עבור לתוכן

אילתור קירור לכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

היי,

יש ברשותי כרטיס מסך HD4670 של Gigabyte, המשתמש במקור במאוורר מובנה בתוך צלעות הקירור.

מי שמכיר את הכרטיס הזה, יודע שהמאוורר הזה מאוד רועש, וכן לא ניתן לבצע לו בקרת מהירות.

תמונה של המאוורר המקורי על כרטיס המסך:

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-r467d3-512i_big.jpg

על מנת לפתור את הבעיה, הוצאתי את המאוורר המקורי, והנחתי מאוורר אחר שקט יותר מעל צלעות הקירור(הוא לא נכנס לחור של המאוורר המקורי).

המאוורר החדש ששמתי הוא של 12v/0.15A, בעוד שהמאוורר המקורי הוא של 12v/0.2A.

מבדיקות טמפרטורה שעשיתי עלה שעם המאוורר המקורי, הטמפרטורה המקסימאלית שהכרטיס הגיע היתה כ-69 מעלות, ואילו עם המאוורר המאולתר היא הגיעה לאזור ה-75 מעלות.

הערה - את הבדיקה ביצעתי על ידי הפעלה של crysis למשך 5 דקות על גרפיקה מקסימאלית על מנת להפעילו בעומס מלא (מכיוון שהמשחק רץ מעט איטי יותר על גרפיקה גבוהה מאשר בגרפיקה מעט נמוכה יותר, הסקתי שהוא אכן מועמס באופן מקסימאלי).

1. האם העליה שהתקבלה בטמפרטורה היא סבירה (לא תביא לפגיעה בכרטיס, גם לא לאורך זמן), או שעליי לדאוג לפתרון קירור טוב יותר?

2. האם בדיקת הטמפרטורה שעשיתי (באמצעות הפעלת המשחק) היא ממצה ובאמת דוחפת את הכרטיס למקסימום, או שיש בדיקה יותר טובה?

תודה!

פורסם

1. חם מידי, את האמת גם 69 הייתי אומר שזה טיפה יותר מידי לכרטיס כזה..

2. הבדיקה שבצעת לא טובה, בבדיקות כאלו אתה צריך לבודד משתנה אחד, אחד בלבד, אתה צריך שיהיה בידיוק אותו עומס,

אפשר לעשות את זה על ידיי הרצת לופים של 3DMARK או על ידיי אחת התוכנות ממדור ההורדות בפורום. ( ATI TOOL לא מומלצת )

אתה יכול על כמה פתרונות : אתה יכול להחליף משחה טרמית, מה שיידוע כמאוד עוזר באח הגדול שלו 4850.

אתה יכול לשים מאוורר בצד, על דלת המארז שיכניס אוויר, או מאוורר בקידמת המארז למטה - אם עדיין לא עשית זאת, הייתי ממליץ מאוד וככל הנראה זה יעזור מאוד עם הטמפ' ואולי תוכל לשמור כך על הצורה שבה הכרטיס נמצא כיום.

פורסם

עד לפני שבוע היה לי את אותו כרטיס!

או קיי זאת אחת מהשיטות המצחיקות והטובות ביותר שיכלתי לחשוב עליהם!

קודם כל קח מאוורר רגיל (80 מ"מ,92 מ"מ וכו') קח 4 ברגים שהיו בערך בגול של 7-8 ס"מ (לפי הגובה של הכרטיס מסך מרצפת המארז!)

תתקע את הברגים בחורים ותעמיד את המאוורר עליהם מתחת לכרטיס אגב תדביק את ה"רגלים" של המאוורר אם סלוטייפ לריצפה (תעשה לולאה כזאת)

זה ימנע רעשים

תמונה (קצת לא ברור אבל זה מה שיש)

20122008223159hk0.jpg

פורסם
  • מחבר

מדור ההורדות באתר לא עובד לי, אתה יכול בבקשה לפרט שמות של תוכנות מומלצות שניתנות להורדה בקלות דרך google?

(הכוונה לתוכנות שיעמיסו את הכרטיס בצורה מלאה ויאפשרו לי לקרוא את הטמפרטורה).

קיימים אצלי 2 מאווררים, אחד בחלק האחורי של המארז ועוד אחד בחלקו הקדמי (9mm אני חושב), האם כדאי להעביר אחד מהם קרוב יותר אל כרטיס המסך (למשל איך שהציע dory)? (אני מחפש פתרו פשוט,ן שלא יערב החלפת משחה תרמית...)

פורסם

אני למשל קניתי מאוורר של 0.64A זה מטוס F16 ממריא בפול גז!

אבל הOC רצחני הכרטיס לא היה עולה מעל 52 במאמץ

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עכשיו להשתמש ב-ATI TOOL על מנת להעמיס על הכרטיס, ובתוכנת GPU-Z על מנת לבקר על העומס והטמפרטורה.

על פי GPU-Z, כרטיס המסך הועמס ל-99%, והטמפרטורה הגיעה לאחר כמה דקות ל-76 מעלות (בשלב זה עצרתי את המבחן כדי למנוע נזק לכרטיס).

1. לאיזו טמפרטורה אני אמור לשאוף להגיע לכל היותר?

2. השאלה הקודמת שלי נותרת בהינה, עדיף לי להעביר את אחר מהמאווררים של המארז קרוב יותר לכרטיס?

פורסם

תנסה את מה שאני אמרתי לך

מקסימום לא יעבוד תחזיר למקום

אני אישית לא עובר את ה55

פורסם

כמה מאווררים יש לך במארז? נתנו לך פה כמה פתרונות טובים מאוד. הטריק של דורי ממש נחמד. איך לא חשבתי על זה קודם :kopfpatsch: אם יש לך מחשב ישן בבית שלא נמצא בשימוש אתה יכול לקחת את המאוורר של הספק שלו, לאלתר חיבור מולקס ולהתקין אותו בקידמת המארז (בהנחה שאין לך שם כבר מאוורר אחד) כדי שיכניס אוויר קר ישר לכרטיס. או להתקין מאוורר נוסף על דלת המארז ליד הכרטיס.

פורסם

הפיתרון של דורי מעולה

אני גם ממליץ לך להחליף משחה טרמית ובנוסף לאלתר צלעות קירור קצת יותר מאסיביות מהצלעות המצחיקות שג'יגבייט דאגו לשים שם ..

יש גם קירורים כדוגמאת הקירורים של AC שהם מעולים והם פסיבים ....

וכלל לא יקרים...

פורסם

מלבד הפתרון של התקנת מאוורר בסלוט התחתון..אתה יכול קודם כול לפרק את ה"כיסוי" זהב הזה..

כמו כן אם יש לך מאוורר קטן יותר..אתה יכול להתקין אותו על גבי הצלעות קירור ישירות..בעזרת ברגים עבים..

אם בחרת לא להשתנש באף פיתרון..הייתי ממליץ לך להחזיר את הישן..שכן הוא מציג תוצאות טובות יותר..

פורסם

כולם ממליצים על הפתרון של דורי, בלי לנסות אותו בכלל!

במחשב המאד ישן שלי שכלל 7600GS בקירור פאסיבי (ללא מאוורר) הכרטיס עמד ב-65~68 מעלות במנוחה!

ואחד החבר'ה כאן בפורום הציעה להבריג על הקירור הפאסיבי מאוורר, מה שכמובן עושה נזק לקירור,

וכמובן מבטל את האחריות. הפתרון שלי משהו דומה לפתרון של דורי (רק עם מקלות)

ותשמע, זה רעיון ממש ממש גרוע. אני אומר את זה אחרי הרבה ניסיון.

זה מחזיק בדיוק שבועיים -

קודם כל, גם אם שמים 4 קילו סלוטפ (ואני שמתי מסקנטפ שחור, שהרבה יותר חזק)

ובכל זאת כל המבנה הזה רעד, ממש רעד.

וכשהוא רועד הוא לאט-לאט מושך איתו את הסלוטפ ופשוט כל המבנה קורס.

אם זה לא מספיק, בגלל שהמאורר לא מקובע כמו שצריך, והוא בסה"כ על סלוטפ.

כתוצאה מהתנודות האלה נוצר רעש ממש מרגיז.

זאת ועוד, הקירור בכלל לא יעיל, הוא מקרר קצת, מבחינת הטמפ' עדיף על קירור פאסיבי,

אבל מכוון שהמאורר לא קרוב לכרטיס מסך (5-3 ס"מ) ונוסף לוקח מהאוויר שנמצא בתוך המארז,

התוצאה פשוט עלובה.

לפותח האשכול אני ממליץ להמנע מאילתורים, החום פשוט מקצר את החיים של הכרטיס מסך,

ואחרי 75 מעלות יכול גם להזיק לו פיזית ולשרוף אותו.

ולכן אני ממליץ לך להשקיע בקירור חיצוני, אם אתה רוצה קירור שקט לחלוטין ל-AC יש קירור בשם Accelero

והוא קירור פאסיבי (לא מאוורר) שישמור על הכרטיס שלך בטמפ' סבירה. (100 ש"ח)

אם אתה קצר בתקציב, יש גם קירורים זולים יותר, אבל לא בטוח שהם היו שקטים\עדיפים על הקירור סטוק.

פורסם

אתה לא חייב לבנות מעמד למאוורר..אתה יכול להתקין אותו על סלוט..לא חסר שיטות..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני חושב שאני אלך על הפתרון של דורי בכל זאת (עם מאוורר שפירקתי מספק ישן), ואראה איך זה מחזיק.

בבדיקה שעשיתיעם הפתרון שלו בתוספת מאוורר נוסף קטן שהברגתי על הגוף קירור (בחורים קיימים) אני מגיע לטמפרטורה של עד 67 מעלות תחת עומס מלא (זה גם מה שהקירור stock נתן לי תחת אותם תנאים).

יש לי 3 שאלות:

1. האם ההעמסה באמצעות ATI TOOL וקריאת טמפרטורה באמצעות GPU-Z היא טובה? בנוסף, כמה זמן אני אמור להעמיס אותו? בבדיקה שעשיתי העמסתי אותו במשך כ-5 דקות, וראיתי גם שהטמפ' כבר התחילה לעלות ממש ממש לאט כשהגיעה ל-67, אם כי ייתכן שאם הייתי נותן לו לרוץ עוד מס' דקות היא היתה עולה עוד. איך אפשר לדעת מתי להפסיק העמסה?

2. מה היא הטמפרטורה המקסימאלית שכדאי לי לשאוף אליה? כדי שאולי אחליט להוסיף עוד מאוורר (שפירקתי ממעבד ישן)

3. האם קיימים קונקטור על הלוח אם שמספקים יציאה של 12v (לא ישירות מהספק), יש לי לוח P43 של GIGABYTE.

תודה!

פורסם

כולם ממליצים על הפתרון של דורי, בלי לנסות אותו בכלל!

במחשב המאד ישן שלי שכלל 7600GS בקירור פאסיבי (ללא מאוורר) הכרטיס עמד ב-65~68 מעלות במנוחה!

ואחד החבר'ה כאן בפורום הציעה להבריג על הקירור הפאסיבי מאוורר, מה שכמובן עושה נזק לקירור,

וכמובן מבטל את האחריות. הפתרון שלי משהו דומה לפתרון של דורי (רק עם מקלות)

ותשמע, זה רעיון ממש ממש גרוע. אני אומר את זה אחרי הרבה ניסיון.

זה מחזיק בדיוק שבועיים -

קודם כל, גם אם שמים 4 קילו סלוטפ (ואני שמתי מסקנטפ שחור, שהרבה יותר חזק)

ובכל זאת כל המבנה הזה רעד, ממש רעד.

וכשהוא רועד הוא לאט-לאט מושך איתו את הסלוטפ ופשוט כל המבנה קורס.

אם זה לא מספיק, בגלל שהמאורר לא מקובע כמו שצריך, והוא בסה"כ על סלוטפ.

כתוצאה מהתנודות האלה נוצר רעש ממש מרגיז.

זאת ועוד, הקירור בכלל לא יעיל, הוא מקרר קצת, מבחינת הטמפ' עדיף על קירור פאסיבי,

אבל מכוון שהמאורר לא קרוב לכרטיס מסך (5-3 ס"מ) ונוסף לוקח מהאוויר שנמצא בתוך המארז,

התוצאה פשוט עלובה.

לפותח האשכול אני ממליץ להמנע מאילתורים, החום פשוט מקצר את החיים של הכרטיס מסך,

ואחרי 75 מעלות יכול גם להזיק לו פיזית ולשרוף אותו.

ולכן אני ממליץ לך להשקיע בקירור חיצוני, אם אתה רוצה קירור שקט לחלוטין ל-AC יש קירור בשם Accelero

והוא קירור פאסיבי (לא מאוורר) שישמור על הכרטיס שלך בטמפ' סבירה. (100 ש"ח)

אם אתה קצר בתקציב, יש גם קירורים זולים יותר, אבל לא בטוח שהם היו שקטים\עדיפים על הקירור סטוק.

זה שאתה לא יודע מה אתה עושה זה לא אומר שאני עושה כמוך

דבר ראשון לברגים יש ראש עגול שטוח ויחסית גדול

הברגים הם באותו אורך

וגם כמה שהמאוורר יותר גדול הוא יזוז פחות (קצת פיזיקה אנשים)

וגם שרק תדע אפשר לשים טיפה קטנה של דבק וזה לא יזוז מנסיון

פורסם

יש עוד פיתרון - לא חייבים להצמיד מאוורר לכרטיס - קירור פסיבי טוב ולהוסיף מאוורר טוב מעל הסלוטים (אפשר להרכיב מאורר על דלת המארז).

הורדתי את טמפ' של הGPU מי 56 ל44 במנוחה ומי 65 ל50 במאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים