עבור לתוכן

קניית מחשב בתקציב של 2000-2300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב כ-5 שנים שעובד מאוד לאט ואני כרגע מעוניין לקנות מחשב חדש.

המחשב משמש מכיל כרטיס טלוויזה של PINNCALE שמקליט ישירות ממיר הכבלים ברמה יומית + הקלטה ממכשיר וידאו/DVD שמחוברים אליו.

כמו-כן הוא משמש להמרות קבצי ההקלטה ל-DVD או ל-DIVX.

תשובות לשאלות:

1. מה התקציב? 2000-2300 ש"ח לא כולל מסך. ניתן לשלם במזומן

2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (משחקים קלים), צפיה בטלוויזיה + הקלטות.

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 22 אינץ (התלבטות בין T220 של סמסונג לבין LG2284 ) אולי מקלדת,עכבר,רמקולים סבירים.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? רצוי שיהיה קירור מכיוון

שבמחשב הנוכחי נראה לי שהחימום במחשב גורם לו לעבוד לאט יותר.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא

9. האם חשוב שקט? עד כמה? רצוי.

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן.

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. כפי שציינתי משחקים פשוטים כרגע אולי בעוד שנתיים/שלוש ארצה משחקים

מורכבים יותר.

המחשב אומנם משמש כיחידת הקלטה אולם הוא נמצא בסלון אלא בחדר ואני לא יודע אם להתייחס אליו כקולנוע ביתי.

תודה על העזרה.

פורסם

היתי לוקח משהו כזה בתור בסיס, ומשם לשנות בהתאם לדרישות :

מעבד:

AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5200+ AM2 (2.7GHz) - 65W - BOX ¤326

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ¤349

כרטיס מסך:

ASUS PCI-EX 2.0 RADEON HD4550 512MB DDR3 : EAH4550/DI/512MD3 - RETAIL ¤375

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS ¤530

צורב DVD:

LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤121

זיכרון:

KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz ¤65

כמות:2

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W EARTHWATS PSU ¤433

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2339

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

לדעתי זה מעל ומעבר בישבילך מכל בחינה אפשרית לפי הדרישות שלך.

בסה"כ טוב למשחקים קלים-בינויים (אין מה דלבר על עוד שלוש שנים גם אם אשים לך כ.מסך שעולה פי שלוש), המעבד אמור להספיק בלי שום בעיה, 2GB זיכרון אמורים הספיק גם כן, כונן קשיח ענק של 1000GB ומארז וספק איכותיים ושקטים

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה.

בהמשך לתשובתך רציתי להבהיר שכרגע ברשותי מחשב PENTIUM-2.4 עם לוח אם 8GE667-ULTRA של GIGA-BYTE וכאשר אני עובד עם תוכנות כמו: SONIC או PHOTO STORY 3 לדוגמה, מאוד קשה וכמעט בלתי אפשרי לעבוד עם יישום אחר כגון: אינטרנט, אופיס, צפייה ב-DVD או בטלוויזיה. האם המפרט הנ"ל יעזור לי בנושא, היות וזו הסיבה העיקרית להחלפת המחשב ?

באם תשובתך חיובית רציתי לברר:

1. האם יש הבדל במעבד INTEL E8400 לעומת המעבד במפרט ? ואם כן איזה לוח אם וכרטיס מסך מתאימים לו ?

2. האם המארז עם ה-380W מספיק לי ואין צורך ב-450-500 ? האם יש המלצות למארז שוכב יחסית קטן במחיר סביר ?

3. האם עדיף זכרון עם סלוט 1 של 2G או 2 של 1G ?

4. האם יש צורך בתוספת עבור קירור המעבד,הכרטיס מסך ועוד חלקים במחשב?

5. קראתי את המאמר המדהים שלכם על מסכי 22 אינץ ואני מתלבט האם לקנות מסך 19-20 או 22 אינץ ואם כן לצרכים שלי האם מה מומלץ ה-T220 של סמסונג ,

ה-2284 של LG או ה-222-CHIMEI שהמלצם עליו במאמר ?

תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

שלום,

בהמשך לשאלתי הקודמת (שעדיין לא קבלתי תשובה עליה) להלן המפרט של המחשב הנוכחי:

CPU Intel Pentium 4 2.4Ghz + FAN

8PE667ULTRA2 S478/533 intel845PE

512mb Memory DDR 184 Pin Kingston(512mb for system 1/256 system2)

HDD WD 200gb IDE 133 + Maxtor 80GB IDE 133

LG CDROM * 52

LG DVDRW

Power Supply 300Watt

Midi Tower Chasis + 2FAN

Floopy Teac

Nvidia GeForce MX440 AGP*4 128mb DDR AGP*4 (NOT AOPEN)

56K conexant Winmodem

Creative Speakers SBS250

Quantom+Multimedia SILVER PS2/AT

Microsoft Mouse Wheel OPTi PS2

לתשובתכם, המהירה אודה.

פורסם

לא יודע לגבי המסכים, אבל מן הסתם החלקים ששמתי לך מתאימים אחד לשני,לדרישות שלך ולכל שאר הדברים לכן כל השאלות מיותרות.

ונראה לך שלא יהיה הבדל? הפנטיום 4 כמה וכמה דורות אחורה (לא ספרתי אבל אולי 4-5) וההבדלים עצומים

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

יש עוד שאלה לגבי המעבד: לפי מה ששמעתי/קראתי מעבד AMD פחות טוב מאינטל (ידוע לע שיש גם הפרש במחיר) ובמקרה של תקלה במאוורר המעבד מתחמם מאוד מהר.

האם כדאי לקחת מעבד AMD בכל או לעבור ל-INTEL ?

תודה.

פורסם

שטויות במיץ עגבניות.

המעבדים בשנים האחרונות של AMD נהדרים, לא מתחממים יותר והיו הרבה מעבדים שתחממו פחות.

במקרה של תקלה במאורר אתה צריך לכבות את המחשב ולהחליף מאורר ולא משנה איזה מעבד יש לך, ולא משנה אם עלה לך 100 ש"ח ביד שנייה או 2000 ש"ח חדש מהחנות.

אינטל מחזיקים בכתר הביצועים אבל זה פחות רלוונטי פה. AMD מחזיקים במעבדים משתלמים מאוד לעומת הביצועים ואין שום סיבה לא לקנות אותם

פורסם
  • מחבר

שלום,

עוד מספר שאלות חשובות:

1) האם לכרטיס מסך שהצעתי לי יש קרור פסיבי כמו לכרטיס : ATI 4350 ? היות והיתה לי בעייה במחשב נוכחי עם הכרטיס מסך שהמאוור לא עבד ועד היום הוא עושה לי

בעיות. ברצוני לציין שהמחשב בד"כ פועל 24 שעות .

אם לא, מה דעתך האם לרכוש את הכרטיס ATI 4350 ?

2) במחשב הנוכחי יש לי כרטיס טלוויזיה + כרטיס FIREWIRE + כרטיס מודם . נראה לי שבלוח אם שהצעתי לי מספר ה-PCI לא מספיק לי.

האם יש לוח דומה לו עם יציאת FIREWIRE או עם יותר PCI ?

מה ההבדל בינו לבין הלוחות : GA-MA770-DS3 GA-MA78GM-S2HP ?

3) מדוע המלצתי לי על HD של 1T לעומת ה-500GB ? האם יש הבדלים ביניהם (כמובן חוץ מהנפח ובמחיר) ? והאם הוא עדיף על-פני ה-WD 500GB ?

לתשובתך, אודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים