עבור לתוכן

קיצור תולדות פלסטין - פיקציה?

Featured Replies

פורסם

נערך ע"י אחראי הפורום.

• תגובות 53
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

sjkpo, יש לך אזהרה ראשונה מתוך שלוש על גזענות ושפה לא נאותה, בשלישית תושתק/תורחק מהפורום.

פורסם

1. אללהו אכבר. אם כבר, אז כבר.

2. למה? אותם ערבים שסירבו לקבל את חלוקת הארץ לשנים היו מסכימים לוותר על כולה?

4. אנחנו שומעים את האיומים האלו כבר שנים. מדהים אותי שאנשים עדיין מאמינים להם. לא שזו צריכה להיות הסיבה שלנו לשמור על מוסר.

1. הוגים זאת כפי שכתבת (U בסוף) אך כותבים כפי שאני כתבתי.

2. ברור שלא, אבל לפחות היינו מקבלים תמיכה יותר רחבה ממדינות אחרות אשר לא היו נשארות נייטרליות ואולי מספר ההרוגים היה משתנה.

4. תסתכל על זה בצורה פשוטה - מדינות ערב מאיימות על כל חברה גדולה שעליה לבחור בין שיווק מוצריה בארץ ישראל לבין שיווק מוצריה במדינות ערב, אין משהו באמצע. בהתחשב בכך שזה היה בעבר ולצערי כרגע מדינות ערב מחזיקות בחלק גדול ממלאי הנפט העולמי, התרחיש אפשרי בהחלט. שים לב איך רוסיה מחזיקה את כל אירופה כבת ערובה בנושא הגז הטבעי בגלל סכסוך עסקי עם אוקראינה, במקרה שלנו מדובר בסכסוך הרבה יותר גדול...

2. נתעלם רגע מזה שהערבים התחילו לרצוח יהודים רק כי הם שם הרבה לפני התוכניות חלוקה, ונתעלם מזה שהערבים מוכנים למות כדי שלא תהייה דמוקרטיה, ונתעלם מזה שהם התנגדו לעליה של יהודים לפה, ברגע שהייתה קמה כאן ממשלה עם רוב ערבי וגורמת ל"פלאסטין" להראות בערך כמו עזה או סוריה של היום, העלייה הייתה נפסקת כמעט לגמרי והמצב הייה חוזר להיות כמו לפני WWII... ולמרות שמבחינתך זה בסדר גמור, יש אנשים שהמשפט "לא עוד" חרוט להם על הקבר. בערך 6000000 כאלה...

3. יופי להם. שיהיו חלק מהמזרח התיכון בירדן\ סוריה\ בין קפריסין לחיפה. אנחנו לא צריכים למות כדי שהם ירגישו טוב עם עצמם, ואם הם לא יכולים להגיע להסכם שלא כולל השמדה של הציונות, שלא יתפלאו שהמדינה שלנו מנסה להגן על חיי האזרחים (גם אם זה לוקח לה פאקינג 8 שנים...)

4. אויויוי... אתה מפחד שהקפה שלך בשנקין יפסיק לייבא את הלאטה הבלגי שאתה כל כך אוהב? אנשים מתים! והממשלה צריכה לעשות הכול כדי למנוע את זה, גם אם זה לא מוצא חן בעיניי מדינות מסויימות. וממבצע בעזה ועד חרם יש מרחק עצום, אז אל תדאג, מקסימום יעלו את המחיר של הקפה שלך... לא יותר מזה.

אתה ממשיך לחזור שוב ושוב על מושגים נאציים ומבזה לחלוטין את הדיון, אם אתה לא מסוגל לנהל דיון תרבותי אתה מוזמן להיכנס ל-4CHAN ולהמשיך איתם את הדיון בהתאם לחוק גודווין.

אני בטוח שאני יותר ציוני ממך ותאמין לי שאני לא מחפש לזרוק ערבים/יהודים/נוצרים לים או להשמיד אותם, אני מחפש פתרון ריאלי במקום לזרוק סיסמאות מטופשות כפי שאתה שומע מפוליטקאי כמו ליברמן שלא עשה שום דבר בחייו ומתיימר לפתור תוך כמה חודשים סכסוך ארוך שנים.

פורסם

אני בטוח שאני יותר ציוני ממך ותאמין לי שאני לא מחפש לזרוק ערבים/יהודים/נוצרים לים או להשמיד אותם, אני מחפש פתרון ריאלי במקום לזרוק סיסמאות מטופשות כפי שאתה שומע מפוליטקאי כמו ליברמן שלא עשה שום דבר בחייו ומתיימר לפתור תוך כמה חודשים סכסוך ארוך שנים.

אתה באמת חושב שאחרי שנחזור לגבולות 67 הם ישבו בשקט ויהיה כאן שלום ?

פורסם

איפה רשמתי שאני חושב שצריך לחזור לגבולות 1967?! זה ש-IG מסיק מסקנות על סמך מחשבות הזויות שלו, זה לא אומר שבאמת אני חושב ככה. ולא, אני גם לא חושב שצריך לממש את זכות השיבה לאף פליט פלשתינאי אך מצד שני אני לא רואה סיבה להקים מאחזים בין שני ישובים פלשתינאים ו"לחנוק" אותם ואני לא מאמין שצריך ולשאוף להקים מדינה מהפרת ועד החידקל כפי שחושבים לא מעט אנשים, מדובר במחשבה לא ריאלית בעליל.

פורסם

אמרת שאתה מחפש פיתרון ראלי

פיתרון כזה אמור להיות מוסכם על שני הצדדים והדבר היחיד שיהיה מוסכם עליהם הוא חזרה ל67 וכולנו יודעים שאחרי החזרה ל67 הם ינסו לפגוע בנו

שוב ...

פורסם

sjkpo, יש לך אזהרה ראשונה מתוך שלוש על גזענות ושפה לא נאותה, בשלישית תושתק/תורחק מהפורום.

תקרא קצת עובדות לפני שאתה יורה אזהרות לכל הכיוונים:

http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/ayesha.htm

http://web.archive.org/web/20060301215214/www.cartoonbodycount.com/incidents

גזען או לא גזען, לא רשמתי שקר אחד בהודעה שלי.

פורסם

פיתרון כזה אמור להיות מוסכם על שני הצדדים והדבר היחיד שיהיה מוסכם עליהם הוא חזרה ל67 וכולנו יודעים שאחרי החזרה ל67 הם ינסו לפגוע בנו

שוב ...

אם שני הצדדים לא מסוגלים להסכים על משהו, אז צריך שצד שלישי יתווך ביניהם ויגיש הצעה שתוסכם על שני הצדדים. הבעיה היא שכרגע שני הצדדים עסוקים בשיקולים פוליטיים צרים ולא בטובת העם שלהם ועקב כך לא מתקבלות יוזמות מדיניות. מה שברור הוא שאין פתרון של זבנג וגמרנו - הם לא יחסלו אותנו גם אם הם ירצו בכך ואנחנו לא נוכל להעלים אותם (אלא אם אחת ממדינות ערב תסכים לקבל לשטחה מספר גדול מאוד של פליטים פלשתינאים).

אני אגיד את זה שוב - חזרה לגבולות 67 לא תפתור את הבעיה ואני מדבר לא רק על הצד הפלשתינאי אלא גם על הצד הסורי, החזרה של הגולן לסוריה לא תסייע בכלום ולא תגרום לכך שהסכם שלום עתידי יחזיק מעמד בגלל שהחזרנו את הגולן, קשה לי להאמין שהסכם דומה למה שהיה מול מצרים (החזרת סיני תמורת הסכם שלום) יגובש מול הפלשתינאים או הסורים ובאופן עקרוני גם אין סיבה להחזיר להם את השטחים הללו, זה לא משהו שמגיע להם וגם אין להם יכולת להחזיק בשטח לאורך זמן ללא הסכם שלום יציב.

פורסם

נו ,טוב ,

תמיד נחמד ששופטים אותך לכף זכות ( למרות שזה נעשה בשוגג ומאוחר )

שמע נא "אייב" אתה יודע שהוא רק ניראה מחייך וזה בגלל שאין לו שיניים

אותו דבר גם הסיכסוך המקומי שלנו - עיניין של "שיניים" נכון לסיטואציה בה אנחנו נימצאים שהישראלים מוציאים את השניים הם ניראים לאויבים הרוצים את הטריטוריה הזו כתמיד מחייכים ואי לכך המראה ה"תלוש" קימעה הולם את הפרצוף הדבילי שלנו ולכן מלעיזים כגון האירני העמלקי יכול לטעון לחידלון ישראל ולשגר ולתמוך באירגונים כגון חיזבלה וחמאס .

אז לחייך זה טואוב , השאלה אם יש על מה ,

דבר נוסף ההיתימרות שמופגנת ב"פיתרונות שאתה מציג ( ~ ) ו / או טענותייך המסתמנות מההודעות שלך ( להבנתי ) אשר ליכאורה מעידות על ההבנה הפרטית שלך את הבעיה הארץ ישראלית מחזיקה מים מבחינת המציאות ממש כמו ההודעות ו / או הפיתרונות של יגאל או של ליברמן כך שראיה מתנשאת היא דבר נחמד , רק מה היא חסרת ביסוס ומסתמכת על ספקולציה , ניחוש ורצון להיות צודק בלבד , ( מה שיכול להיות בספק בזמן ניהול חיים פרטיים על אי בודד אבל ניכשל בניהול חיים ציבוריים ו / או עיסוק בציבור שהוא סך כל הדעות של החברה אותה הציבור מקיים ולכן נידרשת התחשבות ושיקול דעת ואינך יכול לשלול דעה של מישהו אחר גם אם זה יהיה ליברמן )

לסיכום :

יש מקום לשקול כל פיתרון כולל פיתרונות של אחד כמו ליברמן לצורך הפרדה ( ולמען האמת פיתרון זה ניראה הרבה יותר הגיוני לאור עליית ה"עמלקים" ולאור המציאות כפי שהינה באה לביטוי בגירוש / פינוי ובהתאם ליחס ההפוך שמתקבל מאת אחינו הערבים )

לסלוח לחיזבללה / חמאס - זה התפקיד של אלוהים , אנחנו תפקידנו רק לארגן את הפגישה . :mavet:

פורסם

אתה ממשיך לחזור שוב ושוב על מושגים נאציים ומבזה לחלוטין את הדיון, אם אתה לא מסוגל לנהל דיון תרבותי אתה מוזמן להיכנס ל-4CHAN ולהמשיך איתם את הדיון בהתאם לחוק גודווין.

דבר ראשון, זו אוקריינה שמסרבת להעביר את הגז לאירופה בלי לקבל פריביז... הם דבר ראשון הוצים לקחת את מה שהם צריכים (בלי לשלם) ואת השאר להעביר הלאה...

ועכשו בלי נאצים:

2. העם היהודי, כלאום, הייה מפוזר במשך מאות שנים בכל העולם. ובגלל חוסר רצון להתמזג עם הסביבה תמיד היו מתנכלים להם. לפני כמה עשרות שנים הייתה אפשרות לחלק גדול מהעם להגיע ל"פלאסטין" ומחוסר שלטון באזור, הייתה גם האפשרות להקים אוטונומיה. באו ערבים, ראו שאותה אוטונומיה מתחילה להתפתח והחליטו שהם רוצים את זה לעצמם, ולמרות תמיכה כלכלית הרבה יותר גדולה שהם קיבלו מהעולם, הם החליטו שהם רוצים את מה שיש ליהודים ולא איכפת להם איך מה שיש להם נראה. ברגע שהיו מחליטים להכליל אותם בתור אזרחים במדינה, הם היו תופסים את השילטון (כי הם הרוב), מבטלים את הדמוקראטיה ועושים פה מדינה כמו שאר המדינות האיסלמיות שאין בהן נפט. וכמו שלאותן מדינות אין הגירה, גם לפה לא היו מגיעים עולים ואותה הזדמנות להקים מדינה ללאום היהודי ולמנוע את ההתנכלויות הייתה נקברת- בידים שלנו!

לגבי השאר, אני עומד מאחורי זה.

ולמרות שהדברים האלה הם על תקן "ססמאות", זה לא אומר שזה לא נכון (לשמאלנים יש נטייה כזו להפוך כל דבר שהימין מתריע מפניו ל"סיסמה"... כמו היסמה "טילים על אשקלון" אאא... אופס....).

הפיתרון של ליברמן הוא חד צדדי- וכמו שיצאנו למבצע עכשו באופן חד צדדי ואנחנו בדרך לפתור את הבעייה של החמאס תוך כמה שבועות, אין סיבה שההצעות של ליברמן לא יעבדו...

פורסם

הפתרון של ליברמן לא חד-צדדי - הוא מדבר על הקמת מדינה פלשתינאית ועל חילופי שטחים ואוכלוסיה בהסכמת שתי המדינות. ולמה שהם יסכימו? כי אנחנו נתנה את הסכמתנו להקמת המדינה הפלשתינאית בזה.

אפשר להתווכח על הסבירות למימוש פתרון שכזה, אפשר להתווכח על התועלת שבו, אבל לפחות תדעו על מה אתם מתווכחים.

פורסם

אבל לפחות תדעו על מה אתם מתווכחים.

כן ? ומה הכייף בזה ? 8)

אפשר לקרא ל"פיתרון" של ליברמן חד צדדי אך נכון יותר יהיה לקרא לכל הגישה שלו "פרואקטיבית" כלומר בהקשר זה לוקחת את האחראיות לפיתרון הסיכסוך עלינו , להבנתי הטענה שדישדוש הוא הרעה החולה עובר כחוט שני במצע הבחירות הזה שלו ( מה שנכון כמעט לגבי כל דבר - דישדוש למינהם הם דבר שמקצין ומחריף את הבעיה ) .

לסיכום אין במשחק הדואלי ביננו לבין הפלסטינים שום חד צדדיות יש רק צעדים לא מוסכמים על שני הצדדים מפני שכל פעולה "חד צדדית" גורמת לצד השני להגיב .

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב לכולם.

אני חושב לאור העבר הקרוב (30 שנה האחרונות) ולאור הכרותי את השכנים שלי (תושבי בועיינה ונוג'ידאת), שהם לא ממש (אם לא בכלל) מעוניינים בפתרון ריאלי (או לא ריאלי), הכולל אותנו, פה, שם, או בכל מקום בעולם.

אנחנו עבורם נגע שיש להדביר.

ואם הם לא יוכלו לקבל את כל המדינה, המטרה הבאה היא לאסלם אותה (ראה ערך אירופה).

כמה פעמים ישבנו איתם וכמה הצעות הם קיבלו, אחת יותר נדיבה מהשניה. האם ראינו הסכמה?

אז מה ניתן לעשות אם בכלל?

האם ניתן להבטיח שהם לא ינסו לאסלם את המדינה?

האם ניתן להבטיח שאם הם יקבלו את גבולות 67 יהיה שקט?

פורסם

שוב ...

תן להם מה שהם רוצים, מדינה ו67 ומה שבא להם (שיקחו גם חצי מירושלים). אם יש בעיות אחרי זה אתה כבר נלחם

במדינה ולא במיעוט אצלך וגם העולם יראה את זה אחרת, ברגע שנתת להם מה שהם אומרים שהם רוצים אען להם תירוץ וסיבה

לעשות לך בעיות (שוב אם כן אז יש לך לגיטימציה להיכנס באמא שלהם ואף אחד לא יגיד לך כלום)...

במצב כמו שהוא היום, שאתה שולט בעם אחר ועושה להם משטר צבאי (גם הפלמ"ח פוצץ פה דברים) אתה לא יכול להתפלא שזה מה שקורה...

פורסם
  • מחבר

ובתקופה אחרי ההיתנתקות (הארורה) מישהו הפריע להם לחיות? הם היו במשטר צבאי?

הם התחילו דף נקי.

הם קיבלו תזרימי ענק אותם השקיעו במנהרות ובקניית אמל"ח.

הם בחרו בחמאס הקיצוני ולא בפת"ח המתון.

הם שלחו גראדים, קסאמים ופצמר"ים כמשלוח מתנות.

אגב העולם. זה לא משנה מה תעשה, כל זמן שתעשה אתה לא בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים