עבור לתוכן

ביצוע OC ל /Q6600 ללא התעסקות אם מתחים השאלה התעדכנה עזרה

Featured Replies

פורסם

או קי כמו שאתה רואה מהSPD אין לזיכרון שלך בעיה לעבוד ב1066..כל עוד הוא במתח של 2.1V ותיזמונים של 5-5-5-15..

פורסם

או קי כמו שאתה רואה מהSPD אין לזיכרון שלך בעיה לעבוד ב1066..כל עוד הוא במתח של 2.1V ותיזמונים של 5-5-5-15..

אז כל מה שאני צריך לעשות זה להעלות מתח ל2.1? ומה עם התזמונים?

ואם אני נגיד משנה אותם עכשיו, זה בנפרד מהלוח אם? זאת אומרת, המהרת הזיכרון תדרוש ממני גם התעסקות בFSB?

פורסם

זה תלוי..אתה צריך לשנות מתח ידנית..ולשנות את המחלק ככה שהזיכרון יעבוד על 1066 ולא 800..

תראה אם לוח האם שינה אוטומטית את התיזמונים (אני בספק אבל בכל מקרה)..אם כן מה טוב..אם לא..פשוט כנס לביוס ושנה את התזימונים ידנית (רק את ה4 הראשונים)..

וכל עוד אתה משנה את המחלק (לא תדר באס) לא יהיה שינוי בשום תדר מלבד הזיכרון..

פורסם

זה תלוי..אתה צריך לשנות מתח ידנית..ולשנות את המחלק ככה שהזיכרון יעבוד על 1066 ולא 800..

תראה אם לוח האם שינה אוטומטית את התיזמונים (אני בספק אבל בכל מקרה)..אם כן מה טוב..אם לא..פשוט כנס לביוס ושנה את התזימונים ידנית (רק את ה4 הראשונים)..

וכל עוד אתה משנה את המחלק (לא תדר באס) לא יהיה שינוי בשום תדר מלבד הזיכרון..

זה כל הסיפור, לאיזה מחלק אני צריך לשנות כדי להמהיר ל1066? (בהנחה שהעלתי מתח כבר)

ומה יקרה אם נגיד אני רק אעלה מתח ולא מחלק? וההפך, רק מחלק ולא מתח?

פורסם

תבדוק איזה מחלקים יש לך בביוס..לא כזה קשה.. ;D

ומה יקרה ? אם תעלה מתח כלום לא ישתנה..אם תשנה את המחלק ולא תעלה מתח אז רוב הסיוכים שהזיכרון לא יהיה יציב..

פורסם

תבדוק איזה מחלקים יש לך בביוס..לא כזה קשה.. ;D

ומה יקרה ? אם תעלה מתח כלום לא ישתנה..אם תשנה את המחלק ולא תעלה מתח אז רוב הסיוכים שהזיכרון לא יהיה יציב..

אוקיי ביקרתי בביוס והנה השאלה שלי.

בתמונה המצורפת כמו שאתה רואה אלו התזמונים, והDRAM CLOCK היה כתוב AUTO, אבל היה אפשר לשנות למ-266 ועד 1600, כאשר היה כתוב שם גם כמובן 1066.

השאלה שלי היא: האם אני רק צריך לשנות את התזמונים (ל- 5-5-5-15) ואת הDRAM CLOCK ל1066? או רק את הCLOCK וזה ישנה תזמונים אוטומטי?

וזה ממש מוזר אבל המתח כבר הראה לי על 2.1.

לשם הבהרה, אני כאילו רואה תדר DRAM של 400 עם תזמונים של 266.

index.php?action=dlattach;topic=386648.0;attach=114180;image

פורסם

כמו שציינתי כבר...תחילה תנסה לשנות רק את התדר ותראה אם התזימונים משתנים בהתאם..אם לא תגדיר ידני..

בגלל שהגדרה היא על הAUTO אז הלוח אם "בוחר" את המחלקים..וזה בסדר כל עוד המערכת יציבה..

יש סיכוי שגם בCL4 ובתדר של 1066 הזיכרון יהיה יציב..

פורסם

כמו שציינתי כבר...תחילה תנסה לשנות רק את התדר ותראה אם התזימונים משתנים בהתאם..אם לא תגדיר ידני..

בגלל שהגדרה היא על הAUTO אז הלוח אם "בוחר" את המחלקים..וזה בסדר כל עוד המערכת יציבה..

יש סיכוי שגם בCL4 ובתדר של 1066 הזיכרון יהיה יציב..

טוב אז עשיתי מה שאמרת, העלתי ל1066 ידני והוא לא העביר אוטומטי את התזמונים ל5-5-5-15 אז העלתי אותם ידני.

אני כרגע עובד על זה ככה (כמו שאתה רואה בתמונה), הCPU Z מראה תדר שזז כל הזמן מ532.0 ל532.1, שאני מניח שזה יציב.

עכשיו, אם אני עושה OC למעבד, מהירות הבאס כרגע על 266, זה יהיה בסדר? אני לא צריך לגעת בכלום בזיכרון?

עריכה: טוב כרגע המערכת עשתה ריסטרט פתאומי סתם ככה, ממש 5 דקות אחרי שעשיתי את הOC.

מה עשיתי לא נכון?

אולי אני צריך לשים את התדר על 1066 ואת התזמונים בAUTO? במקום ידני?

[attachment deleted by admin]

פורסם

תבדוק מה השינוי בתדר שאתה מעלה את הבאס..שכן אם העלאת אותו אז גם התדר של הזיכרון עלה (ומכאן החוסר יציבות)..

אם אתה רוצה לעשות OC..תוריד את הזיכרון ל800..לאחר שתגיע לתדר באס והOC שאתה רוצה..תחזיר אותו למחלק הכי קרוב ל1066..

ולפני הכל..אחרי שהגדרת את הזיכרון על 1066 ותיזמונים ידנים..תבדוק יציבות..

פורסם

תבדוק מה השינוי בתדר שאתה מעלה את הבאס..שכן אם העלאת אותו אז גם התדר של הזיכרון עלה (ומכאן החוסר יציבות)..

אם אתה רוצה לעשות OC..תוריד את הזיכרון ל800..לאחר שתגיע לתדר באס והOC שאתה רוצה..תחזיר אותו למחלק הכי קרוב ל1066..

ולפני הכל..אחרי שהגדרת את הזיכרון על 1066 ותיזמונים ידנים..תבדוק יציבות..

אני רוצה לחדד - כל מה שעשיתי עד כה היה רק העלאת התדר של הזיכרון מ800 (ברירת המחדל) ל1066(הOC המיוחל של הזיכרון) והעלאה של התזמונים מ4-4-4-15 ל5-5-5-15.

עוד לא התעסקתי בFSB של המעבד ובכלל במעבד עצמו.

אך ורק בזיכרון.

אולי אני צריך להעלות תזמונים יותר או לפחות לשים אותם בAUTO?

פורסם

לעלות יותר תיזמונים זה כבר גריעה בביצועים..וזה לא ישפיע..אם כבר נסה לעלות עוד טיפה את המתח או להגדיר על AUTO את הזיכרון..

כמו כן שנה את ההגדרות הנ"ל בהתאם..

DRAM STATIC READ - DISABLE

AI CLOCK TWISTER - תגדיא על LIGHT...

אם לא עוזר נסה לשנות גם את ה AI BOOSTER לDISABLE..ואת MEM OC CHARGER לDISABLE..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים