ואני מוכן לחתום על זה

ז"א שהוא לא יצתרך כל מיני תנאים למינהם בשביל לחדש את הרשיון כשיגמר הנהג חדש ובמקסימום יקבל שלילה וזהו. אלה אם השופט יהיה ממש חם עליו

פורסם

שכח מזה - העבירה שביצעת היא עבירה חמורה - וסביר להניח שבכל מקרה ישלל הרישיון. לך לתבי המשפט ליום אחד כדי לראות מה קורה שם.

פורסם

שכח מזה - העבירה שביצעת היא עבירה חמורה - וסביר להניח שבכל מקרה ישלל הרישיון. לך לתבי המשפט ליום אחד כדי לראות מה קורה שם.

הרישיון ישלל זה ברור לכולם, הוויכוח פה הוא כזה, אם הוא ידחה את המשפט לתקופה שאחרי הנהג חדש ויקבל שלילה אז האם הוא יצתרך לעשות תאוריה וטסט מחדש.

לדעתי הוא לא יצתרך כתנאי ממשרד הרישוי, אלה אם זה מה ששופט יקבע. (מה שלא כ"כ סביר שיקרה לדעתי)

פורסם

זה מה שנקרא - תלוי במזג הרוח. אם השופט רואה בדחיית הדין ביזוי בית המשפט (בד"כ קורה עם אנשים שמצליחים לדחות דיונים במשך שנים - או לדחות דיונים כדי להקטין את העונש) - אז הוא יחמיר בעונש. אפשר להכריח גם נהג ותיק לבצע תיאוריה וטסט בגלל נהיגה בשיכרות. זה בכלל עדיף ממאסר בפועל (לדעת כולם, אני חושב).

על כל פנים - לא נראה לי שהאסטרטגיה הזו תניב פרי. לך לבית המשפט ותראה במו עיניך עד כמה השופטים ערים לכל הדברים הקטנים האלה.

פורסם

לגבי ההשוואה לעבירה על המהירות זה לא לגמרי נכון..

חבר שלי ממש לפני כמה זמן נתפס על מהירות מופרזת (נסע כ-40 קמ"ש מעל המותר), לא קיבל קנס, חודש שלילה ללא טסט ותיאוריה ואיזה תנאי שלא ממש הבנתי..

הוא נהג חדש?

אם כן, כשהוא יבוא לחדש את הרישיון בתום התקופה מצפה לו הפתעה בצורת דרישה לתיאוריה וטסט מחדש.

פורסם

ועל זה נסוב כל הדיון, לא על מה שהשופט יחליט לתת לו אלא על זה שאם הוא ידחה את המשפט לאחרי שנגמר לו הנהג חדש, והשופט לא יבטל

לו את הרישיון ויכריח אותו לעשות תיאוריה + טסט אז המחשב במשרד התחבורה לא יראה אותו כנהג חדש ולא ירשום לו אוטומטית לעשות תיאוריה+

טסט. זה לא עניין של היגיון אלא של מיחשוב.

פורסם

תבקש לבחון בעצמך את הינשוף, בהרבה מאוד מקרים הוא לא נכון ומביא תוצאות פגומות.

אני מאוד מקווה שתקבל שלילה, אנשים כמוך של "לא הרבה" קוטלים משפחות שלמות על הכביש.

פורסם

לבחור מעלי, לא נראה שהוא צריך אותך גם על הראש שלו.

את הלקח שלו הוא למד, אני מבטיח לך.

מה שכן, הקטל על הכבישים בישראל באמת איום ונורא.

וצריך למגר אותו בכל דרך אפשרית.

פורסם

תבקש לבחון בעצמך את הינשוף, בהרבה מאוד מקרים הוא לא נכון ומביא תוצאות פגומות.

הייתה על זה כתבה ב- YNET - אותה הבעיה וסיבבו את הנאשם ברכישה של הינשוף - כבר כמה שנים/חודשים - מה שיעלה הון תועפות - המשטרה לא תמסור את מכשיר הינשוף אלא תפנה אותו ליבואן ואחרי סחבת היבואן ידרוש מחיר כפול - (מחיר הינשוף למשטרה כ- 60 אלף שקל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים