עבור לתוכן

התערבות עם חבר

Featured Replies

פורסם

יש לי התערבות ממש חשובה עם חבר

אוקיי השאלה שלי היא האם מאוורר משפיע באיזשהי צורה על מהירות המחשב?

עכשיו אני חושב שכן כי בוא נגיד שהמעבד נמצא בטמפ' נמוכה יותר הוא פועל יותר טוב ופועל מהר יותר לכן אני חושב שאני צודק.

הוא חושב שלא ואומר שאין קשר למאוורר.

עכשיו תנסו לתת לי תשובה של כן ולא ואם אפשר גם הסבר.

• תגובות 33
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעיקרון כן אבל המאוורר רק שומר על טמפרטות עבודה נורמאלית

אם הטמפרטוה גבוהה מידי המחשב יכול לעשות ריסט או להתקע

פורסם

שנה בבקשה את הכותרת כך שתתאים לחוקי הפורום.

לגבי שאלתך,

המצב היחיד שבו המאוורר עלול להשפיע על ביצועי המעבד יהיה כאשר הוא מקולקל, או לחילופין, גוף הקירור מלא אבק או לא מותקן כראוי.

במצב כזה, המעבד עלול להגיע לטמפ' גבוהות שיביאו אותו למצב של Throttling - הורדת מכפלת המעבד למינימום על מנת להפחית את פליטת החום ולהוריד את המתח. כאשר המקרה קיצוני ביותר, המערכת תכבה את עצמה על מנת למנוע נזקים פיזיים לליבות.

פורסם

טמפ' בלבד לא משפרת ביצועים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר בלי אוברקלוק,

כי המילה הזו לא הוזכרה אפילו פעם אחת.

אז אתה עם קירור סטוק - ותדר סטוק,

קירור פלצתי ישפר את הטמפ', נניח ב-5 מעלות.

השינוי הזה בלבד לא יתן דבר לביצועים.

אז מתי הטמפ', כן מוסיפה לביצועים?

ב-1950XT שלי (שאגב הוחלף מזמן), הכרטיס עמד עם קירור סטוק ב-75~ מעלות במאמץ מלאה.

מה שלא יודעתי, זה כשהוא מגיע לטמפ' כזאת הוא מוריד לעצמו את הקלוקים, במטרה לקרר את עצמו.

בנקודה הזאת החלפתי לו קירור מסיבי יותר, ואכן הורגש שיפור בביצועים. בלי אוברקלוק ממשי, רק טמפ' טובה יותר.

אבל שוב, זה קשור לאוברקלוק.

ואפילו שלא אני (או אף אחד אחר) ביצעת אותו.

טמפ' לבדה לא משפרת ביצועים.

פורסם

על המהירות לטובה,לא..

אבל מן הסתם שאם אין מאוורר או שהוא מלוכלך או שצלעות הקירור מלאות אבק וסתומות,המעבד יתחמם מה שיכול לגרום לזמן תגובה טיפטיפונת איטי מהמעבד ואתה יכול לראות דברים נתקעים לך או 'לא רצים' לך על המסך...ובכללי בזמן העיבוד...בשלב ובחום יותר מאוחרים המחשב כנראה יכבה לך כדי שתבדוק את מצב המעבד או המאוורר(לפעמים הלוח אם נותן שגיאת מאוורר)...כך שעל המהירות לרעה,בהחלט!...

פורסם

אני חושב שכולכם פה מפספסים את הנק'. השאלה היא, האם יש הבדל ביצועים בין מעבד שעובד ב 25c, לבין מעבד שעובד, נניח, ב 60c. צאו מנק' הנחה שלא קורה Throttling באף טמפרטורה, ושהמעבד יכול לעבוד גם ב 200c בלי להתפחם. האם יהיה הבדל ביצועים, שנובע מטמפרטורת העבודה של המעבד בלבד?

פורסם

לא.

פורסם

והנה לך התשובה, idos100. הפסדת בהתערבות. לא נורא. פעם הבאה תשאל בפורום לפני שאתה מתערב בנושאי מחשבים. הניצחון מובטח.

פורסם

אם התערבתם על אוכל...מגיע לנו חלק, לא?

פורסם
  • מחבר

אוקיי תקשיבו אבל בהנחה שביטלתי במעבד את הכיבוי האוטמטי וכל זה ברגע שהוא מגיע לטמפ' גבוהות מאוד הוא יתחיל לפעול לאט יותר ולכן הוא יאט ויתחיל להישרף באיטיות ואז ניתן לומר שברגע שהוא יתחיל קצת להישרף המהירות תרד עד שהיא תגיע לאפס.

כמו כן תחשבו המעבד מיוצר כמעבד המאוורר הוא רק תוספת עליו תחשבו שהוא פשוט יפעל בלי מאוורר הטמפ' כן ישפיעו על מהירותו ואם אתם רוצים שאני ינסח לכם את זה כך:המאוורר משפיע על המהירות בעיקר בכך שמונע את איטיות המעבד(דבר שזהה לשיפור המהירות גם בלי אובר קלוק)

השאלה של ההתערבות הייתה:האם מאוור משפיע באיזושהי צורה על מהירות המחשב(כולל קירור של כל החלקים לא רק מעבד אך לא כולל אובר קלוק לחלקים) עכשיו מי צודק???

פורסם

האם מאוור משפיע באיזושהי צורה על מהירות המחשב(כולל קירור של כל החלקים לא רק מעבד אך לא כולל אובר קלוק לחלקים)

לא, המאוורר רק שומר שהטמפ' לא יהיו גבוהות מדי והמעבד לא ישרף

מעבד שיעבוד בלי קירור ישרף

מעבד שבמאמץ בנוי לעבוד ב70 מעלות ושאתה משחק הוא מגיע ל70 מעלות לא ירד בביצועים מאותו מעבד שעובד ב50 מעלות

פורסם
  • מחבר

אבל אתם יודעים מה בוא נגיד ככה ברגע הכיבוי של המחשב המחשב לא נכבה ישירות הוא לא נכבה ישר הוא מאט קודם ואז תחשבו על גרף של דפיקות לב של זמן ומהירות אפילו אפשר להגיד שאפילו מהירות 0 היא גם מהירות ואם היה מאוורר זה לא היה קורה לכן זה כן משפיע על המהירות איך אתם לא מבינים!?!?!

ואולי תחשבו גם על הארד דיסק אפילו איך הוא פועל טוב יותר בקור או בחום? כרטיס מסך כל חלק במשחב מדובר ולא רק מעבד תודה תנסו לעזור לי חח

כמו כן אני נגיד משחק במשחק ופתאום המחשב מתחמם מידי לאט לאט הוא נתקע המך נתקע נעצר והמחשב נכבה וזה מניסיון לכן אולי המחשב לא ממהיר את המחשב אך מונע איטית(שלדעתי זה אותו דבר)

פורסם

שאתה מכבה את המחשב ולוקח זמן זה כי מערכת ההפעלה שומרת את ההגדרות האחרונות שביצעת [ואת זה כתוב לך גם בפירוש]

תלחץ למשל על הכפתור כיבוי לחיצה ארוכה ותראה איזה יופי הוא מתכבה במקום

מתי יורדים הביצועים של המחשב ? שיש עליו עומס ושהוא במאמץ

עכשיו שהוא במאמץ הוא לוקח יותר חשמל ומתחמם יותר ושהוא מתחמם הוא יכול להשרף

מעבד שיעבוד בטמפ' גבוהה מדי כל הזמן יקצר את חייו וישרף

ושאתה באמצע במשחק והמחשב נכבה זה כי הוא יתחמם והוא יודע שהוא מתחמם יותר מדי אז הוא צריך להתכבה או שהספק שלך חלש או שהכרטיס מתחמם

ואתה אומר מונע איטיות - מונע ממנו להשרף פשוט מאוד

אם המעבד יהיה בלי קירור הוא יגיע לטמפ' הרבה יותר גבוהות מהטמפ' שהוא אמור לעבוד בהם

פורסם

טוב עכשיו אתה מתחכם.

ובכלל כל הניסוח של ההתערבות לקוי, מה הקשר למאוורר? אתה יכול גם לשים סיני שישב ליד ההיטסינק ויעשה לך פוווו

מכשירי חשמל הם לא גוף חי, הם עובדים באותה צורה בחום ובקור, למעט טמפ' קיצוניות ששם הם לא עובדים טוב/ לא עובדים בכלל.

לכן אתה טועה, אני מניח שהתערבתם לא הכללתם את המצב הקיצוני של קריסות/שריפות והורדת קלוקים, אלא ההבדל בין 20 ל60 מעלות.

פורסם
  • מחבר

נווו נכון ולכן המאוורר נותן למעבד להתאמץ ולהישאר בטמפ' טובה ולכן המעבד יכול להתאמץ יותר כאשר הוא עם מאוורר(המעבד לא נמיוצר עם מאוורר המאוור הוא תוסף לו ובלעדיו הוא היה פועל לאט יותר ומתכבה מהר יותר) ובגלל זה מאוורר משפיע על המהירות של המחשב!![br]פורסם בתאריך: 5.01.2009 בשעה 22:59:40

אתם יודעים למה אני פשוט בטוח שאני צודק המחשב שלי היה על הפנים אוקיי באמת שהוא לא עבד טוב זה היה מחשב הישן שלי עכשיו פתחתי תמארז שמתי עליו מאוורר אחושרמוטה והופה קסם המחשב עבד הרבה יותר טוב אבל הרבה יותר טוב פלוס בדיקות (המשחקים פשוט עבדו ממש טוב והכל והיה הבדל מטורף)

עכשיו אני לא יודע את מה הוא קירר את המעבד\כונן קשיח\כרטיס מסך אבל הוא קירר משהו ושום דבר לא היה על אובר קלוק ובגלל זה נכנסתי איתו על ההתערבות בגלל זה אני בטוח שאני צודק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים