עבור לתוכן

ASUS Rampage II Extreme I7 VS Gigabyte GA-EX58-Extreme I7

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים.

התחלטתי להחליף את המחשב והתחלתי בזה שקניתי זיכרונות corsair dominator DDR3 3x2 1600mhz

http://www.corsair.com/_datasheets/TR3X6G1600C8D.pdf

אשמח לקבל חוות דעת על הזיכרונות שרכשתי מתוך אינסטינקט ושיקול כלכלי בלבד!

לגבי מעבד אין יותר מידי אופציות רק I7 920

אני מתלבט לגבי הלוח אם

http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2957

או

http://tms.co.il/product/6090

אני חייב לציין שיש כונן קשיח חיצוני 1T בחיבורי Esata שזו ההתלבטות העיקרית שלי ללוחות אסוס קיים החיבור ובג'יגהבייט לא.

תודה. לירן

אשמח לשמוע המלצות לגבי לוח מתאים לזיכרונות שרכשתי ולמעבד .

וגם המלצה לספק תיתקבל בשימחה למרות שזהו לא הפורום לזה. :)

• תגובות 31
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-ASUS עדיף במעט, לאוברקלוק קיצוני.

למשתמש "פשוט יותר" הג'יגה בייט יספיק בהחלט.

שני הלוחות אינם משלמים, ויתרה על כך, אינם מומלצים מכוון שהם יקרים להחריד.

והמלצתי היא ללכת על ערכת-שבבים פשוטה יותר.

כגון GIGABYTE-X58-DS4, במידה ואתה סגור על CORE I7.

פורסם
  • מחבר

ה-ASUS עדיף במעט, לאוברקלוק קיצוני.

למשתמש "פשוט יותר" הג'יגה בייט יספיק בהחלט.

שני הלוחות אינם משלמים, ויתרה על כך, אינם מומלצים מכוון שהם יקרים להחריד.

והמלצתי היא ללכת על ערכת-שבבים פשוטה יותר.

כגון GIGABYTE-X58-DS4, במידה ואתה סגור על CORE I7.

הלוח שהמלצת עליו אינו תומך ב-SLI של PCI Express x16 רק יציאה אחת היא X16 והשניים הנוספות הן X8

אני מתכוון לקנות כרטיס מסך חזק מאוד לדוגמא http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2743

או שבמקום אקנה שניים של 1G ואחבר ב-SLI רק שעוד לא ממש החלטתי ולכן הייתי מעדיף לקנות לוח אם אופציה 2X PCI Express x16

האם זה עקרוני הבעיה השעלתי או שבמערך SLI מספיקה רק יציאה אחת של PCI Express x16 ??

תודה.

פורסם

אתה צודק, ב-DS4 ה-CF (לא SLI) מוגבל ל-X8\X16.

ולכן יתן ביצועים נחותים במעט.

אם אתה בטוח שתבצע CF ואתה מעניין במלואו הביצועים, ה-DS4 לא יתאים לך.

(CF = שני כרטיסי מסך ATI)

(SLI = שני כרטיסי מסך NVIDIA)

מעבר לכך, CF\SLI אינם מומלצים, שוב, בשל מחירם המופרז, ובשל יעלותם השואפת ל-0. (בעיקר בכרטיסים כאלה, באחרים יש סתם מלא באגים וחוסר בדרייברים, ותמיכות למניהן)

ולכל זה תוסיף שכיום לכל המשחקים אין בכלל צורך במערך שזה.

עד כאן בגדר המלצות.

אם אתה מתכנן CF\SLI עתידי ע"מ למנוע בעיות בעתיד, היתי ממליץ להתכונן לכך מכל הבחינות,

וללכת על ספק מתאים שיוכל להזיז את כל הסיפור הזה. מדובר על ספק בהספק 1KW. ובמילים: אלף וואטים. (כן, יותר מהמקרר, וקצת פחות מהמזגן)

לסיכום, בשני מילים: לא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, ב-DS4 ה-CF (לא SLI) מוגבל ל-X8\X16.

ולכן יתן ביצועים נחותים במעט.

אם אתה בטוח שתבצע CF ואתה מעניין במלואו הביצועים, ה-DS4 לא יתאים לך.

(CF = שני כרטיסי מסך ATI)

(SLI = שני כרטיסי מסך NVIDIA)

מעבר לכך, CF\SLI אינם מומלצים, שוב, בשל מחירם המופרז, ובשל יעלותם השואפת ל-0. (בעיקר בכרטיסים כאלה, באחרים יש סתם מלא באגים וחוסר בדרייברים, ותמיכות למניהן)

ולכל זה תוסיף שכיום לכל המשחקים אין בכלל צורך במערך שזה.

עד כאן בגדר המלצות.

אם אתה מתכנן CF\SLI עתידי ע"מ למנוע בעיות בעתיד, היתי ממליץ להתכונן לכך מכל הבחינות,

וללכת על ספק מתאים שיוכל להזיז את כל הסיפור הזה. מדובר על ספק בהספק 1KW. ובמילים: אלף וואטים. (כן, יותר מהמקרר, וקצת פחות מהמזגן)

לסיכום, בשני מילים: לא מומלץ.

בעצם מה שאתה אומר שעדיף לקנות את הלוח DS4 וכרטיס מסך אחד חזק כמו HD4870X2 2G???

פורסם

הלוח שהמלצת עליו אינו תומך ב-SLI של PCI Express x16 רק יציאה אחת היא X16 והשניים הנוספות הן X8

תודה.

זה ממש אבל ממש לא נכון!!

גם בלוח ה-DS4 יש תמיכה ב-16 ערוצים מלאים ל-2 כרטיסים מסך ב-CF או SLI

ההבדל היחידי בנוגע ל-PCIe בא לידי ביטוי בחיבור 3 כרטיסי מסך במקביל!!!

במקרה הזה ה-DS4 יחלק לפי x16/x8/x8 וה-UD5 יחלק x16/x16/x8

קשה לי לראות משהו מחבר מערך משולש, במיוחד בגלל חוסר התמיכה והכדאיות של העסק הזה (שלא נדבר על דרייברים)

עריכה:

כל לוח X58 תומך בשני נתיבי X16 ב-CF

אתה יכול לראות את זה לפי הארכיטקטורה של הצ'יפסט:

tweak_dk_gigabyte_x58_extreme_img11.jpg

פורסם
  • מחבר

זה ממש אבל ממש לא נכון!!

גם בלוח ה-DS4 יש תמיכה ב-16 ערוצים מלאים ל-2 כרטיסים מסך ב-CF או SLI

ההבדל היחידי בנוגע ל-PCIe בא לידי ביטוי בחיבור 3 כרטיסי מסך במקביל!!!

במקרה הזה ה-DS4 יחלק לפי x16/x8/x8 וה-UD5 יחלק x16/x16/x8

קשה לי לראות משהו מחבר מערך משולש, במיוחד בגלל חוסר התמיכה והכדאיות של העסק הזה (שלא נדבר על דרייברים)

עריכה:

כל לוח X58 תומך בשני נתיבי X16 ב-CF

אתה יכול לראות את זה לפי הארכיטקטורה של הצ'יפסט:

tweak_dk_gigabyte_x58_extreme_img11.jpg

או קי לפי התרשים אתה צודק! אז מהו בעצם ההבדל בין הלוח הזה לבין ה- X58 EXTREME או ה- ASUS Rampage II Extreme ?? חוץ מעיניין ה SLI/CF וחיבורי ה-ESATA ?

ומה עדיף לקנות במידה וזו הולכת להיות הפעם הראשונה שלי שאנסה לעשות OC??

תודה.

פורסם

במידה ואתה עושה פעם ראשונה אוברקלוק,

אני יכול למכור לך את ה-286 שלי במחיר מציאה.

חבל להרוס מעבד כל כך יקר, בגלל חוסר ידע. לא?

פורסם
  • מחבר

במידה ואתה עושה פעם ראשונה אוברקלוק,

אני יכול למכור לך את ה-286 שלי במחיר מציאה.

חבל להרוס מעבד כל כך יקר, בגלל חוסר ידע. לא?

לא תנסה לא תדע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אגב איך הזכרונות שקניתי?

ומה אפשר לסכם לגבי הלוחות?

תודה.

פורסם

אפשר לסכם שלאדם מתחיל כמוך, DS4 יהיה הרבה יותר ממספיק.

כמו כן, גם הזכרונות, מעל ומעבר למתחיל בנושא.

פורסם
  • מחבר

אפשר לסכם שלאדם מתחיל כמוך, DS4 יהיה הרבה יותר ממספיק.

כמו כן, גם הזכרונות, מעל ומעבר למתחיל בנושא.

אל תתיחס לנושא כאל "מתחיל" אני לא הולך לשבת להסתכל על החלקים היפים אני הולך להשתמש בהם לעיצוב גרפי,עריכת סאונד ומשחקים . ורק בגלל שאני מתחיל בנושא ה-OC אני חושב שמומלץ להשקיע בחלקים איכותיים, וווה-OC שאני בתור מתחיל אעשה לא יהייה שונה מ-OC שלך, רק שלי יקח הרבה יותר זמן להגיע לזה. אבל זה יגיע!

איך הספק הזה??? http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3039

אני ממש אוהב את החברה הגרמנית הזאת היה לי פעם ספק שלהם והם יודעים לעשות ספקים!! הוא לא קצת מוגזם?? והאם במידה ואני לא מחבר ומשתמש בכל היציאות שיש לו האם הוא עובד על הספק נמוך יותר מW1100 ? כי זה נשמע לי כמו מזללת חשמל (כסף)! אני יודע שיש כאלה שיחשבו שכל המחשב הזה הוא מזלזלת כסף אבל בא לי להשקיע קצת ולהתפנק!!

ולגבי הלוח SD4 אני מקווה שאתה לא ממליץ לי עליו רק מתוך "התחשבות" בניסיוני הדל ב-OC ומחשש שאהרוס את חלקיי היקרים.

האם הוא באמת הלוח העדיף מבין 3 שהוצגו כאן?? והאם קימיים הבדלים משמעותיים בנושאים מסויימים בין הלוחות?

תודה.

פורסם

תשמע, זה ברור שעם ה-UD5\DS5\רמפייג' 2 אקסטרים,

אתה תגיע לתוצאות גבוהות יותר. השאלה אם אתה מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף בשבלהם.

לדעתי, גם האוברקלוק של ה-DS4 ימלא את כל הצרכים שלך.

הספק תלוי בכרטיס\כרטיסי מסך שאתה מתכוון לקנות. אתה כבר יודע מה אתה קונה?

פורסם

Access denied אני לא מבין איך הגעת למסקנה המוטעית שלך? אתה לא קראת את המפרט של הלוח DS4 ומה שבטוח לא הבנת את התרשים שאתה בעצם הבאת!!

הלוח הזה תומך בשלושה PCI-E רק אחד מהם עובד על X16 והשניים האחרים עובדים על X8 כל אחד וזה מכיוון שהצ'יפסט מספק 36 קווי PCI-E ותומך במקור רק בשני PCI-E X16 ועוד אחד במהירות של X4 מקסימום אך מכיוון שזה דבר שנתון להחלטת החברה המייצרת כדי להבדיל את רמת הלוחות שמתבססות על אותו צ'יפסט אז היא קובעת סידורים אחרים כמו בלוח המדובר שכאן חברת ג'יגבייט החליטה להגדיר רק PCI-E אחד על מהירות מלאה ועוד שניים על מהירות חצי כלומר X8 ובשאר השתמשה או שלא לדברים אחרים והיא גם רושמת את זה במפורש באתר שלה במפרט של הלוח אז נא להבא לעשות שיעורי בית לפני שאתה בא פה ומצהיר על טעויות בסיסיות.

לא בא להעליב אלא רק להסביר ושאנשים פה לא יוטעו על ידי מידע לא נכון.

יום טוב

פורסם
  • מחבר

הספק תלוי בכרטיס\כרטיסי מסך שאתה מתכוון לקנות. אתה כבר יודע מה אתה קונה?

אני כנראה יקנה כרטיס אחד HD4870 X2 2G

ה-SD4 מבחינת תמיכה בחומרה לדוגמא: מהירות זיכרון, והגבלת מעבדים (לא נראה לי שיש בגלל המבחר המצומצם) אולי ב FSB . האם הלוח הזה אינו מוגבל לעומת השניים האחרים? ניתן להריץ את אותה החומרה??

ואיך זה הוך באמת מבחינת מעבדים??עד איזה מהירות ניתן יהייה בעתיד להשים עליו חוץ מ-1333 MHZ הבנתי שהולכים להיות מעבדים בעלי 4000 וכ'ו האם הלוחות האלה מוגבלים למהירות מסויימת?? ואם כן למי יש את האופציה הרחבה יותר?

מה זה אומר QPI? זה רשום במפרט ואין לי מושג מה זה אומר

תודה. [br]פורסם בתאריך: 6.01.2009 בשעה 23:17:43

Access denied אני לא מבין איך הגעת למסקנה המוטעית שלך? אתה לא קראת את המפרט של הלוח DS4 ומה שבטוח לא הבנת את התרשים שאתה בעצם הבאת!!

הלוח הזה תומך בשלושה PCI-E רק אחד מהם עובד על X16 והשניים האחרים עובדים על X8 כל אחד וזה מכיוון שהצ'יפסט מספק 36 קווי PCI-E ותומך במקור רק בשני PCI-E X16 ועוד אחד במהירות של X4 מקסימום אך מכיוון שזה דבר שנתון להחלטת החברה המייצרת כדי להבדיל את רמת הלוחות שמתבססות על אותו צ'יפסט אז היא קובעת סידורים אחרים כמו בלוח המדובר שכאן חברת ג'יגבייט החליטה להגדיר רק PCI-E אחד על מהירות מלאה ועוד שניים על מהירות חצי כלומר X8 ובשאר השתמשה או שלא לדברים אחרים והיא גם רושמת את זה במפורש באתר שלה במפרט של הלוח אז נא להבא לעשות שיעורי בית לפני שאתה בא פה ומצהיר על טעויות בסיסיות.

לא בא להעליב אלא רק להסביר ושאנשים פה לא יוטעו על ידי מידע לא נכון.

יום טוב

לא צריך לכעוס אבל תודה על התיקון זה מידע חשוב מאוד!!! :yelclap:

פורסם

דבר ראשון, אם אתה קונה 4870X2 (בלי CF עתידי)

הספק שאני ממליץ עליו הוא קורסייר 750TX. שיהיה בחירה מעולה. (למרות שגם ה-650TX\אנרמקס 625W יספק)

פשוט הוא משאיר לך מרווח בטחון. שידרוגים עתידים וכדומה.

כן, ה-DS4 יספיק לכל מה שציינת. כל מה שבגדר הולך להיות *בעתיד* אי אפשר לצפות.

הלוחות אכן מוגבלים. מכוון שכולם מבוססים על צ'יפ X58, ההגבלה בכולם זהה.

QPI זאת טכנולוגיה חדישה (שלא היתה קיימת באף לוח עד כה) אשר מעבירה מידע מהזכרונות למעבד. (והפוך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים