עבור לתוכן

שאלה | מהם למעשה ההבדלים בין מעבד מסוים למעבד אחר בביצועים ביחס להפרשי מחירים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

אני מעוניין במחשב חדש וכבר הציעו לי מפרטים בפורום הרלוונטי אבל רציתי להבין בנושא יותר.

ידוע לי שישנם סוגים שונים של חומרה (בין אם מעבדים, זכורנות וכו'), כאשר ההבדל בין סוג חומרה אחד לסוג אחר בביצועים הוא אינו גדול במיוחד.

לעומת זאת, ישנו פער במחירים. כך שאם יש לי תקציב מסוים, לא תמיד משתלם לי לקנות את מה שנראה הכי טוב (לעין "לא מיומנת", לדוגמא כי המספר גבוה יותר) אלא אני יכול לקנות את אותם יכולות, פשוט עם שמות אחרים והמחיר זול יותר.

לכן, השאלה שלי (שאני מטנצל על כך שודאי מורכב לענות עליה) היא מה ההבדלים בין המוצרים המרכזיים.

לדוגמא, אם אני רוצה מחשב משחקים חדש האם שווה להשקיע בI7 או ש Quad 2 Core עדיף? ואם המשחקים שאני רוצה לא דורשים משאבים עצומים - האם Core 2 Duo יותר משתלם?

או אם אני זקוק לכרטיס מסך טוב אבל יש לי כרגע מסך 17" עמוק ואני לא מתכוון לקנות חדש בשנה הקרובה אז האם לקחת משהו כמו HD 4850 512MB Zalman Fansink GDDR3 או שעדיף לי משהו הרבה יותר זול (כאשר צריך לקחת בחשבון שאולי אקנה מסך חדש).

*כפי שאתם שמים לב אני לא מבין כל כך בחומרה... אבל אם תסכימו לעזור, אשמח לעקוב :)

תודה רבה, מקווה שהבהרתי את עצמי ;)

פורסם

משחקים "נופלים" עם הכרטיס מסך הרבה יותר מעל המעבד, אם משחקים זה הכיוון שלך מעבד דו ליבתי יהיה עדיף מ 4 ליבות, מעבד I7 כרגע ממש ממש לא משתלם, המחיר בשמיים והתוספת ביצועים רחוקה מלהצדיק...

יש מסכי 17" שתומכים ברזולוציה 1200*1600, במיקרה הזה כן צריך HD4850, או 9800GTX+, אם המסך תומך 1024*1280 ( רוב מסכי ה 17" )

גם כרטיס חלש יותר כמו HD4670, 9600GT, יהיו מצויינים,

רק אתה יודע אם תחליף את המסך או לא, בכל מקרה רזולוציה של מסך 22" היא בדרך כלל 1050*1680, ככה שHD4850 ו 9800GTX+, יעבדו מעולה ברזולוציה הזאת גם...

נ.ב

כרטיס מסך "הרבה יותר זול" כמו שרשמת שם, ממש לא הייתי קונה... המחיר של 4850 לא גבוהה ולדעתי מאוד משתלם...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת,

עזרת לי רבות! :)

פורסם
  • מחבר

*סליחה על ההודעה הכפולה אבל עברו 24 שעות*

רציתי לשאול שאלה נוספת בכדי לחדד את הנושא, כי עדיין לא הבנתי לגמר: אם החלטתי כן ללכת על 9800GTX+ או על HD4850 האם עדיין 2 ליבות יספיקו?

האם יש דבר כזה לקנות 4 ליבות ולכבות 2? :-[

פורסם

עד כמה שידוע לי אי אפשר לכבות ליבות במעבד...

אם אתה גיימר ואין לך צרכים אחרים חוץ מגיימינג, מעבד כמו E8400 יהיה מעולה בשבילך.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שידוע לי אי אפשר לכבות ליבות במעבד...

אם אתה גיימר ואין לך צרכים אחרים חוץ מגיימינג, מעבד כמו E8400 יהיה מעולה בשבילך.

תודה על התשובה,

אבל אם אני ארצה לעשות שימוש כמו עריכה גרפית?

פורסם

זה כבר תלוי בתוכנות שבהן תשתמש (תציין גם גירסא מדוייקת) ובכמה חשובה לך העריכה הגרפית.

למשל, אם אתה עורך מקצועי שעושה כסף מהעריכות, ואתה משתמש בתוכנות שתומכות ב4 ליבות, אז מאוד כדאי לקנות 4 ליבות.

אם אתה סתם חובב ותשתמש בתוכנה לא כל כך חדשה שלא תומכת ב4 ליבות, אין טעם ליותר מE8400.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים