עבור לתוכן

שווה לשדרג ללוח אם חדש או לקנות רכיבים ל- BIOSTAR 945GC M7-TE?

Featured Replies

פורסם

במחשב החדש שלי מג'ון ברייס מותקן לוח אם BIOSTAR 945GC M7-TE,ואם משדרגים לו את הביוס, הוא יכול לתמוך במעבדי 45 ננומטר. אם קונים לו רכיבים, חובה לשדרג את המעבד (כי שמו לנו מעבד סלרון), הזכרון (שמו לנו ddr2 256mb ram 667mhz), הארד דיסק (שמו לנו WD 80GB IDE. ה- dvdrom ששמו לנו היה בחיבור SATA. בלוח שלי יש 4 יציאות של SATA2 ואחת שלIDE, סלוט שלPCIEx16 וצריך לשים גם צורב DVD. השאלה היא האםכאי לשדרג ללוח תומך ב- LGA1366 (תומך במעבדי core i7) או להישאר רק עם הלוח הזה. אשמח לשמוע דעה על הכרטיסים החדשים שלnvidia, שזה ה- gtx260 ו- gtx280.

מה אתם אומרים?

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות. מה רע בלוח הזה? אתה רוצה לקנות מעבד חדש?

לידיעתך, אם אתה רוצה לקנות מעבד Core i7, לוח וזיכרון תואמים, העסק יהיה יקר מאוד ולא משתלם.

פורסם
  • מחבר

זה ידוע שזה יהיה יקר, אבל למה לא משתלם? מה ההבדל בין מעבדי qxxxx ל- core i7? הוא ליותר יותר טוב לגיימינג ממעבדי 4 ליבות למיניהם?

פורסם

לא משתלם = ערכו אינו שקול למחירו = תוספת הביצועים אינה שווה את תוספת המחיר

אתה יכול לקנות לוח P43 או אפילו אם תמצא P35 עם מעבד Q6600 או E8400.. זיכרון 2/4GB.

וזה יצא לך הרבה יותר זול ממערכת מבוססת Core i7.

פורסם
  • מחבר

ומי אמר שאני מחפש שדרוג זול?

פורסם

ומי אמר מה השימושים במערכת?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה מחשב לגיימינג ועבודה משרדית, אבל בעיקר גיימינג. אם תרצה, דבר איתי במסנג'ר או אייסיקיו כי זה יותר נוח. אני גםאעשה הכרבה בירורים לגבי רכיביםכשיגיע הזמן כי אני טכנאי, וחבל שכל הקורס והתעודות ייזרקו לפח.

פורסם

כשיגיע הזמן ל... ? לקנות מחשב?

חשבתי שאתה מבקש המלצה עכשיו. כי אם לא, עדיף שתחכה. אתה יודע, מחירים יורדים, דגמים חדשים יוצאים..

פורסם

בכל מקרה, אם אתה שומר את הלוח שלך וכן משדרג ושם מעבד Q9XXX ו4GB זיכרון וGTX280, אתה חייב לשים תמונה. כי עוד לא ראיתי מחשב עם לוח מבוסס 945GC וGTX280/260. זה יהיה מחשב יחודי. (אם אתה כן עושה את זה, שים לב לשדרג ספק בהתאם אחרת זה גם יהיה סיפור קצר).

CORE I7 זו ארכיטקטורה חדשה לגמרי, ושונה מC2D במספר תכונות, שתיים מאד מהותיות מהן הן:

1. בקר הזיכרון מובנה במעבד, זה גורר עליה בביצועים ופחות תלות בזיכרון המטמון.

2. פונקצית הHT הזכורה מתקופת הPENTIUM 4 חוזרת וכך מעבד 4 ליבות מדמה 8 ליבות, 2 לוגיות על כל אחת פיזית.

סביר להניח שעם הזמן גם נראה יותר ויותר תוכנות ומשחקים שיראו הפרשי ביצועים מהותיים בהתאם.

נכון לעכשיו, המעבד עולה 1500 ש"ח +- (הפשוט מבינהם) ועוד לא ראיתי לוח של פחות מכמעט 1200 ש"ח. מה שמציב את הCORE I7 כאופציה מצויינת למי שהפרוטה בכיסו (הרבה פרוטות) ותוספת הביצועים מצדיקה את זה בלא מספיק מקרים.

פורסם

תוספת הביצועים ממש לא מצדיקה את זה, כשמדובר בהשוואה ל-Q9550.

פורסם

תוספת הביצועים ממש לא מצדיקה את זה, כשמדובר בהשוואה ל-Q9550.

EP43-D3SL + Q6600 + OCZ Vendetta 2 + A-Data 4GB 800MHZ = 1,900

EX58-DS4 + i7-920 + TRUE LGA1366 + 120mm fan + G.Skill 3GB 1,333MHZ = 3,850

3,850-1,900 = 1,950

אם מישהו פה רוצה לשלם סכום שקרוב מאוד ל-2,000 ש"ח בשביל לקבל עוד 4 FPS בקרייסיס ולוותר על 1GB זיכרון, שיהנה לו.

קיצר ההשוואה הזו נכונה לגבי כל מעבד כפול ומרובע ליבות שקיים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על זה שאתם עוזרים לי לעשות קצת סדר בכל מה שקשור ל- ci7!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים